Szerző Téma: A hivatalos félretájékoztatások különféle betegségekről = rejtett félelemkeltés  (Megtekintve 108214 alkalommal)

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Köszönöm kedves Rozbi az őszinte szívből jövő válaszodat!

Áldjon meg az Isten!

Szeretettel: Gyuszi

ui.: az ezoterikus meggyőződés nem vallás és mindenkinek, (hit)térítés nélkül saját magának lehet csak rájönnie, hogy az Univerzumhoz tartozván csak az isteni szeretet rezgésével, azaz - ahogyan azt Bruno Gröning elnevezte - a "gyógyárammal" lehet csak teljesen kigyógyulni. Lelki síkon úgy harmonizálni magunkat, hogy soha többé ne essünk vissza a földi élet hozta konfliktusokba, és félelem nélkül, az AGAPÉ-val azonosulva tudatosan világosodjunk meg.
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

Rozbi

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 217
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Talán semmi sem szőtte át Bandi bácsi szolgálatát annyira, mint az a „felfedezése”, hogy Jézus volt az egyetlen valláslapító, Aki az AGAPÉ szeretetet hozta és gyakorolta a világban. Ez az a szeretet, ami hétköznapi nyelven nem jelent mást, mint, hogy. „Akkor is szeretlek, ha te nem szeretsz engem”! Hogy ezt az elvet mennyire magáévá tette Bandi bácsi, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Kol 3,13. alapján felállított hitvallása:

„Szenvedjétek el egymást szeretetben”

- Ez az én alapigém.
Lényem és szolgálatom alapdallama ez az ige.
Tulajdonképpen ezt kellene ráírni a síromra, ha egyszer meghalok.
Mert a Szeretet és a Szenvedés ebben az igében összekerült.
Minél jobban szeretek valakit, annál jobban megszenvedem
Nincs szeretet szenvedés nélkül, és csak az tud
igazán szenvedni, aki szeret.
Jézusról beszéljek? A keresztjéről?
Olyan nagyon szenvedett - mert olyan nagyon szeretett!
Életét adta érettünk a kereszten.
Maradjunk annál, hogy az Ő követője,
a Homo Christianus csak azt az életet követheti,
amelyet Gazdája bemutatott.

http://www.gyokossy.hu/gyokossy-endre.html

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Szia Rozbi !
Ezt a hozzászólást ebbe a topicba szántad ? ::)

Gondoltam utánna nézek ennek a kendernek egy kicsit és már megsem lepödöm azon amit találtam ....

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak. Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a „tiltott város”. A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:K1hRGafWW7wJ:www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/kendermag-3.html+kender+gy%C3%B3gy%C3%ADt%C3%B3+hat%C3%A1sa&cd=9&hl=hu&ct=clnk&client=opera&source=www.google.com

Komoly ellentmondásokat vélek felfedezni ,hisz ha kender, akkor mindenkinek a kábitószer az első ami eszébe jut a növényről -erre kiderűl hogy életmentő táplálék  -és mindennapi étke volt az őseinknek  :o


És nyomoztam tovább :

A kender ügyében folyt viták inkább morális kérdésként kezelték a témát, a tudományos tényeket, más ország gyakorlatát figyelemre sem méltatva azonnal káros tudatmódosító szernek titulálták e növényt. Köztudott, hogy egyes országokban mindennapi fogyasztási cikk, más helyeken pedig a gyógyászatban veszik hasznát. Az LSD-vel szemben nem okoz plasztikus hallucinációt, és szemben más, kémiai úton előállított drogokkal, nem vezet fizikai függőséghez.


A cannabis hátrányai:

Csökkent koncentrálóképesség    Akárcsak az alkohol
Fogyasztás után még 24 órán át hatással van a kocentráló képességre   Akárcsak az alkohol
Túladagolása során hányás, hányinger léphet fel     -Bármelyik gyógyszerre irhatták volna ,és az alkoholra is igaz
A várandósság, vagy szoptatás idején fogyasztott cannabis a gyermeknél mozgászavarokat, tartós figyelemzavart válthat ki, emellett a memóriára is hatással van.

Ez is igaz bármelyik gyógyszerre és az alkoholra is -nem beszélve ha mellé, még gyógyszereket is bevesz valaki !!

