Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Témák - csubi

Oldalak: [1] 2 3 ... 5
1
Kezdetnek annyit hogy  :o :o :o

Olvasgassatok  illetve egy videót is hoztam bemelegítésnek

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/gygymdok-terpik/gygyt-szmok

https://www.youtube.com/watch?v=KjuZjcNc2ik

A videóból : Orosz tudati technológiák - 18 éve ismert  tudás ! -szerv regeneráció -fog növesztés !!! Bármilyen eltávolított szervnek a testben való újra megjelenése -

Mielőtt bárki legyintene baromság - ne tegye a facén van már egy csoport amiben megosztják a tudást és a tapasztalatokat is névvel címmel akár orvosi leletekkel is !

2
Nem tudtam lényegében hova is kerüljön de annyi szervet idegrendszert és ki tudja még mit társítanak ehhez a kullancsok által terjesztett betegséghez hogy inkább ide a tünetekhez került .

Itt megmutatom mennyire ész nélkül és vakon hisznek az orvosoknak a magánpraxis  ::) ambulancia   ::) eredményeinek hogy megint csak azt kell mondanom nem látják a fától az erdőt 
Fórumok bejegyzéseiből ,külföldiekből is láthattok olvashattok izelítöt  abból kifolyólag hogy szemléltessem mennyire egy kitalált soha nem bizonyított agyafúrt eszement divatos betegséggé vált -természetesen régi Egészségügyi ABC meghatározásait is olvashatjátok majd -ami nem is olyan régi mert 1978-as kiadás  + a homeopátiát is idézni fogom ,mármint csak a rövid lényeget amiben a lymekór-ról idetartozik -nem lesz hosszú mert ott sem ismerik ,már ez is sokat elárul ,ahogy az ebola-pestis azonos tüneteinél is látható volt van kiút ebből a betegségcsoport-diagnozissok csoportból -az első és legfontosabb  Ne hidd el amit az orvos mond és állít akár a leleteidet lobogtatva ,  mert ha ezt teszed 2 oldalnyi tüneted betegséged lesz amire persze megvannak a remek gyógyszerek amitől még több betegséged lesz ..ördögi kör . Lehet vitatkozni állítani  de aki ismeri a GNM-et és a természettörvényeket azzal szerintem nehéz lesz megetetni hogy a kullancsok ennyire veszélyesek lennének  ::)

3
Betegségek / LIPOMA - zsirdaganat
« Dátum: 2014.Április.03, 15:41:12  »
Lipoma -zsírdaganat

A lipóma zsírszövetből álló jóindulatú tumor, zsírdaganat.
Jellemzők

A lipóma a leggyakoribb mesenchimális daganat az emberben. Jellemző rá a testfelszínen való megjelenés, jó elkülönülés a környező szövetektől és a lassú növekedés. Általában a bőr alatti zsírszövetben alakul ki, leggyakrabban a nyakon, a háton, a karokon, a hason vagy a combokon. Ritkábban jelentkezik az izmok zsírszövetében vagy belső szervekben. A kisebbek bőr alatti zsírpárnaként kerülnek felfedezésre, a nagyobbak kidudorodnak a bőr alól. Ha sok kötőszövetet tartalmaznak, keményebb a tapintásuk. A méretük milliméterestől az ökölméretig változhat. Lassan növekednek, végső méretüket évtizedek alatt érik el. Általában a 20-25. életkor között jelennek meg az első lipómák, melyek lassan növekednek. Ha nagy számú lipóma jelenik meg, akkor lipomatózisról beszélünk.

A lipómák kialakulásának és növekedésének okai ma még nem ismertek. Szinte biztos, hogy öröklődő genetikai hiba a betegség oka. A férfiak és nők közötti eloszlás egyenlő.

A lipóma jóindulatú daganat, szinte soha nem alakul ki belőle rosszindulatú tumor, orvosi megfigyelést nem igényelnek. Nagyon ritka esetben a daganat azonban rosszindulatú (ú.n. liposzarkóma) is lehet. Erre utaló jelek a gyors növekedés, nyomásra jelentkező fájdalom és a bőr alatt nem mozgatható struktúra, mert a liposzarkóma a környező szövetekkel egybenő. A liposzarkóma általában az 50. életév után jelentkezik.

A lipómát nem a bőrgyógyász, hanem a sebész kezeli. A kezelés a felszíni tumor helyi érzéstelenítés alatt történő kivágásával történik. A kivágott daganatot szövettani vizsgálatra küldik, hogy a rosszindulatú daganat kizárható legyen. A műtét jól látható heget hagy maga után, mely általában feltűnőbb, mint maga a lipóma volt. Újabban lehetséges a lipóma eltávolítása leszívással is, azonban ennél az eljárásnál daganatos zsírsejtek maradhatnak vissza, melyek tovább szaporodnak és újból lipóma alakulhat ki.


GNM :

 A természetben nem létezik elhízás, az állat lefogy magától. Ezért az emberek a túl sovány vagy túl kövér-et egyformán rossz testalkatúnak tartják.


a nagyagy fehérállományában, jobb vagy bal oldalt.

KA szakasz: zsírszövetelhalás.


MK szakasz: 
 Lipoma, zsírszövet újraképződés a normálisnak tartott test alakjának heylreállítása érdekében. Pl: én túl kövér vagyok érzésnek megfelelően lipoma még kövérebbé tesz ( nem biológiai csak embernél előforduló tökéletes ördögi kör.

Aktív menekültség konfliktus, egzisztencia/lét konfl. vagy magárahagyatottság konfliktus ( szindróma) fennállása esetén: cellulitis=függőben maradt lipomatosis gyógyulás.

Biológiai értelme: a zsírszövet szaporodása, a zsírréteg megerősítése...


