Szerző Téma: Hírek a nagyvilágból  (Megtekintve 41622 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #90 Dátum: 2014.Január.24, 08:11:30 »

Nagy-Britanniában eladnák a lakosság egészségügyi adatait    :o :o


Az NHS brit egészségügyi hivatal összegyűjtené, majd értékesítené a szigetország összes lakójának egészségügyi információit. Az adatokat biztosítótársaságok és gyógyszergyártó cégek vásárolhatják majd meg.
Az elképzelésről a The Guardian számolt be és óriási felzúdulást váltott ki, néhány óra alatt 900 felhasználó bírálta a javaslatot. Az ötlet lényege, hogy az NHS létrehozna egy anonim online adatbázist, ahol az emberek különböző betegségekkel és egészségügyi kockázatokkal (pszichés problémák, rák, ivási és dohányzási szokások stb.) kapcsolatos adatait gyűjtenék össze a háziorvosok és a kórházak aktáiból, melyeket digitalizálnának majd eladnának. Korábban még soha nem történt olyan, hogy egy nemzet összes lakosának teljes kórtörténetét egy helyen tárolták volna.

A program támogatói azzal érvelnek, hogy az új platform felgyorsíthatja a gyógyászat fejlődését, könnyebben kiszűrhetők a mellékhatások, és ezáltal életeket menthet, az adatvédelmi szakemberek ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a túlzott és átfogó adatgyűjtés miatt. A kritikák között van, hogy senki sem tudja majd, kik férhetnek hozzá a személyes információihoz és azokat miként használják fel. Az adatbázis a tervek alapján már a nyáron elérhető lesz a világhálón és az ott tárolt fájlokhoz hozzáférést szerezhetnek az egyetemi kutatóintézetek, a biztosítótársaságok és a gyógyszergyártók. Az egészségügyi adatlap tartalmazza majd az illető egészségügyi azonosítóját, születési időpontját, irányítószámát, etnikumát és nemét, mindezekhez egy hamis nevet rendelnek.

A nyilvántartás működését a HSCIC nevű brit központ fogja felügyelni. A szervezet közölte, hogy csupán egy kicsi, elméleti kockázata van a projektnek, annak, hogy egyes betegek azonosíthatók lesznek. Ennek oka, hogy a biztosítótársaságok és a gyógyszergyártók már most is rendelkeznek egészségügyi adatokkal, így ezeket összekapcsolhatják a betegek aktáival. "Rengeteg adat birtokában lehetséges lehet az egyes emberek azonosítása, ez csupán attól függ hogyan használják az adatokat. De véleményem szerint ez apró, teoretikus kockázat" - nyilatkozta Mark Davies igazgató.


A közvélemény megnyugtatására az NHS England 26 millió háztartásnak küldött tájékoztatót "Better Information Means Better Care", azaz a több információ jobb kezelést jelent címmel, melyben leírják, hogy az adatbázist megosztják külső kutatókkal és egyéb szervezetekkel, kivétel, ha az emberek nem jelzik ennek ellenkezőjét saját háziorvosuknál. Vezető kormányzati és egyetemi tanácsadók szerint azonban egy ilyesfajta szabályozás egyértelmű adatvédelmi irányelvek nélkül súlyos kérdéseket hagy nyitva és a bizalmat alapjaiban rombolja.

Az NHS tanácsadócsapatában ülő Julia Hippisley-Cox professzor szerint a megoldásnak ugyan vannak előnyei, de a pácienseknek le kell tudniuk kérdezni, hogy ki és milyen célból kezeli az adataikat, illetve létre kell hozni egy egyszerű rendszert, ahol a megosztásról rendelkezhetnek. Az ezt ellenző Davies szerint viszont nincs szükség független ellenőrzésre, attól tart, hogy 50 millió auditor nézne át folyamatosan a válla fölött, ezzel Anglia teljes lakosságára utalva. Véleménye szerint a betegek érdeke az adatbázis megnyitása a kereskedelmi cégek számára, és már most is vannak magánkórházak és egyéb vállalatok (pl. a Virgin), melyek betegadatokat vásárolnak az NHS-től. Szerinte a trend folytatódni fog mindaddig, amíg ebből a betegellátásnak előnye származik, de elfogadja, hogy vitát kell nyitni a kérdésről.

