Szerző Téma: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok  (Megtekintve 86285 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #45 Dátum: 2011.Augusztus.10, 05:02:59 »
Nem tudom a cikk mikor is irodott de komoly hiányosságokat tartalmaz -

Már a csecsemők is túl sok sót fogyasztanak  :o

A szakértők    ::) szerint általánosan jellemző túlzott sófogyasztás már a csecsemők esetében is egyre jellemzőbb jelenségnek számít. A nyolc hónapos babák hetven százaléka több sót kap naponta, mint amennyi a korosztály számára egészségesnek számít.
A SÓ -CSAK EGYFÉLE SÓRÓL BESZÉLHETNÉNK  AMI 97%< FELETTI NaCl TARTALMAZ  -ENNEK EGYETLEN EGY SÓ SEM FELEL MEG ,UGYANIS VANNAK ÚJ HIREIM AMINEK A SZAVAHIHETŐSÉGÉT NEHÉZ LENNE MEGCÁFOLNI ..

Elsózott készételek

 A britek által elfogyasztott sómennyiség nagy része az előkészítés során kerül az ételekbe, és csupán kis százalékát teszi ki a főzéskor vagy az asztalnál hozzáadott adag. A szigetországban élő fiatalok és felnőttek napi só bevitele jóval meghaladja a brit Nemzeti Egészségügyi és Klinikai Kiválósági Intézet (NICE) útmutatójában feltüntetett értéket. Évente több mint négyezer halálesetet lehetne megelőzni, ha a brit felnőttek napi 8,6 gramm helyett - amely a vérnyomásukat is növeli - csupán 6 gramm sót ennének.
  Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
A só fokozza a gyerekkori elhízást
A sószegény étrend érvédő hatásai
A sóhiány depressziós tüneteket okozhat?
Mennyi az ajánlott sófogyasztás?
Sófogyasztás - Ön tudta?
Kicsivel kevesebb konyhasó is sokat segítene
Ismerjük a magas vérnyomás rizikófaktorait?
Magas vérnyomás és életmód

A csecsemőknek szánt ételeket hozzáadott só nélkül kell elkészíteni, ::) és ezt fontos bevezetni a család étrendjébe - hangsúlyozta a tanulmány elkészítésében részt vevő két élelmezési szakértő, Pauline Emmett és Vicky Cribb. Mint hozzátették, a szülőknek egyértelmű tanácsokra lenne szükségük azzal kapcsolatban, hogy mely ételek megfelelőek a gyerekeiknek.
http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/11860/mar-a-csecsemok-is-tul-sok-sot-fogyasztanak

Mivel most gyakorló apuka vagyok igy testközelből tudom figyelni a fiam reakcióját -
Többször kapott már házilag elkészitett krumplit sárgarápát  leturmixolva -eleinte nem értettük miért nem akarja enni -majd eszembe jutott a Só - egy icipicit megsoztuk a megfözött zöldségeket és mindjárt 2 pofára ette  ::)
Majd mivel a foga is kezd mozgolodni gondoltam adok neki füstölt szalonna bört ami jó sós izű -
Elöször furcsa képet vágott majd nagyon megtetszett neki és csattogott az egész szoba ahogy szopogatta a bőr végét -mindvégig fogtam a másik felét a bőrnek nehogy lenyelje -
Mind az egyik teszt NORMÁL REFERENCIA ÉRTÉKÉNEK ALSÓ HATÁRA IS MUTATJA  -AMI VALAMELY OKNÁL FOGVA -Na Se nátrium referencia érték :  130  !!!!!!!!!!!!!!!!!!  -145 ig TERJED  -HOLOTT A MEGHAMISITOTT MAI ÉRTÉKEK SZERINT IS A 135 ALATTI NÁTRIUMNÁL MÁR :
 Hyponatrémiáról akkor beszélünk, ha a vér nátriumszintje 135 mEg/L alá esik.       Ilyenkor a sejtek megpróbálják növelni a testfolyadékok nátrium szintjét, úgy hogy hatalmas mennyiségű vizet vesznek fel. Ezáltal a sejtek óriásira duzzadnak. Ez különösen akkor veszélyes, ha az agyban történik, mert a koponyacsont miatt nem képes tovább tágulni, így a víz miatt hatalmasra nőhet benne a nyomás.
Emlékeztetőül 1978 ban még a 140 alatti értéknél mondták ugyan ezt -csakhogy ez az érték állandó azért mert tellik az idő nem fog változni -bár a szakértök szerint ugy látszik még is -de csak papiron -az "életben" nem .

