Szerző Téma: Értelmes Biológiai Különprogramok  (Megtekintve 20747 alkalommal)

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Értelmes Biológiai Különprogramok
« Dátum: 2011.Április.16, 16:07:14 »
ÉBK: a természet, egy értelmes biológiai különprogramja
Minden megbetegedésnek vagy tünetnek biológiai értelme, jelentése, rendeltetése van. Minden úgynevezett megbetegedés egy jelentőségteljes dolog, amit csak fejlődéstörténeti, embriológiai és viselkedéstani kutatások tények figyelembevételével tudunk megérteni.
Régen ezt az elváltozást nevezték megbetegedésnek.
A megbetegedésnek, (értelmes biológiai különprogramnak) tehát mindig értelme, célja, rendeltetése van, és ez nem más, mint hogy alkalmassá tegyen minket a konfliktusaink megoldására, élethelyzeteink rendezésére, élettani szempontból veszélyes vészhelyzetek megoldására. Szigorúan biológiai-élettani szempontból!
"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #1 Dátum: 2011.Április.16, 16:41:03 »
A VESE
A vese három eltérő szövettípusból áll, amelyek az evolúció különböző időszakaiban fejlődtek ki, és ezáltal az agy különböző területei irányítják.

VESE GYŰJTŐCSATORNÁI
A vese gyűjtőcsatornák a vese legősibb részét képezik, így az agy legősibb részének, az agytörzsnek az irányítása alatt állnak. A vese gyűjtőcsatornák intestinális (bél) eredetű szövetek, így a bélrendszerhez hasonlóan érző, kiválasztó, felszívó és mozgató funkciójuk van.
A vese gyűjtőcsatorna elsődleges funkciója a vese parenchimában keletkező vizelet összegyűjtése. A vese gyűjtőcsatornákból a vizelet a vesemedencébe jut, ahonnan az urétereken (húgyvezeték) keresztül a húgyhólyagba, majd az urethrán (húgycső) a külvilágba ürül.

A vese gyűjtőcsatorna konfliktusa az alábbiakkal van kapcsolatban:
egzisztenciális (lét) konfliktus („mindent elveszíteni”, „kibombázottnak lenni” érzése, „kockán forog az életem, vagy a megélhetésem”)
menekült konfliktus (olyan érzés, mint „a sivatagban” lenni, vagy mint a „partra vetett hal”)
súlyos elhagyatottsági konfliktus (elszigeteltségi, kirekesztettségi magárahagyatottsági érzés
hospitalizációs konfliktus (félelem a kórházban léttől, a családtól való elszigeteltség érzése)

A „egzisztenciális konfliktus” arra a korra vezethető vissza, amikor az evolúciós őseink még az óceánban éltek, és egy véletlen baleset következtében „partra vetve” hirtelen életveszélyes helyzetbe került. Annak érdekében, hogy megmeneküljön a kiszáradástól, a vese gyűjtőcsatornák sejtjei gyorsan szaporodni kezdenek, hogy megvalósítsák a biológiai célt, a kiválasztó szűrő elzáródását. Ezzel vissza tudta tartani a vizet, hogy a nagyobb esélye legyen a túlélésre. A vízvisszatartó program azonnali aktiválása létfontosságú, mert víz nélkül az anyagcsere folyamatok működése leáll!
Mi emberek, akár a földön élő állatok ezzel az ősi túlélő programmal születünk. Ha valakit a cége váratlanul nagyon messzire helyez, könnyen elszenvedhet „egzisztenciális konfliktust”. A „költözésre” felkészületlenül megélheti a „menekült konfliktust”, vagy azt az érzést, hogy a „sivatagba lökték”. Ugyanez történhet a feleségével, gyerekeivel, akik távol a barátaiktól, egyedül, elszigetelten élnek, mindent maguk mögött kellett hagyniuk. A vízvisszatartás miatt a család minden tagjának nőni fog a súlya.
A magárahagyatottsági konfliktus megélése jellemző idős embereknél, akiket nyugdíjas otthonba dugnak be, vagy kisgyerekeknél, akiket bölcsödébe raknak. A rákos betegek kezelése, például a kemoterápia vagy a műtét gyakran erősítik az egzisztenciális konfliktust, vagy a más, a természet egzisztenciális konfliktusát. („veszélyben az életem”).

A konfliktus aktív fázis alatt kompakt vesedaganat fejlődik ki a vesekelyhek (kehely alakú vizelet gyűjtő terület) és a vese gyűjtőcsatornák között, vízvisszatartást okozva. A konfliktus intenzitásától és az aktív szakasz hosszától függően az emberi test 5-10 liter vizet is képes visszatartani (5-10 kg súlytöbblet). Ha mindkét vese érintett ez akár 20 liter = 20 kg is lehet.

A vizelet 95 % vizet és 5 % salakanyagot tartalmaz. Amikor tehát a szervezet (lélek, agy szerv) egzisztenciális/elhagyatottsági konfliktus miatt aktív fázisban van, nem csak a víz marad vissza, hanem a vizelettel kiválasztandó salakanyagok is. A víz visszatartásának épp úgy biológiai jelentősége van, mint az olyan salakanyagoknak, mint kreatinin. Amikor az evolúciós őseink a „partra vetettség” biológiai konfliktusát megélték (kihajítva a megszokott víz környezetből), az azt is jelentette – a kiszáradás veszélyén túl – hogy az éhez és is fenyegeti, pontosabban a fehérje hiány miatti halál.

A természet erre a vészhelyzetre további biológiai biztonsági programot hozott létre. Normálisan a kreatinin a fehérje anyagcsere hulladék anyaga, ami a vizelettel választódik ki. Mégis a létkonfliktus sürgető eseteiben a szervezet képes a visszamaradt húgy-salakanyagot fehérjévé visszaalakítani, annak érdekében, hogy megelőzze az éhezést! Másképpen fogalmazva: a szervezet a szükség idején képes ellátni magát vízzel és fehérjével, hogy úrrá legyen a biológiai krízisen.

A hagyományos orvoslás (a „Régi Medicina”) úgy véli, hogy az urémiát (a húgy-salakanyagok szintjének növekedése) „veseelégtelenség” okozza – a vese képtelen a fehérje anyagcsere salakanyagainak kiválasztására. Korábban azt hitték, hogy mindkét vese „elégtelensége” vese összeomláshoz vezethet, amely - dialízis (művese kezelés) nélkül – halálhoz vezet. Az „Új Medicina” biológiai természettörvényei szerint nyilvánvalóvá vált, hogy az urémia valójában nem „betegség”, hanem ősrégi ÉBK (Értelmes Biológiai Különprogram), amelynek a célja a víz és a húgy salakanyaginak raktározás arra az esetre, ha a víz és a fehérje hosszabb ideig nem hozzáférhető.

Meg kell jegyezni, hogy a vese mindig kiválaszt minimum 150-251 ml vizeletet – még „anuria” („nincs” vizelettermelődés) esetén is, azaz a vese valójában nem „omolhat össze”.

Ha a vese daganatot sebészileg eltávolítják, a következő visszaesés az egzisztenciális konfliktusba (vagy új létkonfliktus) az ellenkező oldali vese gyűjtőcsatorna agyi relébe csapódik be. A becsapódás azonnal elindítja egy új vesedaganat képződését a másik vesében, mert a vízvisszatartó túlélési programnak abszolút elsőbbsége van. A hagyományos orvoslás az újabb daganatot „metasztázisként” értelmezi, azt képzelve, hogy a daganat sejtek mintegy véletlenül „átúsznak” az egyik veséből a másikba.

Oligúria (csökkent vizelet termelődés) a hagyományos orvoslás szempontjából tehát veseelégtelenség. Valójában azonban egyidejűleg két aktív vese gyűjtőcsatorna konfliktus eredménye, amely mindkét vesét érinti, ennek következtében az agytörzs mindkét vese gyűjtőcsatorna reléjét (jobb és bal vese). Az Új Germán Medicinában ezt „skizofrén konstellációnak” nevezzük.

A vese gyűjtőcsatorna konstellációban szenvedő beteg jellemzően dezorientált és szoros értelemben és/vagy képletesen „elveszett”. Ám ennek is biológiai értelme van, mert a dezorientáció teszi lehetővé, hogy a „partra vetett hal” érzésével elkapja a következő hullámot, ami visszaviszi a természetes (vízi) környezetébe.

A gyógyulási fázis alatt a vesedaganatot lebontják a mikobaktériumok (Tbc), feltéve, hogy azok rendelkezésre állnak, amikor a létkonfliktus becsapódik. Más szóval a vese tuberkulózis a vese gyűjtőcsatorna rák természetes lebomlási folyamata. A hagyományos orvoslásban nem ismert hogy a rák ezen formája a vese gyűjtőcsatornákból ered.

Amíg korábban azt hittük, hogy minden sejttöbbletet, vagyis daganatot el kell távolítani, vagy kemoterápiával megmérgezni, addig az anyatermészet a miénknél sokkal hatékonyabb sebészeti technikával, a mikobaktériumokkal elintézte. Sőt ezt a sebészeti eszközt csak a gyógyulási fázisban alkalmazta (ld.: A mikroorganizmusok ontogenetikus rendszere).

Szem előtt kell tartani, hogy a lét/magárahagyatottsági konfliktusba való minden visszaesés megszakítja a gyógyulási folyamatot, és krónikus állapothoz vezet. Ennek eredményeként a vese csatornácskák egyre kisebbé válnak a folyamatos szövetvesztés következtében. A klinikai kép a nefrotikus szindróma.
A tuberkulotikus gyógyulási fázis típusos tünetei az éjszakai verejtékezés, az albuminúria (fehérjevizelés), a vizelettel sok fehérje ürül. Normál esetben a vese nem ereszti át a fehérjét. Ha bármilyen okból a beteg képtelen az elvesztett fehérjét fehérjében gazdag diétával pótolni, albumin infúzióra lehet szükség a gyógyulás lezajlásáig. Ez a szabály érvényes minden ősagy irányította rákra, úgy mint tüdőrák, májrák, vastagbélrák, emlőmirigy rák, stb.

A jól informált beteg az éjszakai verejtékezést sokkal jobban tudja kezelni, mint a felkészületlen. Az utóbbiak gyakran pánikba esnek, ha a verejtékezés nagyon intenzív. Az éjszakai verejtékezés mindig annak a pozitív jele, hogy a Tbc-baktériumok elkezdték annak a daganatnak a lebontását, amire már nincs szükség. A gyógyulási fázis végén megszűnik az éjszakai verejtékezés és az albuminúria egyaránt. Ha nem áll rendelkezésre mikobaktérium, a daganat a betokozódva a helyén marad.

Fontos megemlíteni, hogy a húgy-salakanyagainak értékei a lét/magárahagyatottsági konfliktus megoldásával visszatérnek a normál értékhez. A konfliktus aktív fázisban visszatartott víz a konfliktus megoldásával ürülni kezd. A vízvisszatartás szintjétől függően (ami arányos a konfliktus aktivitás intenzitásával, a „pisi fázis” nagy mértékű lehet.

VESE GYŰJTŐCSATORNA SZINDRÓMA
Az Új Germán Medicinában a „Szindróma” két Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) kombinációja. A „Szindróma magába foglalja:
Vese ÉBK, azaz egzisztenciális konfliktus vízvisszatartással a konfliktus aktív fázisban.
Bármely más ÉBK a gyógyulási fázisban.

Amikor a szervezet vizet tart vissza az aktív egzisztenciális konfliktus miatt, a víz bővebben raktározódik az egy időben gyógyulási fázisban lévő szervek és szövetek körüli ödémákban. A vízvisszatartás növeli a duzzanatot, valamint az olyan rákok méretét mint tejcsatorna rák, méhnyakrák, petefészek rák, here rák, hörgőrák, lymphoma, stb.
A vízvisszatartás következtében a vese ciszták, petefészek ciszták, here ciszták, vagy a lépben lévő ciszták jelentős mértékben megnagyobbodnak, sőt még szét is repedhetnek.
Így a gyógyuló szerv duzzanatának mértékét nem csak azt megelőző konfliktus intenzitása és az aktív szakasz hossza, hanem a víz visszatartással járó „Szindróma” is meghatározza.
A „Szindróma” a legnagyobb klinikai jelentőséggel bír, mert:

nincs mellhártya folyadékgyülem Szindróma nélkül
nincs hepatomegália Szindróma nélkül
nincs ascites (hasi folyadékgyülem) Szindróma nélkül
nincs köszvény Szindróma nélkül
nincs nagykiterjedésű agyi ödéma Szindróma nélkül

Normál körülmények között a mellhártyában kiválasztódó savós folyadékot (a valóságos, vagy szimbolikus „támadás során a mellkas ellen”) felszívja a mellhártya membránja. Ám párhuzamos vízvisszatartással (Szindróma), a mellhártyában képződő folyadékgyülem súlyos állapotot idézhet elő, komoly légzési elégtelenséggel. Még a folyadék lecsapolását is szükségessé teheti. A mellhártya megcsapolása újabb „támadási konfliktus” kiváltója lehet! Ugyanez az elv érvényesül az ascites esetén, ami a hasüregben felhalmozódó folyadék a hasüreg elleni támadási konfliktus következményeként alakul ki.

Szindrómával (víz visszatartási konfliktus aktív fázisban) kis „területi harag konfliktus” gyógyulási fázisában megjelenő hepatitiszt hirtelen hepatomegáliába (megnagyobbodott máj) fordíthat át, amit a beteg nem biztos, hogy túlél. Különösen akkor, ha állandóak a konfliktusba való visszaesések.

A köszvény az ízületek gyulladása típusos fájdalmas köszvényes csomókkal. A köszvénnyel a húgysav szint megemelkedik, mi miatt azt hitték, hogy fehérje szegény, vegetáriánus diétával csökkenthető a fájdalom. Az Új Germán Medicina szerint a köszvény a csontok Értelmes Biológiai Különprogramjának gyógyulási fázisa (önleértékelési konfliktus) „Szindrómával” együtt.

Az agyi ödémában (mindig a pcl-A szakaszban jelenik meg, párhuzamosan a megfelelő szerv gyógyulási fázisával) több folyadék gyűlik össze, ha vízvisszatartás van jelen. Ez súlyos, gyakran halálos komplikációkhoz vezet, különösen az epileptoid/epileptikus krízisben (szívroham, stroke, stb…)

VESE PARENCHIMA
A vese parenchima akkor fejlődött ki, amikor az evolúciós őseink kivándoroltak a szárazföldre, és a víz potenciális veszéllyé vált, pl. az árvizek miatt. Amíg a vese gyűjtőcsatorna (az agytörzs által irányított entodermális szövet) a víz hiányának a biológiai konfliktusával van összefüggésben, addig a vese parenchima (a kisagy alsó részében elhelyezkedő középagy által irányított mezodermális szövet) konfliktusa váratlan, lesújtó, vízzel – vagy folyadékkal – kapcsolatos esemény. A GNM-ben a víz vagy folyadék konfliktusként azonosítjuk.