Egy vizsgálat szerint már most komoly adatkiadások történtek, például Wales kormányzata 11 000 rákos beteg személyes adatait biztosította a kezelés módja és várakozási idők megállapításához, és ezek között volt a nevük, címük és születésük ideje is. Egy másik esetben több ezer, az NHS kórházaiban szülő nő adatait használták fel egy anyasági adatbázis létrehozásához. A páciensek neve és címe most is kikérhető, a kutatóknak ennek lekérésére további információkérés miatt van lehetőségük.

Az emberek közül sokan attól tartanak, hogy az egészségügyi és más adataik miatt hátrányos helyzetbe kerülnek a munkahelyeiken vagy egy életbiztosítási szerződés megkötésekor. Phil Booth, a betegeket képviselő medConfidential koordinátora szerint csak idő kérdése egy katasztrófa bekövetkezte. Véleménye szerint az adatlekérés öt indoka túl széles kört ölel át; ezek a gyógyítás javítása, egészségügyi intelligencia, auditálás, egészségügyi kutatás és a szolgáltatások jobb tervezhetősége. "A hivatalnokok bizonygatják, hogy mindezt kutatási célból és a kezelés javítására teszik, de már az első adatok feltöltése előtt nyilvánvaló a nem-orvosi, nem kutatási célú felhasználás." Szerinte ennek az óriási, minden orvosi bejegyzést tartalmazó központosított adatbázisnak potenciálisan korlátlan a felhasználási területe.

Az NHS még a héten közzéteszi saját értékelését a titoktartási kockázatokról és kiemelik, hogy az adatbázis célja "gazdasági növekedés elérése azáltal, hogy Anglia az egészségügyi kutatások világszinten vezető országává válik". Kiemelik, hogy az ezzel kapcsolatos vitának tényeken kell alapulnia, a különböző adatok kezelésével kapcsolatos bonyolult módszer alapos megértésével.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Mick

 • Távgyógyulók
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 110
  • Profil megtekintése
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #91 Dátum: 2014.Május.15, 09:56:40 »
Kedves Fórumtársak!

Elsőre nem akartam feltenni a fórumra, de ajánlatra mégis megteszem. Pozitív hír, dörcögés, netán összeesküvés-elmélet? Ha esetleg nincs jó helyen, kérek egy moderátort, helyezze át a megfelelő topikba.
Nem tudom mennyire figyelitek a körülöttünk történő eseményeket, olyanokat, amelyeket a főáramú média kevésvbé hoz nyílvánosságra. Nos, nyugat irányba tekintve, ott vannak a németországi, hétfői, úgy nevezett figyelmeztetö tüntetések (már ha "tüntetés" egyáltalán a megfelelő fordítás). A rendezök infója szerint immár több, mint 60 városban. A legnagyobb a fövárosban, ahol hétfönként többezer ember gyülik össze. Érdekes módon, ilyenkor kikapcsolják a teret figyelö webkamerát. Miért is? Ezen csoportosulás mottója: béke. Politikailag független, ezt minden alkalommal hangsúlyozzák is, mivel a főáramú média próbálja az egészet jobboldali hovatartozással elsöpörni.
Bárki, akinek mondanivalója van, ott megteheti. Érdekes egy volt repülőgépmernök 2 perces fellépése Drezdában. A videó szerint azért "volt", mivel a nyilvánosság elé lépett a légi permetézés (chemtrail) bizonyításával, ezért elbocsájtották állásából - a felszólalásában a következöket mondja: három nappal azután, amiután a bizonyítékokkal (képek, stb) felkeresett egy zöldpárti képviselőt és nyilvánosságra hozta, hogy mi is a helyzet, meg hogy bármilyen kivizsgálási bizottság előtt vallomást tenne, megjelent otthonánál a főnöke és közölte vele, hogy fentről jövő parancsra el kell bocsájtsa a cégtől. Nem fog már többé állást kapni a légi közlekedésnél. Bárki, akit érdekel, mehet hozzá és megmutatja, beszámol, minden ott van nála... utána még részletez egy s mást a permetezési technika beszereléséről, mérésekről, a szerekről, meghogy védőöltözéket kellett viselniük a feltöltött, nagyon mérgező, nanorészecskés, szerek miatt. Egyébként civil alkalmazott volt, katonai felügyelett alatt.
A videó végén az utolsó mondata: annyit akarok mondani, hogy mi egy ökológiai katasztrófába repülünk, aki nem akarja ezt megérteni, megmutatom a bizonyítékokat és bármilyen vizsgáló bizottság elé állok. Készen állok... (itt elkezdenek tapsolni, ha jól értem, azt mondja, hogy: készen állok, vallomást tenni.

http://www.youtube.com/watch?v=geB_IadUV_Q&feature=player_detailpage

Maradjatok egészségesek, M

Döme

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 335
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #92 Dátum: 2014.Május.15, 13:33:01 »
Szia Mick!