A cikk alján található még ez is :Legutóbb frissült: 2011.08.09 14:22
Ez azért kicsit furcsa   ::) de mégsem az -ugyanis komoly üzenete van  mégpedig félelemkeltés ,ezzel együtt az emberek beteggé tételét szeretnék felgyórsitani ...

csubi


"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #46 Dátum: 2011.Augusztus.13, 06:41:25 »
Egy közösségi oldalon találtam -

...A neten terjed egy őrület, egy hamis kép ami vagy megtévesztés vagy tudatlanság végett de mindenképen káros. Ezt kell most tisztáznunk ! A boltokban kapható "sók"ból ki lehet vonni a kálium kloridot, azaz a FEDŐSÓT !!!! (Ez a megnevezés később még fontos lesz !) Több helyen is olvastam a következőt: oldd fel vízben a bolti sót majd a folyadék alján maradó kristályos anyag a KCl, azt ki kell önteni és a folyadékot kell felhasználni ... HAZUGSÁG !!!!!HAZUGSÁG !!!!! HAZUGSÁG !!!!! Lássuk miért is félrevezetés ez a fenti gondolat: A tengerből a kikristályosodás során állnak össze az ionok és NaCl, illetve KCl lesz belőlük. Van azonben egy érdekes dolog: a NaCl válik ki előszőr és a KCl (ami vízzel szinte azonnal oldatba megy !!!) pedig később a NaCl-nek a tetejére válik ki addig oldatban maradva ameddig csak bír !!!! Ezért hívják FEDŐSÓnak ! Előszőr ezt el kell távolítani ahhoz, hogy a NaCl-hez hozzáférjünk ! Azelött a KCl-t hordták ki a meddőhányókba, ma pedig az ételeinkbe teszik... Ez a kikristályosodási folyamat azonban visszafele is igaz, azaz reverzibilis. Ha készítünk egy túltelített oldatot a bolti sóból, akkor a KCl az ami szinte azonnal oldatba megy, és ezt a folyadékot kell kiönteni és pont a kristályos anyag az edény alján az amit fel tudunk használni só-ként ! Még egy fontos adalék: a KCl kivonásánal fontos még a víz hőmérséklete is, a KCL a meleg hatására még inkább oldatba kívánkozik a NaCl kevésbé regál ilyen gyorsan a hőre ! Az így átmosott sóban is marad még kb. 5-10% KCl, ami ugyan nem az igazi még, de sokkal kedvezőbb a bolti sókban fellelhető 20-98%-os KCl arányhoz képest ! Remélem érthető voltam ! Csak gondolkozni emberek, gondolkozni !.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #47 Dátum: 2011.Augusztus.15, 09:51:58 »
Kedves Csabi!