Az agyvelő által irányított szervek a konfliktus aktív fázisban szövet vesztéssel reagálnak. A vese nekrózisa (elhalás) mindig a vérnyomás emelkedését okozza. Mindezt azért, mert miután az élőlény a „szárazföldre vándorolt”, a vizelet kiválasztást már nem a bélrendszer szabályozta, hanem a vérkeringéssel került kapcsolatba, és a vese vált képessé a vér szűrésére, és a vizelet kiválasztására. Ha a folyadék konfliktus következtében a vese szövet csökken, a vérnyomás automatikusan emelkedik, annak érdekében, hogy a vese biztosan el tudja látni a folyamatos funkcióját a vese szövet elhalás ellenére. Tehát a magas vérnyomás biológiai célja, hogy ellensúlyozza a szövet vesztést, biztosítva az elegendő vizelet és salakanyag kiválasztást. A vérnyomás addig marad emelkedett, amíg a folyadék konfliktus aktív. Minél intenzívebb a folyadék konfliktus, annál magasabb a vérnyomás.

Kutatásaim szerint a magas vérnyomásos esetek többsége a vese parenchimával és a víz-, folyadékkonfliktussal hozható összefüggésbe. A vízkonfliktust okozhatja rettenetes, csaknem-vízbefúlás élménye, váratlan, a házat elöntő „árvíz” egy csőtörés következtében, vagy kilyukadt tető miatt, és hasonló helyzetek. Általában a „probléma” rövid idő alatt jelentéktelenné válik, és a konfliktus magától megoldódik. 
Az „ingadozó vérnyomás” vagy a „krónikus magas vérnyomás” valójában nem eltérő természetű állapotok, hanem vagy állandó konfliktus aktivitás („krónikus”), vagy a folyadék konfliktus sorozatos megoldása és kiújulása („ingadozó”)
A vese cirrózis annak az eredménye, hogy a konfliktus aktivitás hosszú ideig tart.

A gyógyulási fázis: a konfliktus megoldásával folyadékkal telt ciszta képződik a nekrózis (elhalás) helyén. A ciszta belsejében a vese sejtek gyorsan szaporodnak, hogy a konfliktus aktív fázisban elvesztett szövetet pótolják. A vese ciszta fejlődésének ideje alatt a ciszta átmenetileg! a szomszédos szövetekhez kapcsolódik, hogy biztosítsa a vérellátását. Ebben a stádiumban felfedezve a hagyományos orvoslás a „növekedést” félre értelmezve rosszindulatú „invazív vesedaganatként” diagnosztizálja. Ezt azután állterápiával kezelik a türelmes várakozás helyett, amíg a ciszta megszilárdul (indurálódik). Kilenc hónap alatt, feltéve, hogy nincs konfliktusba visszaesés, a folyadékkal telt ciszta szilárddá válik, és részt vesz a vese minden funkciójában, beleértve a vizelettermelést is.

Pontosan ez a biológiai célja ennek a különös Értelmes Biológiai Különprogramnak. A ciszta által biztosított pót veseszövet (aminek már saját vérkeringése van) jobb helyzetet biztosít az egyén számára, ha újabb folyadék konfliktussal szembesülne. (Hasonló jelentősége van a petefészek és here cisztáknak is. A hagyományos orvoslás az ilyen biológiai jelentőséggel bíró cisztákat rosszindulatú „nefroblasztómáknak” (veserák) vagy „Wilms tumornak” tartja.
A gyógyulási fázis végén a vérnyomás visszatér a normál szintre.
Néha a folyadékkal telt ciszta felrepedhet, ha az ödémás nyomás túl magas. Ezt a párhuzamosan jelen lévő, vízvisszatartással járó lét konfliktus („Szindróma”) eredményezi. Gyakran a vese daganat maga váltja ki.
Általában a ciszta mérete arányos a folyadék konfliktus időtartamával és intenzitásával. A ciszta olyan naggyá válhat, hogy mechanikai zavart okozhat. Csak ebben az esetben kell sebészileg eltávolítani – de csak akkor, amikor már megszilárdult, és a teljes vese eltávolítása nélkül!
A másik gyógyulási tünet a „glomerulonafritisz” a vese glomerolusainak vagy kis ereinek a gyulladása.

MELLÉKVESE KÉREG
A mellékvese kérget (agyvelő által irányított) érintő konfliktus a „rossz irányba menni”, „rossz vonatra szállni”, „eltérni a helyes iránytól”.

A konfliktus aktív fázisban a nekrózis (a mellékves kéreg szövetállomány vesztése) miatt a cortison termelés csökken, emiatt – a szimpatikotónia ellenére – a rossz irányba futás abbamarad (stresszes fáradtság, Waterhaus Friderichsen-szindróma a Neisseria meningitidis bakérium jelenlétekor, Addison kór). Ebben az esetben is megemelkedik a vérnyomás.

A gyógyulási fázisban a nekrózisok cisztaképződéssel újra feltöltődnek, és egyidejűleg a mellékvese volumen is megnövekszik. A ciszta belsejében a mellékvese sejtek gyorsan szaporodnak, hogy a konfliktus aktív fázisban elvesztett szövetet pótolják. A folyamat a vese cisztáknak megfelelően zajlik. Ez erősen megnövekedett cortisol képzéssel jár együtt, ami lehetővé teszi a helyes irányba futást (pl. a falka után). A ciszta növekedés stádiumában felfedezve a hagyományos orvoslás a „növekedést” félre értelmezve rosszindulatú „invazív mellékvesedaganatként” diagnosztizálja. Tény, hogy a gyógyulási folyamat végére a ciszta megszilárdul, és szerves részét képezi a mellékvese kéregnek. A nagy ciszta cortisol túltermelést eredményezhet, amelyet Cushing kórként azonosítunk. A pcl-fázis végén (megszilárdult ciszták) a vérnyomás normalizálódik.

VESEMEDENCE (húgyutak, húgyhólyag) Az evolúciós folyamat későbbi szakaszában a vesemedencét laphám nyálkahártya réteg borította be. Emiatt evolúciós nyelven szólva a vesemedence a fiatalabb szövetekhez tartozik (ektoderma = külső csíralemez), és az agynak a legfiatalabb része, az agykéreg irányítja.

A vesemedence fekélyesedés (nagyagy) (a húgyvezetékek, a húgyhólyag és a húgycső esetében is) konfliktusának alapja hogy nő vagy férfi a páciens. Nő esetében pl. „Nem képes a területet belülről határolni.” (hasonló a identitás konfliktushoz). Pl.: nem tudja, melyik véleményt kövesse. Férfinál: „Nem képes a terület határait megjelölni.” Ez az úgynevezett területjelölési konfliktus, amelyet a saját területre való váratlan betörés, betolakodás, befurakodás okoz. Az egyén nem képes megállapítani a területe határait. Nő esetében a belső, férfi esetében a külső határokról van szó.  A biológiai oldalasságnak is jelentősége, hogy melyik agyféltekébe csapódik be az első területjelölési konfliktus.

A konfliktus aktív fázisban fekélyek keletkeznek a vesemedencében vagy a vesekelyhekben. Görcsökkel, enyhe fájdalommal jár együtt. Ha a kehelynyak is érintett, a vesekehely duzzadása alakulhat ki, és vesekő képződhet. A biológiai cél a fekélyesdéssel növekszik a vesemedence átmérője, több vizeletet biztosítva a terület megjelölését. Ugyanez vonatkozik a húgyvezetékek, a húgyhólyag és a húgycső fekélyesedéseire is.

A gyógyulási fázisban a vesemedence és a vesekelyhek fekélyesedése begyógyul, vesemedence gyulladás kíséretében. A ca-fázisban képződött vesekő a görcsök közepette kiszabadul a kehelyből, a vesemedencébe kerül, majd az uréteren keresztül a hólyagba. Ezt a folyamatot nevezi vesekólikának. A gyógyulási tünetek közé tartozik a húgyhólyagfertőzés. Súlyosabb következményekkel járhat, ha a fekélyesedés a húgyvezetékben alakul ki, mert a gyógyulási szövet ott elzáródást okozhat. Az elzáródás következménye a húgyvezeték elzáródás fölötti részének és a vese üregrendszerének a tágulata, valamint a vese leállása. A hagyományos orvoslásban a húgyúti daganatokat rosszindulatúnak tartják, és nagyon drasztikus műtéti beavatkozással távolítják el. A húgyvezeték daganatot például a teljes húgycső, az azonos oldali vese, valamint a húgyhólyag egy részének kiirtásával.

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

Forrás: http://www.ujegeszsegut.hu/
"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #2 Dátum: 2011.Április.26, 15:05:38 »
Melanoma / bőrrák
Egy jobb kezes (JK) női páciensnek két tumor volt a bal mellében; egy már régóta fennálló, az édesanyjával folytatott régi, ma is tartó vita miatti, és egy új, a gyermek apja ellen folytatott apasági per-konfliktusa miatt. A gyermek féléves volt, akit szoptatott, hiszen bőven volt teje, és e téren nem is történhetett baj, amíg nem tett butaságokat.
Miután eljött a Germán Új Medicinához (GNM), abban reménykedett, hogy ha véget ér az apasági per, megoldódik a konfliktus, és ugyanúgy édesanyjával is. Egy évig minden jól ment, aztán talált magának egy barátot.
Egy este elment hozzá a gyerekével együtt, hogy vele aludjon. Amikor a barátja észrevette a két csomót a mellében, melyekről nem szólt neki, dühbe gurult, és elkezdett ordítani.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
„Te mocskos csaló, rá akarsz szedni, hiszen rákos vagy, fúj undorító, ez fertőz. Azonnal szedd a sátorfád a kölyköddel együtt.”
Majd gondolkodás nélkül félig felöltözve, gyerekével együtt kidobta őt a lakásból.
Ilyen megaláztatást még soha nem élt át a büszke asszony. A hidegtől és szégyentől reszketve a lépcsőházban öltözött fel, karjára vette síró gyerekét, és egy kilométert gyalogolt a következő taxi-standig a hideg éjszakában.

Megnyilvánulás:
Röviddel ezután a bal mell két csomóján egy melanoma nőtt, annak a jele, hogy mostantól eltorzítottnak érezte magát ennek a DHS-nek köszönhetően, holott előtte másfél évig problémamentesen élt a melldaganattal, és közben kiválóan tudta szoptatni gyermekét.

Konfliktustartalom:
Beszennyezettségi-konfliktus. (a táblázatban: bemocskoltsági konfliktus) Tisztességében megsértve, az elcsúfítottság vagy eltorzítottság konfliktusának érzésével.

Biológiai értelmezés: A régi irha (corium)-bőrréteg, tehát a bőr középső rétegének megszilárdulása, fejlődéstörténetileg, amikor még nem volt meg a felette lévő lemezes sejtréteg. A melanoma az alsó bőrréteg mirigyes tumora (a kisagy által vezérelt).
A konfliktusaktív-fázisban növekszik.
A gyógyulási (MK) fázisban a melanoma gümőkórosan (gombák, mycobaktériumok vagy baktériumok segítsége által tuberkulotikus elsajtosodás útján elbomlik –   miközben a külső bőrrétegen semmi nem látszik, azaz a külső bőr sértetlen marad, és alatta feloszlik a melanoma. Ha kifelé nyitott, akkor bűzlő, gümőkóros (tuberkulotikus)-elsajtosodással, úgynevezett nyílt bőr-TBC-re =  leprára hasonlítva bomlik el. A mykobaktériumok ugyanilyenek. Sajnos sok ember van, akinek már nincs ilyen baktérium a szervezetében. Azt kell mondani – sajnos, mert ha pl. pajzsmirigy-karcinómájuk van, melyet a megoldási fázisban aztán már nem lehet lebontani, mert nincsenek mykobaktériumok, akkor a sebészt kell segítségül hívni, hogy elvégezze azt, amit korábban az anyatermészet maga tett meg.
Gyakorlatilag az úgynevezett mirigyes mellrák  is begyűrődött irha (corium)-bőrréteg, és gyakorlatilag egy melanoma.
Ameddig a csomót egy próbavétellel nem nyitják meg, addig az egy ártalmatlan TBC tbc-s elsajtosodással – (mindenestre csak akkor, ha jelen vannak a mykobaktériumok) – lebomlik, és csak egy üreg marad vissza.
Ha nincsenek mykobaktériumok, akkor megmarad a csomó. Egyébként az ózonrétegnek és a napsütésnek a bőrrákhoz / melanómához semmi köze sincs, sokkal inkább van a hisztériának, hogy a napsütés bőrrákot váltana ki. Ha minden embert, akik pl. egy uszodában békésen napoznak, pontosan megvizsgálnak, akkor minden másodiknál találnak egy pigment-foltocskát, melyet „szabad mérlegeléssel kiválasztva, rosszindulatúnak” lehet nyilvánítani. A pánik megteszi a többit, és akkor így hangzik: „Nézzétek, a pigment folt nő … melanoma – rögtön tudtuk.” A valóságban a páciens ekkor ott elcsúfítottnak / eltorzítottnak vagy beszennyezettnek érzi magát.

forrás: http://www.gnm-info.hu/
"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #3 Dátum: 2011.Április.26, 15:31:26 »
Hasnyálmirigy
Egy családos női páciensnek 4 közeli hozzátartozó halálát kellett feldolgoznia. Mindegyiknél korábban tudott volt, hogy nem volt remény. Utolsóként keresztapja halt meg, aki megígérte neki, hogy ráhagyja csodaszép antik ládikáját. A nő már előre a helyét is megtalálta a nappaliban.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
Amikor azonban keresztapja végrendeletét kihirdették, végül nővére örökölte ezt a ládát. Ez teljesen váratlan „övön aluli ütés” volt számára, hiszen úgy vélte, hogy ezt a „falatot” (a ládikát) már lenyelte, és most, a már bekebelezettnek vélt ládikát, vissza kellett adnia.

Megnyilvánulás:
Ettől a DHS-től egy hasnyálmirigy-karcinóma fejlődött ki a páciensnél.

Konfliktustartalom:
Bosszúság a család hozzátartozóival, harc a „falatért”; öröklési-konfliktus.

Biológiai értelmezés:
Megnövelt hasnyálmirigynedv-termeléssel a ládikát talán mégiscsak „megemészteni”.

Ui: Éjjel-nappal azon morfondírozott, hogyan is kaphatná meg mégis nővérétől a ládikát. Azonban maga a nővére is boldog volt, hogy örökölte a ládikát.
Ezzel a problémával és a tovább növekedő, közben diagnosztizált hasnyálmirigyrákkal érkezett meg hozzám és barátaimhoz.
A pácienst az akadémiai orvoslással diagnosztizálták, de utána több „GNM”-gyógyítóhoz fordult. A család négy elhalálozott hozzátartozója közül mindegyik másikra „tapintott rá”. Ezeknek „valós konfliktusoknak” kell lenniük, csak a jelentéktelen ládikára nem gondolt egyikük sem. Hiszen az oly nagyon szeretett hozzátartozó elvesztésével összehasonlításban a lényegtelen ládika mellékesnek tűnt. Én rájöttem, hogy csakis egyedül ennek a ládikának az elvesztése az oka annak, hogy ezt teljesen váratlan „övön aluli ütésként” élte meg, csak ez jöhet szóba a DHS okaként. Amint meglett a probléma, tehát a Biológiai Konfliktus, nagyon gyorsan megoldást is találtunk.
Ugyanis úgy adódott, hogy a nővére - akihez egyébként egy nagyon szívélyes viszony fűzte a pácienst - átmenetileg súlyos pénzzavarba került, míg ő jól szituált volt.
Úgy tűnt, hogy a ládika antik értéke max. 8.000,- DEM (akkori német márka) volt.

