Szerző Téma: Mi a homeopátia, és hogyan működik?  (Megtekintve 70934 alkalommal)

Gandalf

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 1
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #105 Dátum: 2015.Március.28, 15:25:00 »
Sziasztok?
Szeretnék kérdezni hozzáértőkhöz. Kaptam 2012. decemberében Lachesis c200 szert féltékenységre ezútán 3-4 hétig szuperul éreztem magam, majd februárban, 3 hónap elteltével kimaradt a menszesz, a doktornő mondta, hogy vegyembe még egyszer a szer majd az meghozza, úgy is történt. Közben szorongás pánik, cigizni nem tudtam, mellkasi fájdalmak, rosszullétek jellemeztek ebben az időszakban és hizni kezdtem.Miután bevettem valamennyire stabilizálódott a helyzett a cigiről leszoktam, kávéről, alkoholt egyáltalán nem kivántam. Nyáron szinte nyitott ablaknál kellett aludnom, minden kicsi zajra neszre felébredtem, a meleget alig viseltem el. Hihetetlen!!! Teljesen átalakultam Majd ősszel elkezdett fájni a fejem, (nem voltam fejfájos) tavasszal 2014 újra be kellett vennem a szert hogy jobban legyek, vagy nem tudom miért, doktornő javasolta. El is múlott, ezután pedig ősszel a nem alvás jött elő 5 órákat aludtam naponta. Most tavasszal minden ősszedölni látszik, kihúzták a fogam és kaptam doxicylint 2 napig tudtam szedni elég furán éreztem magam, foghúzás után 3. nap nem tudtam aludni aztán gondoltam veszek be (feb. 18. 19.) coffea c9 esténként hátha segit, segitett is kb. 10 napig aztán bepörögtem tőle és újra nem tudtam aludni. aztán megint vettem be most 3. napig márc. 12. 13. 14.-én de már nem segitett, elég szarul lettem napi szintem alszom 3-4 órát óránként megébredek.
most márc. 24-én vettem be arnica C30-at nyugtatónak, de szinte semmi inkább csak érzelmileg hatott már sok sirás és feküdnöm kellett tőle fáradt lettem.
Fogalmam sincs mit csináljak kihez forduljak, merthogy nagyon kevés a jó homeopata orvos.
Van valakinek tapasztalata ?

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #106 Dátum: 2015.Június.05, 19:25:22 »
A"tudós": mi bizonyítékok alapján gyógyítunk.
A homeopata: mi is.
A"tudós": igen, de mi milliókat kezelünk sikeresen világszerte
A homeopata: mi is.
A"tudós": rendben, de mi számos klinikai vizsgálattal rendelkezünk, amelyek gyógyszereink hatását igazolják.
A homeopata: mi is.
A"tudós": igen, de a mi klinikai vizsgálataink jó minőségűek.
A homeopata: tényleg...?
“A tudomány ellen érvelni igen egyszerű: a mai tudományos cikkek nagy része, talán a fele is, egyszerűen hamis is lehet. A tudomány a sötétség felé veszi útját. A manapság megjelenő tudományos vizsgálatok nagy része alacsony mintaszámmal dolgozik, jelentéktelen mértékű hatást mutat ki, hibás gondolatmenetű felderítő elemzésre épül és botrányos érdekkonfliktusokkal (részrehajlásokkal) tarkított, valamint megszállottan követ divatos, de kétségbe vonható értékű trendeket”

 EGY KIS KIEGÉSZÍTÉS, HOGY LÁTHATÓ LEGYEN MIRŐL IS VAN SZÓ :

Ingatag az orvoslás tudományos alapja?

Azonban napjainkban több írás is felhívta a figyelmet arra, hogy döbbenetesen sok publikált kutatási eredmény nem reprodukálható, a legszélesebb tudományterületek esetén, a rákbiológiától kezdve a pszichológiáig.

A Bayer gyógyszergyár például a Nature Reviews Drug Discovery című folyóiratban tette közzé, hogy a lehetséges gyógyszer-támadáspontokat azonosító tanulmányok kétharmadának eredményeit nem lehetett reprodukálni (Believe it or not: how much can we rely on published data on potential drug targets?).