Megjegyzés :
Az egyik orvos egyszer ataraxot irt fel, és 2 db ot szedtem be a patika elött ami 10 perc kocsival a házunktól -beszálltam a kocsiba -és attól kezdve kiesett 3 óra ,mert otthon kezdtem azon agyalni vajon hogy jöttem haza -se kép se hang minden emlékem kiesett -a mai napig nem tudom mi történt -és utólag jöttem rá arra micsoda szerencse hogy nem okoztam balesetet ...-mikor már magamnál voltam a két doboz gyógyszert a szemétbe dobtam és megfogadtam  soha többé nem veszek be szintetikus nyugtatókat, -mi lett volna ha ráiszom ? :o

Betegségek, melyek kezelésében hasznosnak bizonyult:

Stroke                       
Sclerosis multiplex
Migrén
Bélproblémák


"Jobb a gyógyszeres kezelés" ?   mint az évszázadok óta ismert  most már igy irom gyógynövény..... ::)

Annak ellenére, hogy e növényes a természet patikájának egyik gyöngyszeme, fogyasztása tiltott és komoly következményekkel járhat. Bár nagyszerű fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, fogyasztása -ha engedélyeznék- kizárólag felügyelet mellett történhetne, mivel módosult tudatállapothoz vezet. Bár általában csak drogként hallunk a cannabisról, felhasználása sokrétű lehetne. Korábban vitorlavásznak, de még papír alapanyaga is volt, levelét gyógyításra használták, rostjaiból ellenálló ruhát készítettek, szára pedig tüzelőanyagként jutott fontos szerephez.

Egy olyan növény eszerint amit a szegény emberek is megtudnának termeszteni ! hatása ezek szerint  olyan, hogy annak közelébe sem érnek a szintetikus kotyvalékukukkal gyógyszereikkel .
És a lényeges rész baromi olcsó szemben a gyógyszerekkel -Tehát ez is olyan, mint a többi lejáratott növény természetes anyag -beállitják ugy mintha az ördög kertjében teremne és komoly büntetéseket helyeznek kilátásba ha valaki termeszti,árulja fogyasztja .....

Ismét sikerült egy nagyszerű növényt a sárba tiporniuk mert ahogy nézem ennek a növénynek minden porcikáját fellehetne használni ....

Ha komoly kisérletezgetésre kerülne sor a fent említett betegségek körében hamar bebizonyosodna hogy a gyógyszeripar mindent megtesz annak érdekében hogy ez a növény  ne kerülhessen vissza az emberekhez ..

És még valami :
Hollandia a világ első országa, ahol receptre kapható a kannabisz. A holland Egészségügyi Minisztérium azért szánta rá magát a lépésre, mert a marihuánából készült fájdalomcsillapító bizonyos betegségek esetén hatékonyabbnak bizonyult a hagyományos fájdalomcsillapítóknál.

 

A holland orvosok mostantól a HIV-pozitív, a rákos, valamint a szklerózis multiplexben szenvedő betegeknek írhatják föl a kannabiszból készült fájdalomcsillapítókat, abban az esetben, ha a hagyományos gyógyszerek hatástalannak bizonyulnak, vagy mellékhatásaik rontanák a beteg egészségi állapotát.
Megjegyzés : Miért nem ezzel kezdik a kezeléseket ,elöbb megmérgezzük a beteget majd vészesetben visszafordulunk a természethez ? ha netán haláleset történik akkor azt a canabis számlájára utalják ?

Kiegésziteném már ennyi informácioból -  bármelyik fájdalomcsillapitónál jobb + ne feledjük nincs függőség sem -ezt a gyógyszerekről azért nem mondanám el  -és a morfintapaszokról sem amit  azok a betegek kapnak akiknek már elviselhetetlen fájdalmai vannak .

Nem reklámozni akartam csak kicsit másik oldaláról is megvilágitani ezt a lebecsmérelt növényt ,ami ne feledjük régen mindennapos fogyasztási cikk volt .....

http://thc.blogol.hu/?perm=1437634

csubi
Ui:  A cikkben szereplő apuka nagyon jól döntött és semmiféle kockázatot nem okozott a gyerekének ,mert a patkányméreg -idegméreg helyett ,egy olyan anyaggal probálkozott segiteni ami a természetben megterem ,és évszázadok óta ismert a hatásairól-egyetlen kockázata azért volt -ez pedig az állami aparátus büntetése amiért tiltott anyagot használt -kiváncsi lennék megbüntetik e? + a sok tanult orvos rofesszor fejére is amikor rádöbbentek hogy egy mezei apuka többet ért a gyógyitáshoz mint ők  :o :P
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Ha már ebben a  topic-ban kezdtünk csevegni Csabikám erről a remek emberről (Gyökössy Endréről), akkor mint főmoderátor engedd meg. hogy ezt a remek Bandi bácsi-féle meglátást és életfilozófiát, miszerint a jó pár- és emberi kapcsolatokhoz a legideálisabb "elszenvedni egymást szeretetben".
Én  is itt dicsérem meg hát és egyúttal megköszönöm a mi Rozbinknak a figyelmességét, mert ez valóban a mai emberhez szól(t)!