A terv így nézett ki.
Következő vasárnap a páciens férjével karöltve meglátogatta nővérét. Ez alkalommal jelentőségteljesen egy 10.000,-DEM-t tartalmazó borítékot tett az asztalra.
Ezután elmesélte nővérének a ládika és a hasnyálmirigyrák történetét. Ekkor felugrott a nővére, miközben a könnyei potyogtak, és a páciens nyakába borulva, könnyeivel küzdve ezt dadogta: „Uram Isten, miért nem mondtad rögtön? Mostantól tiéd a ládika, még ma haza is viheted magaddal, azonnal! Ezt viszont már ő se bírta tovább, és el kezdett bőgni, mint a kastély kutyája, és közben ezt motyogta: „Én is ugyanúgy szeretlek Téged, mint te engem. Tudod, hogy nem vagyok egy irigy ember, de már előre úgy örültem, hogy enyém lesz a láda.  No, jól van, én elfogadom az ajándékod, így megoldódik az én problémám. De most meg kell ígérned, hogy egy szót sem szólsz, erről a hülye borítékról itt az asztalon. Akkor a Te problémád is meg lesz oldva.”

A többi már csak egy szipogás volt.
De most kezdődött a megoldási fázis nehéz szakasza. Szerencsére a páciens nővére nagy lelkesedéssel tanulta a „Germán”-t, így hamarosan ő lett a legszakavatottabb magánorvosa a páciensnek, aki két hónapig nyomta az ágyat, örökké fáradtan a hasnyálmirigy-TBC miatt úgy, hogy a kezét is alig bírta felemelni. Kezdetben magas láza volt. Éjszaka a reggeli órák közelében oly erősen izzadt, hogy kétszer kellett áthúzni az egész ágyat, beleértve a hálóinget is.

Étvágya hamarosan visszatért. Nővére naphosszat ült az ágyánál ápolónőként / orvosként. Teljes egészében elsajátította a „Germán”-t, vigasztalni, motiválni tudta testvérét. És amikor a páciens 4 hónap múlva ismét teljesen egészséges volt, a két testvér még inkább egy szívvé és lélekké kovácsolódott össze.

forrás : http://www.gnm-info.hu/
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #4 Dátum: 2011.Április.26, 16:56:50 »
Szívburok
Ez az eset „Trnava baltája” néven vonult be a medicina krónikájába. Akkoriban egy pácienssel szörnyű dolog történt: Búcsú idején, amikor minden falusi lakos sok libát nevelt, melyeket a népünnepélyre kellett volna levágni, a páciens egyik éjszaka hirtelen ugatni hallotta a kutyát. Csak egy alsónadrágban kirohant a kertbe, hogy megnézze, mi történik. A sötétben egy férfi körvonalait látta, aki nyilvánvalóan el akarta lopni a libákat. Az utolsó pillanatban a páciens felismerte, hogy a szomszédjáról van szó.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
Ugyanebben a pillanatban egy nagyon erős balta okozta ütés találta el. A balta ütése pár centiméterrel a bal mellbimbója mellett érte, mely átütötte a bordákat, és behatolt a mellkasba. A páciens összeesett. A kihívott orvos gyanította, hogy a szív megsérült, és szívmasszázst alkalmazott. Amikor azonban az orvos észlelte, hogy a szív tovább ver, elrendelte a beteg 20 km távolságra lévő Trnava-ba történő szállítását, miután azt megelőzően bekötözte a mellkast. Ez egy nehéz vállalkozás volt: Először lovas kocsival a hepehupás úton a legközelebbi vasúti állomás pályaudvarára, majd vonattal a Trnava-i klinikára. Ott egy hosszabb időt töltött a páciens kórházban.

Megnyilvánulás: Az elkövetkező időben a szívburkon egy rákos daganat (karcinóma), egy ún. szívburok-savós hártya-daganat (pericardialis mesothelioma)  fejlődik ki. A savós-hártyadaganatok részben egy területre kiterjedve, részben (ritkábban) nagyobb tömör tumorként nőnek. Nagyon sok szívinfarktus egyidejűleg szintén egy szívburok-savós-hártya-daganat (pericardialis mesothelioma) DHS megnyilvánulása.
Konfliktustartalom: Támadás a szív ellen, pl. ütés, késszúrás. Pszichológiailag is köthető: „Ön szívbeteg”, vagy szubjektív érzékelés: „Szívbeteg vagyok”, szívtáji szorító fájdalom (angina pectoris), szívinfarktus, szapora szívverés (tachykardia) esetén.

Biológia értelmezés: A szívburok megvastagodása azért, hogy megelőzzön egy DHS-t, vagy egy, a szívburkot érintő veszélyt (ütést, szúrást), illetve mentálisan is: „Szívbeteg vagy”.
A gyógyulási fázisban mindenféle savóhártyás ödéma / váladék képződik:
Szívburok (pericardium) = szívburok-folyadékgyülem, hashártya = hasvízkór (ascites), mellhártya = mellhártyaizzadmány (hydrothorax).
Elvben ez jó, mégis a gyógyulási folyamatban, komplikációként nagyon tartanak tőle. Aztán pl., amikor egyidejűleg egy aktív menekültségi- és kiszolgáltatottsági konfliktus zajlik vese gyűjtőcsatorna-karcinóma kíséretében, tehát a vizelet kiválasztásának zavara áll fenn (ún. szindróma). Ebben az esetben a szervezet a legkisebb ellenállás útját, tehát egy olyan területet, szervet vagy az agynak egy részét használja, amelyet, mint kiegészítő víztartalékot, egy gyógyulási-fázis-ödéma már eleve elárasztott, ami a páciensnek jelentős problémákat okozhat.
Hasvízkór, és részben szívburok-folyadékgyülem esetén is átmenetileg egy kis csapocskával ellátott Drain-csövet vezettetünk be. A páciens ez esetben szükség szerint 1–2 liter hasi vizet tud leengedni. De eközben jól kell táplálkozni (fehérje gazdagon), mert a hasvíz távozásával fehérjevesztés is bekövetkezik. A vizesedés teljes elmúlása után a Drain-csövet problémamentesen el lehet távolítani.

forrás: http://www.gnm-info.hu/

"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #5 Dátum: 2011.Április.26, 17:06:02 »
Csont(ok)
Egy jobb kezes (jobbkezes) (JK) fiú tanuló elvesztette az Ifjúsági Teniszklub Bajnokságának záró meccsét egy vetélytársa ellen, akit egyébként mindig legyőzött. „Hollófekete” napja volt, semmi nem sikerült neki. Alacsonyabb rendűnek érezte magát, és az önértékelése porig volt rombolva.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
Ez a konkurens elleni torna teljesen váratlanul érte, szó szerint a „rossz lábon, ez esetben a partner-térden kapott találatot”.
Megnyilvánulás:
Senki nem vette észre, hogy ez a sportolói önértékelés-vesztés az elkövetkező időben a térd (sípcsont-fej [tibia] és combcsont-fej [femur]) csontszöveteit feloldja (inkább leépíti)  (ostolysis), mert a csontváz minden részének van egy speciális önértékelés-vesztési-konfliktusa . A térdé pl. = a sportosság hiánya.
Sőt a tartós stressztől (sympathicotonia / szimpatikotónia) különösen jó volt a teniszben, és a következő szezon végén megnyerte a visszavágót a konkurense ellen. Onnantól kezdve azonban problémái voltak a jobb térdével.

Konfliktustartalom:
Osteolysis  (csontszövet-feloldódás = csontritkulás = mészhiányos lyukak a csontban (decalcinatio). Térdterület-osteolysis a sportolói önértékelés-vesztés miatt, pl. „ Ha gyorsabb lettem volna, akkor megnyerhettem volna a tenisztornát”. Amikor 4 héttel később a nagynénjével, egy orvosnővel eljött hozzám, nem lehetett nem észrevenni, hogy a térd az ízület felett és alatt a térd teljes egészében be volt dagadva – gyógyulási fázis (MK-fázis). Természetesen a páciens önleértékelési konfliktusa a megnyert visszavágó meccsnek köszönhetően megoldódott. Onnantól számítva az, hogy fájt a térd, nekem, aki korábban a Heidelbergi Egyetemi Klinika fürdőrészlegét vezette, egy normális esetnek számított: Mi ezt „akut ízületi rheumatismus” –nak neveztük. Az ilyen eseteket a környező gyógyhelyekre utaltuk be, ahol a pácienseknek 3-4 hónapig nyugodtan feküdniük kellett. Ha patológiás törésekről volt szó – ahogy ebben az esetben is -, gipszsínt kaptak, hogy az ízület nyugalmi állapota biztosított legyen. A pácienseknek ez unalmas dolog volt. Azonban soha nem halt meg egy páciensünk se. Később aztán a térdet lassan újra mozgatni kellett. Nagyon sok sportoló (futók, teniszezők, focisták, kézilabdások stb.) a karrierje nagy része alatt dagadt térddel küszködik. Minden alkalommal, amikor egy nagy győzelmet érnek el, az eldagadás és a fájdalmak erősödnek (gyógyulási fázis = fájdalmak), és egy nagy vereség után (pl. döntő elvesztése) látszólag ismét minden „jobb” lesz (konfliktus aktív fázis [ca-fázis]=KA-fázis). Ha ez egy tünetcsoporttal is együtt jár, a gyógyulási folyamat jelentősen „rosszabbodik”. Ahogy már említettük ezt korábban „akut ízületi rheumatismus” –nak nevezték.

Biológiai értelmezés:
A csont megerősítése, mely erősebb lesz, mint korábban volt.
Ma a térdet tudatlan módon pungálják, ezáltal az újonnan képződött csontszövet (callus beszüremíti (involválja) a környező lágy részeket, –  és csontrák (osteosarcoma) keletkezik, melyet rögtön kemoval és morfiummal, vagy amputációval „gyógyítanak”. A halálozás csontrák esetén ijesztően magas: 90 % feletti. Természetesen a páciensek míg a kemot kapják, leukémiásak is lesznek. De a leukémia is egy Értelmes Biológiai Különprogram 2. fázisa (gyógyulási fázis) – a csontritkulás (osteolysis) után. Nem önálló betegség, hanem egy előrelátható csontvelő-depresszió-fázis gyógyulási folyamata. Minden leukémiás fázist megelőz egy vészes fehérvérsejt-hiány-fázis (leukopenia / neutropenia). A leukémia előtti vészes fehérvérsejt hiányos fázis megegyezik a önleértékelési konfliktus aktív fázisával, és a csontszövet-feloldódással (csontleépüléssel /osteolysis) a szervi területen. A konfliktusmegoldással (CL = conflictolyse) (KM) az addig betegeskedő fehér- és vörösvértestek vérképzése (haematopoesis / - genese) újra lendületet vesz. A fehéreké (leukociták) nagyon gyorsan, a vöröseké (eritrociták és trombociták) 3-8 hét késéssel. Ezt nevezzük „késlekedő vörösvértest (erythropoesis=vörösvértestek képzése)  képzésnek” . A „leukémia” tünetcsoport nem csak kizárólag egy Értelmes Biológiai Különprogram önleértékelési konfliktusból eredő gyógyulási fázisa után fordul elő, hanem a csontvelő atombomba-támadás vagy atombaleset (Hirosima, Nagasaki, Csernobil) miatti besugárzása után is a csontvelő helyreállítására irányuló kísérlet jeleként a „leukémia” tünetcsoportot figyelhetjük meg.
Függelék: Miután 1986-ban hatósági csalással bevonták az orvosi engedélyem, a bíróságon büntető ügyet kreáltak ebből az esetből. „Kezelés - engedély nélkül.”.
Mindeközben én a fiatalembernek, pusztán orvosi felelősségtudatból, jóindulattal és térítésmentesen egy gipszsínt helyeztem fel azért, hogy a térdtörésével sínbe helyezett lábbal térhessen vissza Észak-Németországba, ahol másnap bement a klinikára. Ha ezt nem tettem volna meg, akkor a fenti vádat megfordítva, „elmulasztott segítségnyújtással” vádoltak volna meg.
A későbbi tárgyaláson a gipszsín tárgyi bizonyítékként / corpus delicti feküdt a bírói pulpituson. A bíró úgy döntött: semmit nem lett volna szabad tennem annak ellenére, hogy ő nagyon pontosan tudta, a Germán Új Medicina helyes, és hogy egy bizonyos vallási közösség már 1984 óta alkalmazta.
Ez volt a híres gipszsín-eset.

forrás: http://www.gnm-info.hu/

"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #6 Dátum: 2011.Április.26, 17:16:16 »
Az emlő tejcsatornái (ductus lactiferi)
„Mecki”-t a kecskét véletlenül fedeztük fel, amikor a kutyák elől egy vízcsőbe menekült, ahonnan mi később kimentettük. Miután örökké mekegett, a Mecki keresztnevet kapta.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
Mecki gidáit levágták. Ettől valószínűleg egy nagy el-/elválasztási-konfliktust szenvedett el, mint minden kecske vagy tehén – és mint minden nő, ha elveszíti gyermekét.

Megnyilvánulás:
A konfliktus aktív fázisban (KA-fázis) lapos bőrfekélyek képződnek a tejutakban, tehát olyan szövethibák, melyek szabad szemmel nem láthatók. Mindeközben teljesen reálisan kell elképzelnünk a folyamatot, mintha ezeket az egyedeket gyantával egymáshoz ragasztanánk, és minden egyes elválasztásnál kiszakadna egy darab bőr a legfelső bőrrétegből, ahogy ezt a szokásos módon, betegségképben a maradék bőrön látjuk neurodermatitis esetén. A bőr durva tapintású, sápadt, rossz vérellátású, hideg. A bőr érzékenysége egyre inkább korlátozott. A páciens keveset, vagy semmit sem érez. Ezen kívül a rövidtávú-emlékezet zavarai lépnek fel (pl. az anyaállatok nem ismerik fel kicsinyüket).

Konfliktustartalom:
El-/leválasztási-konfliktus, a testi kontaktus megszakítása. Az anyához-, nyájhoz-, családhoz-, barátokhoz fűződő kapcsolat elvesztése.

