Szerző Téma: Non-Hodgkin limfóma  (Megtekintve 16682 alkalommal)

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Non-Hodgkin limfóma
« Dátum: 2011.Április.17, 15:50:44 »
Akadémikus orvostudomány:
Non-Hodgkin limfóma: a nyirokrendszer fontos szerepet játszik a fertőzések és a betegségek, köztük a daganatos megbetegedések elleni védelemben. A Non-Hodgkin-limfóma (NHL) sokféle kórképet magába foglaló betegségcsoport, mely a nyirokszövet speciális fehérvérsejtjeinek, az ún. B- vagy T-limfocitáinak rosszindulatú daganatos megbetegedése.
Hodgkin-limfóma: a nyirokrendszer fontos szerepet játszik a fertőzések és a betegségek, köztük a daganatos megbetegedések elleni védelemben. A Hodgkin-limfóma (Hodgkin-kór) a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése, melyre egy speciális daganatsejt, az ún. Sternberg-Reed-sejt jellemző.
 
Új medicina:
Non-Hodgkin limfóma (centroblasztikus, és centrocisztikus ): az elváltozás a nyak, kulcscsont, váll magasságában
Konfliktus oka: elválasztási/elhatárolódás
Érzettartalom: szemből érkező veszély, ami homlokegyenest közeledik, szembejön. Belefutok, hirtelen szembesülök, konfrontálódok egy kezelhetetlen, kínos helyzettel. Félelem attól, hogy olyan helyzetbe, ("oxigénhiányos") közegbe, állapotba kerülök, ami veszélyes, félelmetes. Félelem valamitől, ami (látszólag) elkerülhetetlenül szembejön, és nem tudok előle kitérni.

Non-Hodgkin limfóma( kopoltyú hasadék intima)
Konfliktus oka: elválasztás/ elhatárolódási, szemből érkező veszély félelmi konfliktusa
Érzettartalom: szemből érkező veszély, ami homlokegyenest közeledik, szembejön. Belefutok, hirtelen szembesülök, konfrontálódok egy kezelhetetlen, kínos helyzettel. Félelem attól, hogy olyan helyzetbe, ("oxigénhiányos") közegbe, állapotba kerülök, ami veszélyes, félelmetes. Félelem valamitől, ami (látszólag) elkerülhetetlenül szembejön és nem tudok előle kitérni.

Ezoterikus megközelítés:

A nyirokrendszer közvetlenebbül érzelmeimhez, érzelmi oldalamhoz kapcsolódik.A nyirokcsomók olyanok mintha kis vesék lennének és a nyirokrendszer megtisztítása a feladatuk.
A nyirokmirigyrák érzelmeimmel, szerelmi kapcsolatommal, szexualitással kapcsolatos félelmeimmel, bűntudatról vagy reménytelenségről árulkodik. Még akkor is ha jelenleg boldog kapcsolatban élek, de felszínre kerülnek nagyon mélyről a régi sérelmek csalódások félelmek amiket elnyomtam magamban .
A hodgking betegség kiváltó okai lehetnek:
Nem találom magam elég jónak.
Attól félek nem tartják helyesnek amit teszek.
Elvesztettem életkedvem, a vér az életet, a fehérvérsejt az önvédelmet jelképezi.
Utálatot, gyűlöletet dühöt táplálok valakivel, vagy valamilyen élethelyzettel szemben.
Nagy versenyben érzem magam, nagy a felelősség rajtam -meg kell mutatnom másoknak hogy én is vagyok valaki, és nagy dolgok létrehozására is képes vagyok.


"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Anna

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #1 Dátum: 2011.Június.09, 20:23:04 »
Esettörténet:


Férjem 16 évvel ezelőtt Non-Hodgkin limfómás lett. A Non-Hodgkin limfómánál a kopoltyú-hasadék az érintett. Elválasztódási, elhatárolódási konfliktus. A szemből érkező veszély félelmi konfliktusa. Nála akkor 22 évesen a kiváltó ok a munkahelye volt, mint szembe jövő veszély. Fiatalon, nagyon felelős munkakört kellett betöltenie, sok embert irányítani. Úgy érezte, nem tud megfelelni a feladatnak…eleinte bőrtüneteket tapasztalt, a kézfején, lábfején hólyagok jelentek meg, amik viszkettek. Ez a felhám külön programja, mégis mivel a limfóma diagnosztizálása előtt jelentek meg, én összefüggésbe hozom a betegséggel. A kopolyú-hasadék külön programjának aktív szakaszában diagnosztizálható tünetek nincsenek.
A páromat közel 1 éven keresztül vizsgálták, a viszketések egyre erősödtek, már szinte elviselhetetlenné váltak. Végül ott hagyta az állását, és kórházba ment. A konfliktus ezzel megoldódott, egyre fáradékonyabb lett, folyton aludt, és a megoldás utáni szakasz további tüneteként jelentkezett a nyaki-kulcscsonti duzzanat, és akkor diagnosztizálták a Non-Hodgkin limfómát. Tehát már megoldotta öntudatlanul a konfliktusát, és ha nem esett volna vissza, magától gyógyult volna. E helyett elkezdték kemózni, sugarazni, végül csontvelő transzplantációt hajtottak végre rajta 25 évesen. Megjárta a poklot: 6 hétig steril szobába zárva, senkivel nem találkozhatott, közben egyszer megállt a szíve, egy hajszálon múlt az élete. A kórházból kikerülve 1 évet lakásba zártan kellett töltenie. Ezek után természetgyógyászhoz járt, akivel igyekeztek feltérképezni a betegség kialakulásának lelki okait. Az új medicinát nem ismerték, de arra rájöttek, hogy teljes életmódváltozással biztosítható a gyógyulás. – az új medicina nyelvén, ha nem esik vissza a konfliktusba, nem betegszik meg újra..:-)))

Teltek-múltak az évek, megismerkedett velem, összeházasodtunk, gyerekeink születtek. Megélhetésünk évek óta férjem vállalkozásából származik. 2 évvel ezelőtt erőteljes anyagi problémáink lettek, úgy érezte túl nagy a súly a vállán, csak futja a köröket a pénzért hiába+ előjött a félelem a ráktól. Úgy gondolta, ez a stresszes életmód kihozhatja újra a régi betegségét. Tehát megjelent a rákba való visszaesés félelme. Újra elkezdett viszketni a kézfeje, lábfeje, megjelentek apró hólyagocskák, mint annak idején. Kb 3 hétig nem szólt róla még nekem sem. Teljesen bezárkózott, ingerült volt és ideges.
Végül egyik este elmondta nekem, hogy úgy érzi, újra kezdődött a betegség…órákat beszélgettünk, én aznap voltam GNM alaptanfolyamon. Megnéztük mi vezetett idáig, és mit tehetnénk azért hogy az aktív szakaszból megoldásba kapcsolhasson a külön program.  Párom a beszélgetéstől úgy megkönnyebbült, hogy rögtön végig aludta az éjszakát, mint akit „agyon ütöttek”, pedig előtte hetekig rendkívül nyugtalan volt. 3 héttel később ssináltatott agyi CT-t, amiből kiderült, hogy bizony elindult a külön program ismét, de már az ödémásodási szakasz végén tartott! Gyakorlatilag az esti beszélgetéssel, amikor kiadta magából a félelmeit, és megnéztük a kiváltó okot, illetve stratégiákat dolgoztunk ki a gyógyulásra, megoldódott a konfliktus, és a kopoltyú-hasadék külön programja MU szakaszba kapcsolt! Kb 3 hétig tartott az aktív szakasz, így 3 hét alatt futott végig a megoldási szakasz is.