A kudarc aránya még ennél is magasabb a Bayer egyik riválisa, az Amgen szerint: a gyógyszergyár onkológiai és hematológiai kutatói az elmúlt évtizedben megvizsgáltak 53 igen ígéretesnek tűnő eredményt, és ezek közül 47-ről derült ki, hogy nem reprodukálható"

Ez bizony 88 %,  ami elégé kétségbe vonja , a tudományos bizonyítást - arra a 6 eredményre is kíváncsi lennék..

http://www.medicalonline.hu/cikk/ingatag_az_orvoslas_tudomanyos_alapja

És még pár cikk az akadémikus tudomány háza tájáról


Bajban van az idegtudomány

http://www.medicalonline.hu/tudomany/cikk/bajban_van_az_idegtudomany

Miért téves szinte minden, amit az orvoslásról hallunk?
http://www.medicalonline.hu/cikk/miert_teves_szinte_minden__amit_az_orvoslasrol_hallunk_


Dr. Richard Horton, a Lancet, a világ legolvasottabb orvosi szaklapja főszerkesztőjének vezércikke (angol nyelven)
Eredeti vezércikk http://www.thelancet.com/…/lancet/PIIS0140-6736%2815%296069…
Tisztelet az örökké kíváncsi és pártatlanul dolgozó "igazi" tudósoknak, akik előre, és nem tévútra viszik az emberiség fejlődését! (ezt a szöveget nem én írtam, de nagyon tetszik ezért a megosztás helyéről kölcsönvettem. The Centre for Homeopathic Education Budapest)


http://www.collective-evolution.com/2015/05/16/editor-in-chief-of-worlds-best-known-medical-journal-half-of-all-the-literature-is-false/
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #107 Dátum: 2015.Június.09, 09:07:00 »
Az előző hozzászólást kiegészítettem hogy látható legyen az amit sokan nem látnak , csak hallanak és elhiszik azt amit hallanak -így alakulnak ki a dogmák - csak pár mostanában felfedezett leleplezett dogmáról :
Zsír a vérgyilkos ...
Tojás az egészségtelen és koleszterin növelő
Kávé a vérnyomás emelő és szívbetegség okozó

A SÓ ami még mindig tartja magát mint egészségtelen élelmiszer
sőt ma már a gyerekeknél oviban isiben nincs sótartó az ebédlőasztalon mert
a tudományosok így akarják leszoktatni egészségesebbé tenni a gyerekeket ,csakhogy ezzel éppen az ellenkezőjét érik majd el .
Múltkor vittem be az oviba gyümölcsnapra különféle zöldségeket -paprika paradicsom és uborka , amiket érdemes sózni mert nagyon jó ízük lesz , nem beszélve ugye a sópótlásról ebben a melegben
A gyerekek nem kaptak-nak mellé sót , mert nemzeti sócsökkentő program van !!

http://vs.hu/kozelet/osszes/eltunik-a-sotarto-a-menzakrol-0101

Nem tudom kik és milyen iskolai végzettséggel tekintik magukat szakértőknek , de ez a program nem az egészséget hanem a betegségeket szolgálja - talán pár év múlva ha azemberek / direkt egyben /  végre felébrednek a ködös álmukból, ez is majd csak egy rossz, egy téves próbálkozásként fog szerepelni,  az akadémikusok vége láthatatlan mellélövéseinek egyikeként, amit egy tollvonással elintézettnek tekintenek. Persze , felelősségre vonás nélkül , mint ha nem is történt volna szándékos egészségkárosítás ....
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #108 Dátum: 2015.Június.10, 08:48:12 »
 Egy anyuka tapasztalata iker fiaival -

"Tegnap egy érdekes. de nekem nem meglepő élményem volt a gyermekorvosi rendelésen. Új páciensként bejelentkezett egy 5 éves ikerpár hozzám. Az édesanya elmesélte, hogy az egy petéjű iker fiai mindig egyszerre és egyformán betegedtek meg. Egyforma tempóban gyógyultak korábban. Homeopátiás szereket csecsemőkorukban és fogzáskor kaptak, jó volt, de nem volt biztos abban, hogy szerek nélkül mi lett volna. A homeopátiába való feltétel nélküli elkötelezettsége a néhány hónappal ezelőtti bárányhimlős megbetegedés, ami persze egy napon, egyszerre jelentkezett a két fiún, kapcsán történtek után jött létre. Hogy mi is történt, azt mesélje el az édesanya.