4
Amit másként kellene / Kanabisz -kender
« Dátum: 2014.Március.21, 11:54:06  »
A morfiumos topicba már rengeteg hír szerepel a kenderről , gondoltam megérdemel egy saját topicot , mivel most már semmi kétségem  ez egy univerzális növény -nem csak gyógynövény és nem csak egy két problémára -bármilyen betegség esetén alkalmazható ...
Talán ez is hozzájárult ahhoz hogy veszélyes drognak állították be sőt az emberek többsége hála a médiának még mindig azt hiszi hogy az "ördög növénye "

Egy kis történelem :

Hogyan lett a kenderből ellenség

"Kíváncsi lennék az arcotokra, ha azt mondanám-bizonyos vélemények szerínt-bolygónkon létezik egy növény, melynek értelmes és célzatos felhasználása megszüntetné, de legalábbis csökkentené az éhezést, környezetbarát üzemanyag forrás, kiváló alapanyaga lenne a textiliparnak, elsőosztályú természetes gyógyszer, nagyszerű táplálékkiegészítő és kozmetikai szer, ugyanakkor állatok takarmányozására is használható, no meg arról se feledkezzünk el, hogy papír-alapanyagként is bevált – és nem is említettem az összes előnyét."

http://costadelsolmagazin.com/content/hogyan-lett-kenderbol-ellenseg


 


5
Kezdjük az akadémikus állhazugsággal ami nem csak az AIDS -re értendő de mivel ez a legfelkapottabb fertőző betegségnek hazudott valami , maradjunk az AIDS-témájánál -

A közelmúltból is hozok jó pár anyagot , megtalálták az ellenszert, kifejlesztettek egy vakcinát és hasonló  csodamódszerekről szerekről is olvashattok - miközben ez a betegség ebben a formában nem létezik nem is létezhet ezt a GNM már rég bebizonyította ,természetesen ide is bekerülnek azok az anyagok .

Tehát az AIDS :

Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes) a HIV (Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírusa) által előidézett, gyakorlatilag 100%-os halálozású tünetegyüttes,[1] amelyet 1981-ben azonosítottak, de már jóval régebben megjelent. Azóta a fertőzés lényegében gyógyíthatóvá vált[2]. A vírus az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a CD4 receptorral rendelkező T-limfocitákat pusztítja. Az immunrendszer fokozatos leromlása elősegíti az [3] ek és a daganatok megjelenését. A fertőzés után a tünetek általában évekkel (átlagosan 5 évvel) később jelentkeznek, de időközben a fertőzöttek továbbadhatják a vírust.

A vírus átadható direkt nyálkahártya-kontaktussal vagy különböző testfolyadékok által, mint a vér, ondó, hüvelyváladék, előváladék és anyatej.[4][5] A fertőzés bekövetkezhet közösülés, vérátömlesztés során, fertőzött injekciós tű által, anya és csecsemő között a terhesség, szülés és szoptatás alatt, vagy ha a fent említett folyadékok valamelyike egy nyálkahártya vagy bőr sérüléssel érintkezik.

http://hu.wikipedia.org/wiki/AIDS
 
GNM már kicsit pontosabban leírja hogy ilyen betegség nincs nem is létezhet ahogy a fenti idézetből olvasható :

"Amennyiben az Aids mint „betegség” létezik, akkor a „Germán Új Medicina” téves. Mindkettő nem lehet igaz."

Ezért hát a szerző már 1984-ben megvizsgált minden „HIV-positiv” esetet abból a szempontból, hogy vajon egy Értelmes Biológiai Különprogram melyik fázisa jöhet szóba az Aids-nél, vagy hogy mit is jelenthet az a HIV-teszt. A szerző minden egyes birtokába jutott „Aids-esetet” megvizsgált, és hamarosan megtalálta a szisztémát: kivétel nélkül mindegyik HIV-positiv eset kapcsolatban volt a smegmával, mégpedig a smegmával kapcsolatos valamilyen DHS becsapódása után sorozatosan visszatérő konfliktus miatt, ill. egy ÉBK során (sín). A többi egy a Germán Új Medicina orvosi nyomozója számára kvázi már csak rutinmunka volt.

http://germangyogytudomany.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/aids


Aki nem ismeri a GNM -et ebből még nem fogja megtudni vajon mennyire is veszélyes ez a betegség és melyik állítás az igaz ... ::)

6
Élve-zet-módot - Orvos MAFFIA helyett életet Rövid film


Adatok-  döbbenetes -és még amit elhallgatnak -kemo sugár gyógyszerek összegek és a GNM is :)

http://www.youtube.com/watch?v=BneUiAU2B1A&feature=c4-overview&list=UUcoOpdTVoR4M3sd4uvQNYsg


Ez egy hosszabb változat :

http://www.youtube.com/watch?v=JbVujtM84KU&list=UUcoOpdTVoR4M3sd4uvQNYsg

7
Konfliktus feloldás, tudat / BOWEN terápia
« Dátum: 2014.Január.14, 08:02:17  »
BOWEN terápia

Thomas A. Bowen (1916-1982) tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert amit ma Bowen Technika néven emleget az egész világ.

Tom Bowen egy kivételes képességekkel rendelkező, az emberi test szemléletét és kezelését illetően mély belső bölcsességgel megáldott minimalista terapeuta volt.

Mindössze egy évig tanult orvoslást közvetlenül a II. világháború kitörése előtt. A háború után ipari kémikusként dolgozott a Geelongi Cementgyárban, Viktória államban Ausztráliában.

Ezalatt az idő alatt vált nyilvánvalóvá az a képessége, hogy néhány egyszerű mozdulattal, könnyű manipulációval segíteni tudott munkatársai és a környezetében lévők fizikai problémáin.
Ennek a híre szájról szájra járt, és egy idő után megszokottá vált számára hajnalig dolgozni. Emiatt nemsokára feladta cementgyári munkáját és teljes idejében manuál terapeutaként kezdett el működni.

Szerencsére az sem csökkentette érdeklődését, hogy nem voltak formális tanulmányai vagy végzettsége, és hogy nem tanult egyéb manuális módszert. Mindazonáltal képes volt megoldani az emberek legkülönbözőbb egészségi problémáit és a kezeléseiért keresték is őt az ország minden részéről.

Egy 1974-es 27 héten át tartó Viktória állambeli kormány felmérés szerint, természetgyógyászati területen az egész országban neki volt a legtöbb kliense. Tom Bowen ezidőtájt rendszeresen napi 60 klienst kezelt 6 órás klinikai idejében, amihez még hozzájöttek házi látogatásai és állatokon végzett kezelései is.

Ezzel becsült adatként kb. 13000 pácienst látott el egy év alatt, úgy hogy átlagban mindössze 3-szor kezelte őket. Mindezt 88%-os sikerrel!