Biológiai értelmezés:
A bőr lemezes sejtrétegéhez, a felhámhoz (epithelium) kötött érzékenység leépülésével az anya, a gyermek vagy a partner átmeneti elfelejtése. A tejutak fekélyes történései, rövid ideig tartó konfliktus esetén, a konfliktus aktív fázisban (KA-fázis) tulajdonképpen nem láthatóak. Hosszan-tartó konfliktuskor mindenesetre egy ún. összeaszalódott / cirrózisos csomó alakul ki a mellbimbó behúzódásával, ami olykor a mammográfián látható, és amit tévesen ráknak diagnosztizálnak. Az akadémiai orvoslásban ez teszi ki az ún. mellrákok 70 %-át.
Azért, hogy Mecki ne legyen olyan egyedül, vásároltunk neki társaságot, egy fiatal kis kecskét. Már röviddel később elválaszthatatlanok voltak. Ez kellett, hogy Mecki számára az el-/leválasztási konfliktus megoldása legyen, mert a bal tőgye óriás nagyra növekedett (MK-fázis). Ez nem jelent mást, mint hogy a tejcsatornákban, melyek korábban fekélyesek voltak, most egy megoldási-, illetve gyógyulásos eldagadás (torlódás) zajlik, ami ebben a formában biológiailag nincs bekalkulálva, hiszen normális körülmények között (a fiatal állat) a gida a tejet kiszopná. Azoknál a nőknél pl., akik már nem szoptatnak, ugyan tej nem, viszont sebváladék még képződik, mely nem tud hova elfolyni, így meggyűlik a mell, forró, tűzvörös lesz, és rövid időn belül megduzzad. Tehát, ha a mell / emlő (tőgy) meggyűlik, az már mindig a megoldást követő fázis (MK-fázis).
Hívtunk egy kecskepásztort, akinek 3 hónapon keresztül minden 3. nap üresre kellett fejnie a tőgyet. Ezután a tejcsatornából kiinduló, tejcsatorna-fekélyes-„karcinóma” felszívódott. A tej egyébként ízletes volt, mint a normális kecsketej.
Ennek a fekélynek a gyógyulását a MK-fázisban RÁK-nak nevezni, nos, ez egyike volt az akadémiai orvoslás legidiótább butaságainak, mely ezt úgy definiálta, hogy a sejtek osztódása rosszindulatú. Eltekintve attól, hogy az Értelmes Biológiai Különprogramok soha nem lehetnek „rosszindulatúak”, a tejcsatorna-fekély ilyen, a sejtek osztódásával megvalósuló gyógyulási folyamata (pont mely által a fekélyt ismét szét kellene oszlatni) teljességgel lehetetlen, hogy rosszindulatú legyen. A nők 70%-ából, akiknél a MK-fázisban a tejcsatornából kiinduló tejcsatorna-fekélyt diagnosztizálják, ma már egynek sem kellene meghalnia. Kemóra sem és sugárkezelésre sem lenne szükségük. A mellüket sem kellene amputálni.
Komplikációk csak egy egyidejűleg jelentkező szindróma esetén lépnek fel, melyek azonban a „menekültségi-konfliktus” megoldásával kordában tarthatók.
Az asszonyoknál alapvetően nem úgy van, mint ahogy a mi mélyen tisztelt Szent Mecki kecske ő lordságunknál, hogy a tőgyén egy emlő van bedagadva, és azt egyszerűen lefejik.
Igaz, egy nő esetében is meg lehet ugyanezt tenni, hogy a mellet kifejik (tejpumpa).Ha az egész tőgyből egy emlő van megduzzadva, akkor ezt „negyed-fájás”-nak (=negyedes fájás) nevezik. Az állattartónak ilyenkor heteken át gondosan a tőgynek ezt a negyedét kell üresre fejnie. Ez – mivel a tehenektől majdnem mindig elveszik a borjút – nagyon gyakran előfordul. Soha nincsenek komoly komplikációk, mert minden tenyésztő jól ismeri a jelenséget.

forrás: http://www.gnm-info.hu/

Megjegyzés: epithelium= fedőhám
                   epidermis= felhám így ismertebb, így használjuk

Frézia
"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #7 Dátum: 2011.Április.26, 17:31:00 »
A tüdő funkcionális szövetének kerek, körülírható góca
Nem ritka, hogy a páciensek már a diagnózis „Önnek rákja van” … „Már csak 3 hónapja van hátra” hallatán saját magukért…

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
… egy halálfélelmi-pánikkonfliktust szenvednek el. A páciens mostantól éjjel-nappal arra gondol, hogy hamarosan meg kell halnia. Többé nem tud aludni, enni, rohamosan veszít a súlyából, és csak a halálra gondol.

Megnyilvánulás:
A DHS megjelenésétől a tüdő funkcionális szövetében ún. kerek, körülírható gócok (elterült / lapos vagy gömbölyű) növekednek, melyek - a konfliktus intenzitásának függvényében – lassabban vagy gyorsabban akár az egész tüdőt kitölthetik.

Konfliktustartalom:
Halálfélelem. Eredeti konfliktus = egy nagy falat levegő, melyet nem lehet „megemészteni”. A páciens a tudatalattijában arra gondol, hogy nem kap több levegőt (illetve oxigént), és ezáltal meg fog fulladni. Az oxigén kvázi maga a falat levegő, amelyet sürgősen áhít a páciens, amelyért annyira aggódik, hogy nem fogja megkapni.

Biológiai értelmezés:
Mivel a tüdőhólyagocskák (aveoli pulmonis) mint egykori bélszövetek mind az oxigén felvételében, mind a szén-dioxid kiválasztásában részt vesznek, ezért a tüdő funkcionális szövetének rákja nem más, mint a szervezet arra irányuló kísérlete, hogy minél több lélegző szövettel több oxigént vegyen fel, és szén-dioxidot válasszon ki.
Tulajdonképpen a „falat levegőt” kell felvenni (jobbra), vagy a szén-dioxidot kiválasztani (balra).
Ui: Halálfélelmet egy másik emberért, vagy egy állatért érzett aggodalom is kiválthat. Ilyenkor mindenesetre csak egy körülírható góc képződik a tüdőben.
Ha a páciensnek sikerül (pl. a GNM megértésén keresztül) a halálfélelmi-konfliktusát megoldani, akkor megkönnyebbül, és a konfliktusmegoldást követő fázisba (MK-fázis) kerül. Amennyiben a páciens szerencsés, és még a DHS-t megelőzően volt a szervezetében mykobaktérium (TBC-baktérium), akkor fellép a tüdőben a TBC, mely láz, éjszakai izzadás és extrém fáradtság mellett a tüdő funkcionális szövetének kerek, körülírható gócát elbontja. (Konfliktusmegoldást követő fázisban [KA-fázis] a mykobaktériumok már sajnos nincsenek az Értelmes Biológiai Különprogram segítségére, mert hiszen csak konfliktus aktív fázisban szaporodnak.) Mykobaktériumok hiányában a kompakt tumor csak burokba ágyazódik.
Ha a TBC úgymond „nyitott”, akkor a páciens sok fehérjét köhög fel a köpetében. Ezt jó táplálkozással természetesen pótolni kell. Ezentúl szigorú „ágyfogság”-ra van ítélve, nem szabad magát erőltetni, különben könnyen beszakadhat egy éppen képződő tüdőüreg, és légmell (pneumothorax) alakul ki.
Tüdőüregekről akkor beszélünk, amikor egy vagy több körülírható góc gyógyulási folyamata lezárult. Azon a helyen, ahol korábban a góc volt, egy kerek üreg ún. kaverna található.
150 évig állítólag nem tudták, hogy a tüdő funkcionális szövetének rákja és a tüdő-TBC (gümőkór), ugyanazon Értelmes Különprogram részei, csak más fázisban: kerek, körülírható góc a funkcionális tüdőszövetben = konfliktus aktív fázis / KA-fázis (halálfélelmi-konfliktus); tüdő-TBC = konfliktusmegoldást követő fázis / MK-fázis.

forrás: http://www.gnm-info.hu/

"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #8 Dátum: 2011.Július.06, 13:48:57 »
Az asztma két fajtája
   
A Rák Vastörvénye volt 1981-ben a Germán Gyógytudomány® „belépője”.  A Germán Gyógytudomány® egy tapasztalaton alapuló természettudomány, ami 5, empirikusan fellelt természettörvényen alapszik – amely minden ún. betegségnél felismerhető, alkalmazható. Minden ilyen ún. betegségnek – amit mi azóta már egy értelmes biológiai különprogram (ÉBK) egy-egy fázisaként értelmezünk – kiváltója egy biológiai konfliktus, egy sokk-élmény (DHS), ami az egyént felkészületlenül éri (derült égből villámcsapásként). Minden konfliktusnak megvan a jól meghatározható tartalma, amely asszociatív módon, azaz önkéntelenül/nem szándékoltan kapcsolódik az eseményhez - gondolattársítás révén.
A DHS nyomokat hagy az agyban, amit koponya-CT (komputertomográfia) segítségével lefotózhatunk. Az ilyen reléket hívjuk Hameri Gócoknak (HG). Minden HG-hoz tartozik többek között egy pontosan meghatározott konfliktustartalom, ahhoz egy adott szerv, és egy ugyancsak pontosan meghatározott terület az agyban (relé). Ezen túlmenően képesek lehetünk megállapítani, hogy a konfliktusok még aktív (KA), vagy már megoldást követő (MK) fázisban vannak-e, és hogy sejtgyarapodás, avagy sejtvesztés történik-e az adott esetben.
Azt, hogy a bal vagy a jobb agyféltekébe csapódik-e be a konfliktus, a páciens kezűségén túl a hormonális állapota is meghatározza (szed-e fogamzásgátlót, állapotos-e, változó korban van-e, vagy egyéb hormonális elváltozás zajlik-e a szervezetében; illetve fennállhat-e skizofrén konstelláció, vagy áll-e kemoterápiás kezelés alatt).
A tapsteszt éppen emiatt rendkívül fontos eljárás és olyan kritérium, amelytől nem lehet eltekinteni ha diagnosztizálni szeretnénk: ehhez ugyanis meg kell állapítanunk, hogy az illető alapvetően melyik agyféltekéjével „dolgozik/működik”. Ha a jobb kéz fekszik fölül, jobbkezes a páciens. A balkezesség a szokásos jobbkezességgel szemben a konfliktusokat az ellenkező agyféltekére helyezi át, innentől fogva azonban minden pontosan ugyanúgy zajlik le (mint ha egy jobbkezes esetében az ellenkező oldalon történne egy konfliktus lefutása).
Ha tehát egy balkezes hölgy szenved el „rémület-konfliktus”-t, a Hameri Góc (HG) ahelyett, hogy a bal, nőies oldalon csapódna be, a jobb, férfias agyféltekét fogja érinteni, szervi szinten pedig a hörgőrelét. Egy jobbkezes nő esetében mindez a gégerelét érintené.
Egy balkezes férfi egy „birtokféltési konfliktus”-nál reagálna ugyanígy a gégéjével, egy jobbkezes pedig épp ellenkezőleg, a hörgőrelével. Szervileg mindkettő a nagyagy csoportjába tartozik, ami azt jelenti, hogy  a KA-fázisban vagy ulcerák (szenzorosan) vagy bénulás (motorikusan) állhatnak elő a hörgő- ill. a gégerelében. Ezért nem lehetséges tehát a Germán Gyógytudomány®-ban a jobb- és balkezesség ismerete nélkül dolgozni.
A második természettörvény kimondja, hogy minden Értelmes biológiai különprogram két fázisból áll, vagyis minden ÉBK-nak van egy konfliktus-aktív és egy megoldást követő fázisa – amennyiben a konfliktus megoldódik.
Minden ÉBK-ban , amelyben a konfliktus megoldódott, van epileptikus vagy epileptoid krízis, azaz egy fordulópont a megoldási fázisban, a vagotonia legmélyebb pontján. Az epileptikus görcsroham izomrángásokkal kísérve, csupán az epileptikus krízis egy speciális formája – amely egy motorikus konfliktus megoldása után keletkezik. Az epilepsziához hasonló, vagyis epileptoid krízist alapvetően tehát minden ÉBK-ban, vagyis minden eddig betegségnek titulált állapot során találhatunk, ha kissé különböző formákban is. Vagyis az eddig betegségekként leírt tünetegyüttesek csak egy-egy Értelmes Biológiai Különprogram egyes fázisai.
Az asztma esetében is a páciens kezességén kívül az epileptoid ill. epileptikus krízis játszik még hatalmas szerepet. Az asztmának két fajtáját ismerjük:
A gégeasztmát (asthma laryngeale) – mely a konfliktus-aktív fázis a gégeizomzat bénulásával jár, valamint a hörgőasztmát (asthma bronchiale), melynek során a hörgőizomzat bénul le a KA-fázisban.
Az asztmánál a következő kombinációs konstellációk lehetségesek – mind a gégeasztmánál (elnyújtott belégzés), mind pedig a hörgőasztmánál (elnyújtott kilégzés):
A.)  A gégeasztmánál a bal agyfélteke laryngeális gégeizomzat-relé szenved el epileptikus krízist, ugyanakkor azonban ezzel egyidőben a jobb agyfélteke nagyagyreléiben valahol még aktívnak kell lennie egy Hameri Gócnak. Ilyen kombinációs-konstellációnál beszélünk gégeasztmáról (asthma laryngeale) – azaz elnyújtott belégzésről (inspirium).
B.)  A hörgőasztmánál (asthma bronchiale) ez pont fordítva van. Itt a jobb agyféltekén található hörgőizomzat-relé van epileptikus krízisben, a bal agyfélteke nagyagyi reléiben található még egyidejűleg egy aktív HG. Ez az asthma bronchiale kombinációs konstellációja – az elnyújtott kilégzés (exspirium).
Amennyiben mindkét relé (vagyis a motorikus gégerelé és a motorikus hörgőrelé) epileptikus krízisben van, akkor krónikusan felerősödött inspirium belégzés (inspirium) és kilégzés (exspirium) áll elő, vagyis egy exspirációs és inspirációs asthma laryngeale és bronchiale. Ezt a kombinációs konstellációt nevezzük status asthmaticusnak, amikor is a páciensnek akut asthmatikus légszomja/ légzéselégtelensége van! Amíg mindkettő konfliktus-aktív fázisban van, nem történik semmi.
Spasztikus bronchitiszről akkor beszélünk, ha csak a jobb-agyfélteke hörgőizomzat-relé van epileptikus krízisben, a bal agyfélteke nagyagyreléiben pedig nincsen további Hameri Góc aktivitásban.
A spasztikus laryngitisznél (az ún. kruppnál) ez ismét fordítva van. Itt a bal agyfélteke gégeizomzat reléjében van az epileptikus krízis, a jobb agyfélteke nagyagyreléiben pedig szintén nincs aktivitás.
Korábban nem tudtuk, hogy a cortison miért csak az asztmás betegek egy részénél volt hatásos. Ezek voltak azok az esetek ugyanis, ahol a konfliktus az egyik vagy mindkét nagyagyféltekén epileptikus krízisben volt, vagyis az egyoldalú vagy kétoldalú epileptikus krízis okozta az asztmarohamot - és egy egyidejűleg fennálló vesegyűjtőcsatorna szindrómával gyakran a cortisonnak paradox hatását váltottuk ki: egy még felfokozottabb vízvisszatartást.
Az ún. asztmások/asztmatikusok azok az emberek, akik újból és újból rövid visszaeséseket szenvednek el. Gyakran ún. függő konfliktusuk van, ami azt jelenti, hogy bár a konfliktus folytatólagosan aktív (fennáll), azonban ún. transzformált állapotban van. Vagyis a szervezet már kvázi berendezkedett a konfliktussal való „együttélésre” – ami az ilyen betegek esetében akár évtizedekig is fenntartható állapot lehet.
Ha azonban a páciens újabb agykérgi konfliktust szenved el, akkor az már az ellenkező nagyagyféltekébe fog becsapódni és a beteg pillanatnyilag ún. skizofrén konstellációba kerül. Ebben az állapotban azonban csak kevés konfliktustömeg halmozódik fel.
Némely visszaesést csak akkor érthetünk meg egyáltalán, ha lelkiismeretesen felkutattuk az összes sínt, amely a DHS idejében beprogramozódott. A sínek olyan további konfliktusaspektusok vagy észlelések, amelyeket a DHS pillanatában fogunk fel.  Az emberek és az állatok ugyanis képesek megjegyezni a DHS másodpercében őket ért (optikai, akusztikai, szag- és tapintásbeli) kísérő körülményeket, behatásokat - anélkül, hogy ennek tudatában lennének (akárcsak egy pillanatfelvételnél), és ezeket a „feljegyzéseket” gyakorlatilag életük végéig meg is őrzik.
Amikor bármelyik ily módon elraktározott kísérő jelenség ismét felmerül, akkor az egész konfliktus, mint ún. visszaesés visszatérhet. Vagyis egy-egy ilyen mellékvágányról a teljes fővágányra juthatunk fel újra és újra (ezért is nevezzük őket síneknek). Ezek a konfliktus-visszaesések azonban nem „csendben visszalopódznak”, hanem csakis egy újabb DHS-sel térnek vissza. A visszaesési DHS-nek azonban már korántsem kell ugyanazzal az erős érzelmi töltettel rendelkeznie, mint a legelsőnek.
Minden olyan allergia, amelyet allergia-tesztekkel kimutathatunk, mindig „két sínen fut” – egy DHS-sel kapcsolatban. Ezen is látszik, mennyire fontos mindig visszatérni a DHS-hez, annak érdekében, hogy a teljes szituációt az emlékezetünkbe tudjuk idézni.
Példa:
Egy nőbeteg óvodás kora óta alkalmankét asztmarohamokat szenvedett el. Végül macskaszőr allergiát diagnosztizáltak nála, és ennek tulajdonították a rohamokat. A hölgy ennek ellenére nagyon vonzódott a macskákhoz, ezért olykor-olykor meg is simogatta őket. Feltűnt neki, hogy ilyenkor általában nem tört ki rajta asztmaroham, máskor viszont igen, amikor pedig egyáltalán nem is érintkezett macskával!
Amikor aztán el kezdte keresgélni a konfliktusát, megdöbbenve állapította meg, hogy kizárólag fekete –  ráadásul egy bizonyos méretű –  macskával kapcsolatban reagál ilyen módon, illetve akkor, amikor az úton véletlenül meglát egy halott állatot. Végül is kutatása során arra jutott, hogy kisgyermekként valószínűleg végig kellett néznie, ahogy imádott fekete cicáját – akitől ő akkoriban nagyon függött - elütötte és szétlapította egy autó (DHS).
A konkrét, húsz évvel azelőtti eseményre ő maga már egyáltalán nem emlékezett (tudatosan), mégis minden egyes olyan alkalommal, amikor meglátott vagy megsimogatott egy pontosan akkora és olyan fekete macskát, mint amelyiket annak idején elütöttek, illetve ha meglátott egy halott állatot, újból és újból elszenvedett egy DHS-visszaesést.
A DHS a bizonyíték arra, hogy milyen precíz kölcsönös viszonyban áll a lelkünk a konfliktusokkal, az agy a Hameri Gócokkal, és a szervek a sínjeinkkel.
A „segédeszköz”, vagyis a Germán Gyógytudomány® öt biológiai természettörvényének ismeretében és a betegséglefutások tipikus (lelki– agyi– szervi szintű) tüneteinek tudatában immár képesek lehetünk arra, hogy először az orvoslás történetében oki és reprodukálhatóan értelmes terápiát folytathassunk, és ily módon gyógyítsunk.

