Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek - Vesa

Oldalak: [1] 2 3 ... 53
1
Az Új Germán Medicináról általában / Re:Ellentmondások, dilemmák
« Dátum: 2018.Augusztus.18, 14:40:24  »
Szívesen. Remélem, tudtam segíteni.

2
Az Új Germán Medicináról általában / Re:Ellentmondások, dilemmák
« Dátum: 2018.Augusztus.17, 21:55:00  »
Az ő videóiban nagyon határozottan jelenti ki minden elváltozásról, hogy értelmes különprogram, mely a probléma megoldásában segít
Magad is látod, hogy ez nem igazán teljesül. Legfeljebb azt mondhatjuk, hogy "az agy a megoldás érdekében indítja be azt a folyamatot, amelyiket az evolúció során erre a fajta érzelmi állapotra kidolgozott". De az önleértékelést nem oldja meg az, ha porhanyósítja a test a csontokat.

Idézet
ha megszakad az összeköttetés az agy és a különprogramban sejtszaporulatot mutató szerv közt, akkor megáll a sejtszaporulat, míg az előbb azt írtad, hogy a rákos sejt attól még rákos sejt marad, ha a petri-csészében is van, ezért folytatja amit addig...
Nem tudom, ezt mire alapozza. A rákos sejtek tojnak a szervezet szabályaira. Egyedül ők azok, akiknél nem működik a programozott sejthalál. A petricsészét nem próbáltam, csak tippeltem. De végeztek állatkísérleteket, amikben rákos sejthalmazt ültettek át egészséges egyedekbe, és az ott daganattá fejlődött, ha 800 sejtnél többet tartalmazott az átültetett minta. Ha kevesebbet, akkor az immunrendszer elpusztította.
Mellesleg, az idegrendszerben nem tudnak olyan lehetőségről, ami befolyásolhatná ebben az értelemben a szervek működését. Sőt! Tudtommal átültetett szervben is lehet rákos daganat. Pedig ott az idegi kapcsolatok nem lettek mind bekötve.

Idézet
Valamint pl. az is gyakran hagyja el a száját, hogy kizárólag lelki eredetű okokból indulhatnak be elváltozások, amennyiben mind az 5 feltétel teljesül.
A biológiai különprogramra felhozott leggyakoribb példa az archaikus gyűrű, amelynek a belében elakad egy falat, és ezért rákos daganatot növeszt a belébe, ami feloldja. Neki vajon milyen érzelmi traumája lehetett?

Az értelmes biológiai különprogramnak a nevében is benne van, hogy "biológiai". Tehát biológiailag próbál valamilyen igényt kielégíteni. Ha azt érzem, hogy nem megfelelő a térdem, mert nem tudok elegendő teljesítményt leadni pl. futás közben, akkor leépíti a térdemet, hisz én gondolom azt, hogy "a térdem nem megfelelő". Nosza, akkor bontsuk le!

Többször kitűnt, hogy Robertó nem az eredeti GNM-et tanítja, hanem egy saját feltételezéseivel kiegészített változatot. Sőt, vannak ferdítések is a tanításaiban. Pl. nem tanítja a teratomát a petefészeknél és a heréknél. Pedig Hamernek is teratomája volt, nem rákja.

3
Az Új Germán Medicináról általában / Re:Ellentmondások, dilemmák
« Dátum: 2018.Augusztus.17, 20:17:02  »
Mire gondolsz pontosan?

4
Az Új Germán Medicináról általában / Re:Ellentmondások, dilemmák
« Dátum: 2018.Augusztus.16, 21:01:25  »
Kedves b_pit!
Az "értelmes" különprogram nem azt jelenti, hogy megoldja az ember lelki traumáját, csak azt, hogy nem véletlen folyamat. Valaha értelme volt: lebontotta azt a szövetet, ami nem volt megfelelő.
Ma, az embernél tényleg nem a megoldás irányába mutat.

5
Az Új Germán Medicináról általában / Re:Ellentmondások, dilemmák
« Dátum: 2018.Augusztus.14, 17:33:16  »
Kedves b_pit!

A kérdéseidre megpróbálok válaszolni a saját elképzeléseim alapján.

- Veleszületett elváltozás, az anya által elszenvedettel párhuzamosan, ha az anya megoldotta, akkor a gyermekben miért maradt meg?
Mert az a gyermek különprogramja, ő meg nem oldotta meg.