Szeretettel: Gyuszi

Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

Rozbi

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 217
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Szia Csubi!

Valóban kissé ;D elkanyarodtunk ettől a topictól, de a válasz ide kellett. De mint főmoderátor, hy gondolod, átteheted máshová (is)! ;)

Jó Veletek beszélgetni! ;D

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Sziasztok !

Végül is maradhat ,hisz ez egy nagyon szerteágazó témájú topic  ;)
De térjünk vissza  arra amiért ez a topic valójában létrejött -ez nem más mint a tudományos emberek tudománytalan tanácsai amit mind az orvosok mind a szakértök mind az egészségügyben tevékenykedők elhisznek ,és ezzel tulajdonképpen  többet ártanak mint használnak -

Vegyünk egy bármilyen betegséget mondjuk az asztmát
Kitalálják ez + az okozhatja ezért tiltanak félelmet keltenek az emberekben -
http://hu.wikipedia.org/wiki/Asztma#Megel.C5.91z.C3.A9se
bármelyik betegségnél megtalálható a VALÓSZÍNŰLEG szó -tehát fogalmuk sincs a kiváltó okokról ,ezzel a ténnyel most a fórum betegségek topicjánál figyeltem fel igazából -

Oktatnak tanítanak- utasítanak- tiltanak  holott fogalmuk sincs a kiváltó okokról

http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=42.msg147#msg147
És a dohányzás ami minden betegség alapja ....ugye most dohányzás elleni kampány is van ,már nem is lehet lassan sehol sem dohányozni  ,mert igy kell védeni az egészséget  ,majd rájönnek pár év után ezeknek az intézkedéseknek tiltásoknak semmi alapjuk nem volt ,mert a betegek száma nemhogy csökkenne hanem növekszik
Valahol örülök annak hogy tiltják a dohányzást mert igy magyarországon is bebizonyosodik majd  hogy egészen más van a háttérben ,mert már most leirom  hogy a betegségek száma növekedni fog.

Tovább nő az asztmás betegek száma


Mintegy 25 millió amerikai, azaz minden tizenkettedik ember asztmás, és a betegek száma egyre növekszik annak ellenére, hogy az elmúlt években számos intézkedés lépett életbe a kiváltó tényezők, például a beltéri dohányzás visszaszorítására - közölték kedden kormányzati kutatók.

"Annak ellenére, hogy a kültéri levegőtisztaság javult, és két gyakori kiváltó ok - a passzív és az aktív dohányzás - visszaszorult, az asztmások száma növekszik" - tudatta közleményében Paul Garbe, a CDC illetékes részlegének vezetője.
A gyerek körében nő legnagyobb mértékben az asztmás megbetegedések száma

A növekedés a gyerekek körében a legnagyobb, jelenleg az amerikai gyerekek 9,6 százaléka, a felnőttek 7,7 százaléka asztmás. 
2001 és 2009 között a fekete gyerekek körében csaknem 50 százalékos volt az emelkedés, az utolsó vizsgált évben a nem spanyolajkú fekete gyerekek 17 százaléka volt asztmás.

Az asztma élethosszig tartó, súlyos betegség, ezért addig is, amíg kiváltó okait jobban megismernék és megszüntetnék, a már érintett páciensek felvilágosítását és hatékonyabb kezelését tekintik elsődlegesnek a CDC szakemberei.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/asztma/11071/tovabb-no-az-asztmas-betegek-szama

Több érdekesség is van ebben a cikkben -élethosszig tartó  ?  kiváltó okait jobban megismerni ?   

Kb ez a modern orvostudomány  -kijelent majd cáfol -kijelent majd cáfol -   és ezt orvosi egyetemeken tanitják .....

Vajon a mészégetöknél beszívott levegőtől ,vagy a barlangok levegőjétől  miért javulnak vagy gyógyulnak ki a betegek ?
Talán Etának is lesz erről pár gondolata  ;)

És a SÓ .... érdekességként minden betegségnél feltűnik valamilyen formában ....... ;)

csubi"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail

Egyáltalán nem bántódom meg! ;) Úgy gondolom,az a rengeteg tudás, amit az egyetemen belénk zsúfoltak, nem kellene elveszni hagyni, hanem valahogy szintetizálni kell a rendszerrel. Ezt próbálom megtenni. (egyébként Hamer doktor is ezt mondta!)

A skarlátot, úgy tanultuk, el lehet kapni többször is. Csak nem a Str. pyogenes lesz a mikróba, hanem pl. a Staphylococcusok valamelyik válfaja. A tünetek ugyanazok. Ez egyetemi tananyag, független a GNM-től, de igazán itt összeér a két teória, hiszen ez pontosan azt bizonyítja, hogy ha egy mikróbát kiiktatsz, majd a másik elvégzi a feladatot.