forrás: http://www.gnm-info.hu/

"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #9 Dátum: 2011.Július.28, 16:00:18 »
A petefészek „Értelmes Biológiai Különprogramja”

Értelmes biológiai különprogram egy elsődleges Hameri Góccal

(DHS = nagyon súlyos, hirtelen fellépő, drámai hatású és magányosan átélt súlyos lelki traumát okozó megrázkódtatás)

Egy 50 éves beteg hölgy alhasi panaszok miatt felkereste nőgyógyászát. Ez az „alternatív nőgyógyász” ultrahang vizsgálat alapján „petevezeték-karcinómát (rákos daganatot) vagy még ennél is rosszabbat” diagnosztizált.

Kikérték a véleményemet, mire azt mondtam, hogy az egy petefészek ciszta. Megállapodtunk abban, hogy készítenek egy koponya- és medence CT-t. A nőgyógyász erősen hitt abban, hogy rosszindulatú folyamat zajlik, és hogy azonnali műtétet javasolt.

A koponya-CT ismeretében fogadtam volna vele bármilyen összegben, hogy a hölgynek induráló (keményedő) petefészek cisztája van.
DHS: Erről a hölgy nem szívesen akart beszélni. Ezt el kell fogadnunk.
Tüneti megnyilvánulás: a konfliktus-aktív fázisban az elszenvedett konfliktus előidézett egy petefészek nekrózist (szövet elhalást), ezt a folyamatot azonban általában nem veszik észre, hacsak a petefészek szövete nem kerül egy hisztológus mikroszkópja alá. Ezáltal csökken az ösztrogén hormon kiválasztása és így amenorrhoea (a menstruáció kimaradása) alakulhat ki.
Konfliktustartalom:
Veszteségi konfliktus (gyerek, szülő, férj, barát, állat) elhalálozása vagy elvesztése által
Ocsmány, félig nemi konfliktus férfival (de lehet egy nagyon férfias nővel is)

Biológiai értelme: az ösztrogén termelésének fokozása a nő fiatalosabbá tételének, a jobb peteérés, és egy sokkal gyorsabb teherbe esés érdekében.
A biológiai értelem csak a gyógyulási fázis végén ér célba. 

Néhány hónap múlva a betegnek az volt az érzése, hogy alhasának átmérője megnövekedett. Valami ott „alul” nem volt rendben nála és – mint mondta, ismét elment a nőgyógyász orvosához. Határozott véleményem meggyőzte őt arról, hogy ebben a cisztában már elindult a megkeményedési folyamat és a hölgy úgy döntött, hogy még vár 2 vagy 3 hónapot, mert megígértem neki, hogy nem fog történni semmi és ha kell, a műtétre még később is sor kerülhet. A hölgy időközben már egy 5 hónapos kismamának nézett ki. A ciszta időközben gyerekfej nagyságúra nőtt.
Mivel azonban láttam, hogy a ciszta indurációja a végéhez közeledett, azt mondtam neki, hogy mostantól minden hónapban 2 évvel fiatalabbnak fog látszani. Ezt kíváncsian próbálta ki, ezért még 3 hónapot várt a műtéttel. Ezek után már senkit nem engedett a hasához nyúlni.
Már további 3 hónap elteltével azt mondogatták neki: Milyen jól nézel ki! Még egy hónap múlva: „Milyen fiatalos lettél!” Mire ő azt válaszolta: „Ezt előre megjósolta nekem az orvosom.” Azok, akik nem ismerték, mindannyian 20 és 25 évesnek nézték, persze jobban járt, ha „nem beszélt”, mert a hanghordozása maradt a régi. 

Hogy zajlik a gyógyulási fázis:
Nos, a gyógyulási fázisban az elhalt szövetek helyére új szövetek épülnek és mivel a petefészek gyakorlatilag nem tokozódik be, különböző nagyságú petefészekciszták alakulnak ki melyek először folyadékkal telítődnek, majd később megkeményednek, vagyis a szervezet pótolja belül a szöveteket.
A gyógyulási fázis elején a petefészek ciszta a környező szervekbe kapaszkodik saját vérellátásának biztosítása céljából, ezt azonban tévesen „invazív növekedésnek” diagnosztizálták.
Amint a cisztában kifejlődik saját vérellátása, leválik a szomszédos szervekről. A ciszta immáron egy kemény, érdes felületű tokot képez maga köré, és így sebészi úton könnyedén eltávolítható, ha mechanikailag zavaró az ottléte. Ez az egész folyamat 9 hónapig tart, mint egy terhesség és a megkeményedett ciszta ettől kezdve már szexuális hormont termel.

Különösen érdekes jelenségnek vagyunk tanúi a tankönyvek szerint folyamatosan ösztrogént termelő ún. endometriosis esetében, amire eddig még nem találtak magyarázatot. Ezt egy petefészek ciszta fakadása okozza (szindrómánál fordul elő gyakran), amely során a már újraépített szilárd szövetek a hasüregben szétszóródnak és letapadnak. Itt egyesével növekedésnek indulnak, úgy, ahogy régen az „áttétet” képzeltük el és újabb kis petefészek cisztákat képeznek a bennük rejlő 9 hónapos sejtosztódási erő alapján, majd mint említettem, ösztrogéntermelésnek indulnak.

http://germangyogytudomany.hu/gnm-ismeretek/gnm/kueloenprogramok/83-a-petefeszek-ertelmes-biologiai-kueloenprogramja-.html
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #10 Dátum: 2011.Augusztus.15, 15:13:56 »
Bélrák

Az Értelmes Biológiai Különprogram lefutása a bélrendszerben
(Vékonybél, vastagbél, szigma, végbél)

A bélrendszer belső csíralemez (entoderma) eredetű, irányítása az agytörzsben történik, és a konfliktus aktív fázisban kompakt, adenoid sejttípusú daganatot növekedés figyelhető meg. Az agytörzs irányította adenokarcinómák mindig akkor keletkeznek, amikor egy falatot nem vagyunk képesek bekebelezni, lenyelni, megemészteni, vagy eltávolítani. Ezek a konfliktusok fejlődéstörténeti szempontból, mint ősi konfliktusok, az embereknél és az állatoknál tulajdonképpen analógiát mutatnak. Az állat ezeket a biológiai konfliktusokat legtöbbször még valóságosan megéli, érzi. Mi emberek azonban gyakran transzponáljuk (átültetjük), úgy szólván műveljük, termesztjük, azt is mondhatnánk, hogy már csaknem paranoid módon. Mert sok mindent, amit ha elveszítünk - egy csomag részvény, egy húszezer forintos bankjegy, vagy egy meghiúsult üzlet - biológiailag falat konfliktusnak élünk meg. Természetes összefüggésben egy csomag papír teljesen értéktelen volna.

 Az állatok számára egy falat, amit nem tudnak lenyelni, vagy megemészteni, az valóban egy darab táplálék. Pl.: Ha egy állat egyben mohón lenyel egy csontdarabot, a csontdarab keresztben megáll a bélrendszerében, és nem tud előre vagy hátra mozdulni – ez egy valóságos megemészthetetlen konfliktus. Az állat kólikában szenved. A kólikával, ami a DHS (konfliktus sokk), elindul az Értelmes Biológiai Különprogram. Ez a különprogram gondoskodik arról, hogy ettől a falattól száj irányában (proximálisan, egy folyónál azt mondanánk, hogy a folyással szemben) egy béldaganat növekedjen, egy karfiolszerűen növő kompakt daganat.
Amíg a konfliktus aktivitás tart, a daganat növekszik. Ezzel egyidejűleg, ugyanúgy szaporodnak a mikobaktériumok (TBC baktériumok) a vérben, amennyiben az egyén szervezetében rendelkezésre áll (a természetben magától értetődően rendelkezésre áll). Olyan mértékben fognak elszaporodni, amennyi a daganat lebontásához szükséges a gyógyulási fázisban.
 A daganat, ami a falat előtt növekszik, gondoskodik arról, hogy nagy mennyiségű emésztőnedv termelődjön. Ez az emésztőnedv lebontja a falatot, mintha csak jégkocka oldódna a meleg vízben. Az emésztés addig folytatódik, amíg a csont elég kicsi lesz, hogy tovább haladhasson. Amikor a falat tovább halad, megtörténik a konfliktolízis (a konfliktus megoldása). A daganatnak már nincs funkciója, a mikobaktériumok elsajtosítják, és az eltűnik. A konfliktus történetnek ezzel vége.

 Feltehetnénk a kérdést: Mit is jelent az, hogy rosszindulatú? A válasz: Nincs rosszindulatú! A természet mindent jóindulatúan tesz. Egyedül mi vagyunk „rosszindulatúan buták”. Mi tartjuk a mikroorganizmusokat ellenséges seregnek, amelyek ellen az immunrendszernek védekeznie kell.  De ez nem így van. A mikróbák nem az ellenségeink, hanem a barátaink, a segítőink, amelyeket butaságból csaknem kiirtottunk.
 Persze nálunk, embereknél ezek az emészthetetlen falatok már nem táplálék falatok, hanem például egy autó, egy ház, örökség, egy befuccsolt üzlet, egy elvesztett per, egy munkahely, vagy hasonlók. De ősi biológiai alapokon ugyanúgy reagálunk, mintha ezek a dolgok még táplálék falatok lennének, amelyek „emészthetetlen biológiai konfliktust” okoznak.

Pl. bélráknál:
ocsmány, emészthetetlen harag (vastagbél),
ocsmány, alattomos, aljas „szar-konfliktus” (végbél),
vagy ocsmány, általános szar-konfliktus (szigma).

A páciensnek tudnia kell mindezt biológiai nyelvezetre áttenni.
 A megértés érdekében szervi manifesztációk összességét az ősi konfliktusokhoz igazodva, fejlődéstörténetileg visszafelé kell nyomon követni.
 Pl.: Amikor valakinek, aki már évek óta állandó számokkal lottózott, kihúzták a számait. Teljesen biztos volt benne, hogy megnyerte a lottó főnyereményt. Már meghívta minden barátját és rokonát. A végén kiderült: a lottózóban dolgozó hölgy „szívességből” átírt neki egy számot, mert tudja, hogy évek óta már ugyanazokkal a számokkal játszik.
 Elképzelhetik: A páciens a falatot (30 000 márka) tulajdonképpen már bekebelezte, mert a saját szelvényét helyesen töltötte ki. A végén a falatot újra ki kell adnia.
 A kutyát biztosan nem érdekli a 30 ezer márkás, megszagolgatná, és azt mondaná: „ez nem ér semmit”. De egy embernél, aki tudja, hogy mindenfélét megvehetne rajta, ez egy falat, és szájpadlás rákot okoz.
 A kutya csak egy olyan valóságos falattól kaphatja meg, amit visszavesznek tőle.
 Nem kell sok fantázia ahhoz, hogy ezt a lottónyereményt falatként fogjuk fel, ahogy azt teszi is az ember.

 Vagy egy páciens emészthetetlen konfliktust szenved el, mert egy falatot valójában már lenyelt, de azt nem tudja megemészteni. Pl.: Már megvásárolt egy házat, és egyszer csak megállapítják, hogy az adásvételi szerződés érvénytelen, az üzlet füstbe megy, és újra elveszíti a házat.

 A páciensnek meg kell tanulnia megtalálni a DHS-t, annak időpontját, és az ahhoz tartozó konfliktus tartalmat. Ezután kellemesen meglepődve látja, hogy teljesen nyilvánvaló rendszer rejlik benne, tehát egyáltalán nem kell többé pánikba esnie, mert saját maga láthatja és értheti nem csak az okokat, hanem a teljes lefutást is. A hipotézis mesék arról, hogy a ráksejtek a még soha meg nem figyelt útjukra kelnének a vérben, és vándorolnának, középkori dogmatizmus. Az, hogy pl. bélrák sejt, ami a bélben karfiolszerűen növekedő kompakt daganatot okoz, éppen a csontokba vándorolna, ahol csontritkulássá változna, egyszerűen őrültség.
 Azok, amiket az orvostudomány metasztázisnak (áttétnek) tekint, új rákok, új biológiai konfliktus következtében, vagyis mindenekelőtt iatrogén (kórház ártalom), vagyis az orvosok által kiváltott diagnózis-, vagy prognózis általi konfliktus. Még soha, egyetlen tudós sem tudott megfigyelni rákos beteg perifériás vérereiben ráksejtet. Azoknak ugyanis ilyenkor ott, a test végtagjai felé eső vérerekben kellene úszkálniuk.