3-4 hónapig még néhányszor elkezdődött a viszketés, visszaesett a konfliktusba, de megtörtént az elfogadás, vagyis eljutott odáig, hogy nem állt ellen a betegségnek, hanem megnézte mit tanulhatna belőle. 2010 elejére a tünetek teljesen megszűntek, és párom teljesen a helyére került: megszűnt a ráktól való félelem, sikeres és boldog ember!!!:-))) Hálás a betegségnek,mert az segítette a tudatosodásban és a lelki béke elérésében!

Összefoglalva, meglátásom szerint, minden egyes megbetegedésből a kilábalás CSAK akkor tud megtörténni, ha a helyzet ELFOGADÁSRA kerül. Az elfogadással megszűnik a FÉLELEM. Az elfogadás és a félelem mentesség elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak.
Szeretettel
Anna

dokilady

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 11
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #2 Dátum: 2011.Június.10, 16:43:34 »
Kedves Anna!
Elolvasnad amit en a forumban irtam a fiam eseteröl, es leirnad a te szemszögedböl, mit kene a fiammal megbeszeljek? Ö 1,5 eve veresre vakarja a labat, es ma a mellasi CT es hörgötükrözes alapjan azt feltelezik, vagy Hodgkin vagy Non Hodgkin, a szövettan utan döntenek a tovabbi kemorol. En holnap utazom haza a fiamhoz, mindenkepp ki akarom beszeltetni öt.
Köszönöm
Dokilady

dokilady

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 11
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #3 Dátum: 2011.Június.10, 16:49:35 »
http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=83.msg1264#new

Minden aminek meg nincs temaja alatt irtam le a fiam esetet.

Anna

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #4 Dátum: 2011.Június.11, 13:37:39 »
Kedves Dokilady!

Nagyon sok hasznos információ elhangzott az elmúlt napokban Csubitól, Etától, Vesától, Dianatól. Érdemes többször, figyelmesen végigolvasnod, és jegyzeteket készíteni róla.

Az én meglátásaim a következők:

- nem az a fontos, hogy Te miben hiszel, hanem az, hogy a fiad, mit hisz, mi gyógyítja meg. Ez nagyon fontos! Ha ő abban hisz, hogy a kemo kihozza a betegségből, akkor ezt el kell fogadni, ugyanis hiába van sejtroncsoló hatása, a hit mindent felülír. A férjem rengeteg kemot és sugarat kapott annak idején, és végül transzplantálták. Ő akkor nem hitt más megoldásban, és sajnos a rengeteg szenvedés mozdította ki a lelkét abból az állapotból, ami a betegséget okozta.
.
- E mellett viszont nagyon fontos a változtatás az életén, ahogy a többiek is írják. Mit szeretne? Erre őszintén kell tudnia válaszolnia. A betegség kialakulása jelzi, hogy nagyon nincs rendben az életével, ami nyilván a nagymamánál lakás és az egyetem. Minden porcikája tiltakozik az egyetem ellen, látod, meg is betegíti magát, csak hogy ne kelljen csinálnia.
A férjemnél az történt, hogy annak idején (22 évesen) ő is a fiadhoz hasonlóan a bulizós életet szerette: cigi, buli, nők, 1 évig egy szállodában dolgozott egy night klub felett....a szülei ezt nem nézték jó szemmel, és apósom rávette, hogy elhelyezkedjen a szakmájában. Bekerült egy felelős munkakörbe, ami nagy nyomást gyakorolt rá, nem akarta, nem bírta a felelősséget. Menekült volna belőle. Nap mint nap, mint "szemből jövő veszély" jelentkezett, hogy fog teljesíteni, elvárásoknak megfelelni mind a munkatársai, mind a szülei felé. A viszketés röviddel azután kezdődött, hogy elhelyezkedett a munkahelyén, de csak 1 évvel később jöttek rá, hogy Non-Hodgkin. A betegséggel fel kellett adnia az állását, és megnyugodott. Mindig mondja, hogy olyan volt a kórházba való bekerülése, mint egy mentsvár. Végre hátradőlhetett, hogy nem kell semmit csinálni!

Ez után kemozták, sugarazták, majd transzplantálták. A steril szobában volt egy olyan megvilágosodás élménye, ami gyökeresen megváltoztatta őt. Abbahagyta a cigit, bioboltot nyitott, egészséges életmódot kezdett folytatni, mert HITT benne, hogy a biokaják, test-kontroll, vegetáriánus életmód, jóga, talpmasszás segíti a gyógyulását.
Itt is a hit szerepe kulcs. Ezért mondom, hogy kérdezd meg a fiad, miben hisz? Nincs általános gyógymód. Mindenkinek az segít, amiben hisz. Ha hisz az egészséges életmódban, alkalmazza. Ha hisz a kemó jó hatásában, fogadja el! Ha nem hisz benne, ne fogadja el!

A férjem 2 évvel ezelőtt,mikor újra jelentkezett a betegség, már nagyon tudatosan állt hozzá. Már NEM hitt a kemóban, nem hitt a kórházban, nem hitt abban, hogy csupán egészséges életmóddal meggyógyul. Viszont HITT ÖNMAGÁBAN. ELFOGADTA a betegséget, és tudott változtatni az életén. 15 évvel ezelőtt még kellett neki a kemo, ma már nem.

üdv.
Anna

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #5 Dátum: 2011.Július.28, 15:51:56 »
Hodgkin és non-Hodgkin-kór

A Hodgkin – és a non-Hodgkin-kór – és ami a kettőben közös

Rövid információ – Dr. med. Ryke Geerd Hamertől
Forrás: http://www.neue-medizin.de

Csupán egyetlen dolog közös a két betegségben: mindkettő egy előzőleg átélt biológiai „konfliktus-sokk” (DHS) megoldási fázisa. Eredendően azonban teljesen különböző konfliktustartalmuk van, különböző csíralemezhez tartoznak és az agyban is más-más a lokalizációjuk.

Ezeket a betegségeket az akadémikus orvoslásban ún. nyirokcsomóráknak nevezik, a diagnózist mindig csak a megoldási fázisban állítják fel (= azaz a konfliktusmegoldást követő fázisban) olyan pácienseknél, akiknél panaszok lépnek fel, vagy olykor merő véletlenségből panaszmentes pácienseknél, a megoldási fázis után – a megnagyobbodott nyirokcsomók miatt.

Az ún. Hodgkin-kór a középső csíralemezhez tartozik (nagyagy-mezoderma), és a GNM szerint nem más, mint egy, a konfliktusmegoldást követő fázisban sejtosztódás révén ismét feltöltött és megduzzadt nyirokcsomó, ami azt jelenti, hogy a konfliktus már jóval korábban meg kellett, hogy oldódjon. Azt megelőzőleg mindig egy enyhébb „önleértékelés-konfliktus” volt.