A baj nem is ezzel van, hanem, hogy gondolkodni (szintetizálni) felejtettek el a kollégák(tisztelet a kivételnek) és a félelemkeltés, nomeg a fenyegetés (konstelláció) itt is működik, nemcsak a nem orvos állampolgároknál. Ha láttad volna, milyen cikket írtak rólam a battai újságban! Két napig konstellált voltam! Pedig csak az Eü. törvény szerint tájékoztattam a szülőket, ami a kötelességem is!

És lehet szidni az orvosokat, de azért a nagytöbbségük tényleg segíteni akar! És tényleg nagyon sokat tanult! (pl. roppant fontosnak érzem az anatómiát és az élettan-kőrélettant!)

Szóval Te se bántódj meg! Nagyon örülök, hogy van, aki veszi a fáradtságot és tájékozódik! Bár lettek volna többen azok közül a szülők közül is, akiknek pont ezt mondtam az oltás kapcsán!


Kedves Rozbi !

Csak szeretném a figyelmet felhivni olyan dolgokra amik mellett az emberek 99% egyszerüen elsiklik ,mert nem veszi a fáradtságot hogy utánna nézzen -ennek éppen tegnap is tanuja voltam ,mert a kenderrel való gyógyulást belinkeltem az egyik fórumon -megjött a válasz és röviden az volt -MÁR MAGA AZ ÖTLET IS RIASZTÓ !..

ezek az előitéletek amit az emberek tudatába tápláltak   -magam is egyből a kábíitószerre gondoltam ,de nem véletlenül van a nevem alatt a kutató szó  ;)  ugyanis ha valami érdekel annak utánna eredek és nem elégszem meg az egyoldalú magyarázatokkal  ! -majd a válaszomban belinkeltem az itteni írásomat a hölgynek ,aki már tagja is a fórumunknak bár még nagyon hitetlen  ::)  kicsit ledöbbent és már más megvílágitásból is látja azt amit eddig riasztónak tartott -és elgondolkodott legalább egy kicsit -vajon egy ilyen sokoldalú természetes növényt hogy kiálthatnak ki kábítószernek és tilthatnak minden erővel .....
Ha már elgondolkodtatok pár embert a kutatásaim eredményével már megérte a fáradtságot -kb fél óra munka volt , nem úgy mint a só  mert ott már több hónapot keresgéltem !! és tudom meg is lesz az eredménye  ;)

Amit irsz hogy sokat tanultál ez igaz -csak az a baj sok felesleges dolgot oktatnak/ nem az orvosok hibája !!/ és amit kéne azt meg vagy kihagyják vagy éppenhogy az ellenkezőjét oktatják  az igazságnak - Első és legfontosabb dolog az anatómiai ismeretek  ezen változtatni nem is tudnak sokat  ;D  de a virusok baktériumok amikből x millióféle-fajta létezik és kikiálltani jóbaciknak rossz baciknak ez  olyan mint egy gyerekmese -
Az orvos tanhalgatok igen nagy % tényleg becsületes és  tanul -de csak azt amit kell  hogy a vizsgát letegye  hogy orvos lehessen . Közben valóban nem is marad idejük gondolkodni azon -tényleg igy van ?
Kicsit eltérek az orvoslástól -mert most az éretségi tételeknél is feltünt -teljesen hasznavehetetlen témákkal foglalkozik pl a magyar érettségi
http://www.fn.hu/belfold/20110501/ilyenek_magyarerettsegi_tetelek/
Ki veszi ennek a hasznát a további életében ?  baromságnak és felesleges időpocsékolásnak tartom személy szerint -majd a való életben amikor pl kvizzjátékra jelentkeznek ,alapvető kérdésekre sem tudnak válaszolni ..hiába 1-2 éve éretségiztek le .
Mindig is nagyra tartottam pl a sebészeket -jópár ismerösöm van -de ott a kézügyesség is alapvető az anatomián kivűl -aztán az olyan gyerekorvosokat akik mint Te nem ragaszkodnak az eltorzitott valósághoz hanem nyitottak másféle gyógymodokra is -vagy egyszerüen csak azokra a praktikákra amiket évszázadok alatt sikeressen használtak az anyukák ,nagymamák hogy a gyerekük fejlödjön ,vagy meggyógyuljon .Ezt a mai rendszer teljesen elszeretné tüntetni törölni -most benne vagyok és látom  magam is mennyire eltorzult a gyógyitásnak nevezett szakma pl a gyerekgyógyászat.