Ha egy páciensnek azt mondják, hogy bélrákja van, és műteni kell, általában két új konfliktust szenved:
mentális támadást a hasa ellen, amiért azt fel kell vágni (az ilyen biológiai konfliktus okozza a mesotheliomát, vagyis a peritoneum(hashártya)-karcinómát),
és egy önálló májkarcinómát, mégpedig mindig jobb háti oldalon. Ez azt az ősi-biológiai félelmet fejezi ki, hogy nem tud több táplálék a bélen keresztül haladni, mert ott van a daganat. Ez szabályosan ősi félelem az éhezéstől, vagy egy ileus (bélelzáródás) általi éhezéstől, mert a páciens azt képzeli, hogy az étel nem tud már áthaladni.

Ha a diagnózis és a műtét időpontja között eltelik valamennyi idő, a sebész általában pontszerű „metasztázisokat talál a hashártyán. Amennyiben a műtét közel van a májhoz, vagy a műtét után CT-t készíttetnek a májról, soliter májcsomók lesznek láthatók. Egy ilyen pácienst általában inoperábilisnak, gyógyíthatatlannak tartják, reménytelen esetről beszélnek. Van erre elég példa. Ezzel szemben mi rendszerszerűen és biológiailag logikusan végig tudjuk követni azt, hogy a páciens iatrogén, a diagnózis és a műtétközlés utáni következménykonfliktust és megbetegedést szenvedett el. Korábban az emberek ezt a „metasztázis”-mesét elhitték.
 Felesleges leírni azt, ami ma oly gyakori, vagyis hogy a sebészek, talán az összefüggésekkel kapcsolatos ismerethiányból, ezeket az önálló májcsomókat kioperálják, és amennyit csak lehet lekaparnak a „peritoneális metasztázisokból”. Azt is hiábavaló elképzelni, hogy a beteg a műtétek után azt gondolja: „most már megszabadult a kínjaitól”. Az ascites (hasűri folyadékgyülem) a hasával szembeni támadási konfliktus megoldásának, és a gyógyulás kezdetének a jele. A sebészek és onkológusok ezt a vég kezdetének tekintik, mert egyikük sem ismeri a biológiai összefüggéseket.

 Ettől kezdve az ördögi kör bezárult, amennyiben ez minden, amit a jövőben a belekkel tenni fogunk, a májkarcinóma recidívát (kiújulást) fog képezni.
 Vitathatatlan tény, hogy egy második, vagy egy harmadik karcinómával állunk szemben, szemben ennek a ténynek az értékelésével.
 Azt a kérdést fogjuk érinteni, hogy mi volt a daganatok értelme eredetileg, illetve még ma is.
 A rákok vagy daganatok nem értelmetlenek, ellenkezőleg, nagyon is értelmesek. Amikor a falat már a gyomorban vagy a bélben van, vagyis már lenyeltük, de nem tudjuk megemészteni, mert túl nagy, akkor a szervezet óriási daganatot képez. Ez a daganat azonban nem értelmetlen, hanem emésztősejteket, bélsejteket, egyszeri használatra „eldobható sejteket” tartalmaz, és nagy mennyiségű emésztőnedvet termel, hogy a falat emészthetővé váljon. Pont úgy, ahogy az állatvilágban történik.
 Az Germán Gyógytudomány® lefektette ezeknek az új ismereteknek az alapjait. Mi az értelme, mit kell tenni, pl.: abban az esetben, amikor valóban ileus (bélelzáródás) fenyeget, ahol magától értetődően profilaktikusan megoperálnák a beteget. És mi az, amit már nem kell megtenni, mert a konfliktus megoldás pillanatában a különprogram átkapcsol a gyógyulási fázisba.

Ekkor jönnek a mi derék mikróbáink, jelen esetben a mikobaktériumok (feltéve, ha azokat a DHS pillanatában antibiotikumokkal nem hatástalanítottuk a páciens szervezetében, mert utána már nem segítenek), és elsajtosítják a daganatot, ami esetenként vérzéssel jár. Ha 3 vagy 4 hónap múlva benézünk a belekbe, a daganatok helyén még látunk hegfoltot. Az anyatermészet maga távolította azt el sebészileg, azaz mikróbákkal. Ez a természet sebészete. Ha a páciensnek nincs mikobaktériuma, vele együtt meg kell fontolni, hogy egy kisebb béldaganatot egyáltalán megoperáljanak-e, ha biztosan tudják, hogy a hozzá tartozó konfliktust véglegesen megoldották.
 A colititis ulcerosa mindig a laposan kiterjedő, reszorpciós tevékenységet végző colon (vastagbél) karcinóma gyógyulási fázisa. (A reszorpciós típusú sejtek felszívják a tápanyagokat a bélből és azokat a vér- és nyirokpályákba juttatják.) A colitis ulcerosa a kiújuló colon-tbc helytelen elnevezése, vagyis egy gyakori kiújuló konfliktus és annak tuberkulotikus gyógyulása. Ilyenkor mindig valamilyen ocsmány, félig genitális konfliktus áll fenn, mely során a páciens valamit nem tud felszívni (megemészteni). Az orvosok remissziónak, átmeneti enyhülésnek nevezik, a kiújuló konfliktus aktivitást, colititis ulcerosának pedig az esetleg azt követő gyógyulási fázis „betegségét”. Fellépő klinikai tünetek: hasmenés, véres széklet, nyálkahártya darabok a székletben, éjszakai izzadás, fáradtság – mindez jó étvágy kíséretében. Az a legjobb terápia, ha felismerjük a konfliktust és elkerüljük a visszaesést.
 A colititis ulcerosa, a végbelet érintő tályognál az különleges, hogy itt a tömör, laposan kiterjedő, reszorpciót végző daganat a felső végbél-laphám-nyálkahártya alatt növekszik. Érezhető, de nem látható. Ha ezután a végbélnyálkahártya alatt lévő daganat elsajtosodik, szubmukózás (nyálkahártya alatti) tályog alakul ki. Ezt a tályogot tekintik és nevezik ún. aranyérnek.
 A vékonybél felső része (jejunum) valamint az alsó része (ileum), ill. ezek karcinómás elváltozásait az agytörzs irányítja, tehát a konfliktus alapja ebben az esetben „nem tudom megemészteni a falatot” (emészthetetlen düh), gyakran éhezési aspektussal kiegészülve.
 Az ileum laposan növő daganata esetében a gyógyulási fázisban (Crohn betegségnek is nevezik) vérző nyálkahártya darabok és nyálka lökődik le, és megemésztve a széklettel ürül.
A tényleges végbél-„karcinóma” a külső csíralemezhez tartozik (nagyagy), és a konfliktus aktív fázisban nem daganatot képez, hanem fekélyesedést, ami ebben a fázisban soha nem vérzik, és görcsöket, fájdalmat sem okoz. A konfliktus megoldást követően ezek a fekélyeket vírusok segítségével duzzanat kíséretében újra feltöltődnek. Ezt az újjáépítési folyamatot kíséri az ún. vastag, vérző aranyeres csomó, a hipesztézia (érzéscsökkenés) és fájdalom. Ezt általában „aranyeres” fájdalomként értelmezik félre. Különösen erős tünetek jelentkeznek szindróma esetében. (lsd. vese gyűjtőcsatorna szindróma)
 A végbél karcinóma konfliktusa itt: női identitás konfliktus. Nem tudjuk, hová tartozunk, merre menjünk és milyen döntést hozzunk. Előfordulása:
csak jobbkezes, vagy skizofrén konstellációban lévő nők esetében, vagy
csak balkezes férfiaknál, vagy skizofrén konstellációban lévő férfiaknál.   

Amíg az agytörzsi konfliktusoknál nincs szerepe az oldalasságnak, a nagyagyi és kisagyi konfliktusoknál nagy jelentőséggel bír. Ugyanilyen fontos az aktuális hormonális állapot, mint menopausa, fogamzásgátló szedése, stb.

Egy egyszerű tapsteszttel meg tudjuk állapítani az oldalasságot: jobbkezeseknél taps közben a jobb kéz van felül, balkezeseknél fordítva. A balkezeseknél az agy ellenkező oldalát érinti a konfliktus, így az esetükben a végbél karcinóma helyett gyomor-, vagy epevezeték-fekélyesedés alakul ki.

 Sok rákot először akkor fedeznek fel, amikor az már a gyógyulási fázisban van, mert a legtöbb panasz akkor jelentkezik. Ide tartoznak a bélrákok is, amelyeket sokszor először akkor ismernek fel, amikor vérezni kezdenek. Így az orvosok a gyógyulási tüneteket a rák tüneteinek tartják.

 Most már könnyen megérthetjük, hogy miért nem érhetjük fel ésszel soha a rákok kialakulását, amíg nem értjük meg az összefüggést a biológiai konfliktusprogramok fejlődéstörténeti kialakulásában. Ezért jelentjük ki mindig tudatlanságból, hogy a rák „rosszindulatú”, értelmetlenül terjedő kontrollálatlan esemény, amit senki sem foghat fel.
 Mindezek csupán a természet Értelmes Biológiai Különprogramjai, a Germán Gyógytudomány ® 5. természettörvénye, a „a lényeg megértésének törvénye” szerint.


http://germangyogytudomany.hu/gnm-ismeretek/gnm/kueloenprogramok/78-belrak.html
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #11 Dátum: 2011.Szeptember.30, 05:12:40 »
Diabetes mellitus
Ok – Terápia – Gyógyulás a GNM szemszögéből

Rövid információ: Dr. med. Ryke Geerd Hamer

A következők megértésének érdekében feltétlenül szükséges előbb megismerkedni a GNM rendszerével,ugyanis a GNM 5 biológiai természettörvénye alapján a teljes orvostudomány minden ún. betegsége egy két fázisra bontott történés – amennyiben a konfliktus megoldásra kerül.

Az orvosi tankönyvek régen leírtak jó-néhány száz „hideg betegséget" és ugyanígy néhány száz, nyilvánvalóan „meleg betegséget".

„Hideg betegségnek" azokat nevezték, amelyeknél a betegnek hideg volt a bőrfelülete, hidegek voltak a végtagjaik, tartós stressz alatt álltak, lefogytak és alvási zavaraik voltak. Ilyennek számított pl. a rák, a sclerosis multiplex, az angina pectoris, a neurodermatitis, a lelki- és elmebetegségek, és a cukorbetegség is.
A „betegségek" többi fajtáihoz soroltak minden ún. fertőzést, a reumatikus allergiákat is, ill. kiütés-betegségeket (exanthema) stb.

Az általam először 1983. augusztus-szeptemberében összeállított „Agytérképek" tartalmazzák az agy minden részéhez tartozó szerveket, és minden szervhez az ahhoz kapcsolódó megfelelő konfliktustartalmat.

Egy konfliktusmegoldásnál a „Rák vastörvénye" és a betegségek két fázisban történő lezajlásának törvénye volt feltétele annak, hogy a 3 biológiai természettörvényre, a rákok és rákkal egyenértékű megbetegedések ontogenetikai rendszerére rátaláljak. Ez nem csupán a rákos megbetegedésekre, hanem az azzal egyenértékű elváltozásra is érvényes (a rákhoz hasonló, azaz minden más „megbetegedés"-re).

Az ősagy (kisagy és agytörzs) vezérelte szerveknél nincsenek rákkal egyenértékű megbetegedések, hanem csak rák és – pozitív esetben – a konfliktusmegoldás után a gyógyulási, ill. a megoldási fázis.

A mezodermális, nagyagy-vezérelte szerveknél (csontok, kötőszövetek, nyirokcsomók stb.) szintén nincsenek „egyenértékűek", hanem csak a „rák". Nekrózisok, osteolysisek, szövetlyukasodások, röviden: sejtbeolvadások, vagyis pozitív esetben (amikor a konfliktus megoldódik), a gyógyulási fázisban a szövetdestrukció újrafeltöltése.

A rákkal egyenértékű megbetegedések (röviden: a rák-ekvivalensek) ektodermális kéregállomány vezérelte megbetegedések, amelyek a sejtszintű vagy parenchymás szövetdestrukciók, ill. sejtbeolvadások helyett funkcióbeli változásokat mutatnak. Ide tartoznak a motorikus bénulások, látás- és hallászavarok, a diabetes és a glucagon-elégtelenség is, a hozzájuk tartozó konfliktusaikkal és az agyban észlelhető ún. Hameri Gócokkal. Az elváltozások ellenére nagyon úgy tűnik, hogy ezek a sejtek funkcionálisan még sok éves konfliktus-aktivitás után is helyreállíthatók vagy újra előállíthatóak, amennyiben megoldódik a konfliktus.

Ezzel a „segédeszközzel" felvértezve – azaz az 5 biológiai természettörvény, és a tipikus tünetek három szinten (lelki-agyi-szervi) való lefolyásának ismeretében – lehetséges valóban oki és kvázi reprodukálhatóan ésszerű gyógyítást végezni. Ez a cukorbetegség esetében sincs másképp.

Ha megvizsgáljuk a nyugati modern orvoslás cukorbetegség típusbesorolásait és a tünetek leírását, azt vehetjük észre, hogy a diabetes típusai (1-es, 2-es A és 2-es B) – durván mondva – tulajdonképpen teljesen önkényes besorolások.

1-es típus: 40 éves korig, primer diabetes
2-es A típus: 40 éves kortól fölfelé, vékony testalkat (nagyméretű zsírlerakódás, kövérség nélkül), szekunder
diabetes

2-es B típus: 40 éves kor fölött, kövérség (adipositas) vagy időskori cukorbetegség

A diabetes mellitus (nem inzulin-dependens) tüneteiként a következőket adják meg:

- polydipsia (olthatatlan szomjúság)
- polyuria (a normálisnál nagyobb mennyiségű vizelet ürülése)
- fáradtság
- levertség
- teljesítménycsökkenés
- súlycsökkenés
- látászavarok
- hypoglykaemia éhségérzettel (a vér cukortartalmának megkevesbedése)
- a normálisnál alacsonyabb vércukorszint
- hideg verejtékezés
- tachycardia (szapora szívverés)
- izomgörcsök (alacsony vércukorszint)
- émelygés és hányás

Komplikációk:
- hypoglykaemiás sokk (alacsony vérc.)
- diabétikus keto-acidózis (savi valenciák felszaporodásas, elsavasodás)
- hyperglykaemiás hyperozmotikus (a testfolyadék nagy ozmotikus nyomása) kóma

Ha alaposan szemügyre vesszük a tüneteknek ezt az összevisszaságát, amelyek alapján a nyugati orvoslás „megállapítja" az ún. betegségeket, akkor megláthatjuk, hogy mindezt valójában egy értelmes ember sem képes felfogni, hiszen a legtöbb tünet voltaképpen pont a cukorbetegség ellenkezőjét jelenti, vagyis a normálisnál alacsonyabb vércukorszintet!