Esetpélda: Az egyik páciensnek futballozás közben eltört a bordája, és így nem tudott tovább játszani, a csapatát a győzelem felé segíteni. Tudta ugyanis, hogy nélküle biztosan elveszítik a mérkőzést. „Ha nem történt volna ez velem, megnyerhettük volna a meccset”. Ez például egy „önleértékelés-konfliktus” partneri viszonylatban, ami a váll területét érinti.

Vagy: Egy páciens biztos benne, hogy egyik vizsgáját nem képes letenni. „Képtelen vagyok rá, nem fogom túlélni…” Nála az ágyék területe lesz érintve, ahol a konfliktus-aktív fázisban nyirokmirigy-nekrózis indul el, amit azonban általában nem vesznek észre. (Súlyosabb konfliktus esetén a csontban osteolysis jön létre.) Csak a megoldási fázisban – miután sikeresen letette a vizsgáját – jön létre nyirokcsomó-daganat az ágyékban, és ekkor diagnosztizálnak nála Hodgkin-kórt.

Mivel csak enyhébb önleértékelésről van szó, itt nem maga a csont érintett. A nyirokcsomón ugyanolyan elváltozás történik a konfliktus-aktív fázisban, mint a nyirokcsomóhoz közeli csontokon: „lyukacsos lesz” illetve nekrózis megy végbe rajta.  A mikroszkóp alatt egy ilyen (még nem megnagyobbodott) nyirokcsomó úgy néz ki, mint egy ementáli sajt.

A megoldási fázisban a gyógyulás (jó) jeleként megduzzad a nyirokcsomó, a nekrózisok feltöltődnek. Ezért láthatunk egy ilyen nyirokcsomóban sejtmitózist – ellentétben például egy olyan nyirokcsomóval, amely egy tályog (abscessus) elfolyási területén található és csak a megterhelés miatt van megduzzadva, és így nincsenek benne osztódott (mitotikus) sejtek. Ezért is szokták jóindulatúnak titulálni.

Az ún. non-Hodgkin-kór külső csíralemez származású (nagyagykéreg), mely egy elölről érkező (frontális) vagy ráktól való „félelem-konfliktus”, illetve „tehetetlenség-konfliktus” (valamit sürgősen tenni kellene!) megoldási fázisa. Függ azonban a kezűségtől, a hormonális állapottól, a skizofrén konstellációktól – és egyúttal ez az egyik legrettegettebb ördögi kör, amibe kerülni lehet…

A frontális „félelem-konfliktus”-t olyan félelem váltja ki, ami vélhetőleg érni fog minket, és ami elől nem tudunk kitérni. Ha a menekülési út hátrafelé szintén le van zárva, akkor a páciens (legyen az ember vagy állat) még egy ún. „nyakszirtlebenyi”, hátulról érkező "félelem-konfliktust" is elszenved, és azonnal homloklebeny/nyakszirtlebeny-konstellációba (fronto-occipitalis konstelláció) kerül.

A szemből érkező (frontális) félelem embernél és állatnál is egy teljesen reális félelem, vagyis egy reális veszélytől való félelem (például egy támadó embertől vagy állattól). Másodsorban beszélünk csupán elképzelt dolgoktól való félelmekről, amelyek azonban nem tűnnek kevésbé félelmetesnek a páciens szemében, mint egy támadó vadállat: például amikor az orvos azt mondja, hogy „rákgyanús” vagy rákos az illető.

Mivel a rákot mindig valami elkerülhetetlennek, előrehaladónak, sőt „sorsszerű” történésnek képzelik el – ha reálisan nem is áll fenn veszély, csak az elképzelés szintjén. Ez a vélt veszély mégis elkerülhetetlenként halad a páciens felé, vagyis egyedül csupán ettől a diagnózistól is elszenvedheti a szemből érkező „félelem-konfliktus”-t. Azoknak az embereknek, akiket a Germán Gyógytudomány®-ról felvilágosítanak, mondhatjuk, hogy egyáltalán nincsenek ilyenfajta ráktól való „félelem-konfliktus”-aik!

A frontális- vagy ráktól való félelemnél fejlődéstörténetileg bizonyos mértékig visszakerülünk az ősi időkbe, amikor még elődeink a vízben éltek: akkoriban a legnagyobb katasztrófának az számított, ha ezeknek a halszerű élőlényeknek valamitől eldugult a kopoltyújuk, vagy ha szárazföldre vetődtek, összetapadt a kopoltyújuk, és így képtelenek voltak lélegezni.

Pontosan ezt az ősi félelmet – azaz, hogy elzáródik a levegőnk útja – éljük át az ilyen szemből érkező „félelem-konfliktus”-oknál, és ezzel analóg módon a ráktól való „félelem-konfliktus”-oknál is. „Elszorult a torkom” – így fogalmazzák meg ezt az érzést a páciensek. Ha a páciens egy ilyen „rákdiagnózis-konfliktus”-t él át, akkor ő természetesen  azonnal a konfliktus-aktivitás összes jelét produkálja: jéghideg kezek, étvágytalanság, álmatlanság, kényszeres konfliktus körüli gondolatok stb. A nyakon helyileg azonban nem érez mást, csak enyhe húzódást vagy csípést a bőr alatt.

Ha bizonyos idő után a „félelem-konfliktus”-t, ill. a ráktól való páni félelmet kiváltó vélt vagy valós veszélyhelyzet megoldódik, akkor a nyakon azon a helyen, ahol a konfliktus-aktív fázisban a kopoltyúhasadékokban fekélyesedés történt, (vagyis a kopoltyúhasadékok/-rések egykori, már nem működő járatait belülről bélelő laphámszövetében sejtdestrukció keletkezett), a megoldási fázisban immár folyadékciszták képződnek.

Mivel ezeket a cisztákat az akadémikus orvoslás nyirokcsomónak vélte, helytelenül centrocytás-centroblastos non-Hodgkin-lymphomának (nem Hodgkin-lymphomának) nevezte. Azonban ezeket a kopoltyúhasadék-folyadékcisztákat (fisztulákat) a gyógyulás során jelentkező erős duzzanatok okozzák az előzőleg kifekélyesedett területeken, az egykori, már nem működő laphámnyálkahártyával bélelt ősi kopoltyúhasadékok járataiban.

Ily módon a folyadék nem tud elfolyni, a kopoltyúhasadék járataiból folyadékkal teli darabkák válnak le, amelyek golyócskáknak is látszódhatnak Ezek a golyócskák a bőr alatt helyezkednek el, mégpedig a nyakon a fül előtt és mögött is, egészen a vállig lehúzódva, elől pedig a kulcscsont feletti árokig,  sőt, néha azon túl is (körülbelül tenyérnyi szélességben).

Belül a rekeszizomig is terjedhet, a folyadéktolulás következtében ott nagyobb folyadékciszták alakulhatnak ki, melyeket aztán rendszeresen tévesen nyirokcsomó-megnagyobbodásnak aposztrofálnak.

Ha a mediastinumban (mellüreg középső része) található cisztáknál (amelyeket nem lehet látni) a konfliktus gyakran kiújul, és ide-oda kapcsolgatunk (KA-fázis/MK-fázis) – a ciszták egyre növekedve megerősödnek, azaz kötőszövet alakul ki bennük (hegszövet), amit az akadémikus orvoslás „kissejtes bronchiális karcinómaként” diagnosztizál.