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület - A klasszikus homeopátia képviselője Akkor most jöjjön az édesanya beszámolója:
Ikerfiaim egypetéjűek, és az elmúlt öt évben mindig egyszerre lettek betegek. Néhány nátha, egy középfülgyulladás, egy hasmenéses betegség áll mögöttük. Szinte mindig egyszerre gyógyultak, egyféle terápiára szorultak. Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy vajon mit segítenek a homeopátiás gyógyszerek, mi lett volna, ha nem kapják, vagy éppen mi lett volna ha kapják. Jó alkalomnak éreztem a fiúk bárányhimlős megbetegedését, hogy ezt kipróbáljam. Ahogy az lenni szokott, mindkettőjükön egy napon jelentkeztek a kiütések. Lázasak voltak, viszkettek. A „kisebbik” fiamnak elkezdtem homeopátiás szereket adagolni (egy homeopata gyermekorvos javaslatai alapján). A másik. az „A” iker csak a gyermekorvos által ajánlott zuhanyzás, lázcsillapítás, folyadék, éjszakára cseppek viszketés ellen, amit kapott. A különbség a betegség lefolyásában két gyereknél döbbenetes volt. A homeopátiával is kezelt kisfiam másnapra láztalan, viszketés megszűnt, új hólyagok a harmadik napig jöttek, és az ötödik napra már valamennyi beszáradt. Meggyógyult öt nap alatt. A homeopátiát nem kapott fiamon még az 5. napon is új hólyagok jöttek, lázas volt 5 napig, és több mint egy hét után száradtak be a hólyagjai. Közel 10 nap alatt lett gyógyultnak nyilvánítva.A fiúk eddig minden betegséget egy ideig, egyformán vészeltek át. Ez volt az első alkalom, hogy eltérés volt, mégpedig nagyon kedvező a homeopátiát szedő fiam javára. Ezek után semmi nem tart vissza attól, hogy problémák esetén odaforduljak a homeopátiás kezeléshez. Z.O.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #109 Dátum: 2015.Június.10, 21:17:00 »
Sziasztok?
Szeretnék kérdezni hozzáértőkhöz. Kaptam 2012. decemberében Lachesis c200 szert féltékenységre ezútán 3-4 hétig szuperul éreztem magam, majd februárban, 3 hónap elteltével kimaradt a menszesz, a doktornő mondta, hogy vegyembe még egyszer a szer majd az meghozza, úgy is történt. Közben szorongás pánik, cigizni nem tudtam, mellkasi fájdalmak, rosszullétek jellemeztek ebben az időszakban és hizni kezdtem.Miután bevettem valamennyire stabilizálódott a helyzett a cigiről leszoktam, kávéről, alkoholt egyáltalán nem kivántam. Nyáron szinte nyitott ablaknál kellett aludnom, minden kicsi zajra neszre felébredtem, a meleget alig viseltem el. Hihetetlen!!! Teljesen átalakultam Majd ősszel elkezdett fájni a fejem, (nem voltam fejfájos) tavasszal 2014 újra be kellett vennem a szert hogy jobban legyek, vagy nem tudom miért, doktornő javasolta. El is múlott, ezután pedig ősszel a nem alvás jött elő 5 órákat aludtam naponta. Most tavasszal minden ősszedölni látszik, kihúzták a fogam és kaptam doxicylint 2 napig tudtam szedni elég furán éreztem magam, foghúzás után 3. nap nem tudtam aludni aztán gondoltam veszek be (feb. 18. 19.) coffea c9 esténként hátha segit, segitett is kb. 10 napig aztán bepörögtem tőle és újra nem tudtam aludni. aztán megint vettem be most 3. napig márc. 12. 13. 14.-én de már nem segitett, elég szarul lettem napi szintem alszom 3-4 órát óránként megébredek.
most márc. 24-én vettem be arnica C30-at nyugtatónak, de szinte semmi inkább csak érzelmileg hatott már sok sirás és feküdnöm kellett tőle fáradt lettem.
Fogalmam sincs mit csináljak kihez forduljak, merthogy nagyon kevés a jó homeopata orvos.
Van valakinek tapasztalata ?

Kedves Gandalf!

Valóban sok a klasszikus (Hahnemann eredeti tanítása szerint) homeopátiában nem járatos homeopata (valóban az?!) orvos, mert nem figyelnek oda a szabályokra. 
A Sulphur és a Nux vomica elengedhetetlen szerek a szervezetnek az allopátiás és a sok helytelenül kapott homeopátiás gyógyszertől való megtisztulásához...Azt, hogy valaki hány szert vesz be egymás után a salaktalanításra, elsősorban az határozza meg, hogy korábban mennyi allopátiás, illetve természetgyógyászati készítményt vagy helytelen homeopátiás gyógyszert szedett.
Ha egyáltalán nincs ilyen terheltsége és védőoltást sem kapott sokat, akkor a tisztításhoz elegendő a Sulphur!