Találtam egy forrást, amely talán a só körüli dilemmákat jó irányba terelheti és pl. a "Kristal sós ivókúra" segítségével bizonyos ásványi anyagok és nyomelemek hiányállapotából eredő betegségeket sikeresen megoldhatná.

http://www.kristalbrizo.ro/cura_cu_lichid_sarat_hu.html

Németh Úr szerint a 26 %-os sóoldat megoldhat sok mindent, mert szerinte:

A sóoldat egy folyékony nap ill. fényenergia
A só azt a hiányzó frekvencia mintát, azaz energiát közvetíti, ami az energia hiányt, így a betegséget megszünteti
Felépíti az elektrolit háztartásunkat, azáltal, hogy a vezetőképességet javítja a testünkben. Ami viszont pozitívan befolyásolja a keringést.
Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál
Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását.
Serkenti az anyagcserét, ezért hat pozitívan az anyagcserezavar okozta betegségeknél. Pl. cukorbetegség, túlsúly stb.Mint egy semleges erő mindig kiegyenlítően hat, mind a túl, mind az alul működéseknél, mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál.
Kiegyenlítőleg hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől pl.: hüvelygomba, körömgomba
A só, mint a szervezetünk természetes "Calgon Tablettája" feltöri a molekula kapcsolatokat, azáltal hogy ionizálja az elemeket. Ezután szervezetünk már képes őket anyagcserébe bocsátani és kiválasztani. Felszakítja a lerakódásokat, plakkot, elmeszesedést, vese illetve epekövet, reumás lerakódásokat , köszvény
Salaktalanító, méregtelenítő hatású. Szervezetünkből képes "kimosni" a nehézfémeket. A salaktalanítás, méregtelenítés ritmikusan történik. A felszakított salakanyagok okozhatnak egy kezdeti rosszabbodást
A só a bőr gyógyírja.
A kristálysó egy természetes antihisztamin, meglágyítja a lepedéket, segít felszakítani, pl. asztma, hurut
Erősíti az immunrendszert így segít az allergiás megbetegedéseknél.
Gomba, csíra és vírusölő hatású pl. herpesz, hüvelygomba
Az öngyógyító erők aktiválása, bőrbetegségek, anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések


Szeretettel: Gyuszi

ui: Lehet, hogy a forrást ismered Csabi, de mivel rákerestem a fórumon az oldal címére, és nem találtam vonatkoztatást rá, hát inkább feltettem ebbe a topic-ba.
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #48 Dátum: 2011.Augusztus.15, 11:14:33 »
Kedves Gyuszi !

Köszönöm ,ezt az oldalt még nem láttam de az irásal egyetértek -és bizony nagyon nagy szerepe van a cukorbetegségnél is a Só bevitelnek - ugy is mondhatnám az alapozást a Sóval kell elvégezni de kicsit másképpen -

A Só ivó kura már nem egy daganatos betegen segitett  -valóban beinditja a teljes méregtelenitést a szervezetben -ha nincs meg a megfelelő mennyiség a méregtelenités nem megy végbe sejtszinten -hiába szednek csodabogyókat termékeket x ezer Forintért -
Ettől olcsobb jobb  sokoldalubb anyagot sehol sem találnánk -ezért is van szerintem lejáratva és a szervezet ellenségének kikiálltva -pedig........Az mond nektek valamit hogy koser ? ::)

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #49 Dátum: 2011.Augusztus.15, 12:24:11 »
Ettől olcsobb jobb  sokoldalubb anyagot sehol sem találnánk -ezért is van szerintem lejáratva és a szervezet ellenségének kikiálltva -pedig........Az mond nektek valamit hogy koser ? ::)

Igen Csabikám, sajnos tudom, mert amelyik (vég)terméken rajta van a "kóser" pecsét, bizony az eljuthat a legmagasabb körök döntéshozatala alapján (a korrupt szálak révén) a nagykereskedelmi hálózatokon keresztül  bárhová a világon, ahol aztán egy bizonyos népcsoport a terjesztés során különféle előnyöket képes ebből magának "kicsikarni" (de ez, mint tudjuk, nem lesz soha a GNM terjesztése  :().
A jó só kóserségre való alkalmassága viszont ehhez nagyon olcsó portéka (a nyirtasi Horváth Rozi só viszont annál inkább, csak arról a másik oldal tudja, hogy mit tartalmaz... >:()
Ez viszont már politika és összeesküvés-elmélet közeli fejtegetés, aminek a fórumon nem lenne szerencsés a táptalaját "ápolgatnunk". ;).