A kopoltyúhasadék-cisztáknak több tipikus klinikai tünetét ismerjük:

A gyógyulás első felében, vagyis még az epileptoid krízis előtt, általában röviddel a konfliktus megoldása (conflictolysis) után a „tudatlan” páciensek gyakran „áttét-pánikot” élnek át. A durvának érződő cisztákat tömör (kompakt) csomókként érzékelik, „nyirokcsomókként” vagy egyszerűen csak „tumornövekedésként”.

Az „áttét-pánik” révén (ami szintén DHS), ismét rákfélelmet szenvednek el, s ettől a rákfélelmi pániktól a megoldási fázis azon nyomban megfordul és konfliktus-aktivitásba megy át – és a ciszták visszafejlődnek.

Ugyanezt az állítólagosan kedvező eredményt érhetik el a ciszták kemoterápiás kezelésével vagy besugárzásával, a röntgen- vagy kobaltsugarakkal, azzal a különbséggel csupán, hogy a kemónál vagy a sugárkezelésnél nem tér vissza a konfliktus-aktivitás, hanem csak egy ún. gyógyulási stop áll be! Azonban mindkét esetben a páciens ördögi körbe kerül… A kiújuló rákfélelmi pánik – a konfliktusba való visszaesés (recidíva) – ugyanis a következőket eredményezi: a gyógyulás félbeszakad, a kopoltyúhasadék-ciszták visszahúzódnak, a fekélyesedés az egykori kopoltyúhasadék csöveiben és járataiban egyre jobban kiterjednek. Hátramarad a konfliktustömeg-maradék (a megoldási fázis elhalasztott részfázisa), amely a gyógyulás hirtelen félbeszakadása miatt sem pszichésen, sem szervi szinten nem gyógyult meg.

Ezzel egyidejűleg egy újabb konfliktustömeg is létrejön, amelyet később szintén fel kell majd dolgozni egy megoldási fázis során (mind pszichés, mind pedig agyi és szervi szinten). Ha tehát sikerül a pácienst még egyszer megnyugtatni, akkor az ismét elindult megoldási fázis jeleként keletkező folyadékciszták még nagyobbak lesznek, mint azelőtt, méghozzá a hátramaradt konfliktustömeg-maradék és az újabb pánik gyógyulása révén.

Természetesen az elkerülhetetlenül fellépő epileptoid krízis is erősebb lesz így, mint először lett volna, ha a páciens a rákfélelmi pánikjának gyógyulását újabb visszaesés nélkül véghezvitte volna. Ha azonban a megnagyobbodott folyadékciszták láttán a beteg ismét a rákfélelmi pánikba esik vissza, akkor az ördögi kör játéka újból és újból elölről fog kezdődni.

Ha a páciens nem esik vissza a ráktól való páni „félelem-konfliktus”-ba – pl. azért, mert ismeri a GNM-et -, vagyis nem kerül vissza a konfliktus-aktivitásba és így tiszta megoldási fázis mehet végbe, olyankor gyakran az történik – főleg, ha a csomóknak hitt, olykor meglehetősen nagy ciszták a nyakon (vagy a mediastinumban) helyezkednek el –, hogy a páciens úgy érzi, pusztán mechanikusan is egyre kevesebb levegőhöz jut. Ezt azonban a legtöbbször tévesen érzik így, valójában nem ez a helyzet.

Nagyon ritkán valóban előfordul, hogy a légcsövek kívülről összenyomódnak (imprimálódnak) vagy akár be is sűrűsödhetnek. (komprimálódhatnak). Valódi fulladásveszély azonban ténylegesen szinte soha nem áll elő, mert a ciszták legfeljebb laposan tudják nyomni a (durva) légcsöveket.

Az epileptoid krízisben maga a szubjektív érzés, illetve az ősi lényszerű félelem a fulladástól meglehetősen hatalmába tudja keríteni az embert, és ismét borzalmas páni félelmet idézhet elő.  Ám mindez szerencsére csak szélsőséges esetekben fordul elő, amikor a folyadékciszták már nagyon nagyok.

Minden „iatros” (orvos, gyógyító) számára a legtisztesebb feladat az, hogy egy ilyen pácienst megnyugtasson, illetve a pánikból kisegítsen, vagy ami még jobb, hogy elérje, hogy bizalmat nyerjen a GNM-ben és így már eleve ne kerüljön pánik-állapotba.

A gyógyszeres kezelés, nyugtatózás – vagyis a betegek nyugtatószerekkel való szedálása –  csak az ignorancia, a nemtörődömség jele főleg azért, mert az epileptoid krízis után, amikor a páciens az ún. második vagotóniás völgybe ér, az ilyen gyógyszerezés akár halálos is lehet. A vegyi nyugtatózás a mérgezés egyik formája, ami soha nem pótolhatja egy másik ember vagy „gyógyító” megnyugtató szavait.

Csak akkor gyógyul meg a beteg teljesen, ha túljutott ezen a második vagotóniás völgyön.

Kemoterápiás- vagy sugárkezelés révén, amikor a kopoltyúhasadék-ciszták visszafejlődnek, az orthodox-medikus csak pirruszi győzelmet érhet el (= túl nagy áldozatot hozó győzelem…). És mindezt annak az árán, hogy a gyógyulást és a gyógyulásban szükségszerűen bekövetkező epileptoid krízist egyszerűen „törlik”, minek következtében az egész szervezet borzalmasan – és általában már vissza nem fordítható módon – károsul. Régen még a legrosszabb orvoslók sem nevezték őszintén „terápiának” a kemót, hanem mindössze az életnek csekély meghosszabbításának – ami a csontvelő kárára történhet meg. Azonban természetesen ez is butaság volt!

Azoknál a betegeknél, akiknél a kopoltyúhasadék-cisztákat kemóval „megdolgozzák”, a ciszták először visszafejlődnek. Amint azt azonban már említettük, a gyógyulási, ill. a megoldási folyamat abbamarad anélkül, hogy befejeződhetett volna. A kemó végével a gyógyulás ismét beindul, és ezzel együtt visszatérnek a ciszták is – ez pedig tartósan ördögi körbe helyezi a pácienst, amiből általában már nem is tud kikerülni.

[/color]
Azoknál a betegeknél viszont, akiknek a mediastinális (középső mellüregi) területen vannak cisztáik, gyakran nagy mellkasi műtétet végeznek, hogy a mediastinum mindkét oldalához hozzáférjenek. Általában már maga a műtét hírének közlése is újabb DHS-ként hat a betegekre, méghozzá egy a mellkast érő „támadás-konfliktus”-ként. Ekkor újabb rák kezd kialakulni, ún. pleura-mesothelioma. Ez a karcinóma a középső csíralemezhez tartozik, a kisagyi mezodermához, mely a KA-fázisban a mirigyes szerkezetű sejttípusok sejtgyarapodását mutatja.

Mindennek biológiai értelme a következő: a szervezet megpróbálja önmagát a támadás ellen védelmezni, méghozzá úgy, hogy a belső mellhártyán megerősítést képez, egy pázsitszerű mesotheliomát (savósburok-daganat). A mellhártya-mesotheliomát azonban rendszerint csak a konfliktus megoldása után szokták észrevenni. Ha például a műtét után azt mondjuk a betegnek, hogy „most már minden rendben van”, ez a „támadás-konfliktus” általában megoldódik, amitől a betegnek mellhártya-folyadékgyüleme alakul ki (gyakran akár dupla is) a gyógyulás jeleként! Ugyanis minden, a kisagy által vezérelt tumor a megoldási fázisban folyadékot termel. A mellhártya esetében ezt mellhártya-folyadékgyülemnek (pleurális folyadékgyülem) nevezzük, a hashártyánál ascitesnek, a szívburoknál (pericardium) pedig pericardiális- vagy szívburok-folyadékgyülemnek.