Szerencsére a GNM szinte az összes felmerülő kérdésre tud ésszerű magyarázattal szolgálni:

Az agykamra hátulsó szarvában frontálisan két cukorközpont található:
- a bal agyféltekén a glucagonközpont (= alacsony vércukorszint központja) = α-szigetsejtek
- a jobb agyféltekén az inzulinközpont (magas vércukorszint központja) = β-szigetsejtek

Példa:
Egy nemileg érett, jobbkezes nő esetében (tehát még a változókor előtt lévő) előzetes konfliktus nélkül egy „félelem-undor-konfliktus" enyhe cukorszint-csökkenést idézne elő, ami arra ösztönözné, hogy többet egyen (mivel a hasnyálmirigy alfa-szigetsejtjeinek glucagontermelése és ezáltal a májban a glikogén glükózzá történő lebontása csökken).

Ha ugyanez a hölgy ugyanezzel a „félelem-undor-konfliktus"-sal a változókorba kerül, akkor a jobb agyféltekéjével fog reagálni az eddigi bal helyett. A vércukorszint-csökkenésből ezáltal előbb-utóbb vércukorszint-növekedés lesz (csökkent inzulintermeléssel), vagyis 2-es A vagy 2-es B típusú diabetese lesz, más néven „időskori diabetes"-e.

Gyakran előfordul azonban, hogy a páciens hölgy hónapokat, sőt éveket ingázik „a két világ között", vagyis egyszer alacsony a vércurkoszintje – amit legtöbbször nem mér senki -, máskor pedig túl magas (= vagyis diabétese van), vagy mindkét központ egyszerre reagál „még" és „már" konfliktussal, ami egymást végső soron ki tudja egyenlíteni.

Amikor jobbkezes fiatal nők fogamzásgátlót szednek, a „félelem-undor-konfliktus" rendszerint szintén átugrik a jobb oldalra és így diabetest idéz elő.

Balkezes hölgyek esetében a „félelem-undor-konfliktus" mindig azonnal cukorbetegséget okoz, ha azonban fogamzásgátlót szednek, illetve klimaxosak, akkor vércukorszint-csökkenést.

Ez az okfejtés nem elmélet: minden egyes eseten pontosan igazolni lehet a valóságosságát.
Léteznek azonban további lehetőségek, amelyek – mint azt látni fogjuk – ugyanilyen logikusak:
lehetséges például, hogy először az egyénnek (jobbkezesként) vércukorszint-csökkenést előidéző „félelem-undor-konfliktus"-a lesz, majd azt követően még egy férfias „ellenszegülés-konfliktus"-a.

Egy hölgybeteg ekkor már úgymond skizofrén cukor-konstellációban van, és folyamatosan undor – és ellenszegülési álmai vannak. Attól függően, hogy a bal-agyféltekés (vércukorcsökkentő), vagy a jobb-agyféltekés (diabetes) konfliktus a hangsúlyosabb, aszerint lesz a glukózszérum érték alacsonyabb ill. túl alacsony, vagy magasabb, ill. megnövekedett.

Egy jobbkezes férfi az első konfliktussal csak „ellenszegülés-konfliktus"-t élhet át, vagyis szervi szinten az inzulinszint csökkenését, megnövekedett vércukor/glukózszint értékekkel járó diabétest. A férfiak klimaktériumában, vagy például egy tesztoszteron-blokád-álterápia esetén a diabetes átváltana alacsony cukorszintre, vagyis a glucagonértékek csökkenésébe. Ilyenkor hiszik azt helytelenül az orvosok, hogy a diabetes valamilyen (anti-diabetikus) terápia révén szűnt meg.

Egy balkezes férfinél természetesen ugyanilyen (férfias) „ellenszegülés-konfliktus" esetén a bal agyféltekében jelenik meg a Hameri Góc, ez alacsony vércukorszinttel jár. A férfiklimaxban a balkezes férfi egyszer csak (a nyugati orvoslás szerint különösebb felismerhető ok nélkül) diabetest fog kapni (öregkori cukorbetegséget!), amennyiben a konfliktus aktív marad. Természetesen itt is megvan a két különálló konfliktus (= skizofrén cukor-konfliktus-konstelláció).

Innentől a dolog kicsit kezd bonyolódni, mindazonáltal továbbra is teljesen logikusan követhető:

A nagyagykérgi (corticalis) konstellációk:
A „cukor-konfliktus-konstelláció"-t már röviden említettük. Lehetséges azonban, hogy a páciensnek (hölgy vagy férfi) van egy másik corticalis konfliktusa az ún. birtokzónában – jobb vagy bal oldalon.

Ettől kezdve a következőképpen reagálhat:
- JK nő a (még szabad) jobb agyféltekén
- BK nő a (még szabad) bal agyféltekén
- JK férfi a bal agyféltekén
- BK férfi a jobb agyféltekén.

Természetesen minden esetben a hozzájuk tartozó cukor-relékkel fognak reagálni. Például ha egy JK férfi „birtokbosszankodás-konfliktust" él át (gyomorfekélyt vagy epevezeték-fekélyesedést), akkor onnantól fogva nőiesen fog reagálni, és „félelem-undor-konfliktust" él át, aminek alacsony cukorszint lesz a következménye. Ezt nevezzük bulimiának (vagy farkaséhségnek).

Egy ilyen bulimiát egy BK férfi másféle sorrendben tud átélni – és másféle konfliktussal:
a) „ellenszegülés-konfliktus"-sal, alacsony vércukorszinttel
b) „birtokbosszankodás-konfliktus"-sal (gyomorfekéllyel, vagy epevezeték-fekélyesedéssel).

Egy JK nőnél a következő lesz a sorrend:

a) „félelem-undor-konfliktus" alacsony vércukorszinttel
b) „birtokbosszankodás-konfliktus" gyomorfekéllyel vagy epevezeték-fekélyesedéssel.

BK hölgynél pedig a következő lesz a sorrend:
a) „identitás-konfliktus" gyomorfekéllyel vagy epevezeték-fekélyesedéssel
b) „félelem-undor-konfliktus" alacsony vércukorszinttel.

Ez az elv érvényes a birtokzóna minden konfliktusára és konfliktus-konstellációjára.

Mielőtt áttérnénk az ún. 2-es, illetve a 2-es B típusra (adipositas, vagy túlsúly), szükséges tisztáznunk valamit: a diabetes és az alacsony vércukorszint biológiai értelmét.

Természetesen minden Értelmes Biológiai Különprogramnak (ÉBK/SBS) megvan a maga biológiai értelme – így a diabetesnek és az alacsony cukorszintnek is. Ha elsőre meglepőnek is tűnik, ezek a látszólag teljesen ellentétes ÉBK-k meglehetősen hasonlóképpen hatnak:
a céljuk az, hogy az izmok számára (pontosabban szólva: a valamitől való undor, vagy a valakivel való ellenkezés/védekezés által kiváltott izomremegéshez) glukózra tegyenek szert.

Alacsony vércukorszint esetén az egyén gyorsan táplálékot vesz magához, ami rövid úton a glukóz-szérum megnövekedéséhez vezet, ezáltal az izmok glukóz-ellátásban részesülnek.

Diabetes esetében a szervezet megtöbbszörözve állítja rendelkezésre glukózt az izmok számára – az inzulinszint csökkentése által.

Az adipositas (kövérség)
Alacsony vércukorszintnél az egyén nagy mennyiségeket eszik, hogy elegendő glukózzal rendelkezzen az undorhoz, és ilyenkor logikusan meg fog hízni. A konfliktus-aktivitás (vagyis a szimpatikotónia ) ellenére valódi, lényegi pluszsúlyra tesz szert.

Egy másik fontos kiváltó oka lehet a testsúly-növekedésnek – körülbelül összesen 90%-ban – a vesegyűjtőcsatorna-ÉBK szindróma, illetve a „vízvisszatartás-konfliktus". Erről természetesen a nyugati orvoslásnak fogalma sincs, mivel ennek a víztárolásnak (vese-gyűjtőcsatorna konfliktus-aktivitásban) voltaképpen semmi köze nincs a cukorkonfliktushoz.

Láthatjuk tehát, mennyire különböző tünetek számítanak „tipikus" diabeteses tüneteknek, ráadásul az alacsony vércukorszintet még csak nem is tekintik külön betegségnek. („Csak gyorsan be kell kapni valamit, és már nincs is...")

A diabetesre irányuló kutatás ilyen tekintetben egyszerű badarság és mindaddig az is marad, amíg azt hiszik, hogy a GNM felismeréseit figyelmen kívül hagyhatják.

Diabetes gyermekeknél:
A diabetes ugyanolyan gyakori a gyerekeknél, mint az alacsony vércukorszint - ez utóbbit azonban senki sem tartja rossznak (Hiszen a gyerekek „torkosak" ...) A konfliktusok itt is ugyanazok, mint a felnőtteknél: „félelem-undor" és „ellenszegülés-konfliktus".

Az, hogy gyermekeknél és fiataloknál a diabetes mellitus kevésbé számít gyógyíthatónak, amiatt van, hogy a felnőttek könnyebben el tudják kerülni a síneket, mint a gyerekek. Egy felnőtt képes azt mondani, hogy „Undorodom ettől, ezért többet nem csinálom." Egy gyerek viszont kérdés nélkül újra és újra sínre kerül: („Jaj, ne nyafogj már annyit!")

A cukorbetegség gyógymódja:
Itt is érvényes az, hogy először meg kell találni a konfliktust vagy a konfliktusmechanizmust („az Istenek először a diagnózist teremtették, s csak utána a gyógymódot"), hogy a konfliktust meg lehessen oldani, illetve a síneket el lehessen kerülni.
Alapvetően igaz, hogy mindegyik fajta cukorbetegség ilyen módon gyógyítható. Az előrehaladott konfliktus időtartamához igazodik az, hogy milyen magasra áll be a glukóz-szérum érték. Így az sem számít szerencsétlenségnek, ha az éhgyomri vércukor pl. 7,2 mmol/l marad, hiszen ilyen értékkel még bárki élhet.
Ahhoz, hogy megfelelő terápiával, ésszerű inzulinadagokkal tudjunk kezelni, fontos tudni, hogy kétséges esetekben a túl sok inzulin akár többszörösen veszélyes lehet (hypoglykaemiás sokkhoz vagy akár halálhoz is vezethet!!), mint a túl kevés. Még egy 27,8 mmol/l-es szérum-glükóz értéknél sem történik rendszerint semmi baj.

Magától értetődő, hogy először a konfliktushelyzet, a szérum-helyzet és a hormonális állapot (szed-e fogamzásgátlót) stb. szempontjából óvatosan és alaposan fel kell tárnunk a terepet - a későbbi esetleges kellemetlen meglepetések elkerülése végett. Az is ugyanilyen magától értetődő, hogy számolnunk kell a konfliktusba való visszaesések (recidívák) lehetőségével, hiszen nem légmentesen lezárt környezetben élünk... A terapeuta semmiféleképpen ne bizonytalanodjon el olyankor, amikor egy-egy különösen mélyreható konfliktus-feltárás után ahelyett, hogy csökkenne, még nő is a beteg cukorértéke – ugyanis az ilyen beszélgetések gyakran erős visszaesésként hatnak!

Itt is arról van szó, amiről az egész Germán Gyógytudományban: nem egy olyan trükköt szeretnénk kitalálni, ami majd vélhetőleg „minden cukorbetegséget eltakarít", hiszen ez badarság lenne. Amire szükség van, az a beleérzőképesség (empátia) az egészséges, józan emberi ész, valamint a kapcsolódó családtagokkal való együttműködés. Óvakodjunk attól, hogy gondolatrendőrséget játsszunk. Nem szabad visszaélnünk a pácienseink bizalmával – s hogy vannak határok, ezt minden terapeuta nagyon jól tudja. Ha a páciens felismeri, hogy a mestere – szakmailag és emberileg – kifogástalanul dolgozik, akkor ő ennek a mesternek (akinek véleményem és kívánságom szerint mindig önzetlennek kell lennie) meg fogja adni a szükséges bizalmat.

Az átmeneti ún. diabetesbeállításhoz használt „kéziszerszámhoz" a GNM-ben még más eszközök is csatlakoznak, pl. célzott hormonkezeléssel (fogamzásgátlóval) egy balkezes fiatal hölgynél a diabetest tünetileg csökkenteni lehet, mindazonáltal elfogadva annak lehetőségét, hogy alacsony vércukorszint alakulhat ki nála – amit azonban gyakori táplálékfelvétellel ismét könnyebben uralni lehet. Természetesen mindezek csupán átmeneti segédeszközök addig, amíg a cukorbetegség oka meg nem oldódik.

A „szakmai tudás": rövid hatású normál inzulin, elhúzódó hatású inzulin (depó inzulin), kenyéradagok, vércukorleépítés mozgás által – ezek mind magától értetődő előfeltételek. Az ilyenfajta tüneti kezelés a GNM-ben csupán egy átmeneti szakasz, mivel végül a diabetes rendszerint meg is szűnik.

Ha a hajdani kollégáim vissza is vonták tőlem az orvosi praktizálási engedélyemet (mert esküvel nem tagadtam meg a GNM-et és nem tértem vissza a hagyományos orvosláshoz), és két ízben börtönbe is zártak a felfedezéseim miatt, ezeket a tényeket a jövőben mindenkinek tiszteletben kell tartania, akár tetszik, akár nem – mivel egyszerűen mindez bizonyíthatóan így igaz.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1074
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #12 Dátum: 2012.Május.28, 15:44:33 »
Kedves zozo!
Azt hiszem, inkább itt a helye a kérdéseidre, ezért itt írom le, amit gondolok róluk. Remélem lesz még hozzászóló.
Mi a helyzet
-a gyermekágyi lázzal,
-a biológiai fegyverekkel? Ezek hogy működ(het)nek konfliktus nélkül?
Sebek "felülfertőződése"
Ezekre reagáltam az eredeti témában:
http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=109.msg5157#msg5157
Tehát fertőzések léteznek, de a legtöbb "betegség", amit fertőzésnek vesznek, valójában nem az (gyermekbetegségek, influenza, nátha stb...).
Igazából akkor beszélhetünk fertőzésről, ha olyan mikroorganizmussal találkozik a szervezet, amilyet addig egyáltalán nem ismert. Az ilyenek okozhatnak fertőzést ugyanúgy, ahogy a nyílt sebbe került, immunrendszert megkerülő mikróbák.

-amyloidosis
-Immunszuppresszált egyénekben mindenféle, ún. opportunista kórokozók és fertőzések jelennek meg

A amyloidosis-al kapcsolatban az a sejtésem, hogy nem önálló betegség lehet. Meg kellene nézni a következményeket, és az érintett szervet.
A kötőszövetet érintő konfliktus pl. minden esetben önértékelési probléma. Az, hogy éppen milyen kötőszövetet érint, az önértékelés jellegével van összefüggésben. Azzal, hogy mely testrész érinti.
Az amyloidosis esetében olyan fehérjék csapódnak ki egyes szerveken, amik ellepik, beburkolják azt. Legjobb tudomásom szerint ezek a "fibrózus fehérjék" normál esetben arra szolgálnak, hogy sérült felületeket burkoljanak be. Nem lehetséges, hogy olyan konfliktus állhat a háttérben, ami szerint az adott testrészt sérültnek, védendőnek nyilvánítja a test?

