Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Témák - Vesa

Oldalak: [1] 2 3 ... 5
1
Ilyen világot akarok / Általános és technikai kérdések
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 14:51:58  »
Itt beszéljünk meg minden technikai kérdést. Témát mindenki vehet fel, de ha új fórum kell, akkor azt is itt indítványozhatjátok.
Valamint a majdani közös meditációkról is egyeztethetünk, vagy bármi másról, ami nem tartozik szorosan egy témába sem.

2
Ilyen világot akarok / Egészségügy
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:48:42  »
Mennyi beteg lenne, ha olyan világban élnénk, amiben jól érezzük magunkat, létbiztonságban élünk, és mindig számíthatunk segítségre, bármilyen bajunkban?

Mi lenne, ha az orvostudomány alapja végre a Germán Gyógytudomány (GNM) lenne, ami felismerte a betegségek biológiai logikáját?
Mit tapasztalna egy beteg, ha a GNM kiegészítéseként olyan gyógymódokkal is találkozna, mint az információ alapú gyógyítás, nagy hatású gyógynövény készítmények, vagy energia gyógyítás?
Milyen lenne a hangulat abban a kórházban, amelyben a személyzet maximálisan oda tudna figyelni minden betegre, és minden beteg megkapna a gyógyulásához minden segítséget?

3
Ilyen világot akarok / Jog, rendvédelem
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:43:09  »
Mire kellene a jog, ha nem lenne bűnözés?
Hogy zajlana egy jogi eljárás? Hogy élnék meg a felek, ha mindketten elfogadnák a bíró (és a jog) etikai értékét?
Milyen lenne a büntetés, ha mégis történne bűncselekmény? Hogyan viszonyulnának a bűnöshöz az emberek?

4
Ilyen világot akarok / Munka, oktatás
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:39:59  »
Manapság a munkát az emberek a pénzkereset eszközeként fogják fel. Az oktatást pedig egy megfelelő munkához szükséges útként.
Mi lenne a helyzet a szeretet alapú világban, ahol az életfeltételek biztosítva lennének munka nélkül is?
Milyen lenne olyan munkát végezni, amelyet szeretünk, amiben kiélhetjük a kreativitásunkat?
Milyen lenne az az oktatás, amit élveznének a tanulók?

5
Ilyen világot akarok / Vallások
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:36:12  »
Az univerzum, a teremtés egy nagyon bonyolult folyamat. Nem vagyunk azon a tudatszinten, hogy pontosan felfogjuk, csak nagyon leegyszerűsített elképzeléseink lehetnek róla.
Ezek az elképzelések jelennek meg a világnézetekben. A materialistában és a vallásosokban egyaránt.
Hogyan viszonyulnának egymáshoz az új világban a vallások?
Mi lenne a szerepük?

6
Ilyen világot akarok / Népek és népcsoportok egymáshoz való viszonya
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:32:52  »
Mit jelentene a "nemzet" fogalma ebben a világban?
Hogyan viszonyulnának a nemzetek egymáshoz egy szeretet alapú világban?

7
Ilyen világot akarok / A legmagasabb szintű szükségletek kielégítése
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:30:46  »
Bár nagyon szeretnék elhitetni velünk, hogy az emberek gonoszak, ez tévedés. Az lehet, hogy némely fontosságuk teljesüléséhez nem találnak más lehetőséget, csak olyat, amivel másnak ártanak, azonban nincs olyan fontosságuk, aminek az ártás lenne a lényege. Ezt Theta Healing konzultáción is tapasztalom, és korábban belső utazásokon is tapasztaltam.
Szeretném, ha itt konkrét példákon keresztül tudnánk ezt megérteni, megmutatni.

8
Ilyen világot akarok / Bankrendszer, pénzügyek
« Dátum: 2015.Szeptember.24, 13:26:34  »
Vajon akkor, ha a pénz helyett a szeretet lenne az emberi világ mozgatórugója, hogy nézne ki a bankrendszer?
Lenne-e kamat?
Milyen lenne, ha nem lenne államadósság?
Milyen lenne, ha a most felhalmozott elképzelhetetlen vagyonok felszabadulnának, és bekerülnének a körforgásba?
Milyen lenne az élet, ha bevezetnék az állampolgári jogon járó alapjövedelmet?