Amit tehát a hagyományos orvoslás „áttétnek” nevez (ami az eddigi értelmezés szerint egyáltalán nincs is) – az a valóságban a gyógyulási folyamat még akkor is, ha ezt a gyógyulási folyamatot túl kell tudni élni…

Az a probléma állhat elő ugyanis, hogy a beteg pánikba kerül, vagy újabb DHS-t kap, akár egy „menekültség-konfliktus”-t él át– ami a KA-szakaszban vízvisszatartással jár –, vagyis a szervezet azt a szervet, ami már eleve a vagotóniás megoldási fázis miatt ödémás, még azon túl is víz-tározónak használja fel (mivel minden vízcseppet meg akar takarítani és fel akar halmozni). Ettől aztán a légzést erősen korlátozó mellhártya-folyadékgyülem képződhet, amit le kell csapolni. Az „ártalmatlan”, transudativ mellhártya-folyadékgyülemet (aktív „menekültség-konfliktus” nélkül) rendszerint szinte nem is venni észre, mert a szervezet a transudativ folyadékgyülemet ugyanolyan gyorsan nyeli el, ahogyan az képződik.

Valószínűleg így már egyáltalán nem nehéz elképzelni, hogy a legtöbb ilyen beteg miért hal meg csupán néhány hét vagy hónap leforgása alatt – a pániktól és annak következmény-konfliktusaitól. Ezért feltételezték mindig is, hogy a rák egy „rosszindulatú”, vad és „ész nélkül” dühöngő, kontrollálatlan történés, amit lehetetlen megérteni.

A rákot és az összes többi ún. „betegséget” mi már Értelmes Biológiai Különprogramok részeiként értelmezünk, és mint ilyenek, ezek a legértelmesebb, leglogikusabb és legtisztábban megérthető dolog, ami csak létezhet! És mindez összesen 5 természettörvény alapján megy végbe.

Noha még csak 30 esztendeje ismeretes előttünk, hogy hogyan is jön létre a rák és adott esetben hogyan is múlik el – mindez teljességgel hasztalan a betegek szempontjából, hiszen amíg a GNM továbbra is bojkott alatt áll és tiltott az alkalmazása, az emberek továbbra is meg fognak halni – legfőképpen a félelemtől.

http://germangyogytudomany.hu/gnm-ismeretek/gnm/kueloenprogramok/95-hodgkin-es-non-hodgkin-kor.html
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #6 Dátum: 2011.Augusztus.02, 17:41:28 »
Ez a hozzászólás ezt a témát is érinti -

http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=103.msg1796#msg1796
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #7 Dátum: 2011.Augusztus.03, 04:31:48 »
Mint az előzőekben is látható a limfómák kezelés nélkül /kemo -és egyéb nagyszerű gyógyszerek nélkül is gyógyítható -ehhez elsősorban a beteg kell -2. sorban akármi amiben hisz -itt mindent fel lehet használni ami nem gyengíti le az embert fizikailag ,lehetőség szerint vitaminokkal is támogatni a szervezetet -
Ámde ezt megcáfolandó  a hivatalos tudomány ,azzal dicsekszik hogy ez a betegség remekül gyógyítható -ez így van ,ugyanis amikor a betegek odakerülnek az orvosok elé akkor már a megoldási szakaszban tart a betegségük -ilyenkor szokták bevetni a kemoterápiát ami mint Hamer doktor is leírja végzetes hiba -vagy túléli a beteg vagy nem ...
Nézzük csak az akadémikus tájékoztatót :

Szeptember közepén zöld színű tájékoztató szóróanyaggal, szalaggal, léggömbbel, fények bevetésével egységesen lépnek fel a világ különböző országaiban a szakemberek és a laikus segítők a limfómáról szóló tudás elterjesztéséért, segítve a korai felismerést és a hatékony gyógykezelést. Hazánkban a Magyar Rákellenes Liga karolta fel az akciókat. Idén ötödször terelte mederbe a társadalmi kezdeményezést és az orvosok felvilágosító előadásait.
/Na  a végén szivárványos lesz Magyarország /-Sanyi jó eltaláltad a fórum címét Te már tudtál valamit ... :)/

Zöld a remény színe

Az orvosok egyöntetűen emlékeztetnek rá, hogy a limfómát nem könnyű felismerni, mert olyan tünetek jellemzik, amelyek sok más betegséget kísérhetnek. Legtöbb esetben (70%-ban) a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodásából veszik észre. Fontos jelzés lehet a mással nem magyarázható láz, a köhögés, a nehézlégzés, az erős izzadás éjszakánként, a nem tervezett fogyás, vagy a viszketés a bőrön.
Tehát megoldási szakaszban mennek az orvoshoz -az erős éjszakai izzadás mindig a szervezet helyreállító folyamataira utal !!!!

"A limfómákat szövettani vizsgálat és klinikai jellegzetességei alapján osztályozzák. A közvélemény leginkább talán a Hodgkin-limfómát ismeri, ami az egyik legsikeresebben gyógyítható daganat, mondták a szakorvosok a budapesti világnapi rendezvényen. A betegek 75-80%-a már az elsődleges kezeléssel meggyógyítható. Előfordulása nem mutat növekedést, szemben az úgynevezett non-Hodgkin formával, aminek két fő típusa van: az egyik (indolens) esetében a kór előrehaladása lassú, a másik esetében igen agresszív, gyors, elnevezése is erre utal. Az előbbi hosszú ideig maradhat rejtve, és sokaknál olykor akár évekig nincs szükség kezelésre. Ha mégis, akkor a daganat összezsugorodik, kialakulhat a tünetmentes állapot (remisszió), viszont gyakori, hogy a betegség kiújul. Az agresszív forma áldozatainál viszont a kezelést azonnal meg kell kezdeni, de, elsősorban is az érintetteknek, fontos tudniuk, hogy az elnevezés riasztó volta ellenére, ezen betegek nagyon jól reagálnak a kezelésre, náluk akár a teljes gyógyulás is elérhető."

Ezt ebben a topicban is olvashatjátok milyen remek gyógyulási arányt értek el-De nem az orvosok hanem a betegek !!ugyanis befejezték azokat a kezeléseket amitől a halál tornácáról táncoltak vissza -
Anna férje + ez a fiú is a poklok poklát is megjárta és szinte kész csoda hogy nem haltak bele a kezelésekbe -bár a fiú orvosilag egészséges ::) azért  látszik rajta hogy  vannak problémái --
Szakemberek    :úgy mondják, nincs két egyforma Non-Hodgkin limfómás beteg. Még az azonos típusú vagy stádiumú kórformában sem ugyanazt a kezelést kapja két érintett, és várhatóan a kórlefolyásuk sem fog megegyezni. Bizonyos esetekben az a helyes, követendő megoldás, ha csak szoros megfigyelés alatt tartják a beteget, máskor azonban sugárkezelést kell kapnia. A leggyakoribb azonban az immunterápiával kombinált gyógyszerelés (kemoterápia). Sajátos célravezető megoldás lehet önmagában a monoklonális antitest-kezelés, a nagy dózisú kemoterápia, amit csontvelő transzplantáció szokott követni.