Több ilyen  igazán segitőkész orvos kellene, mint amilyen Te is vagy !!! és persze rendes fizetés is hogy a jó szakemberek ne menjenek külföldre !!
Üdv :csubi


"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Csürdöngölő

 • Oszlopos tag
 • ****
 • Hozzászólások: 347
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Szia, Csubi,
Visszatérve az aszthma témához, 2 dolog.
Amikor a nevelőanyám balesetben meghalt, a 3 éves öcsém megbetegedett asztmában....

Az un. allergiás betegségkről ált. Félelmetes, hogy az emberek allergiát mutatnak  a környezetük legtermészetesebb élőlényeivel szemben. Olyan növényekkel, állatokkal, állati szörökkel szemben, amelyekkel már régesrég kapcsolatban álltak még az óseik is.  ( Az adventiv növényi pollenekre való allergia , még ugy- ahogy magyarázható ). Csunya kimondani, de ezek az emberek mesterségesen vannak életben tartva, sulyos gyógyszerekkel.  Elképzelhető lett volna-e egy paraszti családban, hogy vki allergiás lett volna a füre, a frissen száritott széna porára, a háziállatok szőrére, vagy a mindenütt jelenlévő poratkára? Az ilyen emberek egyszerüen kiszelektálódtak volna. És ma? A gyerek már nem mehet ki a fübe focizni, mert füallergiája van, nem simogathat meg egy cicát vagy lovat, mert szörallergiája van, sőt: egész évben rettegnie kell, milyen virág, füféle vagy gomba 'rontja a levegőt'...
Egy ismerősöm nemrég tért haza Irországból. A gyereke aszthmás. Ott kevésbé mutatkoztak a tünetek, itthon steroidokon él...
Mi lehet az oka ezeknek a betegségeknek? Környezeti vagy mentális mérgezettség, vagy a 2 együtt?
Az nem járható ut, hogy már a tv is fenyeget: (pollenjelentés... ), Az orvosok meg csak végzik az allergiavizsgálatokat, s mondják ki a verdiktet az emberekre: ezt se birod, azt se birod... s adják a sulyos gyógyszereket...
Ti mit gondoltok minderről?
Üdv:Cs.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail

Visszatérve az aszthma témához, 2 dolog.
Amikor a nevelőanyám balesetben meghalt, a 3 éves öcsém megbetegedett asztmában....

Az un. allergiás betegségkről ált. Félelmetes, hogy az emberek allergiát mutatnak  a környezetük legtermészetesebb élőlényeivel szemben. Olyan növényekkel, állatokkal, állati szörökkel szemben, amelyekkel már régesrég kapcsolatban álltak még az óseik is.  ( Az adventiv növényi pollenekre való allergia , még ugy- ahogy magyarázható ). Csunya kimondani, de ezek az emberek mesterségesen vannak életben tartva, sulyos gyógyszerekkel.  Elképzelhető lett volna-e egy paraszti családban, hogy vki allergiás lett volna a füre, a frissen száritott széna porára, a háziállatok szőrére, vagy a mindenütt jelenlévő poratkára? Az ilyen emberek egyszerüen kiszelektálódtak volna. És ma? A gyerek már nem mehet ki a fübe focizni, mert füallergiája van, nem simogathat meg egy cicát vagy lovat, mert szörallergiája van, sőt: egész évben rettegnie kell, milyen virág, füféle vagy gomba 'rontja a levegőt'...
Egy ismerősöm nemrég tért haza Irországból. A gyereke aszthmás. Ott kevésbé mutatkoztak a tünetek, itthon steroidokon él...
Mi lehet az oka ezeknek a betegségeknek? Környezeti vagy mentális mérgezettség, vagy a 2 együtt?
Az nem járható ut, hogy már a tv is fenyeget: (pollenjelentés... ), Az orvosok meg csak végzik az allergiavizsgálatokat, s mondják ki a verdiktet az emberekre: ezt se birod, azt se birod... s adják a sulyos gyógyszereket...
Ti mit gondoltok minderről?

Szia Gabi !
az asztmának van külön topicja http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=42.msg147#msg147
az akadémikus  találgatást  javaslom- felejtsd el  ;) 
És igen a félelem keltés amit nap mint nap hallani -csakhogy valami nem hagy nyugodni  mégpedig az orvosok ezt el is hiszik ????
Az egyik legnagyobb átverés a bőrrák -és az összes bőrbetegség aminek a valódi okát találgatják és csak tüneti kezelést adnak  -mást nem is tudnak -
viszont találtam egy oldalt a sok közül aminek a cime felkeltette az érdeklődésemet -mi ez ha nem félelem keltés ?
http://www.eletforma.hu/orvosi_rendelo/halalos_itelet....html