A szervezet tisztulásának elindulása abból állapítható meg, hogy mindenféle váladékozás (izzadás, folyás stb.), gyakoribb széklet és/vagy vizelés, esetleg alacsony láz, nátha, tüsszögés és mindenféle bőrkiütés lép fel.
Akármilyen kellemetlenek is ezek, ki kell bírni őket, és örülni kell, ha megjelennek, hiszen ez egyfelől azt mutatja, hogy helyes volt a szerválasztás, másfelől, hogy a szervezetünk képes az öntisztításra, még maradt elegendő ereje, hogy – ha hagyják – elinduljon a gyógyulás útján, és a sok elnyomás káros hatását legyőzze.
Aki ilyenkor bevesz valamit e tünetek eltüntetésére, az abba is hagyhatja végleg az egész kezelést.

Én még testi szinten a salaktalanításra a beöntést is javasolnám... :) 

Remélem, hogy valamilyen segítséget tudtam nyújtani...

Szeretettel: Gyuszi
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #110 Dátum: 2015.Július.07, 12:09:32 »
Vágó úr -és szkeptikus társai -ez meg hogy lehetséges ?????????
itt még placebóról sem lehet szó ....


Eredmények: A homeopátiás gyógyszerek azaz Acid benzoicum, Apis mellifica, Kali iodatum, Mezereum, Petroleum, kén, tellúr, kén iodatum,
Grafit, Sepia, Silicea és Thuja occidentalis 30 és 200 potencia szemben vizsgáltuk Candida albicans.

Mezereum 200 és 30 potenciát kimutatta maximális növekedésének gátlását Candida albicans majd Kali iodatum
200, míg Kali iodatum 30 és 30 Petroleum volt a minimális gátló. Következtetés: A kapott eredményeket a következő
támogatják a koncepciót a «DQ» bizonyítékokon alapuló orvoslás «DQ» ábrázoló hogy homeopátiás gyógyszerek nem csak a munka InVivo és InVitro  /azaz élő szervezetben  és üvegben elvégzett vizsgálati eredményekről van szó .

Megjegyzés :
Ha emlékeztek még a régebbi írásomra,  ott kiemeltem a C 30 szereket én csak 30-ast és ettől nagyobb potenciájú szereket alkalmazok -jócskán eltérve az itthon elterjedt, tanított adagolási formáktól  ;)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #111 Dátum: 2015.Szeptember.23, 15:44:27 »
Ilyen filmek kellenének  GNM-ül is :)

Végre egy jó műsor a homeopátiáról, tele pozitív és megélt tapasztalatokkal. A homeopátia bírálói sokszor nem rendelkeznek saját élménnyel a gyógymódról, és elméleti alapon közelítenek egy olyan tudományt, mely a gyakorlatban bizonyít 250 éve!


http://www.homeopata.hu/?q=cikk%2Fbajor-televizio-homeopatiarol-szolo-tudomanyos-dokumentumfilmje"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mi a homeopátia, és hogyan működik?
« Válasz #112 Dátum: 2016.Augusztus.27, 05:01:44 »
Csak placebo  ....   ::) ::) ::)  vagy mégsem ???;)

Ez a tanulmány Franciaországban készült és a homeopátiás kezelést hasonlítja össze a konvencionális kezeléssel pszichiátriai betegek csoportjában.

3 páciens  csoportot (710 páciens) vizsgáltak 12 hónapon keresztül, mind a három csoportban szorongásos és depressziós tünetekkel rendelkező betegeket választottak be. Az első csoportban csak konvencionális pszichiátriai gyógyszeres kezelést, a második csoportban konvencionális és homeopátiás kezelést ( kevert csoport) , a harmadik csoportban csak homeopátiás kezelést kaptak.

Az eredmény a homeopátiás gyógyszereket  használó páciensek javára dőlt el: akik a homeopátiás gyógyszereket használtak akár önmagában, akár kombinálva a konvencionális pszichiátriai gyógyszerekkel, statisztikailag kimutathatóan  nagyobb javulást mutattak a tüneteik változásában mint a csak konvencionális pszichiátriai gyógyszereket szedő páciensek. A kevert csoportba tartozó páciensek kevesebb konvencionális pszichiátriai gyógyszert szedtek, mint azok, akik kizárólag csak az utóbbit kapták.

http://www.homeopata.hu/?q=cikk%2Ftanulmany-a-homeopatia-javara
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”