Valóban nincs két egyforma beteg -ez az egyetlen ami igaz ebben a leírásban -

"Tény, nem szabad elvenni tőlük a reményt, de az viszont a gyógyító kötelessége, hogy a beteg tudomására hozza, mennyit árthat magának bizonyos „alternatív” terápiák alkalmazásával. Nem az akupunktúra vagy a reflexológia segítségéről akarja lebeszélni őket a doktornő, de arra mindenki figyelmét felhívja, hogy még a legszokványosabb kiegészítők, akár egyes vitaminok is sok veszélyt rejthetnek. A C-vitamin például kölcsönhatásba léphet egyes kemoterápiás szerekkel, akadályozva azok hasznosulását.

Egyszerűen fogalmazva, megvédi a daganatsejtet a kemoterápia hatásától. A nagy dózisú antioxidáns ugyancsak igazoltan csökkenti az onkológiai szerek eredményességét. Az E-vitamin, a véralvadást gátló hatása miatt, súlyos kockázatot jelenthet műtét előtt. A gyógynövényekről elmondható, hogy összetételük nem ellenőrzött, lehet bennük higany, ólom, mérgező, ipari eredetű anyag, vagy szintetikus szennyezés: szteroid, gyulladás-gátló, antibiotikum, vagy a híres, ez esetben hírhedett, potencianövelő szer. Két évnél fiatalabb gyerek semmiképpen ne kapjon gyógynövénytartalmú szert, szól a tanács, az intés.
 A leggyakoribb daganatok első tünetei
A legtöbb ráktípus a korai stádiumban nem mutat jellegzetes tüneteket, azonban felborítja szervezetünk egyensúlyát. Az esetek többségében a kezdeti tünetek, bár szokatlanok, nem látszódnak riasztónak. Viszont ha tartósan megmaradnak, érdemes kivizsgáltatni magunkat.
 A leggyakoribb első tünetekről>>


A jóhiszemű, ám tudatlan beteg elképesztő módon árthat magának: 74 ezer dohányos vizsgálatakor az derült ki, hogy a béta-karotin körükben 30%-kal növelte a tüdőrák kockázatát. Az altfalfa, ösztrogéntartalma miatt, szerepet játszhat az emlőrák-előfordulás gyakoribbá válásában. A B17 vitaminról az amerikai Mayo klinika vizsgálatai azt mutatták ki, hogy különféle fáziseltolódással, de a betegek nagy részénél, a kór előrehaladását (progrediálását), a daganat növekedését idézte elő. Egyes alternatív szerek fogyasztása után cianidot mutattak ki a betegeknél – fontos megjegyezni, ez a szer hazánkban is kapható.  Életveszélyes káliumhiányt idézhet elő az egyesek körében népszerű Gerson terápia (kávé beöntés), és akkor ne is említsük a nyers máj beinjektálásának súlyos következményeit, a fertőzéseket – de a doktornő természetesen megemlíti, hogy 1980-86 között 13 máj-injektált beteg került súlyos állapotban kórházba San Diegóban."

Tegyük fel ,ezek az adatok igazak -bár nem hiszem el ugyanis profitorientáltak :
http://www.cisco.com/web/HU/sajtoszoba/20080523.html
Majd ha független senkihez sem kötődő cégek -laboratóriumok végeznek vizsgálatokat  akkor már ellehet hinni ezeket az eredményeket -addig maradok szkeptikus  ;D

most hasonlítsuk össze az akadémikus tudomány  kezeléseikkel hány embert segítenek át a túlvilágra ,évente  ::)
Nem beszélve arról hogy úgy hallnak meg ami nem méltó egy emberhez +ez legtöbbször a családjuk szeme láttára megy végbe ,és a végén már csak egy élő halott-csontvázat látogatnak meg ,aki a külvilággal már kommunikálni sem tud ..

http://www.webbeteg.hu/cikkek/leukemia_limfoma/9336/limfoma

Csak egy mondat erről az oldalról :

http://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/1032/limfomak

A nyiroksejtek rosszindulatú elváltozását kiváltó ok nem ismert, bár egyes kutatók bizonyos vírus és bakteriális fertőzéseket kockázati tényezőként említenek. Így felmerül, hogy a HIV, a HTLV, a Herpesz vírus, az EBV (mely a Burkitt-limfómák 15 százalékában jelen van), valamint a helicobacter pylori-fertőzés (a gyomor MALT limfómájában) szerepet játszanak a betegség létrejöttében.
BLA-BLA-BLABLA..........TUDOMÁNYOS MEGÁLLAPÍTÁS ....

csubi

 
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Csürdöngölő

 • Oszlopos tag
 • ****
 • Hozzászólások: 347
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #8 Dátum: 2011.Augusztus.03, 17:24:25 »
Szia, Csubi, én még nem hallottam erről az őszi akcióról Pedig rendszeresen járok a ligás összejövetelekre. Most nekünk is nyár van , a legközelebbi találkozásom a ligásokkal szeptemberben lesz. Üdv:Cs.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #9 Dátum: 2011.Augusztus.31, 05:01:51 »
Látták Munch festményét, a Sikolyt? Nagyjából ilyennek képzelhető el annak az embernek a reakciója, akit azzal szembesítenek, hogy valamilyen rosszindulatú daganat rejtőzködik szervezetében. A festményen szinte hallható a feltörő artikulálatlan rémület.

Remek bevezető !!Csakhogy megsem fordul a fejükben hogy ez sokaknál DHS-t csapodik be -ami tudjuk komoly következményekkel is járhat ...

A diagnózis: limfóma

A problémák leküzdéséhez jó módszer szembenézni velük. Nem érdemes világgá menni, fejet a homokba dugni, bagatellizálni, kétségbe esni! Inkább meg kell ismerkedni a betegséggel, hogy világossá váljon a védekezési stratégia!

Szembenézni  ? mivel is ? a félrekezelésekkel ?  nézzünk szembe :

Tünetek - panaszok
 Az NHL legjellemzőbb tünete a nyirokcsomók fájdalmatlan megnagyobbodása, mely a nyakon, a hónaljakban vagy a lágyék területén, de legtöbbször más testtájékon is jelentkezik. Ha valaki nagyobb csomót észlel a szervezetében, nem kell mindjárt limfómára gondolni, hiszen a különféle fertőzések okozta nyirokcsomó duzzanatok előfordulása gyakoribb, mint limfóma miatt. Ha a duzzanat oka nem ismert és két hét után is makacsul tartja magát, vagy még nagyobb lesz, akkor is, ha fájdalmatlan feltétlenül orvoshoz kell fordulni!  ::)


Non-Hodgkin limfóma

 Bármely életkorban előfordulhat, de idős emberekben minden típusa gyakoribb. Az átlagéletkor a diagnózis idején 65 év. A férfiak körében valamivel gyakoribb, mint a nőknél. Kiváltó oka a legtöbb esetben kideríthetetlen /egy esetet szeretnék már látni amiben kideritették ....../

