Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Akadémikus orvoslás / Re:A GNM "bizonyításai"- akadémikus részről
« Utolsó üzenet: írta SzakalySebes Dátum 2018.Április.15, 10:48:31  »
A cukorbetegség nem válogat - egyre több gyermek lesz cukorbeteg

Az 1-es típusú cukorbetegség minden korban kialakulhat. Az utóbbi években azonban nagyon elterjedt, még az 5 évesnél fiatalabb gyermekeknél is. Magyarországon körülbelül 70 1-es típusú diabéteszben szenvedő gyermeket diagnosztizáltak 10 évvel ezelőtt, és az elmúlt néhány évben ez a szám meghaladta a 100- at.
Az 1-es típusú cukorbetegség fő jellemzője az abszolút inzulinhiány. Az okok még mindig nem teljesen ismertek. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a szervezet az immunrendszer külső hatásainak köszönhetően elpusztítja az inzulint termelő hasnyálmirigy-béta sejteket.
Reménykedem egy normális életben
A szülők gyakran nem tudják elfogadni azt a tényt, hogy gyermekük cukorbetegségben szenved. De ezt a betegséget nem szabad megtagadni. Mindenki, aki részt vesz a gyermek nevelésében, ismernie kell.
Bár a szülők nem tudnak semmit tenni a betegség kialakulásának megakadályozásában, nagymértékben segíthetnek a betegség megfelelő kezelésében. Mivel a betegség kontroll alatt áll, a gyermek mindig jó és egészséges életet élvezhet. A cukorbeteg gyermek élete igényes, de a gyermek nem korlátozható. Támogatást és megértést kell nyújtani, és ösztönöznie kell őt céljaiban.
A szülőknek tanulni kellene. Szemináriumokat és workshopokat kellene látogatniuk ahol cukorbeteg gyermekekkel rendelkező szülők vannak. Ily módon képes lesz egyértelmű és érthető módon megmagyarázni gyermekének, milyen állapotban van.
Hogyan kezeljük az 1-es típusú cukorbetegséget
Az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében két cél van. Az első cél az, hogy a vércukorszintet közelebb tartsuk a normális értékhez, így a jövőben nem lesz komplikáció. A második cél az, hogy a cukorbeteg gyermek egészségesen és produktív módon éljen.
Az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő betegek inzulinterápiát kapnak. Az inzulint fecskendő, inzulin toll vagy inzulinpumpával adják be. Ez a terápia megkísérli utánozni az alacsony inzulin természetes szekrécióját. A vércukorszint szabályozása érdekében szükséges, hogy az inzulin dózisát a személy által az egyéni étkezésbe bevitt szénhidrát mennyiségéhez igazítsuk.
Szabályozott étrend
Az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében az inzulin terápia elsődleges. Azonban a gyermeknek elegendő kalóriát kell tartalmaznia a nap folyamán, hogy képes legyen megfelelően nőni és fejlődni. Ezért az alapvető inzulinkezelés mellett figyelembe kell venni a helyes és kiegyensúlyozott étrendet is.
Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermek étrendje változatos. Ide tartozik az élelmiszerek, a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok összes alapvető csoportja. Alapvetően csak koncentrált szénhidrátokat, például lekvárt és édességet kell eltávolítani a használatból. Ezenkívül szükséges az állati zsírok további bevitelének csökkentése. Hogy a gyermek ne érezze magát kirekesztve, a szülőknek társulni kell a gyermek étrendjével.
A hipoglikémia következtében, ha a vércukorszint kevesebb, mint 3 mmol / l, a gyermeknek javasolt egyszerű szénhidrátot, pl. gyümölcslé, amely gyorsan növeli a glükózszintet.
2
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Utolsó üzenet: írta Vesa Dátum 2018.Március.07, 10:00:44  »
Kedves Botivadász!
Úgy gondlom, mindenek előtt ki kellene beszéltetni a gyermeket. Megtudni, mi lehet az oka a fiú viselkedésének. Utána megtanítani arra, hogy ezt kommunikációval hogyan tudja kezelni.
Többet tudnék mondani egy szerepfelvételes konzultáció után, amiben a lányodra dolgoznánk, és megnézhetnénk azt is, mi a helyzet a fiúval. Erről itt írok:
http://www.rajtammulik.hu/hirlevel/onkep-tisztitas-gyermekek

A cikksorozatra pedig itt iratkozhatsz fel:
https://lp.rajtammulik.hu/onkep.php
3
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Utolsó üzenet: írta Botivadász Dátum 2018.Március.06, 16:43:42  »
Kedves Vesa!

Köszönöm gyors válaszodat. Én is erre jutottam, hogy valami féle önleértékelődési konfliktus miatt van, hisz egyszerre mind a 4 fogán jelentkezik egy apró elváltozás.

Mit tehetek? Olvasgattam, hogy mákkúra 2-3x hetente, stb.
Lelkileg mit tanácsolsz, hogy oldjuk meg mert nem tudom, hogy védjük ki a fogtömést?
Magától is regenerálódik, de ahhoz milyen gondolatokat kell beépítenünk az életünkbe?