Vajon egy olyan világban, amelyben mindenki anyagi és fizikai létbiztonságban érzi magát, mennyire lennének agresszívek az emberek? (Ha úgy érzed, azok lennének, mi kellene hozzá, hogy ne legyenek?)

9
Ilyen világot akarok / Hogy érezném magam Magyarország polgáraként?
« Dátum: 2015.Szeptember.23, 13:31:56  »
Ebben a témában kezdjük azzal, hogy elképzeljük, milyen lenne magyar állampolgárként élni országunkban!
Mit tapasztalnánk munkásként, vállalkozóként?
Milyen lenne a viszonyunk más népekhez, országokhoz?
Létezne-e bank, ami nagyobb összegekkel tudna kisegíteni időnként, és kellene-e kamatot fizetni rá?
Hogyan éreznénk az állam vezetői iránt? (Azokra gondolok, akik az ország népét képviselnék nemzetközi ügyekben, és itthon egy-egy országos hatáskörű ügyet bonyolítanának. Pl. vasút, vagy autópálya építés.)

Később külön témákra is oszthatjuk a beszélgetést.

A társalgás célja az, hogy alapot szolgáltassunk közös meditációinkhoz, amikben erre az új világra fogunk koncentrálni.

10
Konfliktus feloldás, tudat / ThetaHealing
« Dátum: 2013.November.05, 18:51:20  »
Nem rég ismerkedtem meg közelebbről a ThetaHealinggel. Érdemes figyelmet szentelni neki.
Hasonlóan a Mátrixenergetikához, ezzel is egyszerűen és fájdalommentesen lehet megszabadulni különféle traumáktól. Elsősorban arra való, hogy hitrendszereinken változtassunk. Nem vallási nézetekre gondolok természetesen :).
Olyan tudattalanban lapuló hitekre gondolok, amik DHS-t csinálnak egy eseményből. Ezek miatt lehetetlen az számunkra, hogy elfogadjunk egy bizonyos elemet az adott történésben, és ez indítja be a biológiai külön programot.
Ha pl. valakit elbocsátanak a munkahelyéről, májrákot fog kapni akkor, ha van egy olyan hitrendszere, aminek az a lényege, hogy "ha munka nélkül maradok, éhen halok". Ez a hitrendszer pl. egy olyan előzőéletben gyökerezhet, amelyben tényleg éhen halt az illető. Azonban gyermekkorban is felszedhette ezt a hitet. Lényeg az, hogy tényként lapul a tudattalanban, és amikor munka nélkül maradt az illető, e miatt a hit miatt kész ténynek vette a tudat az éhenhalást. Ezért beindította az ehhez kapcsolódó értelmes biológiai külön programot.

A Thetahealinggel ez hitrendszer megtalálható és lecserélhető. Ezzel a betegség is aktualitását veszíti. A páciens meggyógyul, ráadásul a helyreállítási szakasz messze enyhébb lesz, mint akkor, ha természetes módon oldódott volna meg a konfliktus. (Pl. úgy, hogy új munkát kap az illető.)

Maga a módszer egyszerű, bárki megtanulhatja. Magam is többször tapasztaltam a hatékonyságát.

11
Akadémikus orvoslás / Az akadémikus orvoslás védelmében
« Dátum: 2013.Július.13, 09:45:32  »
Ebbe a témába olyan hozzászólásokat gyűjtsünk, amelyek az akadémikus orvoslás véleményét tükrözik egyes, kuruzslásnak tartott eljárásokkal kapcsolatban.
Tudjuk, hogy sok mindent a pénz mozgat. Nagy biznisz lehet olyan gyógyítónak mondott eljárásokban, anyagokban is, amiket sokan körlevelek, vagy propaganda miatt fogadnak el. Ezek közül sokról kiderül az alaposabb vizsgálatokban, hogy ferdítés vagy csalás áll mögöttük.
Azt lehet találgatni, hogy a vizsgálatok mennyire voltak korrektek, de szerintem úgy lehetünk elfogulatlanok, ha igyekszünk mindkét oldalon tájékozódni.