Az általános panaszok: a tartós vagy visszatérő "megmagyarázhatatlan" láz, az olyan erős éjszakai izzadás, melytől átázhat a hálóruha és az ágynemű, az akaratlan és jelentős fogyás, fáradékonyság és étvágytalanság, ritkábban az egész testfelületre kiterjedő, kínzó viszketés. A nem nyirokcsomókból, hanem más helyről kiinduló limfóma a megbetegedett szervre jellemző panaszokat okoz: a gyomorban vagy a belekben kifejlődő limfóma például hasi fájdalmakat, emésztési zavarokat, mellűri limfóma köhögést, nehéz légzést okozhat. A legtöbb non-Hodgkin limfómás betegnek kóros B-sejtjei vannak, azaz B-sejtes limfómája van. A T-sejtes non-Hodgkin limfóma jóval ritkább és inkább gyerekekre és fiatal felnőttekre jellemző.

http://www.hazipatika.com/topics/daganatos/articles/A_diagnozis_limfoma?
aid=20070716093950


Az általános panaszok: a tartós vagy visszatérő "megmagyarázhatatlan" láz, az olyan erős éjszakai izzadás, melytől átázhat a hálóruha és az ágynemű, az akaratlan és jelentős fogyás, fáradékonyság és étvágytalanság, ritkábban az egész testfelületre kiterjedő, kínzó viszketés.Ha ezek a panaszok jelentkeznek akkor egy GNM-et ismerő embernek esze ágában sem lesz  orvoshoz menni -már ha nem szeretne ugy járni mint Anna férje ..

A megmagyarázhatatlan láz nagyon érdekes tünet -akárcsak az egész test éjszakai izzadása -
itt ajánlom a verejték topicot -+ egy kicsit gondolkodjatok el az Emberi test a legtökéletesebb gépezet c.film Agyról készült remek filmjén -mit is csinál éjszaka az agyunk ?? Miért is kell hűtés /izzadás /  - a többit okoskodjátok ki -vajon a GNM vagy az akadémikus állitás igaz  ;)

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Csürdöngölő

 • Oszlopos tag
 • ****
 • Hozzászólások: 347
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #10 Dátum: 2011.Augusztus.31, 08:03:06 »
Szia, Csabi,
Erről a nagyon erős izzadásról a vastagbéldaganatos betegek is panaszkodnak. Ált. ez az első tünet a betegségükben.
Üdv:Gabi

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #11 Dátum: 2011.Szeptember.01, 05:32:02 »
Kedves Gabi !

Egy kis GNM ALAPOZÁS-
Eddigi tapasztalataim szerint itt van a legnagyobb érthetetlenség az emberek felfogásában -és nem véletlenül hisz ez annyit jelent hogy "amit eddig feketének hittünk az valójában fehér "

Az ősidőktől kezdve a betegségeket két nagy csoportra osztották, ún. hideg és meleg betegségekre. Hamer szerint nincs hideg és meleg betegség különállóan, hanem a betegségnek két önálló szakasza létezik, ha a konfliktus feloldódik. Minden betegség hideg szakasszal kezdődik, ez a konfliktusaktiv szakasz vagy stressz-szakasz, ami a szimpatikus idegrendszer működésének túlsúlyával jár. Jellegzetes tünetei kimutathatók, bár a hagyományos orvostudomány ritkán értelmezi ezt betegségnek. Az egyén a stressz csúcspontján túlterhelt pszichésen, kényszeresen a konfliktuson jár a feje, állandóan azon pörög, a nép nyelve azt mondja: "emészti magát". Nincs étvágya, ezáltal fogyhat, a végtagok tartósan hidegek, az alvás nehézkes, éjszakánként többször felébred. Ez az időszak alapvetően azt szolgálja, hogy képes legyen feldolgozni az egyén a súlyos érzelmi megrázkódtatást.
 Az agyi síkon jellegzetes elváltozások mutathatók ki, ún, hameri gócokat találhatunk, amelyek az agy meghatározott területein alakulhatnak ki. Szervi síkon az érzelmi sokk súlyosságának megfelelő mértékben bekövetkezik az elváltozás. Ha az érzelmi konfliktus feloldódik, a folyamat a meleg szakasszal folytatódik, amelyre a vagotón túlsúly a jellemző. Ekkor az egyén fellélegzik, a feszültség alábbhagy, az erek kitágulnak, a végtagok melegek, az alvás rendezettebbé válik. Az egyén rendkívül fáradtnak érzi magát. Az agyban is változásokat találhatunk, a hameri gócok jellegzetesen átalakulnak. Szervi síkon gyulladások, fertőzések, erőteljes izzadás, szétszórt és helyi jellegű fájdalmak alakulnak ki. A hagyományos orvoslás alapvetően ezt tekinti betegségnek, míg dr. Hamer gyógyulási szakasznak.

Ismét az egyszerü gondolkodás:

Tegyük fel megfáztunk -  elöszőr szipogás esetleg köhögés ,egyre rosszabb közérzet legyengülünk -jön a hidegrázás -láz  :) a végén az ágyban kötünk ki ...
Gyerekkoromban volt egy nagyon bevállt gyógyszer a kalmopirin -azt bevéve meleg teát iszogatva  ágyba bebujva  erös izzadást tapasztaltunk  -ugy is mondták kiizzadjuk a betegséget -ez igy tudjuk már, egy téves elgondolás -mert az izzadás ilyenkor a test hűtését hivatott ellátni -
Ha megnéztétek az Agy c. filmet erről külön is szó esik mennyire fontos -
Az éjszakai izzadás :-sokan nem tudják de az agy éjszakai műszakban nem pihen éppen az ellenkezője  ilyenkor van teljes üzemi takaritás - sokkal nagyobb erővel dolgozik parancsokat osztogat eredményeket fogad osztályozza a fontos dolgokat a nem fontossakat egy mélyebb raktárba helyezi -ezt ugy képzeld el mint a számitógépen a lomtár - és ki is törli ugyan ugy -ámde  hiába törlik ki a lomtárat ,az informáciot elő lehett hivni még ebben az esetben is -ugyan igy müködik az agyunk ami olyan kapacitással dolgozik amilyet mesterségesen még elsem értek -

Mert az agy egy bioszámitógép -itt ugye a gondolatoknak, érzelmeknek is komoly behatása van a müködésére -nem ugy mint a hagyományos számitógépnél -az csak egy gép ....

csak egy két adat hogy érzékeljük ezt a hihetetlenül bonyolult és szupergyors gépezetet:

Az agy 1 mp alatt = 1 TRILLIÓ /mp számitási műveletet képes végrehajtani -
Ezzel szemben a legmodernebb számitó gépek 10 MILLIÁRD /mp re képessek
ez azt jelenti az agy 100 MILLIOSZOR GYORSABBAN MÜKÖDIK 

2010 es adat szerint egy kinai számitógép a világ leggyorsabb gépe

"másodpercenként 2507 billió művelet elvégzésére képes" -nem semmi teljesitmény DE az Agy teljesitményének közelébe sem ér ....

Namár most azt is jól tudjuk a gépeknek ha nincs hűtése akkor nem sokáig mennek ,leállnak vagy felrobbannak mert az alkatrészek nem birják a forroságot -
Ezért a testünknek hűtés kell ami ebben az esetben az izzadás -amikor kizzadva verejtékben uszik az egész testünk  azt jelenti hogy komoly folyamatok zajlanak le a testünkben ,mondhatni tavaszi nagytakaritást végez a szervezet .