A Bowen-technika lágy kötőszöveti technika, amely a test meghatározott pontjain, a felületi kötőszövet szintjén elvégzett precíz és finom mozdulatokból és ezek szekvenciáiból áll. A mozdulatok, szekvenciák közé szünetek vannak beiktatva. A módszer mögött húzódó elv, hogy a struktúra határozza meg a funkciót, lényege pedig egy nem specifikus feszültségoldás. Az ún. "Cross fiber" technikák közé sorolható. (Cross fiber – a rostlefutás irányára meröleges)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bowen-technika

http://www.kiskegyed.hu/baba-mama/babavaras/az-ongyogyito-bowen-terapia-42772.html

8
Tünetek / Elsősegély alkalmazása
« Dátum: 2013.Október.12, 10:08:14  »
Ezen az oldalon nagyon hasznos információkat találtok, a különféle sérülések,csípések de életveszélyes állapotokban lévő sérültek ,betegek elsősegélyére vonatkozóan .

http://elsosegely.webbeteg.hu/

9
Tünetek / vízfejűség (hydrocephalus internus)
« Dátum: 2013.Március.14, 08:34:01  »
Akadémikus orvostudomány: Hydrocephalus internus: agykamrán belüli okok miatt kialakuló vízfejűség

Gyakoribb panaszok, tünetek:
Általános panasz: elesettség, fáradékonyság, etetési nehézség, szopási nehezítettség, súlygyarapodás elmaradása, állandó szédülés, láz.
Fej:
fejfájás, fej szokásosnál nagyobb.
Másfél éves kor elmúltával is nyitott kutacs tapintható
Szem, látás: veleszületetten rossz a látás
Hasi, emésztési panaszok: hányás, hányás hányinger nélkül
Idegrendszer és izomrendszer zavarai: járás bizonytalanság, mozgás meglassulása, izomgörcsök, rohamokban, spontán elesések

Új medicina:


       

10
Szimbólumok, szellemgyógyászat, energiagyógyászat / Ősi gyógymódok
« Dátum: 2012.December.21, 09:11:00  »
 A Magyarság ősi gyógymódjai


       Gyógyítás ráolvasással
   
 Szinte minden betegségre, bajra volt gyógyír őseinknél. Teljesen természetes volt az a szemlélet, hogy a betegséget mindenek előtt a lélek megbetegedése, legyengülése okozza s ez válik testi tünetté. Koponyalékelésre utaló nyom népvándorlás kori magyar koponyaleleten A gyógymódok a kezelés mellett mindig tartalmaztak lelki segítséget is. A népi bölcsességek tanácsokat adtak arra, hogyan lehet egészségesen, megelégedetten hosszú életet élni.

A Magyarság ősi gyógymódjai

„ Tüzet viszek ne lássátok, ég a ruhám ne hagyjátok,
Aj, áj, kecskeháj,
Majd meggyógyul, hogyha fáj.
Tüzet viszek ne lássátok, ég a ruhám ne hagyjátok,
Aj, áj, kecskeháj,
Majd meggyógyul, hogyha fáj. "
(Ghymes együttes - népdal)

Ebben a leckében egy olyan gyógymódról és szemléletrendszerről kap teljes képet, amiről eddig ilyen összefogott formában nem olvasott vagy hallott, más szakirodalmakban. A könyv végére lehet, hogy meglepő és új információkkal, nagyszerű ősi tudással felvértezve, magyarságára még büszkébben vághat az ősi tradicionális gyógymódok megismerésébe.

A Kárpát-medencébe keletről visszatérő magyarság igen magas gyógyító kultúrával rendelkezett. Ennek egyik legkiemelkedőbb bizonyítéka a koponyalékelés ismerete és használata.

Szinte minden betegségre, bajra volt gyógyír őseinknél. Teljesen természetes volt az a szemlélet, hogy a betegséget mindenek előtt a lélek megbetegedése, 1-koponyalekeleslegyengülése okozza s ez válik testi tü-nette.

Koponyalékelésre utaló nyom népvándorlás kori magyar koponyaleleten A gyógymódok a kezelés mellett mindig tartalmaztak lelki segítséget is. A népi bölcsességek tanácsokat adtak arra, hogyan lehet egészségesen, megelégedetten hosszú életet élni.

Bizonyára ön is ismer ilyen bölcsességeket! Ilyen pl. Gazda szeme hizlalja a jószágot! Ahol nagy az ínség, közel a segítség! írjon Ön is néhányat!

A betegség kialakulásának leggyakoribb okai a test és a lélek közötti szakadás, a harmónia hiánya, a kiegyensúlyozott életmód, a táplálkozás felborulása. Ha az ember nem a világ rendje, a természet tanításai szerint él és cselekszik, előbbutóbb megbetegszik. Az ősi magyaroknál is vezérlő elv volt a mértékletesség.

Korabeli feljegyzések alapján bizonyos, hogy őseink tudásának része volt a testnedvek (pl. vizelet, vér) vizsgálata alapján történő betegségmegállapítás, a gyógyírok (viasz, vaj, faggyú, szurok, méz, tej stb.) használata. Elterjedt lehetett a hővel, melegítéssel, izzasztással, ásványokkal, hanggal, hangszerekkel, énekekkel való gyógyítás, de a masszázs, a csontkovácsolás és a sebészeti beavatkozások is. Alkalmaztak: iszappakolást, agyag- és színterápiát, köpölyözést, gyógynövényeket és gyógyelelmiszereket. Mindent átszőtt és megerősített azonban - s ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni - a ráolvasás, az ima, a fohász, a különféle „módosult tudatállapotokban" való gyógyítás, gyógyulás.

A régi magyarság a természeti elemeket isteni őselvként tisztelte. Ezek az ős-elemek - tűz, víz, föld, levegő,- illetve az ezekben lévő erők okozhattak betegségeket, de gyógyíthattak is. Ez azon múlt, hogy az embernek milyen viszonya volt a természet rendjével. Belesimult-e az isteni törvényekbe, vagy azok ellenére próbált élni.
Példák az ősi gyógymódokra: Testnedvek - terápiák
Saját vizeletterápia

Margitnéni összeválogatott számunkra néhány néprajzkutató által gyűjtött népi beszámolót ezekhez a betegségekhez.