- A Homo Sapiens már 50.000 éves, miért léteznek még mindig ezek a primitív elváltozások? Miért nem arányosan növekszik vagy csökken az adott szerv, szövet, miért egy-egy daganat formájában? Ha a sok-sok évmillió, sok-sok évmilliárd során az első egysejtűekből indulva, a kezdetleges élőlényeken keresztül ilyen létformák jöttek létre, mint amilyenek ma megtalálhatók, pl. az ember, akkor mégis miért olyan primitív egy-egy konfliktus által végbemenő elváltozás, hogy ilyen aránytalanul növekszenek a daganatok, akár az aktív szakaszban, akár a helyreállításkor? Csomó-szerűen, éppen ezért is találó a daganat elnevezés, hiszen jellemzően nem a szervek arányos növekedését tapasztaljuk, ami az evolúció és az egyedfejlődés során is tapasztalható, magától értetődő, mint ahogyan egy gyermekből felnőtt lesz, hanem totálisan amorf jelleggel, egy-egy kitüremkedés jön létre a szerven, szöveten. Ezek miért így működnek?
Ez jó kérdés, de részletkérdés. Nem csak ezt, de még alapvetőbbeket sem tud egyelőre megválaszolni sem az akadémikus orvostudomány, sem a GNM.

- Ha a fejlődéstörténetileg pl. egy kezdetleges vízi élőlénynél fellépett egy biológia konfliktus, miszerint a parthoz közel nekicsapódik a különböző köveknek, szikláknak, ami azt a programot indította be, hogy létfontosságú sejteket, szerveket védendő hártyákat hozott létre, ezzel megoldva a biológiai konfliktust, akkor minekután a konfliktus ily módon megoldódott, akkor a megoldás utáni szakaszban miért nem bontotta le az aktív szakaszban létrehozott új szöveteket?

A hártyák kifejlődése nem „különprogram”, hanem „program”.  Az élőlények a parton maradtak, ezért végleges formában alkalmazkodtak az új környezethez. A „különprogram” az, amikor a véglegesnek szánt testfelépítésen egy extra igény miatt sürgősen turbózni kell.

- Ha az évmilliók, évmilliárdok során az anyatermészet a végtelenségig tökéletesre csiszolta ezeket a válaszreakciókat, akkor mostanra hogyhogy ilyen primitíven működik, hogy szervi szinten akar megoldani helyettünk lelki eredetű problémákat?

Nem a testünk működik primitíven, hanem a tudatosságunk alacsony, minden öntömjénezés dacára. Így becsapjuk az agyunkat. (http://www.rajtammulik.hu/) Az ÉBK-k kb. olyanok, mint a filozófiai értekezés a zongora lába alatt. Nem arra készült, de ideiglenesen megakadályozza a zongorát a felbillenéstől.

- Miért nem lehetnek kórokozók általi fertőzéseink? Ezek nem tartozhatnak a biologika szerinti mérgezés kategóriába?

Ez komoly dilemma, és Hamer doki sem azt állítja, hogy ilyesmi lehetetlen. Csupán azt, hogy az egyedfejlődés során a test megismerkedik a környező világ mikroorganizmusaival, és megtanul velük szimbiózisban élni. Ettől függetlenül egy-egy egzotikus mikroorganizmus okozhat „fertőzést”. Csak nagyságrendekkel kevesebb ez a szitu, mint ahogy állítják.

- Genetika. Sok állatnál, haszonállatnál, háziállatnál is egyértelműen megfigyelhető, hogy bizonyos fajokra jellemző megbetegedések jelentkeznek, függetlenül attól, hogy éppen milyen családnál, vagy épp melyik országban, milyen vidéken élnek…

Ez nem a GNM asztala, de az tény, hogy a gének (vagy epigének) generációk konfliktusait hordozzák, és ezzel érzékenyíteni tudnak bizonyos helyzetekre. A TBC-s elődök ezért hajlamosítják tüdőbetegségre az utódokat. Emellett a testi és idegrendszeri alkat, amit szintén a DNS határoz meg elsősorban, szintén eltérő érzékenységet alakít ki az állatokban.

- Honnan tudom, hogy az elváltozásom konfliktusból ered, vagy mérgezés által?

Gondolkodni kell. Ha sósavval leöntötted a kezed, akkor valószínűsítheted, hogy nem egy elválasztási konfliktustól piros a bőröd. A mérgezések alatt nem a manapság divatos „elmérgeződést” kell érteni, hanem a konkrét mérgeket. Az orvosok pontosan megmondják, ha meg vagy mérgezve.

- Hogyan tud egy-egy szövetminta, biopszia által kinyert minta az agyunkkal való kapcsolat megszűnte után egy petri-csészében tovább szaporodni?