Egy kicsit off -
Az emberi agy energia felhasználása elképesztő a méretéhez viszonyitva -ezt az is jól mutatja hogy a bevitt energia mondjuk napi 2500 cal -ötödét azaz 500 caloriát az agy használ fel   
ezzel alászeretnám támasztani azt a kisérletet amiről már egysze irtam
konditeremben bicepszpadon való 5 kilos sullyal történő edzéssel -vagy  ugyan ezen a padon sulyzó nélküli elképzelt edzéssel érhető el jobb eredmény ?

A súlyzó nélküli edzés hamarabb és több izmot képzett a tesztalanyok karján   :o

Ebből az is következik amit ma teljesen félre értelmeznek hogy ha sportolok, akkor fogyni fogok - ahoz bizony rendszeres és megerőltető sport kell -hogy a testünk illetve az agyunk átálljon az uj élethelyzetre  -mert rengeteg olyan kérdést tesznek fel  forumokban hogy" fogyás miatt elkezdtem futni , de két hét után lemérve magam 2-3 kilóval több lettem mint amivel kezdtem ,pedig egészségesen étkezem   :o


Az agy ami eldönti sok sok információ közül  hogy vajon fogyni kell vagy erősődni -
Ha lemegy az ember futni heti 4x fél órát kocogva -vagy heti kétszer egy megerőltető sprintelös tréningen vesz részt ,akkor  azok akik sprintelnek ,megerőltetik magukat elöbb fognak fogyni -a másik csoport eleinte fogy aztán beáll -akkor tud ismét fogyni ha emeli a napi edzésidőt -de ezután ismét beáll -
Sőt volt egy dokumentum film amiben elmagyarázták hogy nem ugy müködik a fogyás ahogy előadják és azt is hogy 1 nap alatt akár 5 -6 kilótol is képes az ember megvállni -átlagos testsulynál  :o 

Felteszek egy oldalt most találtam  amiben sok sok érdekes adatot irnak le az emberi testről
és még arról hogy mi is valojában az ember  -érdekes sokakat elgondolkodásra késztet majd ...

http://www.pardi.ro/evkiado/wgitt/cse/index.html

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #12 Dátum: 2014.Február.27, 08:48:03 »
70 tumortól szabadult meg 3 hónap alatt

    |
    2014.02.26. 10:59
    |
    Amikor néhány hónappal ezelőtt visszatért a rákja, az orvosai csak néhány hetet jósoltak neki. Egy kísérleti kezelés mentette meg az életét.

A 47 éves Ian Brooks igazán még most sem hiszi el azt, ami az elmúlt évben történt vele. Jól is teszi, hiszen ha jobban megnézzük, az, hogy valaki néhány hónap leforgása alatt tökéletesen meggyógyul a Non-Hodgkin limfóma egy ritka és meglehetősen agresszív fajtájából, az valóságos csoda, ami nem esik meg minden nap.

A brit mérnök kálváriája 2001-ben kezdődött. Ekkor ment szűnni nem akaró rosszulléteivel végre orvoshoz, ahol néhány vizsgálat után kiderült: rákja van. Bár a helyzet súlyos volt, a szakemberek azzal biztatták, hogy mivel a betegséget időben felfedezték, jó eséllyel tudnak rajta segíteni. Egy ideig úgy tűnt igazuk lesz, Iannak az intenzív kezelés, és az őssejt-terápia hatására visszahúzódott a rákja, ám néhány év múlva újra visszatért.


A gyógyszer előtt az egész testében jelen voltak a daganatok
Kép forrása: The Daily Mail

Legutóbb tavaly, ám ekkor már az orvosok is tanácstalannak tűntek, ugyanis kifogytak a lehetőségekből, Ian rákja pedig agresszívebb volt, mint korábban bármikor. „Azt mondták, rendezzem el a dolgaimat, mert már csak néhány hetem van hátra” - emlékszik vissza Ian, akinek testében ekkor már legalább 70 tumor volt, a pillanatra, amikor úgy döntött, saját kezébe veszi az életét, és jelentkezik egy radikális kísérleti kezelésre. „Biztos voltam benne, hogy ettől a betegségtől csak radikális módszerekkel szabadulhatok meg, ezért mentem bele” - mondja.

Ez a bizonyos radikális kezelés, amiről Ian beszélt, egy amerikai gyógyszer, a Brentuximab Vedotin nagy-britanniai, a The Christie kórházban végzett tesztje volt. Ian abban a hitben kezdte szedni a gyógyszert, ami az előzetes információk szerint meggátolja a tumorsejtek növekedését, hogy ez az utolsó reménye, ennek ellenére nagyon meglepődött, amikor már egy nap elteltével javulás állt be az állapotában.

12 héttel később a The Christie szakemberei teljes testvizsgálatot végeztek Ianon, és nem hittek a szemüknek: a tumorok nagy része ugyanis eltűnt, a limfóma visszahúzódott. Dr. Adam Gibb, a The Christie klinikai kutatója elmondta, ezt megelőzően még soha nem látott ilyen látványos javulást.

A gyógyszerről:

Utánajártunk, hogy valóban létezik-e a szer, és kiderült a brentuximab vedotin jelenleg az egyetlen olyan antitest-gyógyszer kojugátum, amit az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi hatósága gyorsított eljárással hagyott jóvá, az Európai Bizottság pedig 2012-ben adott rá feltételes forgalmazási engedélyt.

Mindezt azért, mert a gyógyszerrel végzett kísérletekben a betegek hosszabb túlélést értek el. Erről és a kutatásokról bővebben az Amerikai Hematológiai Társaság december 7.és 10. között rendezett, New Orleans-i kongresszusán számoltak be.


http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/26/harom-honap-alatt-kigyogyult-a-rakbol/
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Non-Hodgkin limfóma
« Válasz #13 Dátum: 2014.Február.27, 09:11:49 »
Bocs elszállt az összefoglaló kiemeltem, színezve a lényeges részek , így marad Dr Hamer írása azoknak akik szeretnék összehasonlítani , ezt az esetet .
Viszont a hozzászólásokban találtam gondolkodó emberét is aki nem ugrott be ennek a szépen kivitelezett gyógyszerreklámnak :
"Jó lenne, ha több hónap, esetleg évek múlva is visszatérnének Ian állapotára, beszámolnának a fejleményről. Ha akkor még jobb állapotban lesz, akkor nem fog reklámnak tűnni a cikk, hiszen az előző kezelések után is tünetmentesnek tűnt egy ideig. "

"Már annyiszor halottam / olvastam különböző rákellenes csodagyógyszerekről, engedje meg hogy szkeptikus legyek. Mindannyiszor kiderült, hogy a nagy áttörés nem valós. Megszámlálhatatlan beteg várja az áttörést, utolsó mentsvárként. Csodás gyógyulások ugyan reményt adnak, de ha a kontroll nem bizonyítja a gyógyszer hatékonyságát megfelelő számú betegen, még semmit sem ér. (Azaz: 1 embernek szerencséje volt, valamilyen oknál fogva). Tisztelettel "

Örülök neki hogy azért vannak páran akik nem ugranak egyből a kútba mert egy csoda-gyógyszerről írnak  :)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”