Most nem megyek bele de annyit megjegyeznék -össze-vissza hadoválnak /már megszoktuk  :D/  ezt csináld azt ne csináld  -ijedj meg ha ilyen vagy olyan  stb - majd egy másik tanulmány kimutatja  hogy amit eddig állitottak annak a fele sem igaz ,de már jó pár emberben elültették a félelmet -pl a naptól -ami nélkül a földön "élet sem volna" !!
Ez ugye a leősibb dolog ami létezik ,és most beállitják halálos betegséget terjesztő dolgok közé ?
Ha nem csak a medicinát nézzük hanem mondjuk Szendi irásait -vitáit az orvosokkal -már komoly ellentmondásba ütközik az elméletük ,ami alapján darabolják és akár lassú halálra itélik az embert -
Tulajdonképpen soohasem értettem hogy lehetséges az hogy az ember meghaljon egy bőrelváltozástól -láttam már olyan öreg embert akinek nem egy hanem 5-6 komoly méretű és igen csunya elváltozása is volt csak a fején !! 80 éves elmult már -és vigan kijár a dagályfűrdőbe napozni szinte minden nap -akkor most hogy is van ? nem áll össze a kép -viszont látom a fórumokon hogy a fiatalok nap mint nap kérdezik a többieket hogy a belinkelt képen lévő anyajegy vajon rákos e ?  Reszketnek ha egy egy anyajegy megjelenik rajtuk !!
Ami viszont érdekelne Ki-Kik azok akik ennek a valóságalapját elfogadták  és ki engedélyezte azt hogy ezzel a drasztikus módszerrel kezelgessék az embereket -és az összes bőrgyógyászt is akik ezeknek a rémhírterjesztésnek  a szolgálatába szegödött -mi alapján merik ezt megtenni ?? hires nagynevű orvosok, professzorok és "szakemberek"  mert találhatunk a rémhírterjesztök között  bőven ,akik a nevüket adták egy olyan dologhoz amiről fogalmuk sincs -de az embereknek elég annyi ha egy szaktekintély elmondja a rémmeséjét -de gondoljatok abba bele ha valakinek ,mondjuk egy tizenévesnek találnak egy rákos anyajegyet -kivágják -vajon ezután milyen félelmei lesznek ,a naptól ami nem más mint :

 "Egy távoli csillag energiája hozzánk eljutva olyan vegyi reakciókat idéz elő szervezetünkben, amelyek örömöt okoznak nekünk, kigyógyítanak a depresszióból és D-Vitamint termelnek bennünk. "

Ennek a témának is lesz folytatása szerintem ,remélem majd Ági is leirja a saját történetét melanoma ügyben ....

Itt egy kis ízelitő a rmek akadémikus orvoslás tárházából :

RÁKGYÓGYITÁS /ilyen cimet egyáltalán hogy mertek adni ennek az oldalnak ?/
http://www.rakgyogyitas.hu/oldalak.php?cikkkat=&friss=&id=58&page=5

és miért mondom hogy  "lassú halál" ?

http://www.rakgyogyitas.hu/oldalak.php?cikkkat=&friss=&id=58&page=6csubi"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Diana

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 598
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Sziasztok!
Gabi feltette a kérdést mi lehet az allergia oka környezeti vagy mentális?
Szerintem mint sok más hasonló beállítódású ember ezen elváltozás is lelki vonatkozású.Ha az allergia gyökerét keressük és nem koncentrálunk pl: a tej allergiára konkrétan,,inkább azt nézzük mit képvisel,és tudjuk azt hogy van három alapvető élelmiszer ami az élet három aspektusát hordja:
A tehéntej és származékai ,az anya analógia láncát hordja magában
A búza és származékai, az apa analógia láncát
A mikrószkópikus gomba/candida, a halált képviseli.
Mindíg a három közül valamelyik okoz alapvető anyagcsere zavart.
Meg kell keresni személyre szabottan,melyik az ami zavart okoz.Ez a probléma gyökere.
Az allergiáknál is az elváltozás gyökerét keressük,
homotoxint keresünk ez nem allergia vizsgálat.
Ez is lehet egyfajta megközelítése az allergia elnevezésű lelki  zavarnak.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Ez mi ha nem félelemkeltés ?

A gyulladás lehet a rák oka? :o

Krónikus gyulladásos folyamatok indíthatják be a rákképződést - hangsúlyozta a Semmelweis Egyetemen tartott előadásában Sinkovics József, a Dél-Floridai Egyetem professzora.