A rákos sejt a petri-csészében is rákos sejt marad, és ugyanaz a programja: szaporodni és szaporodni. Az immunrendszer sem tudja leállítani csak elpusztítani. De azt meg is teszi, ha itt az ideje.

- ha stabil vagyok érzelmileg, kiegyensúlyozott, nyugalmi állapotban, akkor nem tud kialakulni elváltozásom. Akkor nem lehet máj-különprogramom kevés táplálék, vagy nem megfelelő táplálék bevitele során? Pedig eredendően pont ez lenne az igazi feladata az ilyen különprogramoknak, és nem a metaforikus, szervekre asszociált lelki konfliktus kezelése...

Az etiópok tömegesen halnak éhen, de nem májrákosak. Mert az ínséget nem DHS okozza. Nem „hirtelen, váratlan, drámai, elszigetelten megélt” esemény. Ugyanakkor a vastagbélrákos ember agya beindíthatja a májdaganatot azért, mert a béldaganat növekedése miatt előre látható, hogy el fog záródni a bél, tehát fel kell készülni az ínséges időkre. Ez még akkor is megtörténhet, ha a páciens nem tudja, hogy bélrákja van.
 
- Sok elváltozás során olvastam arról, hogy úgymond sínre kerülhet az ember, azaz újból visszaesik ugyanabba a fajta konfliktusba, mégpedig éppen a megoldás utáni szakaszban tapasztalható tünetek miatt. Hát nem éppen az lenne az értelme ezeknek a különprogramoknak, hogy megoldják, avagy segítsenek megoldani a problémákat?

Ha megoldottad az alapkonfliktust, és tudatosítottad a síneket, akkor nem indul be többé arra a szituációra a különprogram. Pont az a baj, hogy nincs megoldva a DHS. Azért „teszi be újra az agy a filozófiai értekezést a zongora lába alá, mert érzékeli, hogy borul a zongora.”6
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Dátum: 2018.Március.07, 10:00:44  »
Kedves Botivadász!
Úgy gondlom, mindenek előtt ki kellene beszéltetni a gyermeket. Megtudni, mi lehet az oka a fiú viselkedésének. Utána megtanítani arra, hogy ezt kommunikációval hogyan tudja kezelni.
Többet tudnék mondani egy szerepfelvételes konzultáció után, amiben a lányodra dolgoznánk, és megnézhetnénk azt is, mi a helyzet a fiúval. Erről itt írok:
http://www.rajtammulik.hu/hirlevel/onkep-tisztitas-gyermekek

A cikksorozatra pedig itt iratkozhatsz fel:
https://lp.rajtammulik.hu/onkep.php

7
Tünetek / Re:Merevedési zavar
« Dátum: 2018.Március.06, 15:57:28  »
Kedves Okolónia!
A merevedési zavar oka az szokott lenni, ha valaki "leforráznak" férfias hevülete közben. Vagyis egy olyan élmény, amiben valahogy megszégyenült előtte, utána, vagy közben.

8
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Dátum: 2018.Március.06, 15:54:09  »
Kedves Botivadász!
A fogszuvasodás oka a GNM szerint a "nem szabad beleharapnom" konfliktus. Ez a fogzománc gyengülését okozza. A "nem vagyok képes beleharapni" (mert pl. erősebb nálam), a fogcsont feloldódását váltja ki. Könnyen lehet, hogy a kislányod fogszuvasodását a fiú általi bántalmazás hozza létre. A fogcsontot, ami a zománc alatt van, az üregesíti ki, hogy nem tudja magát fizikailag megvédeni a fiú ellen,mert a fiú erősebb. A zománcot pedig az érinti, hogy "csúnyákat" sem mondhat rá, mert a környezete elítéli.

9
Betegségek / Re:Pocaklakó
« Dátum: 2017.November.05, 18:03:36  »
Kedves Zsuzso!
A baba feltehetően halálfélelmi konfliktust élhetett meg, ami tüdődaganatokat hozott létre benne. A konfliktus feloldódása után maradhattak vissza a ciszták. Ez lehetett egyetlen konfliktus, de lehetett olyan is, ami vissza-visszatér magzati élete alatt, és minden alkalommal egy újabb gócot eredményezett.
Többet tudnánk róla, ha tudnék végezni egy önkép tisztítást az anyukával a babára. Ez Skype-on is tökéletesen működik. A konfliktust is fel tudjuk vele oldani, és a születésig még sokat változhat a pici állapota.