Nekünk arra kell figyelnünk a GNM tükrében, hogy mi a biologikus, azaz természet- és szervezetbarát megoldás az öngyógyulás beindításához a végső gyógyulás érdekében. 
Az én meglátásom szerint is jónak igérkezik egy ilyen Kristály sóoldat ivókúra, mert pl. csak a nyomelekből eredő hiánybetegségek bizonyíthatóak, ill. ismertek és ezért tudnak a természetgyógyászok sikeres(ebb)en közvetve gyógyítani, mert ezeket az összefüggéseket figyelembe veszik.
Nem beszélve arról, hogy a pácienseik megérthetik a józan paraszti ésszel összepároztatható magyarázatukat és a lelki konfliktusok fel- vagy megoldását is megélhetik sokan a becsületes hozzáállású, igazi gyógyítók segítségével.

Szeretettel: Gyuszi
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #50 Dátum: 2011.Augusztus.17, 07:09:45 »
Egy kis kiegészités Gyuszi irásához
A kóser szó jelentése :

A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.

Van egy olyan irás TISZTASÓ - ;)  és ez ugyan igy van a viznél is !!
A koser pecsét nem igazán jó kifejezés ugyanis Rabbi pecsétről beszélünk ,remélem értitek a különbséget -ezek a félre magyarázások igen komolyan befolyásolják a Sórol kialakult véleményeket -a Talmud meghamisitása miatt amiről sokan nem is tudnak mekkora jelentősége van  elhiszik azt ami  csak ugy 40-50 éve létezik mármint hogy a Só káros -valoban az ha az a Só nem tiszta -97 % ban Natrium Clorid -

De itt egy cikk ami ismét a Sófogyasztás ellen szól -én csak azt mondom mindenkinek a maga dolga felelősége hogy kinek mit hisz el -legyen az tudos professzor szakértő  -
Ezzel szemben áll többezer éves tapasztalat -bibliai irások ,amit még nem hamisitottak meg és maga a kóser étkezés aminek igencsak megvannak a feltételei és  ami abba a körbe bekerúl az valóban TISZTA -és nem adalékanyagokkal kevert  és meghamisitott élelmiszerek -azon összefüggésen sokan kiakadnak hogy ugyan már hisz a Só nem egy drága anyag miért kellene hamisitani - csakhogy abba nem gondolnak bele  mi lenne nélküle  ::) és mit okoz ha nem megfelelő mennyiségben jut a szervezetbe ....
A magyar népmesében is remekül le van vezetve mi is valójában a Só  milyen hatalmas értéke van ,volt -lesz ,még a gyerekek is megértik ,de ugy látszik a felnöttek már jobban hisznek annak amit beleültetnek a tudatukba a "szakértők" ::)
emlékeztetőül a mese ami nagyon is a valóság -aki nem hiszi probáljon meg egy hónapig Só nélkül főzni sütni -még az édes süteményekbe is raknak egy -egy csipetnyi sót ..
http://rajzfilm.network.hu/video/magyar_nepmesek/magyar_nepmesek__a_so


Ezzel szemben egy egészségügyis oldalon igencsak a Sófogyasztás  ellen irogatnak .