„Maguk hova mennek?" Aszongya édösapám: „Há mi biza erősen búsulunk ennek a gyermeknek a szömiét, ne hogy járt." -„Ne menjenek sehova, mennyének haza, s egy szép tiszta rongyot vizeletbe mártsanak meg, s borítsák a szömire a gyermöknek, s felelek róla, hogy három napra a szöme megtisztul." Aszongya édösanyám: „Nem, nem, itt vagyunk s visszük a doktorhoz." A doktor rendölt orvosságot, de biza a gyermöknek a szöme nem tisztult. A bánat ölte meg, hát most mi lesz. Azt mondja édösanyám, ő biza tenne, de a gyermök erősen tiltakozott, hogy neki a szömire aztán pisis rongyot ne. Mikor elaludt a gyermök, hát édösanyám tiszta vizeletbe mártotta fehér rongyot, s a szömire borította. Hát már másnap vevődött észre, hogy javul a szöme. S ahogy három éjjel - me nappal nem tudták csinálni, mert a gyermök a világér sem engedte meg-, borogatta, s hát gyönyörűen megjavult a szeme." (BernádIlona gyűjtése)

A magyar népi gyógyászatban a vizeletet pattanás, sebek, viszketegség, szemölcs, légycsípés, rozsdás szegtől való sebesülés, mellgyulladás, gyomorfekély, tüdőbaj, torokfájás gyógyítására használták. Ma is vannak vizeletterápiáról (úgynevezett urinoterápia) szóló könyvek, de az étkezés módosulása és a civilizációs ártalmak miatt a benne foglaltak többsége sajnos már nem állja meg a helyét, mivel ma már jóval több méreganyagot ürít az ember a vizelettel, mint üríthetett ősünk. Ezért ezt a módszert csak, mint néprajzi érdekességet említjük. Ezzel a gyógymóddal a kutatóknak és a modern tudománynak jelentős kételyei vannak.
Érvágás

Egy másik példa a vérleszívással, vérleeresztéssel való gyógyításra, melyet elsősorban magas vérnyomásnál alkalmaztak:

„Édesapám mesélte, hogy volt egy asszony, aki mindig szedett össze a vizekből piócákot, vérszípókot, s azokot egy üvegbe tartotta. Amikor hívták beteghez, csak ránézett, s mán tudta hogyha a beteg piros vót, hogy a vérivel van baj. Azokot a piócákot rearakta, addig hagyta, amig teleszívták magukot vérrel, s lehullottak róla." (Kovászna, BernádIlona gyűjtése)

Nagy fejfájásnál homlokon eret vágtak.
Gyógyírok

Szembetegségekre a tavasszal megeredő szőlőt megvágták, ezt összegyűjtötték s a beteg szembe csepegtették. A kövirózsából is sajtoltak levet, melyet a fülbe csepegtettek gyulladás ellen. Anyatejet használtak kisbabáknál, mikor csipás lett a szeme. Az édesanya szoptatás közben a szemébe is fejt egy kicsit.

Egy példa a fertőtlenítő, immunrendszer erősítő pakolásra:

„Köményt főztünk, hagymát törtünk. A hagymát törtük reá a hasára, pálinkával. Mikor aprózott meg, akkor kentük meg. Ha köhögött, akkor vettünk tormát, reszeltünk meg, s tartottuk egy kicsit, veresedett meg a hátacskája, s vettük le. Tettünk káposztalapit ide a melyire. Ilyeneket csináltunk, s gyóvult, gyóvult." (Erdély, Bernád Ilona gyűjtése)

A fokhagyma igazi csodaszer volt, sok betegségre használták. Árpa ellen a szemre kenték, fülfájásra a fülbe dugták, torokfájásra teáját itták s kifőtt szárát a nyak köré tekerték.

A mézet is sokféle betegség ellen használták. A langyos méz a savtúltengésben szenvedőket gyógyította. Semlegesítette a gyomorsavat, bevonta a nyálkahártyát, elpusztította a baktériumokat. Segítette az emésztést, a májmüködést, méregtelenített, erősítette az immunrendszert és az idegrendszert.

„Nyombélfekélyem volt 18-30 éves koromig. A kórházat is megjártam miatta, amikor vérezni kezdett. Sokat szenvedtem vele, különösen ősszel és tavasszal voltak erős fájdalmaim. Egyszer valaki - akit már ezzel a módszerrel meggyógyított egy tudós asszony - javasolta, hogy próbáljam meg én is. Minden reggel felkelés után közvetlenül éhgyomorra egyem meg egy kávéskanál langyosra melegített mézet. Megpróbáltam, egy évig folytattam a kúrát, s tökéletesen meggyógyultam tőle."

Sepsiszentgyörgy, Bernád Ilona gyűjtése)
Gyógyítás hővel, melegítéssel, izzasztással

Hő, meleg

„Ha a gyermeknek fájt a füle, melegítették párával. Megmelegítettek egy kis csuporba vizet, vagy nagyobb fazékba, s úgy leborították a fejit, s rátartották arra a párára. Tettek egy-egy követ, úgy mondták, hogy békasó, amit a Marasból hoztak, olyan gömbölyűt, hogy az még nagyobb párát csinál, me betették a tűzbe." (Magyarlapád, Bernád Ilona gyűjtése)

„Mikor a gyomrunk fájt, egy kicsi székecske vót, bikkfából volt csinálva, édesapám bocskorkötni csinálta, azt melegítettük meg a füttőn, s ültünk rea. Ha ezután es fájt, akkor egy pléhfedőt melegítettünk, rongyba belefogtuk, s tettük a hasunkra." (Csornakor ös, Bernád Ilona gyűjtése)

Ide sorolható az iszappakolás is, mely lazítja a görcsössé vált izmokat. Hatóanyagai a bőrön át könnyebben felszívódnak.

„Akinek reomája van, arra nagyon jó, ha iszapot tesznek. Vízből kiszedett iszapot megmelegítenek, aztán leszűrik. Ruha küzi teszik, osztán ráborítják, és avval borongatják naponta egyszer, és az pár nap alatt helyrehozza..."

(Lázári, Bernád Ilona gyűjtése)
Izzasztás - izzasztókunyhó

Az izzasztókunyhó egyik legősibb szereink (szer - régi magyar szó, jelentése: rend, valamilyen rend szerint való cselekvés) egyike. Két írott forrás ismert, melyekben megemlítik. Az egyik Hérodotosz beszámolója (i.e. 425.) a szkíták közt tett utazásáról, melyben így ír: „Három faágat egymás felé hajlítottak, gyapjú anyagokkal (nemez?) beborították, szorosan átkötözték és vörösen izzó köveket tettek a kunyhó közepén lévő edénybe." Hérodotosz azt is megjegyezte, hogy a szkíták gyakran használtak gyümölcsöket a szertartás során, melyeket az izzó kövekre szórtak, hogy a felszabaduló gőzt belélegezzék.