Tanácsodat megköszönöm!
4
Tünetek / Re:Merevedési zavar
« Utolsó üzenet: írta Vesa Dátum 2018.Március.06, 15:57:28  »
Kedves Okolónia!
A merevedési zavar oka az szokott lenni, ha valaki "leforráznak" férfias hevülete közben. Vagyis egy olyan élmény, amiben valahogy megszégyenült előtte, utána, vagy közben.
5
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Utolsó üzenet: írta Vesa Dátum 2018.Március.06, 15:54:09  »
Kedves Botivadász!
A fogszuvasodás oka a GNM szerint a "nem szabad beleharapnom" konfliktus. Ez a fogzománc gyengülését okozza. A "nem vagyok képes beleharapni" (mert pl. erősebb nálam), a fogcsont feloldódását váltja ki. Könnyen lehet, hogy a kislányod fogszuvasodását a fiú általi bántalmazás hozza létre. A fogcsontot, ami a zománc alatt van, az üregesíti ki, hogy nem tudja magát fizikailag megvédeni a fiú ellen,mert a fiú erősebb. A zománcot pedig az érinti, hogy "csúnyákat" sem mondhat rá, mert a környezete elítéli.
6
Tünetek / Re:csontok, gerinc, fogak
« Utolsó üzenet: írta Botivadász Dátum 2018.Március.06, 13:23:45  »
Sziasztok!

Segítségeteket kérem, átolvastam amit tudtam, de mivel kezdő vagyok nem tudom igazán hogyan kezeljem.

A lányomnak, aki lassan 9 éves lesz, az iskolai fogászati szűrésen kiderült, hogy a 6 örlőfogain kezdödő fogszuvasodás van.
Megijedtem, mert rendesen mossa a fogait, de a fogorvos szerint nem eléggé alaposan. Jövő hétre kaptunk időpontot, ma voltam bent náluk, hogy miért kell kezelés a lányomnak(papírt hozoott róla).
Szóval eléggé megviselt, volt az élete eddig: az öccsét elvesztettük a klasszikus leukémia és kemo miatt 2,5 éve. (Dühöngök is miatta, hisz csak fél éve jutottam el a GNM oldalaihoz.
Iskolában tavaly óta egy fiú fizikailag és lelkileg is bántalmazta, igazgatói szintig vittem az ügyet, de szülők eléggé fiúkat védők, akik nem veszik komolyan dolgokat.
Amint láttam a 6. fogak a vastagbéllel is összefüggnek?, székredéses, kevés folyadékot iszik.

Mit tehetek, mit rontottam el és mi lehet a megoldás?

Köszönöm, ha válaszoltok!
7
Tünetek / Merevedési zavar
« Utolsó üzenet: írta okolonia Dátum 2018.Február.21, 09:04:22  »
Kedves Biologikusok!

Merevedési zavarral kapcsolatban nem találtam használható támpontot. Kérlek, ha tudtok, segítsetek ebben a témában.
Üdvözlettel,
okolonia
8
Betegségek / Re:Pocaklakó
« Utolsó üzenet: írta Vesa Dátum 2017.November.05, 18:03:36  »
Kedves Zsuzso!
A baba feltehetően halálfélelmi konfliktust élhetett meg, ami tüdődaganatokat hozott létre benne. A konfliktus feloldódása után maradhattak vissza a ciszták. Ez lehetett egyetlen konfliktus, de lehetett olyan is, ami vissza-visszatér magzati élete alatt, és minden alkalommal egy újabb gócot eredményezett.
Többet tudnánk róla, ha tudnék végezni egy önkép tisztítást az anyukával a babára. Ez Skype-on is tökéletesen működik. A konfliktust is fel tudjuk vele oldani, és a születésig még sokat változhat a pici állapota.
9
Betegségek / Pocaklakó
« Utolsó üzenet: írta Zsuzso Dátum 2017.November.03, 17:29:11  »
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, mert a húgomnak 20 hetes kismamaként azt mondták, hogy a pici tüdején ciszták vannak.

A genetikus a múlt héten riogatta, hogy a baba még a pocakban vagy később meghalhat.
Az orvos müteni akarja a születés után vagy később az állapottól függően.
Pár hét eltelt a "ciszta" nőtt, de persze maga a tüdő a babával is.
Sámánhoz jár, bemérették a szobát és át is rendezték mert minden "vonal" vízér és stb. keresztül ment a húgomon és így a pocakján.

Véleményetekre vagyok kíváncsi és persze a tanácsaitokra!

Köszönöm!
10
Akadémikus orvoslás / Re:A GNM "bizonyításai"- akadémikus részről
« Utolsó üzenet: írta Gyuszi Dátum 2017.Július.12, 12:21:54  »
Kedves Csabi Lélektesóm!

Elolvastam az általad megosztott cikket, de hiányérzetem van, mert a spirituális és a fizikai (anyagi) összefüggést egyetlen szóval sem említi a cikkíró.

Ma már tudjuk, hogy csak tudományos alapokból nem lehet kiindulni a végleges gyógyuláshoz vezető úton. A rossz szocializálódással a programozottságunk annyira anyagi indíttatású, hogy az ebből eredő belső, rendkívül érzékeny és instabil  idegfeszültséget kell felelőssé tenni azért, hogy - mint az autizmus is - kialakulnak az idegi alapú betegségek.

Nem anyagi beállítottságú, szeretetben és nem eredménykényszerben felnevelt gyermek lelkileg (tehát idegileg) kiegyensúlyozottan él, és elkerülik a betegségek.

Tudjuk már magából a GNM téziseiből, hogy a különböző lelki konliktusok milyen betegségeket okoznak. Sajnos nem fogadja el az akadémikus orvostudomány ezt a csodás felfedezést, s ezért nem lehet igazi, lelki vonatkozású áttörés a konvencionális gyógyításban. :(

Persze ez csak az én véleményem...

Szeretettel: Gyuszi

Oldalak: [1] 2 3 ... 10