Együnk okosan

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a felnőtteknek legfeljebb 2-3 g sót kellene fogyasztaniuk naponta.   :o Mégis, a jelenlegi európai fogyasztás lényegesen magasabb: 8-12 g. Magyarországon is átlagosan több mint 10-szer nagyobb mennyiségű só kerül az emberek szervezetébe, mint amennyire szükségük van. Ez az jelenti, hogy évente 13–15 kiló sót eszünk, az évi 1,1 kiló helyett.
/Na igen de az messze nem tiszta só /

A cél a sófogyasztás visszaszorítása   -/ez nyilvánvaló ha elolvassátok ezt a topicot /

A SÓSTOP kezdeményezésről folyamatosan lehet majd olvasni újabb információkat az OALI honlapján: www.oali.hu valamint az MNGSZ honlapján: www.mngsz.hu

http://drinfo.hu/eletmod/taplalkozas/egyunk-okosan/14451-sostop

mivel ez az írás 2011. március 17. irodott és azóta már több kisérlet felmérés is bebizonyitotta hogy  mégsem annyira káros -sőt egyenesen sziv és érrendszeri halálozást 4x re növeli a csökkentett sóbevitel  nem értem   ::) arról miért nem számol be ez az igen látogatott oldal

csubi

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #51 Dátum: 2011.Augusztus.19, 05:58:57 »
Ez az irás is a sóról szól :

http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=176.msg1961;topicseen#msg1961


A himalája só -a boltokban többféle kapható van amelyik konyhakészre van örölve -feldolgozva -na ez az amit ne használjatok !!hamisitják keverik !!!

Erről majd csinálok képet is hogy az állitólag 98 %os Nátrium clorid tartalom jó ha 60-70 % !!

A himalája sót legjobb ha darabos kiszerelésben vesszük meg -de mégjobb ha 1-2 kilós vagy nagyobb darabban -
Tegnap az egyik áruházban láttam H.só mécses tartót :1-1.5 kilosig aminek az ára 650 Ft -
Ezt bioboltokban 1000-2800 Ft /kilós áron lehetséges beszerezni
Viszont a mécsestartón észrevehető ha nem természetes sódarabb -mert találtam olyat is ami 2 darabból volt kialakitva

http://netbio.hu/shop_ordered/3487/shop_pic/small/NetBio_171623.jpg

egy ehez hasonlót vettem ami 1.3kg os darab -ez igazi só -
kalapács és egy rongy segitségével apró darabokra törhető majd ebből 30dkg felhasználásával elkészithető -

Só oldat készítése
 1. Mindenki tudja, hogy a só feloldódik a vízben, nem? De tudtad, hogy ha folyamatosan sót adsz egy pohár vízhez, akkor kapsz egy olyan vizet, ahol a víz szuper-sóssá, vagy telített sóssá válik? Tudtad, hogy amikor a víz szuper-sós lesz, vagy telített sós, akkor a só az üveg alján lesz és folyamatosan oldódik? Pontosan ez az, amit tud az eredeti Himalája kristály só ®
 2. Eredeti himalájai kristály só ® köveket tegyünk egy pohárba, lehetőleg egy fedeles pohárba vagy üvegbe. 1 kg sóhoz adjunk 3 liter jó minőségű artézi vizet vagy forrásvizet, úgy hogy a köveket, teljesen eltakarják, Egy éjszakán átpihentessük. Ha minden a sókristály feloldódott, adjunk hozzá még néhány sókristályt. Kész lesz, amikor a víz teljesen telített a sóval. A só már nem fog feloldódni ebben a szakaszban. Ahogy oldódik az eredeti himalájai kristály só ® úgy egy idő után, adnunk kell hozzá több vizet és sót, amíg a víz ismét telített lesz. Ne felejtsük el, mindig kell lennie feloldatlan sókristálynak az üveg alján.
 Az oldat steril, benne sem gombák, sem csírák vagy baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható. A természet adta kincs.