A másik forrás a Kassai kódex, melyben XIII. századi, a mongoljárás utáni időkből származó, úgynevezett „mágusperek" jegyzőkönyvei találhatók. Fehér M. Jenő közlésében így hangzik az egyik per anyaga:

"Vizsgálat Lőrinc fia Tuba mágus ellen Káinokpusztán

A per II. Moys és Simon fráter, Muthmer királyi prépost jelenlétében folyik. A vád szerint Tuba az új kenyér ünnepén és az azt követő napokban mezítelen leányokkal gyűjtetett volna magának bizonyos gyógyfüveket, hogy azoknak nagyobb ereje legyen. A beteggyógyítással is foglalkozó sámánról a tanúk vallomásai nagy elismeréssel beszélnek. Szerintük a vádlott a vizelet színéből is meg tudta állapítani a betegség okát. Orvosságszerei között szerepelt egy „észveszejtő" erős ital, amelytől az ápoltak erősfokú izzadást kaptak. A legsúlyosabb vád azonban az volt, hogy az izzasztó módszert ősi szokás szerint úgy alkalmazta, hogy felhevített kövekre vizet öntve, a gőzbe ültette betegeit. Egy Kozma nevű beteg így fulladt meg, mert hozzátartozói, az ő távollétében, tovább akarták folytatni az izzasztás müveletét. A tanúk ! mind a sámán érdekében szólaltak fel, még a halott Kozma fia is, akinek a vallomása szerint a mágus megtiltotta, hogy az ő távollétében gőzöljék a beteget, de az olyan állhatatosan kérte, hogy enyhítsék meg fájdalmait, és így kamrájában újra gőzölték, és azt hitték róla, hogy elaludt, pedig már halott volt. A bizottság „contra fidem nihil est" jeligével feloldotta ugyan a vádlottat, de halálbüntetés terhe alatt eltiltotta minden betegség kezelésétől."

A két forrás tehát bizonyítja, hogy a szkítáknál, mint rokon vagy mint a magyarok őseit is magába foglaló népnél az izzasztókunyhó szertartás létezett, de még tizenhét évszázaddal később is gyógyító tudásunk része volt. Azóta, mint ősi „pogány" (latin eredetű szó: pagan, paganus = vidéki, népies. Ma úgy mondanánk, hagyományőrző) szokást tiltották.
Az izzasztókunyhó szertartása

Az izzasztókunyhó összetett gyógyító szertartás. Tisztán megélhető benne a négy elemmel való közvetlen kapcsolat. Ott van a föld, amin a résztvevők ülnek, a levegő, a gőz, amit belélegeznek, a víz, amit a kövekre locsol a szer vezetője, és a tűz, melyben a köveket felforrósítják. Ha röviden összefoglalnám az izzasztókunyhójelentését, az a megtisztulás és újjászületés. Mindhárom szinten (test, lélek, szellem) gyógyít. A gőz belélegezve izzadást vált ki, ezzel kiégeti a méreganyagokat a szervezetből. Az imák, fohászok, énekek a lelket tisztítják és a gondok, örömök megfogalmazása által a szellemi úton való járást is segítik.

gyermekfej nagyságú vulkanikus köveket. Ezek a kövek sok ezer éve, „születésük" óta gyűjtik a világ rezgéseit, információit, tudását. Ezt a tudást melegíti fel a tűz, s ezt teszi láthatóvá a víz locsolásával létrejövő gőz. A tűz a férfi minőség. Itt is megjelenik tehát őseink kettős (dualista) szemlélete. E szerint a szemléletmód szerint a teremtett világban ellentétpárok működnek s a köztük lévő harmónia, feszültség hatja át életünket. (Ellentétpárok: tűz - víz, ég -föld, nappal - éjszaka, Nap - Hold, fent - lent, kint — bent, fény - árnyék, egészség - betegség, nő — férfi, látható - láthatatlan, segítő erő - ártó erő, egység - kétség, szeretet -félelem stb.)

A szertartás a tüz megrakásával kezdődik. A szer vezetője minden követ egyenként felemel kelet, dél, nyugat, észak felé, majd az ég és a föld felé mutatja őket, miközben fohászkodik a Teremtőhöz. Huszonnyolc kő kerül a máglyába, bár ez alkalmanként más szám is lehet. A huszonnyolcas szám a holdhónap napjainak száma. A négyes és a hetes szám szorzata, melyben a négy a négy világtájat, a hét a négy világtáj mellett az eget, a földet és a középpontot, a teremtés pontját jelképezi. Ez nem más, mint a szív, a szívcsakra vagy szívcsokor, hiszen akkor élünk kiegyensúlyozottan, ha létünket a szeretet vezérli. Ha alsó erőink (az öv alatti részünk s az oda tartozó erőcsokrok) vezetik tetteinket, túl anyagiassá, a materiális lét rabjaivá válhatunk. Ha a felső erőink (harmadik szem, koronacsokor) működnek dominánsan, elszakadhatunk a realitásoktól.

A „csakra" szó jelentéséről (kerék) már esett szó korábban, a magyar „csokor" szó ezt az erőközpontot idézi. Ha megnézünk egy virágcsokrot, illetve egy ábrát a csakrák formájáról, egyértelmű lesz a hasonlóság a kettő között. Fontos, hogy mint minden élő szervezetnek, így a Földnek is megvan a maga hét csakrája, vagy ahogy a magyar nyelvben ezt ma is őrizzük: csokra. Ezek közül a középső, a szívcsokor éppen Magyarországon van, a Pilisben. Legmagasabb pontjának neve Dobogókő, nem véletlenül. Itt dobog a Föld szíve.

A kövek elhelyezése után fával borítják őket. Tisztelettel bánnak a fákkal, hiszen azok az életüket adják azért, hogy az izzasztókunyhó szertartás létrejöjjön. Miközben a kövek felmelegszenek, míg vörösre izzanak, a kunyhót takarókkal, vásznakkal, bőrökkel, nemezzel borítják. A kunyhóba való belépés előtt megfüstölik magukat zsálya, cédrus, harmatkásafü vagy boróka füstjében. Négykézláb, a Nap járásának irányában haladva mindenki leül odabent. Négy kör, négy menet van a szertartás során ezek a négy irány üzeneteit fogalmazzák meg, illetve minden résztvevő a saját életében fontos eseményeket szövi rá a világtájak adta jelentésekre.
A négy irány üzenetei

Nyugat: A nyugvás, elmúlás iránya. Itt tér nyugovóra, szentül meg a Nap. Ide tartozik tehát mindennek az elmúlása, vége, a halál. A szülők, nagyszülők, távolabbi ősök, a bölcsesség iránya. Bármi, amin már túl kell lenni, letenni terhét. Évszaka az ősz, eleme a föld, színe a fekete, napszaka az este, ideje a múlt.