Mellesleg, sok csoda gyógymódról szóló cikk erőteljesen ütközik a GNM-el is. Ez a téma segíthet ilyen téren is tisztábban látni.

12
A radiesztézia ősi tudomány. Ma is rengetegen alkalmazzák és hisznek benne. A magam részéről nem kételkedem abban, hogy léteznek pl. káros földsugárzások. Olvastam "csillagsugárzásokról" is, amik a kozmoszból érkeznek a földfelszínre, és emezekhez hasonlóan károsak. Sokan foglalkoznak ilyenek bemérésével, és sokan rendezik át a szobájukat szakértők mérései alapján.
A sugárzások létében tehát nem kételkedem, de a bemérésekkel kapcsolatban nem egyértelműen pozitív a vélekedésem.
Az alábbi oldalon egy olyan úriember számol be enyhénszólva "kételyeket ébresztő" tapasztalatairól, aki sokszor kísérletett tett lakása beméretésére, és kielemezte az eredményeket. Azért teszem fel ide, mert nem egy szokványos szkeptikus az illető, hanem nagyon is korrektnek látszik:
"Ez az írás arról szól, hogy járt nálam néhány radiesztéta, felmérték a lakásom, és szerintem roppant különböző eredmények jöttek ki nekik. Ennél többről szándékom szerint nem.
Ezt az egészet nem olyan céllal céllal kezdtem, hogy ez-meg-ez derüljön ki. Nem tudtam (naiv voltam?), hogy mi lesz az eredmény. Ha mindenki ugyanazt mérte volna, akkor ez az írás arról szólna, nem hallgattam volna el azt sem.
Van aki úgy értékeli, hogy ezzel az írással le akarom járatni a radiesztétékat. Nekem ez nem volt célom. Ha netán ez lett az eredmény, vajon én járattam le őket, vagy megtették ezt ők maguk? Igyekeztem elfogultság nélkül leírni, hogy ki-mit-hogyan mért. Remélem ez többé-kevésbé azért sikerült.
Arról sem mondok véleményt, hogy a radiesztéták által vizsgált 'sugárzások' (vízerek, Hartman, Curry, Ley, stb), léteznek-e, vagy sem. Abból, hogy 10 embertől 10 különböző eredményt kapunk, nem következik, hogy nincsenek sugárzások."


http://www.zotyo.hu/para/radiesz.htm#ketto

13
Amit másként kellene / Mi lenne, ha...
« Dátum: 2013.Január.04, 17:34:39  »
Ezt a témát a kreatív és előrevivő együttgondolkodás jegyében nyitom.

Több mint elgondolkodtató, hogy a törvénykezés azon területein, amelyekről természetszerűleg a lakosság csak kisebb részének van tudomása, egyáltalán nem érdeke a mindenkori hatalomnak, hogy demokráciát játsszon!
....
 Ha ezeknek a  -véleményem szerint aljas és vérlázító-  törvényeknek a megváltoztatását el szeretnénk érni, szerintem első lépés a megszellőztetés, a figyelemfelhívás!
 Illetve nulladik lépésként azért szeretném felkeresni az illetékes országgyűlési képviselőt, hiszen neki az a dolga

Én is sokat dilemmázom ezen a dolgon. Egyrészt tudok azonosulni János nézőpontjával, másrészt viszont az is a szemem előtt lebeg, hogy valamit tenni is kellene talán az ügy érdekében. És itt én is minimum valamiféle figyelemfelhívásra gondolok.