Az immunrendszer a GNM-ben egészen más, mint az akadémikus orvoslásban. Dr. Hamer az immunrendszert egy kommunikációs rendszernek tekinti, ami mind a mikroorganizmusok, mint a szervezet saját erőforrásai felé közvetíti a tenni valókat. Összehangolja a működésüket, vezényli a különprogramokat. Eközben mindvégig kézben tartja a folyamatokat. Ezért az, ha a test valamely részében valamely "kórokozó" elszaporodik, csakis az immunrendszer segítségével történik. (Eltekintve a nagyon kevés számú tényleges fertőzéstől.)
Így az immungyengeség mögött olyan különprogramoknak kell állnia, amikben az általad említett mikrobák játszanak fontos szerepet.

Ezek a saját gondolataim. Ha valakinek jobb ötlete van, írja meg!
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

Diana

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 598
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Értelmes Biológiai Különprogramok
« Válasz #13 Dátum: 2012.Május.29, 09:12:17 »
Kedves zozo!

Amikor ,immungyengeség,fertőzés kerül szóba betegség kapcsán,amióta a GNM/et ismerem nagyon kritikus szemmel nézem ezeket a kifejezéseket,és a ráadott tradicionális orvostudomány által adott tudományos válaszokat.
Vegyük példának az általad említett amyloidosist.
Az amyloidosis ritka betegségcsoport,
melyet a szöveteket infiltráló protein fibrillumok
jelenléte jellemez, a tünetek a leginkább érintett szervek mûködésének károsodásából származnak.
 Secunder formája gyakoribb: malignus betegségek, chronicus gyulladások
és infectiok talaján alakul ki.
A secunder amyloidosis oka? lehet a myeloma multiplex:

 Nevét Von Rustizky orosz orvostól kapta, aki egy mintavétel során a csontvelőben (myelum) nyolc darab (multiplex) jól elkülönült tumort talált. Ebben az időben még nem láttak összefüggést a korábban Henry Bence-Jones által észlelt, a vizeletben található kóros mennyiségű fehérjével. A kórt azért nevezik a mai napig is sokan Kahler-betegségnek, mert Otto Kahler prágai orvos a csont érintettségének, a Bence-Jones fehérjevizelésnek és a magyar Marschalkó Tamás által leírt plazmasejtek csontvelői felszaporodásának az egybetartozását állapította meg. A Kahler által megfigyelt hármas – a csontvelő érintettsége, a csontok porózussá válása és a szérum-, illetve vizeletfehérje-eltérések

Ezt a rövidke leírást is lehet boncolgatni a GNM nézeteivel.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Mire jó a GNM ismerete?
« Válasz #14 Dátum: 2012.Június.01, 03:12:55 »
Bulimia – két aktív különprogram kombinációja


http://germangyogytudomany.hu/gnm-ismeretek/gnm/kueloenprogramok/155-bulimia-ket-aktiv-kueloenprogram-kombinacioja.html


A bulimia, egy ún. falási-hánytatási soványságkór, két aktív biológiai különprogram egészen speciális kombinációja.
Csupán e két konfliktus kombinációja és aktivitása által egyidejűleg egy ún. skizofrén konstelláció is fennáll; vagyis két DHS-konfliktus egyidejű előfordulása Értelmes Biológiai Különprogramokkal (ÉBK), amelyek Hameri góca a különböző agyféltekékben van.

A konfliktusok a vér alacsony vércukorszintjét és a gyomorfekélyt hordozzák magukban.
Hogy milyen sorrendben „csapódnak be” a biológiai konfliktusok, az a páciens kezűsége mellett a hormonális állapotától is függ (pl. klimaktérium, fogamzásgátló tabletta stb.). Ugyanis ha változik a hormonális állapot, akkor változik a konfliktusérzékelés is, ami azt jelenti, hogy ugyanaz az esemény teljesen másképp dolgozódik fel: pl. a nő menopausája esetében az nem egy női, hanem férfi értelemben vett konfliktusként érzékelődik.
A tapsteszt a legbiztosabb módja a kezűség megállapításának. Ha a jobb kéz van felül, akkor az ember jobbkezes és fordítva, ha a bal kéz van felül, akkor az agyból kifolyólag balkezes.

Egy jobbkezes fiatal nőnek pl. egy „undor-félelem konfliktus” során (frontalmedialis, bal o.) leesik a vércukorszintje (hypoglykaemia). Mivel az illetékes relé nem a női birtokzónában van, itt a konfliktus még kerül át a másik agyféltekére. Ha viszont fogamzásgátlót szed vagy a DHS során dupla konfliktust élt át (pl. egyidejűleg még egy „rémület-félelem konfliktus”-t is), ettől kezdve a nagyagy bal oldala azonnal blokkolt, úgyhogy a következő konfliktus már csak a jobb oldali, férfias agyféltekén tud becsapódni. Ha következő konfliktusként (jobb, halántéklebeny)  még egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t is elszenved, akkor azonnal bulimiás lesz és egyidejűleg skizofrén konstellációba kerül. 

Egy balkezes fiatal nőnek egy „undor-félelem konfliktus” során megemelkedik a vércukorszintje (hyperglykaemiás lesz), vagyis a konfliktus (a balkezesség miatt) a szemben lévő férfi agyféltekén csapódik be. Elméletileg átélhet még egy „undor-félelem konfliktus”-t – ez alkalommal hypoglykaemiával, de akkor ő „csak” skizofrén konstellációban van. Ha most azonban még egy „identitás-konfliktus”-t (bal halántéklebeny) is elszenvedne, akkor az agyi oldal váltana és szervileg gyomorfekélyt kapna és azonnal bulimiás lenne.

Ha egy balkezes nő fogamzásgátlót szed, akkor ő a bal, női agyféltekén reagál, mégis mint egy balkezes férfi. Túlnyomóan férfiasan is érez, de egy kicsit nőiesen is („bi”), és most első konfliktusként a női „undor-félelem konfliktus”-t férfiasan éli meg és ezért „ellenszegülés-konfliktus”-a lesz.

A jobbkezes férfi egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-tól gyomorfekélyt kap (jobb halántéklebeny). A második konfliktus során megcserélődik az agyi oldal és így ő is elszenvedhet egy „undor-félelem konfliktus”-t, akkor azonban automatikusan skizo-bulimiás konstellációban lesz.

A balkezes férfi ezzel szemben egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-nál először végbélfekélyt (bal halántéklebeny) kapna, ezáltal a bal agyi oldal lenne blokkolva. De minden egyes hormonális változás újra keveri a kártyalapokat.

A jobbkezesek és balkezesek között csak a pszichikai sík és az agy közötti kapcsolat van felcserélve. Az agyi szinttől a szervi szintig a kapcsolat  ezzel szemben mindig állandó. A bal- és jobbkezesség az agyban kezdődik, a kisagytól kezdve minden oldalszerűen van definiálva. Az agytörzsben a kezűség gyakorlatilag nem játszik szerepet. A kezűség ezért a Germán Gyógytudományban nagyon fontos kritérium, a diagnosztika számára pedig elengedhetetlen.     
Íme egy példa:
Egy jobbkezes női páciensnek hét éves korában végig kellett néznie, ahogyan az oroszok megerőszakolták az édesanyját. Eközben egy kettős konfliktust szenvedett el: egy „undor-félelem konfliktus”-t, alacsony vércukorszintű állapotban (hypoglykaemia) és egy „rémület-félelem konfliktus”-t.
A konfliktusok aztán éveken keresztül függően aktívak maradtak, ami azt jelenti, hogy bár mindig is aktívak voltak, viszont el voltak nyomva.

17 évesen férjhez ment; röviddel a házasságkötés után azonban szörnyű vita alakult ki a friss házasok között. Eközben a hölgy páciens elszenvedett egy DHS-t, egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t gyomorfekéllyel. Ettől a pillanattól kezdve bulimiás volt. Ez a vita „kiújuló” jellegű volt. Mégis amikor ő a férjével újra kibékült, alkalmanként gyomorvérzése lett a gyógyulási fázisban. Minden esetben azonban, amikor megint veszekedés volt közte és a férje között, azonnal bulimiás lett. Az „undor-félelem konfliktus” még évekig függően aktív maradt, mert gyakran összeesett, vagyis elájult (alacsony vércukorszint).

Tudni kell, hogy egy függőben lévő konfliktus bármikor újra fellángolhat és a következő konfliktusnál a páciens azonnal egy skizofrén konstellációba kerül.
A különös ebben az , hogy a páciens nem épít fel egy konfliktustömeget. Másrészt az ilyen függőben lévő konfliktusokkal az ember meg is öregedhet.

Valóban nem könnyű ezeket a konfliktusokat véglegesen megoldani. Ha ebben az esetben sikerülne a „bosszankodás-konfliktus”-t végérvényesen feloldani, akkor ezzel a másik még nem lenne tisztázva. Vagyis ha a házassági vitákat tartósan megszüntetnék, vagy ha a konfliktus talán egy válással pl. magától elintéződne, az „undor-félelem konfliktus” még akkor is függően aktív maradna. Némely konfliktust csak szellemi úton lehet feloldani, legyőzni.

Egy másik példa:
Egy kb. öt éves kisfiúnak az apja –  akit a gyerek tulajdonképpen csak részegen ismert – paradicsomot, uborkát és konzervhalat tömött a fia szájába. Amikor a gyerek ettől undort kapott, az apja ütlegelte, ordított és artikulátlanul bömbölt vele a vendéglőben. Erre a fiúnak hánynia kellett, ami még jobban felingerelte az apát, aki annál jobban ütötte a gyermeket.

A fiú (jobbkezes) elszenvedett eközben egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t gyomorfekéllyel és egy „hallás-konfliktus”-t „nem hiszek a füleimnek, ez nem lehet igaz” (tinnitus, fülzúgás, fülcsengés). Az apa most kezdte csak el igazán tömni a gyereket uborkával, paradicsommal és konzervhallal. A gyerek leírhatatlan undort érzett, de az apa „elvből”, vagy egyszerűen csak mert részeg volt, nem tágított. Minden egyes hányás után újra és újra uborkát és paradicsomot tömött a szájába. A gyerek néhány perccel az első konfliktus (DHS) után elszenvedett még egy „undor-félelem konfliktus”-t is.

Attól az órától kezdve skizo-bulimia konstellációja volt, méghozzá több sínen: mindig, amikor uborka, paradicsom vagy konzervhal került az asztalra, a páciens azonnal hányingert kapott vagy még hányt is. Ezenkívül a vér alacsony vércukorszintje miatt, az „undor-félelem konfliktus”-ból kifolyólag, azonnal valami édeset kellett ennie: farkasétvágy! Amikor az apa megint részegen üvöltözött, amit mindenesetre rendszeresen megtett, akkor ez elegendő volt a bulimiához és a fülcsengés kialakulásához.

A sínek mindig kiegészítő konfliktuselőjelek vagy a DHS pillanatában érzékelt észlelések. Ha a páciens később egy ilyen sínre kerül, akkor ez a teljes konfliktus kiújulását eredményezheti. A tudás azonban, hogy mely konfliktusokat szabad feloldani, szabad-e egyáltalán, és főleg melyek azok, amelyeket már egyáltalán nem szabad feloldani, megmutatja, hogy milyen lelkiismeretességgel kell eljárni a Germán Gyógytudományban.
A Germán Gyógytudomány orvosának ezért nemcsak egy mindent átfogó orvosi és emberi szakképzettségre van szüksége, hanem ebből kiindulva még orvostudomány-kriminológus is kell, hogy legyen.
Természetesen egy szinttel mélyebben meg kellene kérdezni: ha ez tulajdonképpen két Értelmes Biológiai Különprogram, akkor melyik mindkettő számára a biológiai értelem? És mi lehet ebben a skizofrén konstellációban „az értelem feletti”?

A Germán Gyógytudománynak semmi köze ahhoz, amit ma olyan szépen kifejezve teljes orvostudománynak neveznek, mely fogalom alatt egyébként sem tudja az ember, hogy igazán mit képzeljen el. Szorosan orientálódik a biológia viselkedési módokra és konfliktusokra és egészen új mércét állít fel. A legfontosabbak, a lélek–agy–szerv együtthatás elismerése, „A rák vastörvénye”, tehát az empirikusan talált szisztematikus összefüggés a fizikai megbetegedés és a pszichés–cerebrális ok között.
„A rák vastörvénye” azt mondja, hogy minden ún. betegséget (nem csak a rákot) egy DHS vált ki, tehát egy egészen specifikus biológiai konfliktus-sokk, ami ugyanabban a másodpercben egy agyi CT-n igazolható Hameri gócot hoz létre a szerv számára illetékes agyi relében és a szerven megfelelő változásokat idéz elő.

A Germán Gyógytudomány szigorúan természettudományos értelemben véve egy túldeterminált rendszer, vagyis, ha az ember ismer egy szintet, a többit megalapozottnak tekintheti. Ráadásul embriológiai – ontogenetikus magyarázatot ad annak megértésére, hogy az egyes reléközpontok miért az agynak azokon a helyein vannak, amelyeken megtaláljuk őket. Így az agyi CT „csak” egy magától értetődő megerősítése azoknak a dolgoknak, amelyeket már különben is tudtunk, saját magunk leellenőrzésének egy fajtája.

A bulímia okát eddig senki sem tudta. De ha most már tudjuk az okát, akkor a terápiát is tudjuk, amely kényszerűen adódik a rendszerből.

A Germán Gyógytudomány egy olyan átfogó és logikus rendszer, hogy az ún. betegségek, a valóságban Értelmes Biológiai Különprogramok, magától értetődően értelmesen beilleszkednek az egészbe, mialatt korábban pl. a végtelen számú tünetből álló tünetcsoportban (több tünet egyidejű előfordulása) egyáltalán nem tudtunk értelmet felfedezni.

Vajon mi lehet a bulimia biológiai értelme? Az „undor-félelem konfliktus” (vagy a balkezeseknél az „ellenszegülés-konfliktus”) egy olyan veszély elkerülését jelenti, amelytől undorodunk vagy amelynek ellenszegülünk.

Az ellenszegülésnél végbemenő folyamatban tónusos izomkontrakció és remegés) nagyon sok cukor (= az izmok üzemanyaga) használódik fel.
Ezzel egyidejűleg a glykogéntermelődés (az inzulin ellentéte = ellenjátékos) korlátozódik, így a májban lévő cukortartalékokat nem lehet mobilizálni. A nők „az undortól elájulnak”.

„Ellenszegülés-konfliktus” (jobbkezes férfinél) és az „undor-félelem konfliktus” esetén (balkezes nőnél) a dolog fordítva van. A férfinak ki kell bírnia az ellenállást, meg kell nyernie a harcot. Ezért az inzulintermelődés lecsökken, hogy a lehető legtöbb vércukor maradjon a keringésben (és különösen az izomzatban). Valószínűleg ez a biológiai értelme.

A gyomorfekélynek egyértelműen az a biológiai értelme, hogy az ételt újra kiöklendezzük, hogy a váratlanul szükségessé vált terület-bosszúsági (határ-) vitát könnyebben legyőzhessük, merthogy az esélyek teli gyomorral rosszabbak lennének.

Ennek a bulimiai konstellációnak az „értelem feletti biológiai értelme” csak abban az irányban kereshető, hogy, az egyénnek állandóan új undorító „birtokbosszankodás-konfliktus” kiújulásaival kell megbírkóznia. Ezért van ez a „hintamechanizmus”. 

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”