Észak: Az éjszaka, az álmok, a látomások helye. Ezek mutatják számunkra a belső igazságainkat. Ez a lelkiismeretnek, a lelkiismeret aranytükrének, a megtisztulásnak és az igazságnak iránya. Ide tartozik minden, amitől szeretnénk megtisztulni, lemosni magunkról. Évszaka a tél, napszaka az éj, eleme a víz, színe a fehér, ideje pedig az időtlenség, hiszen álmainkban „álomidő" van, ami egészen más, mint az ébrenlétünk során megszokott időkeret.

Kelet: A keletkezés, indulás, születés, gyógyulás iránya. Ide köthető minden kezdet: egy új kapcsolat, munkahely, lakás, terv illetve ezekre való törekvés, vágyakozás. Ide tartozik a gyermekszületés is. Évszaka a tavasz, napszaka a reggel, eleme a levegő, színe a vörös. Ideje a jövő. Ebben az irányban - a kunyhó harmadik körében - lehet testi, lelki, szellemi gyógyulásért is imádkozni.

Dél: A deli szó népmeséink deli legényét juttathatja eszünkbe, a magas, erős legényt. Itt süt legerősebben a Nap, itt áll legmagasabban, itt ragyog legfényesebben. A dél tehát az erő iránya. Ebben az irányban lehet erőt kérni bármilyen feladat elvégzéséhez, illetve köszönetet mondani bárkinek. Évszaka a nyár, napszaka a dél, eleme a tűz, ideje a jelen, színe a sárga.

A kunyhóban, miután minden résztvevő beült, bekerül az első hét kő. A köveket az izzó parázsból vasvillával vagy szarvasaganccsal hozza a kunyhó közepén lévő gödörbe a tüzember, aki minden esetben férfi. Ott a kunyhóvezető illatos füveket, szárított növényeket szór rájuk - zsályát, harmatkásafüvet, borókát, cédrust, kakukkfüvet és még többféle gyógyhatású növényt. Ezek belélegezve fokozzák a tisztulást, anélkül, hogy bármilyen káros hatást okoznának.

Ha minden kő bent van, elkezdődnek az imák, a fohászok. Csak a megszólalás sorrendje kötött. A vezető szól először, majd a Nap járásával egyező irányban haladva beszélnek a többiek.

Amikor izzasztókunyhó szertartáson voltam, érdekes, ősi módon mondtuk el az imát. A megszólalás így hangzik: „Rokonaim". Majd az ima végeztével a befejezés: „Minden a rokonom". Innen tudja a sorra kerülő, hogy az előtte lévő befejezte fohászát. Fontos, hogy ezek hangosan, érthetően, őszintén hangozzanak el, de ugyanilyen fontos, hogy később senki ne beszélje ki a másikat, hiszen akkor nem nyílnának meg egymás előtt odabent.

Ha végigért a kör, az iránynak megfelelő dalok következnek, melyeket közösen énekelnek dob, csörgő kísérettel. Most önnek is bemutatjuk az egyik dalt, amely a nyugati körben szól!

Halálban születek, születve meghalok Egyszerre kigyúlnak, kihunynak csillagok Keletről jön a fény, nyugaton megpihen Minden lét elmúlik, s nem múlik semmi sem
(Sólyomfi Nagy Zoltán)

Próbálja átérezni a vers ritmusát, akár tapsolhat, dobolhat vagy egy régi lopó-tökkel csöröghet is ehhez a dallamhoz. Hunyja be a szemét, és próbálja elképzelni, milyen érzés is lehet a kőnél ülve énekelni, kántálni ezt a dalt! Ha van kedve, próbaképpen fel is veheti magnóra.

A négy kör során egyre forróbb a levegő, a gőz egyre erősebb, de távolról sem kibírhatatlan. Ha valaki mégsem bírja, akkor a körök közötti szünetekben kimehet, de ha kiment, már nem térhet vissza a kunyhóba, hiszen a születéskor sem közlekedünk ki-be. De a szertartás akkor is teljes, ha valaki nem marad végig bent.Van négy kizáró ok, amit nagyon fontos figyelembe venni és betartani.

Nem vehet részt az izzasztókunyhó szertartáson: - akinek súlyos szív-, érrendszeri betegsége, - súlyos tüdő-, légzőszervi betegsége, - súlyos idegrendszeri betegsége van, - illetve azok a nők, akik épp menstruálnak.

Ez utóbbi talán kirekesztőnek tűnhet, ugyanakkor ez egy pozitív megkülönböztetés. Ilyen időben a nők elvonultak, nem végeztek házimunkát, nem dolgoztak, nem neveltek gyermeket, csak a saját szellemi létükkel törődtek. Tették ezt a többi, szintén ebben az állapotban lévő nővel együtt. Ilyenkor nagy erők mozogtak, mozognak minden nőben. Erős álmokat kaptak, melyre különösen érdemes volt odafigyelni, és sokszor az egész közösség életét, jövőjét befolyásolták.

Kedves Hallgatónk, ha Ön hölgy, érdemes lehet egy próbát tennie. Egy alkalmas időpontban próbáljon a „nehéz napokon" egy picit távol maradni a munkától, elvonulni és csak a saját teste jelzéseire, éjszakai álmaira koncentrálni. Az időszak - lehet akár csak 1 nap - alatt vezessen feljegyzéseket. Különleges élményben lehet része! Fontos, hogy ez idő alatt ne fogyasszon alkoholt és ne végezzen böjtös gyakorlatokat.

A szer végén a résztvevők a Nap járása szerint kijönnek és lefekszenek a földre. Sokszor ilyenkor jönnek a legnagyobb élmények: testelhagyás, repülés, felszabadulás. Noha ez a kunyhóban is előfordulhat, de nem ez a cél. Cél a megtisztulás.