Nem merülök most bele a filozofálgatásba, hanem leírom egy gondolatomat.
Szóval, azt mindenki tudja, hogy vallási alapon megtagadhatnak az emberek olyan dolgokat is, amik egyébként kötelezőek lennének. Pl. Jehova tanúi nem vállalnak bizonyos orvosi beavatkozásokat (véradás, vérvétel), és ezt megtehetik a gyermekeikre vonatkozóan is. Nem veszik gyámság alá a gyermekeiket, ha nem engednek vérátömlesztést végrehajtani rajtuk.
Szóval, első közelítésben eszembe jutott, hogy nem lehetne-e találni egy olyan vallási felekezetet, amelyik égisze alatt megtagadhatnák a szülők azokat az orvosi beavatkozásokat, amiket ártalmasnak hisznek. (Esetleg alapítani valami ilyesmit.) Persze abban nem vagyok biztos, hogy a védőoltásokat így el lehetne kerülni, mert esetleg arra hivatkozhatnak, hogy ezzel a gyermek potenciális veszélyforrássá válik a közösségek számára. Így ha meg is úszhatná a védőoltásokat, esetleg nem engednék óvodába és iskolába. (A védőoltások témáját most nem feszegetném bővebben itt. Az egy másik nagy téma.) Viszont azokat a beavatkozásokat talán meg lehetne tagadni, amik közösségeket nem veszélyeztetnek. Felnőtt esetében is lenne előnye, mert nem lenne kitéve a beteg annak, hogy adott esetben lélektani hadviselést folytassanak ellene azért, hogy kemót tukmáljanak rá.

Ezen túlmenően meg lehetne gondolni, hogy az alapján a törvény alapján, ami alapján a vallási és lelkiismereti szabadság szellemében engedélyezték a fenti lehetőséget, nem lehetne-e azt is engedélyeztetni, hogy vallási felekezethez nem tartozó betegek is a saját személyes lelkiismeretük és hitük szerint választhassák ki vagy utasítsák el a felkínált orvosi (uram bocsá' alternatív) kezeléseket.
Kedves Döme! Nagyon jó ötletnek tartanám azt, ha ezt alaposan kibeszélnéd az országgyűlési képviselő barátoddal.
Nemrég az országgyűlésben is felvetette egy képviselő pl. a C-vitamin kúra választhatóságát a kemóval szemben, de semmi nem történt...

14
Amit másként kellene / Hitelesség
« Dátum: 2013.Január.01, 13:32:53  »
Dr. Hamer szerint egyre inkább eltűnnek a régi betegségek az orvosi gyakorlatból, és egyre gyakrabban diagnosztizálnak rákot a betegeknél.
Sajnos, nagyon gyakori a téves diagnózis.
Szegény Olga barátunk esete is mutatja, hogy a rákdiagnózis még akkor is végzetes lehet (szerintem az esetek többségében), ha kezdetben nincs valós alapja. A diagnózis hatására ugyanis bizonyára kialakulnak majd igazi rákok is a testben (diagnózis konfliktusok). 
Arról lehetne vitatkozni, hogy mennyire lehetnek szándékosak a végzetes téves diagnózisok, és mennyire írható a hanyagság, a szakértelem hiányának a számlájára. Erről mindenki azt gondol, amit akar. Itt nem a hibás keresésére szeretném fektetni a hangsúlyt. Ezt a témát azért nyitottam, hogy tényszerűen gyűjtsünk össze téves diagnózisokkal kapcsolatos eseteket azért, hogy a halálos betegség bélyegével megbélyegzett idelátogatók konkrét példákon keresztül lássák, az orvos nem tévedhetetlen. Kérdőjelezzék meg a diagnózisukat! Bátran keressenek más orvost, és reménykedjenek akkor is, ha újra negatív véleménybe ütköznek!

15
A fórumról / Magunk között
« Dátum: 2012.December.28, 18:51:32  »
Ebbe a témába olyan magunkra (tagokra) vonatkozó információkat írjunk, ami nem igazán tartozik egyetlen témába sem. Olyan privát közlésekre gondolok, amiket mindenki láthat, és bárki reagálhat rájuk, mégis személyesek.
A téma nyilvános, mert azt szeretném, ha bárki írhatna bele.

Oldalak: [1] 2 3 ... 5