"Egy krónikus gyulladás nagy veszélyt rejt magában" - jegyezte meg a tudós. Minden kórokozó, legyen az baktérium, vírus, gomba, vagy élősködő, még ha egyébként nincs is karcinogén hatása, kivétel nélkül előidézheti ezt a folyamatot. A karcinogén hatással rendelkező kórokozók, mint amilyen például a fekélybetegséget kiváltó Helicobacter pylori, két oldalról - közvetlenül és a gyulladásos folyamaton keresztül is támadják a szervezetet.

http://napidoktor.hu/tart-farticle-100-12872/A_gyulladas_lehet_a_rak_oka

Ezért mennyit dolgozhatott kutathatott és vajon mennyi pénzt kapott  ::)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Gondoltam ide elfér mert "ez sem állja meg a helyét abban a formában ahogy előadják, hogy a parlagfű mennyire káros "

A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk?

 ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg. Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény.

Lajos Atya védelmébe vette és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb . A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni.

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre.

http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=987:a-parlagf-a-leghasznosabb-gyogyito-noevenyuenk&catid=44:jelen&Itemid=163
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Számomra a legnagyobb hazugságok egyike az hogy a rák megelőzhető  -rengeteg oldalt találtam amiben ezt sugalják az emberekbe -itt az egészséges életmod a táplálkozás sport  stb szerepel és ki ne hagyjam a szűrővizsgálatokat sem ,majd a kezdeményezéseiket sem ,séta a mellrák ellen elnevezésel  -és akkor mi történik ?? még többen fognak pánikolni

Kielemezhetném ezt az irást is mert ebben is vannak olyan részek amik éppenhogy ellentétes magyarázatot adnak egy egy tévhitnél -akár a mammográfiával is kezdhetném -vagy a" hibás "génekkel  de a legjobban az utólsó tetszik :
12. tévhit: Az emlőrák megelőzhető

Tény: Igaz, hogy bizonyos kockázati tényezőket, például az elhízást és a mozgáshiányt megváltoztathatjuk, még nincs elég információ az emlőrák okáról ahhoz, hogy megelőzhessük a betegséget. A megelőzés lehetőségének kidolgozásához további kutatásokra lesz szükség.

ez a kutakodásosdi vajon mennyibe kerűl világszinten ?   

Aki ismeri a mellrák /emlő/ valódi okát annak  ez az összeállitás, csak egy újabb bizonyiték arról a fejetlenségről ami az akadémikus tudományt jellemzi  -ez röviden arról szól hogy kitalál majd megcáfol kitalál majd megcáfol .........................

http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/daganatok/14807-mellrak-tevhitek-es-tenyek

 
csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
A kávé fogyasztása nem egészséges -2 csésze fogyasztása még egészséges - a kávé fogyasztása növeli a szivbetegségek a magas vérnyomás kialakulását - a kávé fogyasztása egészségtelen  ezt a legtöbben igy tudják -De ezt ki bizonyitotta és az orvosok mi alapján tanácsolják a betegeknek főleg a sziv és érrendszeri betegségekkel hozzáfordulokat hogy ne igyanak kávét ?

Teljes a zűrzavar hisz amiota élek a kávét mindig is egészségtelennek tartották -mivel magam is iszom 5-6 néha a 10 csészével nem értettem meg az összefüggéseket  -miről hadoválnak a tanult szakértők  :o
Ma már rájöttem fogalmuk sincs  semmiről hanem kitalálják x összetevő káros -majd ezt 10 -40 év mulva  lazán megcáfolják mintha semmi nem történt volna .
és most jön az amire senki sem számitott :
A kávé akár 20 százalékkal is csökkentheti a mellrák kialakulásának a kockázatát -

http://www.168ora.hu/tudas/sosem-gondolta-volna-a-kave-es-a-mellrak-kapcsolata-75481.html

A kávé akár 20 százalékkal is csökkentheti a mellrák kialakulásának a kockázatát - derült ki a stockholmi Karolinska Intézet legújabb kutatásából. A vizsgálatba több mint 6000, a menopauzán már átesett nőt vontak be, és meglepő eredményeket tapasztaltak. Azoknál a nőknél, akik napi öt csésze kávét vagy annál többet fogyasztottak, akár 57 százalékkal csökkent a betegség kialakulásának esélye, összehasonlítva azokkal, akik csak napi egy kávét fogyasztottak.
http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110511-megtalaltak-a-mellrak-ellenszeret-egyszerubb-mint-barki-gondolta-volna.html


" Egyes kutatások szerint a kávé a hiedelemmel ellentétben nem növeli, hanem csökkenti a vérnyomást. Ez annak a következménye, hogy a csersav stimulálólag hat az érrendszerre, és kitágítja az érfalakat."

http://www.nestle.hu/eletmod/StaticPages/Taplalkozas/Kave_es_koffein.aspx

Évek óta azt hallgatjuk, a kávé mennyire egészségtelen. A legújabb kutatások alapján azonban ez nem feltétlenül van így: segíthet a cukorbetegség, a Parkinson-kór, de még a gyomorrák kockázatának csökkentésében is.