10
Betegségek / Re:Indolens Non-Hodgkin limfóma
« Dátum: 2017.Június.21, 13:49:01  »
Kedves Iluska!
A nyirokcsomók önleértékelési konfliktusra reagálnak. Leginkább olyanra, amiben "nem tudtam magam megvédeni".
Az indolens azt jelenti, hogy nem intenzíven nő.
A nyirokcsomók megoldási szakaszban produkálnak sejtszaporulatot. Ha egy nyirokcsomó folyamatosan nő, az függő gyógyulásban van. A megállapodott, de nagy méretű nyirokcsomókban pedig befejeződött a gyógyulási folyamat, aminek a végén a végleges, nagyobb méret megmarad.

11
Betegségek / Re:nyiroködéma kezelése
« Dátum: 2017.Április.23, 09:30:31  »
Kedves Szilvi!
A Germán Gyógytudomány szerint a vizesedés oka egy "elhagyatottsági, vagy tovább létezési konfliktus". Ez a vesében indít el egy értelmes biológiai különprogramot, ami visszatartja a vizet a szervezetben.
Az alsó végtagok vizesedésének az oka lehet szív elégtelenség is, de gondolom, ezt az orvosok nem állapítottak meg.
Az epilepszia és a PCO nem örökölhető úgy, ahogy azt  az átlagemberek elképzelik. Mindegyiknek megvan a konfliktus háttere, amit átvehettél anyukádtól, akár magzati korban, akár epigenetikai öröklődéssel, de nagy valószínűséggel megszüntethető. (Epigenetikai úton képesek konfliktusok öröklődni generációkon keresztül.)

A két "örökletes" betegséged arra enged következtetni, hogy hajlamos vagy elhagyatottnak érezni magad. Az epilepszia egy menekülési konfliktus ("elmenekülnék, de nem tudok"), míg a PCO egy olyan helyzet, amely kötődhet ahhoz, hogy a párodban bizonytalan vagy. Nem tudod, hogy megfelelsz-e neki. (Több konfliktus típus is okozhatja, de most ez látszik relevánsnak.)
Így a fórumon nem valószínű, hogy meg tudjuk oldani a problémádat. Kellene egy-két mélyebb konzultáció, amit Skype-on is megoldhatunk, ha akarod. Itt fel tudsz iratkozni az oldal alján: 
http://www.rajtammulik.hu/

12
Betegségek / Re:bőrelváltozás, irharéteg (corium)
« Dátum: 2017.Január.23, 20:29:25  »
Kedves Boglárka!
Milyen szövetben van a kinövés? Mennyi idős az illető?

13
Betegségek / Re:szívroham, infarktus
« Dátum: 2016.November.22, 08:30:28  »
Kedves Okolonia!
Az "elhalt szívizom" fogalma egy élő és dobogó szívben számomra azért volt mindig is furcsa, mert az elhalt szövetek oszlásnak szoktak indulni. Az "elhalt szívizom" viszont romlatlanul ott van, de nem végez munkát. Vagyis, ezek szerint a sejtjeinek mégis kell valahogy tápanyagot kapnia, ami pedig csakis az ereken keresztül lehetséges, amik állítólag el vannak dugulva. Ezt soha nem értettem. Persze, a kardiológusoknak talán van magyarázata rá, kardiológussal még nem tárgyaltam ki ezt a témát...

Hamer doktor azt mondja, hogy bár a szívkoszorúeret érintő infarktus konfliktusa (a birtokvesztés) nem azonos a szívizmokat érintő konfliktussal (hajszoltsági konfliktus), legtöbbször egyidejűleg mindkettő elindul az adott DHS hatására. Vagyis az, aki egy birtokvesztési konfliktust elszenved, ugyanattól a szituációtól megéli egyúttal a hajszoltságot is, ami a szívizmok leépítését indítja el.
A konfliktus megoldódása után mindkettő megoldási szakaszba kapcsolt, tehát a szívizmok elkezdenek visszaépülni. Amikor az orvos olyan szívizomrészt lát, amit elhaltnak gondol, az egy olyan szívizom, ami már újraépült, de még nem kap vezérlést, mert az agy csak az epileptoid krízisben fogja "bekábelezni".

A szív képes regenerálódni, ha tényleg letette az illető a konfliktusát. Erre Juli, Dr. Hamer magyarországi képviselője is egy konkrét példa személyesen, de ő beszélt olyan, nála súlyosabb esetről is, amelynél ultrahangos felvételek készültek a végletekig leépült, majd tökéletesen feltöltődött szívizomról. Igaz, a visszaépült rész állaga egy kicsit "kötőszövetesebb".