Izzasztókunyhó szertartást - lehetséges veszélyei miatt, csak tapasztalt, arra beavatott gyógyító vezethet.

www.solyomfia.hu - Ha izzasztókunyhó szertartásra szeretne menni, ezen a weblapon nemcsak bőségesen olvashat ezekről, hanem megtalálhatja a következő szertartás időpontját és jelentkezhet is rá. Szerte az országban elérhetők ezek a szertartások.

11
Akadémikus orvoslás / A GNM "bizonyításai"- akadémikus részről
« Dátum: 2012.Június.07, 05:27:48  »
Gondoltam létrehozok egy ilyen topicot is , ahol olyan felfedezésekről szóló cikkeket gyűjtenénk össze ami lényegében a GNM -et igazolja , miközben alaposan megváltozik a véleményük ,az eddigi elgondolásokat amik eddig  kőbe vésettnek tekintettek  , alapjaiban cáfolják meg a kutatók az újabb felfedezésekkel . Sajnos, nem hiszem hogy nagyon sok helyet foglal majd el ez a topic ,de idővel pár oldal biztosan megtelik  ::)

Kódolja az érintést az agy

Ugyanaz az érintés aszerint lesz kellemes vagy kellemetlen számunkra, ahogyan agyunk szociális jelentést ad neki.

Az utóbbi felismerése pedig ugyanazon az agyterületen zajlik, ahol az alapvető, fizikai érintési tulajdonságokat kódolja az emberi agy - állapították meg a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) idegkutatói.

"Semmi sem igazán objektív agyunkban. Érzékelésünket mélyen és áthatóan az alakítja, hogy milyenek az érzékelt dologgal kapcsolatos érzelmeink"


ISMÉT EGY BIZONYÍTÉK ARRA HOGY ELŐSZÖR A LÉLEK-AGY- SZERV ALAPJÁN TÖRTÉNIK SZINTE MINDEN TESTI FOLYAMAT - MINDIG AZ ADOTT PILLANAT SZÁMÍT .

Szerintem ez a felfedezés az akadémikus részről hatalmas előrelépés , és ezáltal valóban újra kellene gondolniuk nemcsak a bőr de minden szerv működési elvét  ::)
Azaz mi van előbb az érzelmi reakció, vagy maga a "betegség" kialakulása .

bövebben itt : http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=116.msg5244#msg5244


Ui :  Miért nem tudjuk magunkat megcsiklandozni?

Csiklandós vagy te is? Gondolom, ugyanis az emberek nagy százaléka érzékeny a csiklandozásra valamely bőrfelületén. Ám azt biztosan te is tapasztaltad, hogy magunkat még a legérzékenyebb pontjainkon sem tudjuk megcsiklandozni. Vajon mitől lehet az, hogy ha más ér hozzánk, mégis nevethetnékünk támad?

Paul Bay, a University College London kutatója, dr. Randall Flanagan, a Queen's Egyetem pszichológusa és Daniel Wolpert, a Cambridge Egyetem kutatója érdekes kutatási tapasztalatokat szereztek. Azt vizsgálták ugyanis, hogy milyen erősnek érezzük a saját testünkre mért ütéseket, érintéseket.

A vizsgálati alanyaik bal mutatóujjára erőérzékelőt szereltek, melyet a jobb mutatóujjukkal ütögettek. Az érzékelőhöz kapcsolt apró motor pontosan akkora erőt gyakorolt a bal mutatóujjra, mint amekkorát a jobb kifejtett.


Az eredmény rendkívül érdekesnek bizonyult. Hiszen az alanyok minden esetben arról számoltak be, hogy gyengébbnek érzik a saját maguk által kifejtett ütést, mint amikor más ütött ugyanakkora erővel a passzív ujjukra. A vizsgálat egyik szakaszában az érzékelőket eltávolították, így az alanyok jobb kezükkel a levegőbe ütöttek, a kis motor azonban megütötte bal mutatóujjukat. Bár tapasztalták, hogy jobb kezük nem érint semmit, ebben az estben is csökkent ütésérzékelésről számoltak be. Az is kiderült, hogy ha a jobb mutatóujj ütését késleltetve vitte át a motor a bal mutatóujjra, az alanyok annál erősebbnek érezték azt, minél több idő telt el a mozdulat megindítása óta.

Ennek oka a kutatók szerint az, hogy a saját magunk által indított érintésekre előre felkészülünk, és automatikusan csökken, vagy megszűnik érzékelésünk ezekre az ingerekre. Ezért van az is, hogy nem tudjuk saját magunkat megcsiklandozni, hiszen a csiklandozás lényege a meglepetésszerűség, előre megjósolhatatlanság. Ezt saját magunk esetében nem tudjuk biztosítani, hiszen mozdulataikat előre megtervezzük.


Ugye, milyen érdekes? 

Tehát előre felkészül ez nagyon fontos az oltások mellékhatásainál sem elhanyagolható FŐ TÉNYEZŐ .

csubi

12
Érdekes esetek, csevegés / Magyarország és a világ helyzete
« Dátum: 2012.Május.13, 15:26:05  »
Nocsak Sanyikám ezt nevezem !!
4 éve kezdtem magyarországi helyzettel foglalkozni , a fórumra való anyagok közt is rengeteg foglalkozik a helyzettel ,ami nem csak idehaza de a világban észlelhető - a magyarok érintetsége , a Só témájánál egyértelműen látható -semelyik kormány a füle botját nem mozdította meg a teljesen nyilvánvaló mérgezés ügyében, sőt még szponzorálva is vannak különféle nátriumban szegény termékek ,mert az a magyarnak "jó ", a politikai téren Csurka István már már bicskanyitogató írásait és /fényképekkel igazolt megtörtént eseményeket /olvasva kezdett kialakulni ,mi is játszódik le idehaza ,a minap egy jó kis videót láttam a rendszerváltás hátteréről ,ha gondoljátok felteszem  ::)
De egyik rész sem közelíti meg ezt az írást ami egy 1969 es titkos találkozóról igen részletesen beszámol ,a régi fórumon már feltettem  ,de a cikk hosszúsága miatt sokan el sem olvasták szerintem -pedig érdemes -tehát 1969 !! most több mint 40 évvel ezután  nézzétek meg mi az ami valóra vált -Nostradamus  megirigyelné ezt a" jóslatot "
Csak egy adat 1981 óta folyamatosan csökken a magyarok lélekszáma hiába a "fejlődő orvostudomány"  és az oltások ...


http://tttweb.hu/index.php?rovat=iras&id=14
csubi

Csubi nyitó mondata Vesa azon kezdeményezésére vonatkozik, hogy Magyarországot próbáljuk meg kvantumszinkronizációval "gyógyítani"!