Ivókúra
 Minden reggel, étkezés előtt, igyunk, 1 pohár vizet és adjunk hozzá egy teáskanállal az eredeti himalájai kristály sóból. ® készült oldatból. Egyetlen egy pohár Sóoldat és a tested megkapja az energetikai rezgés mintázatát az eredeti himalájai kristály sóról ® és tartja 24 órán keresztül. A tartály megakadályozza a víz párologtatását. Nincs szükség különleges tárolásra. (1 %-os sóoldat= 2.5 dl víz+ 10 ml (1 kis kanál) 26%-os sóoldat) Ezt igyuk minden reggel.
 Az éhgyomorra megivott oldat segíti az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését, így minden napot "tiszta lappal" kezdhetünk, ami megkönnyíti szervezetünk optimális működését. Tehetünk egy kávéskanálnyi 26%-os sóoldatot 1 l vízbe, amit a nap folyamán megiszunk
 Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos a pozitív hatás eléréséhez! (Az 1 teáskanálnyi sóoldat bőven elegendő egy napra, de ezt folyamatosan, hónapokon keresztül kell innunk, akár életünk végéig.) Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.

 Az ivókúra jótékony hatással van: Az öngyógyító erők aktiválása, anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, bőrbetegségek, allergia, szív és keringési panaszok, alvás zavar, koncentrációs zavarok, stressz esetén.
 A teljesen telített Eredeti himalájai kristály só ® -ból készült sóoldat örökre jó! A só egy természetes antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik. Ez egyszerűen nem lehet elrontani, nem megy tönkre.csubi

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

G. Zoltán

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 13
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #52 Dátum: 2011.Augusztus.28, 19:32:15 »
A só nyomában! Sóval mérgezik a magyart? A riportban szó van fluoridról, jódról és nyilatkozik Tejfalussy úr is.


http://www.youtube.com/watch?v=bc8G7Dq7Lro&feature=player_embedded#!


Zoli.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #53 Dátum: 2011.Augusztus.29, 05:55:24 »
Megnéztem a filmet de meg kell mondanom számomra  egy nagy 00000  :o

Bár az, hogy akiknek nyilatkozniuk kellene azok nem mertek megszólalni a kamerák elött ,elárúl valamit -vaj van a fülük mögött ? -majd a toxikologus elmondja a véleményét  ami persze megnyugtat mindenkit nyugodtan ehető -
Csak  éppen a kálium kimutatásáról nem volt szó -ha valaki ilyen riportot csinál aránylag jó teknikai háttérrel és az ilyen "riportmüsorban" közzéteszi annak eleve bizonyitékokkal kellett volna odamenni -független intézményekben bemérni müszeres vizsgálattal  több emberi fogyasztásra árult Sót - aztán videora venni akár a pohár vizben történő Só oldodását -majd az UV fényes eljárást is - ha ezzel szembesitik a nyilatkozata után a toxikologust vajon akkor mit mondott volna ???
A magyar élelmiszeripari szabványról beszél -csakhogy ez a csomagoláson nincs feltüntetve  :o és az sem hogy az emberi fogyasztásra csak 97 %tisztaságú Nátrium Clroridot lehetne forgalomba hozni  ha ennek nem felel meg akkor egyértelműen hamisitott a Só -ezt valaki engedélyezte engedélyezi  a mai napig is -

Aki a poharas kisérletet megcsinálja egyből rájön bizony KonyhaSó és konyhasó között órisi különbségek vannak .Ha azonos anyag lenne benne akkor a pohár alján is azonos mennyiségű adalékanyagnak kellene maradnia -ha patikai Sórol beszélünk akkor szinte semmit nem szabad látnunk mert igen hamar oldodik - ezt előre megkérdeztem az ismerős patikusomtól még  a kisérlet elött  csak kiváncsiságból  ;) -de ahogy mondta az ugy is történt  teljesen feloldodott a Só .
Egyszóval ez a film igy ahogy van semmit sem bizonyitott be .....többet vártam a filmtől .

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #54 Dátum: 2011.Szeptember.09, 04:52:06 »
A sófogyasztás mégsem okoz magas vérnyomást?

A legújabb kutatások szerint nem biztos, hogy a sófogyasztás csökkentése segíti a magas vérnyomás elleni küzdelmet, egyelőre ugyanis nem tisztázott, hogy a só pontosan milyen szerepet játszik szervezetünk működésében.