14
Haladóknak / Re:Hormonális beállítódás
« Dátum: 2016.Augusztus.15, 14:06:06  »
Szia Gabi!
A gyermekágyi depressziónak azaz oka, hogy a terhesség 2-3-trimeszterében olyan mély vagotóniás állapotban van a kismama, hogy a birtokzónás konfliktusai kikapcsolnak. A szüléssel viszont megszűnik ez az állapot. A szülést követően már nem olyan mély a szoptatás alatti vagotónia.
A szülés alkalmával visszakapcsolnak a birtokzónás Hameri Gócok, és ezt követi egy 2-3 hónapos akkut pszichózis.

15
A fórumról / Re:Magunk között
« Dátum: 2016.Augusztus.02, 14:50:47  »
Kedves Gyuszi és Döme!
"Én viszont sok-sok kutakodás, olvasás és töprengés után a GNM-en belül nem tudok megbékélni  Hamer doktor evolúcióra épített téziseivel, merthogy teljesen az ISTENI IGAZSÁGRA ÉPÍTETT TEREMTÉS oldalára álltam."

Én nem látok ellentmondást az evolúció és az isteni igazság között.
Egyrészt az evolúció nem automatikusan működik. Illetve olyan szempontból automatikus, hogy a szülők problémái erősen befolyásolták (és teszik ma is) azt, hogy a magzat milyen testi-lelki adottságokkal születik. Ez a Recallhealing szerinti ún. indítóprogram rögzítésében nyilvánul meg, ami a fogaltatást megelőző 9 hónapban, a magzati korban, és az első életévben zajlik.
Vagyis, generációról generációra biztosít egy alkalmazkodást egy fajon belül. Azonban az embernél a rögzítés időszakában az anya lélekvilágára hangolódik az utód. Azaz itt inkább arról van szó, hogy az anya vágyai befolyásolják a gyermek alkatát. Jó esetben ezek pozitív tényezők. Ha nem, azt a gyermek előre látta, és direkt kihívás elé akarta magát állítani.
Én úgy látom ezt Theta Healing konzultációkon, hogy inkább van szó egyfajta játékról, mint tanulási folyamatról, amiben egyre fejlettebbé kell válnunk ahhoz, hogy meghaladjuk az emberi szintet. Hasonlíthatnám egy akadálypályához is, amit az akadályfutó állít fel magának. Nem azért, mert csak akkor hagyhatja el a pályát, ha hibamentesen lefutja, hanem azért, mert ég a vágytól, hogy megküzdjön a maga állította kihívással.

Az ember akkor veszi sikeresen az akadályokat az életében, amikor lélekjelenlétét megtartva szembesül a traumás helyzetekkel. Amikor ez nem sikerül, olyankor kerülnek a tudattalanba azok a hitrendszerek, amik később betegséget is okozhatnak közvetetten. Azért közvetetten, mert önmagában egy helyzet nem betegít meg senkit. Csakis olyankor indul el testi különprogram, amikor az illető nem tudja megoldani a konfliktusát. Pl. azért, mert a tudattalanban tárolt hitrendszereiben feloldhatatlan ellentmondás van a helyzettel kapcsolatban.

Azonban nincs itt semmi probléma. Egy játszótéren vagyunk, ahol lényegünket, legfelsőbb lényünket nem érheti bántódás. A halál után újjászületünk, ha akarunk. Nem büntetésből, hanem kalandvágyból. A karma őrei sem kényszerítenek ránk semmit. Sőt! Inkább igyekeznek megóvni attól, hogy odaát túlságosan megterheljük a sorsunkat. Azonban nem tehetnek semmit, ha mégis megtesszük.

A világ tökéletessége sem élhető meg innen, a játéktérből. Legfeljebb magasztos pillanatokban, amikor kicsit elengedjük földhöz kötöttségünket.
Mert nehéz lenne tökéletesnek nevezni egy hepe-hupákkal tele, sáros erdei utat. Azonban kérdezz csak meg egy offroad rajongót róla, aki tetőig sáros terepjáróval éppen kifelé jön az erdőből! Vajon Ő mennyire élvezte? Mit választana inkább? Az autópályát, vagy ezt?

Fiúk! Én meg vagyok győződve, hogy Isten azt adta, amit választottunk. Még akkor is, ha néha hihetetlennek tűnik. A tengelytörést nem Ő tervezte bele, csak a lehetőségét engedte meg az izgalom miatt. És van olyan becsületes, hogy nem nyúl bele a vezetésbe, ha ígéretet tett rá, hogy ránk bízza a kocsit.

Oldalak: [1] 2 3 ... 53