13
Elkezdtem olvasni a Mellékhatás Halál c. könyvet és annyira jó, megdöbbentő hogy még azoknak is tud újabb meglepetésekkel szolgálni akik azért tisztában vannak a gyógyszergyártók valódi módszereivel -
Ma éppen a dohányzás és a veserák összefüggéseiről tettem fel egy cikket ,illetve arról hiába csökkent a dohányzás a daganatos betegek száma nő- a következő nagy csoport a túlsúlyos kövér emberek belőlük sokkal több van mint az elfogadott BMX index alapján besorolt normál és sovány kategóriában -nos a könyv erről is felvilágosít ,mármint amire céloztam a hozzászólásokban ,minél nagyobb csoportokat megfélemlíteni ,a különféle betegségekkel ,és összefüggésbe hozni velük ,akár álltanulmányokkal is ,amit elfogadtatnak holott sehol nem lett bizonyítva

A könyvet először  lényegében csak átfutottam de már rengeteg olyan információt adott amit mindenkinek ismernie kell .Hetente  teszek fel egy egy részből összefoglalót  ;)

A könyvről egy bevezető :
A Mellékhatás: halál című könyv egy bennfentes vallomása a gyógyszeripar korrupt működéséről és a fogyasztók megtévesztéséről. Interjú a szerzővel, John Virapennel.

"ohn Virapen: Vannak bizonyítékaim. Munkám során az összes levelet és ügyiratot archiváltam. Vannak tehát dokumentumaim arról, hogyan vesztegettünk meg orvosokat, azáltal, hogy „üzleti utazásra” hívtuk őket a Karib-szigetekre; vagy hogyan fizettünk le gyógyszerkutatókat, hogy számunkra, és a termékeink számára kedvező írásokat jelentessenek meg a legnevesebb tudományos folyóiratokban. Továbbá egy – a Gyógyszer-engedélyezési Hivatalnál dolgozó – orvos beleegyező levele is a birtokomban van, mely igazolja, hogy pénzt fogadott el tőlem.

http://www.eletforma.hu/szosszenetek/a_mellekhatas_halal__interju_es_reszlet.html

csubi

14
Egyre több érdekes jelenséggel találkozunk amikre valójában nincs megfelelő magyarázat , nincs bizonyítva ,hogy ettől vagy attól alakul ki ,vagy nem ismerik el, márpedig ez valós megtörtént események sorozata ,de mivel fogalmunk sincs honnan kellene kiindulni milyen üzenetet hordoznak magukban ezért sokan fel sem merik vállalni, hogy velük is történtek különös dolgok ,mert ha megtennék akkor azt éreznék hogy bolondnak nézik .Pedig belül tudják érzik valami más is jelen van a világunkban ,mint amikről már bizonyítást nyertek a tudósok tehát elfogadták -de már sokszor leírtuk, attól hogy ha valami nincs bebizonyítva ,az attól még létezhet sőt létezik is / saját véleményem /

És ne feledjétek azt a nem elhanyagolható tényt hogy a GNM-ek  nagyon kevesen vannak ,főleg akik valóban tudják ,hogy  a természettörvények akkor is működnek ha ,elfogadják őket  ha nem ...tehát mi valahol bolondok is vagyunk valamilyen szinten a többség szemében ..

Egy levelet kaptam amiben érdekes számomra, nem ismeretlen "jelenséggel" küzd egy lány :

"....Általában vagy közvetlen elalvás előtt vagy közvetlen felkelés előtt olyan mintha lebénulnék miközben tudatában vagyok a körülöttem folyó dolgoknak és ebben az állapotban a szememet nem tudom kinyitni valami ember formát látok(ami nem minden esetben jelenik meg,de mégis érzem a rossz jelenlétét) van,hogy a nevemen szólít nem tudok megmozdulni kinyitni a szemem sőt kiabálok amit én hallok,de rajtam kivűl senki...!!!!!Rettentően félek ilyenkor.....Nagyon rémisztő!!!!Nem tudom ezzel kihez lehet fordulni vagy egyáltalán mit mondjak.Amikor egy ismerősömnek meséltem erről ő mondta,hogy ezt Alvási Paralízisnek hívják.Utána olvastam és valójában azokat a tüneteket produkálom!!!De jó lenne ha valaki aki ért is hozzá valami okosat tudna mondani.!!!!Köszönöm Szépen a segítséget!!  "


Páran már ismerik a levelet, de annyira szerteágazóan válaszoltatok, hogy szerintem érdemes lenne kicsit jobban körüljárni  esetleg aki élt át hasonlót az is megoszthatná velünk  ::)


 Vajon  mi ez a jelenség, valóban "csak" Alvási paralízis, vagy több üzenete is van  ::)

csubi

15
Akadémikus orvoslás / Bravúros életmentések-beavatkozások
« Dátum: 2012.Január.30, 18:51:22  »
Ebben a topicban olyan hírek kerülnek fel amik bemutatják az akadémikus orvoslás főleg sebészetben elért fejlődését , de azért ne felejtsük el hogy komoly műtéteket már végeztek több ezer éve is pl koponya lékelést -de van már a fórumon fent olyan hír is videóval amiben egy afrikai sámán végez agyműtétet ,kezdetleges eszközökkel  a nyugati embereknek teljesen elfogadhatatlan körülmények közt .

http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=13.msg2012#msg2012
http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=13.msg1841#msg1841           

Orvosai a halálból hozták vissza a kisfiút, aki úgy született meg, hogy nem volt vér a testében.


Tulajdonképpen halva született a kis Oliver Morgan, hiszen születése után 25 percig egyáltalán nem vert a szíve. A baba azonban az oxigénnek, a kitartó szívmasszázsnak és az életmentő vérátömlesztésnek köszönhetően csodák csodájára túlélte a kis híján katasztrófával végződött eseményeket, és ma már 15 hónaposan, boldog családi körben éli mindennapjait.

Ez igen !az ilyen és hasonló beavatkozásokra kellenének a nyugati orvoslás módszerei   :)
Itt más már nem segített volna.
http://www.nlcafe.hu/csalad/20120130/megmentettek_a_ver_nelkul_szuletett_kisbabat/


csubi

Oldalak: [1] 2 3 ... 5