A Walter Willett (Harvard Egyetem) által vezetett kutatás során a tudósok megvizsgálták az 1957 és 2003 között a lakossági sófogyasztásról készült tanulmányokat. Willett professzor szerint a sófogyasztás nem változott jelentősen az évek alatt, a magas vérnyomás előfordulása azonban erősen megnőtt, ami arra enged következtetni, hogy a magas sóbevitelnek nincs köze a vérnyomásbetegség kialakulásához.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/9542/so-magas-vernyomas

Érdekes modon azonban szinte a csapból is folyik, ne együnk annyi sót -most chipsadot  is kivetették már , mert egészségtelen a sós étel  ::)

Ezek a "szakértök" nagyon félre vannak tájékoztatva -  vagy nem ismerik az ujabb kutatások eredményeit ?

Esetleg valaki megtudná keresni a kutatások leirását -állitólag itt található :

A kutatás részletes leírása az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban olvasható.
 nincs közvetlen link  utalás l...

A cikk ráadásul nem is annyira új  1 éve irodott ,ezért sem értem hogy hagyhattam eddig ki  :o

csubi


"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #55 Dátum: 2011.Szeptember.26, 07:47:18 »
Meglepő hirdetést találtam egy ujságban ...

Infúzios terápia !érmosás értágitás !

Szédülés ,romlik a hallása,vagy zúg a füle,agyi,érrendszeri vagy diabétesz okozta keringési problémája van -ezekre a tünetekre  ajánlotta elsősorban a hirdetés -
Ma felhivom öket  és körüljárom a témát -milyen gyógyszereket adnak be a sóoldat mellé -
Mivel ez a hirdetés egy igen híres természetgyógyászati központot reklámoz ,ezért  a válaszuk szerintem az lesz hogy gyógyszert nem tesznek a infuzios sóoldatba ......de amint megtudom a választ megirom .

csak egy érdekes rész -az arányokat nézzétek meg mit tartalmaz 1 liter infúzios sóoldat :

1000 ml:
 8,60 g nátrium-klorid
 0,30 g kálium-klorid
 0,33 g kalcium-klorid-dihidrát
 Elektrolitkoncentráció:
 Na+ 147,2 mmol/l
 K+ 4,0 mmol/l
 Ca++ 2,24 mmol/l
 Cl- 155,7 mmol/l
 Egyéb összetevők:
 injekcióhoz való víz.
 Ozmolaritás:312 mOsmol/l
 pH: 5,0-7,0
http://www.50plusz.hu/gyogyszerek/termek/RINGER-TEVA_oldatos_infuzio/14314

Ui:  Mégis gyógyszereznek  trentál és qavinton kerül bele az infuzios oldatba -  :o ahhoz képest hogy az egyik legismertebb természetgyógyászati rendelő  ez igen furcsa számomra  :o
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #56 Dátum: 2011.Szeptember.29, 14:29:26 »
Egy igazi lejárató cikk aminek ismét sokan bedölnek -de tudjátok e mik azok a részletek amik miatt ez a kisérlet nem tekinthető megfelelőnek az emberekre nézve ::)

Az elhízás és a só ugyanolyan káros!    ::)

A magas vérnyomás kifejlődésének a kövérség és a sok konyhasó egyaránt jelentős kockázati tényezője, együttes hatásuk azonban rosszabb, mint a kettő "matematikai összege" volna.

Olyan patkányokat sikerült kitenyészteni, melyeknek eleve magas volt a vérnyomása, de különböző mértékben voltak érzékenyek a sóbevitelre. Amikor kövér és sóra érzékeny patkányoknak sok sót tartalmazó tápot adtak, az állatok veséjének sejtjeiben sóra érzékeny receptort aktivált a Rac1 jelű fehérje.
...........

http://napidoktor.hu/cikk/88.15164/Az-elhizas-es-a-so-ugyanolyan-karos

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

V.zoli

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 128
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #57 Dátum: 2011.Október.02, 08:58:15 »
Csubi által felrakott anyagból idéznék egy szösszenetet mert ide tartozik.