A cukorbetegség kockázatának csökkentésével összefüggésben több közelmúltbeli tanulmány is pozitív eredményről számol be. Egy iowai tudóscsoport 11 éven keresztül vizsgált 28 ezer nőt. Azok, akik legalább négy bögre kávét ittak naponta, 20 százalékkal ritkábban lettek cukorbetegek, ráadásul a koffeinmentes kávét fogyasztók körében akár 30-40 százalék is volt a kockázat csökkenése.

Finnországban a napi három-hat kávét fogyasztó vizsgálati alanyoknál 25 százalékos csökkenést mutatott a diabétesz kockázata. Mindkét esetben a betegség egyéb kockázati tényezőit – mint a súly, a táplálkozás és a mozgás mennyisége - is figyelembe vették az eredmény súlyozásakor. A tudósok még mindig vizsgálják, mi okozhatja a koffeinmentes kávé előnyét a hagyományossal szemben, és hogy ennek mi köze van a súlykontrollhoz.

http://www.nana.hu/test-es-lelek/egeszseg/kave-megsem-olyan-egeszsegtelen-102694.html

A másik számomra hihetetlen megállapitásuk a tojással függ össze koleszterin növelő és hasonló mendemondák -erről is keresek anyagokat mert volt idő amikor a naponta 10 tojásból ettem a rántottát + még nyersen is fogyasztottam -hihetetlen energiát képes adni  ;)

csubi

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Találtam egy igazi remek félrevezető  +rejtett pánikkeltő anyagot  :

A rák is megelőzhető. De hogyan?   ::)

"Az első és legfontosabb, hogy felejtsük el a dohányzást – ha most leraknánk a cigarettát, akkor is húsz évig lennének még tüdőrákosok –, ha rászoktunk, mindent megér, hogy megszabaduljunk tőle, mégha nehéz is. "   ::)
 A legtöbb dohányos azzal érvel, miért hagyna fel káros szenvedélyével, amikor számos olyan példát tud mondani, amely azt igazolja, hogy több évtizedes dohányzás után is lehet egészséges az ember nyolcvanévesen is. Az orvosok erre azt mondják, szerencsés kivétel mindig akad. A statisztikák ennél kijózanítóbbak, tíz dohányos közül általában egy-kettő tüdőrákos lesz, :o míg a többi nem éri meg azt a kort, hogy kialakuljon nála a daganat, mert hamarabb elviszi valamilyen más nyavalya, például egy infarktus, amely akár kapcsolatba is hozható a dohányzással.  :o

"Az utóbbi időben egyre több a bőrrákos, ez semmi mással nem magyarázható, mint az emberi felelőtlenséggel; a nyaralásnak nem arról kellene szólnia, hogy egy hét alatt rákvörösre égünk" -   ::) hangsúlyozza a rákliga elnöke,  aki szerint ha el akarjuk kerülni e daganattípust, óvakodnunk kell a napozástól.  De nem lehet megfeledkezni azokról a szexuális úton terjedő betegségekről sem, amelyek rákot okozhatnak. Ilyen például a már említett HPV vírus által okozott méhnyakrák, amely évente 400 asszony életét követeli. A baj ez esetben is igen egyszerűen megelőzhető: ne váltogassuk túl gyakran szexuális partnerünket (vagy legalább használjunk óvszert), adassuk be a védőoltást - egyelőre nagyon drága, 90 ezer forint -, vagy járjunk el szűrésekre. A szűrővizsgálatok hasznosságát leginkább a finnországi adatok bizonyítják: ott évente "mindössze" két nő hal meg méhnyakrákban,  míg itthon a háromévente behívott nők alig tíz százaléka jelenik meg a szűréseken, ahogyan a mellrák kiszűrését szolgáló vizsgálat sem túl népszerű, jó ha a nők fele elmegy ezekre. És még csodálkozunk a siralmas hazai statisztikákon?

Sajnos sokan bedölnek ezeknek a mendemondáknak mert egy tanult szakember,  a Rákellenes Liga elnöke nyilatkozta .

http://hvg.hu/egeszseg/20100204_rak_megelozes_szabalyok

Tapasztalatból inkább Hamer doktornak hiszek -
"a mai Orvostudomány nem képes gyógyítani,a sürgősségi beavatkozások azok, amik szükségszerűvé teszi a jelenlétüket. Amint Hamer doktor kijelenti 5000 hipotézisből építenek kártyavárat."


csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”