Nos, azok a japánok, akik amúgy erős dohányosok. Még kimondani is sok, de a japánok 68%-a dohányzik, mégpedig napi 3-5 dobozzal. Ehhez járul az átlagban 12-15 grammos napi sófogyasztásuk. Ez egy sószórónyi mennyiséget jelent személyenként. Mi ezzel szemben napi 1 mg sót fogyasztunk. A japánoknál ennek ellenére 85%-kal alacsonyabb a rákos-, és a szív-, és érrendszeri megbetegedések száma.
Nem tudjuk megoldani a magunk által okozott problémákat, ha ugyanúgy gondolkodunk, mint amikor létrehoztuk őket!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #58 Dátum: 2011.Október.04, 12:03:15 »
Köszi Zoli !

egy kis érdekesség még akkor japánokról -ami sok dolgot megcáfol már ha az akadémikus találgatásokat nézem  -
"de a japánok 68%-a dohányzik, mégpedig napi 3-5 dobozzal. Ehhez járul az átlagban 12-15 grammos napi sófogyasztásuk"

Ezek öngyilkosok akarnak lenni ?  náluk úgy is hagyomány .... ::)
Ehhez képest Wikipédiai adat :

Japán demográfiája

Japán népessége a becslések szerint 127,1 millió fő.[15] A várható élettartam Japánban az egyik legmagasabb, a férfiaknál 78,8, a nőknél 85,62 év.[15] A japán társadalom azonban rohamosan öregszik, ami a második világháborút követő magas születési arány fokozatos csökkenésének tudható be. 2004-ben a japánok 19,5% volt 65 évnél idősebb.[16]

Valami más az ami miatt a várható életkor ennyire magas -vajon mi ?    ::)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Doma

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 178
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re: A "Sók" káros -vagy hasznos ? érvek ellenérvek, bizonyitékok
« Válasz #59 Dátum: 2011.Október.04, 12:59:42 »
Sziasztok!

A következő levelet kaptam "TISZTA   SÓ,  NaCl" beszerzésével kapcsolatosan.
Nem tudom, hogy igazak-e a leírtak. 

Üdv:Sanyi

"TISZTA   SÓ  NaCl.

A régi munkahelyem telephelyén sikerült elrendezni, hogy legyen ilyen só, azért küldöm el, mert arra gondoltam, hogy ilyen áron, nagyobb mennyiségéért esetleg messzebbről is érdemes eljönni, illetve biztosan többen járnak erre, amikor " útba esik".
 

 
Kedves Barátunk!
 
Ha szeretnél "tapadásgátló nélküli" sót vásárolni, most már Tatabányán is lehet!
 
Az El-só Kft. vállalta, hogy folyamatosan készleten tartja ezt az ásványi sót, 5 kg-os kiszerelésben is, 45.- ft + áfa / kg áron. ( 5 kg ára így: 225 ft + áfa)
 
Telephelyük a régi Cementgyár főépülete: 2800 Tatabánya, Cementgyári út 1. címen található.
Megközelítése Tatabánya felöl a 100-as úton, a Mésztelepi elágazásnál jobbra, majd rögtön jobbra. Azon az úton egészen addig kell menni, amíg
egy sárga falon Só értékesítés felirat látszik. az épület mellett van a telephely bejárata s ott rögtön a kapu után  a jobb oldali egyszintes épületben lehet vásárolni, akár egy csomaggal is.
 
Telefonszámaik: 06-34-311-833  vagy  06-30-944-44-731
 
Nyitvatartás: Hétfőtöl  péntekig: 7.30 - 15.00.
 
Bízom abban, hogy minél hamarabb és minél többen vásároltok majd ebből az adalékanyagtól mentes sóból, ami a Kárpátok bányáiból származik."