Ezeket a hétfői tüntetéseket a kiélesedő orosz - ukrán helyzet miatt szervezték, vagy ettől függetlenül léteztek már korábban is..?

Üdv: Döme

Mick

 • Távgyógyulók
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 110
  • Profil megtekintése
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #93 Dátum: 2014.Május.15, 13:50:11 »
Szia!

Részben igen. Meg azért is, mivel a főáramú média egyoldalúan, illetve helytelenül (enyhén szólva) tudósít. Közkérdés szerint a nép 70%-a (már) nem hisz a főáramú médiának.
(Zárójelben megjegyzem, hogy a hétfői tüntetésnek tradiciója van, ezzel vette kezdetét 90-ben az NDK-ban a rendszerváltás. Ennek a reneszanszában indította el a mostaniakat egy egyszerű ember). A német fővárosban vette újra kezdetét, immár több, mint 60 városban rendezik. Ahogy ott közölték, a szikra átugrott Ausztriára és Svájcra is. Ahogy szinte minden alkalommal hangsúlyozzák, nincs pártpolitikai háttere, nem ez ellen vagy az ellen gyűlnek össze hanem a békéért.

Íme egy összefoglaló videó most hétfőröl: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LqEVHbPjTHw

Üdvözlettel, M

Döme

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 335
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #94 Dátum: 2014.Május.15, 16:42:53 »
Köszi, Misi!
Bár a videón elhangzott szövegeket legfeljebb töredékében sikerült megértenem, azért az összefoglaló adott egy jó összképet a hangulatról.
A feliratok pedig sokatmondóak, ki is vágtam kettőt, hogy idetehessem!

Az elsőn legfelül az áll: "Állítsátok meg az elkövetőket!"
Hogy kik ezek, az alatta olvasható.
Legalul pedig nagyjából az olvasható:"Az USA terroristái ellen, az Oroszországgal való béke érdekében!"
*az USA-terror ellen, a békéért Oroszországgal*

A kisebbik képen nagyjából azt írják, hogy "Együtt a békéért", "EU és Oroszország kéz a kézben, barátsággal"--> *"EU-Oroszország, kereskedelem, barátság"*
... A legalsó rész, gondolom, nem szorul magyarázatra.
(Misi, ha valamit rosszul fordítottam, javíts ki nyugodtan!)

Aztán volt még egy olyan transzparens is, hogy "NATO, takarodj Ukrajnából!"
valamint egy olyan is, hogy "Soha többé háborút, soha többé fasizmust!"

Kedves Misi, én nagyon örültem ezeknek a híreknek! Hajrá tüntetők!!!

...És nagyon örültem annak a tegnapi hírnek is, hogy a magyar vezetés nemet mondott a Nátónak a fokozott fegyverkezésre való felszólítást illetően, amit az ukrán helyzettel akart indokolni a Nátó!
És hála Istennek, a magyar vezetés bevállalta ezt úgy is, hogy ezzel a többi 'visegrádi' országétól eltérő álláspontot képvisel!
Remélem, következetesek tudnak maradni ebben!!!
----

*U.i: Időközben figyelmeztettek a hibás szövegközléseimre, így csillagozva a javított fordítás olvasható, áthúzva a saját, hibás verzióm. Ezúton is köszönöm a korrekciót!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #95 Dátum: 2014.Május.17, 11:34:18 »
Azért nem kell elhinni mindent ami odafentről mondanak, illetve elfelejtenek a híradókban közölni ..

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/14/vasuton-robognak-a-harckocsi-szallitmanyok-szerte-az-orszagban/
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Döme

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 335
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #96 Dátum: 2014.Május.17, 20:02:49 »
Csubi, személyes véleményem az, hogy viszont azoknak sem kell elhinni mindent, akik szeretnek sportot űzni a riogatásból! A helyzet valóban feszült, de a félelem húrjának felsrófolásával semmit sem segítünk magunknak!!!

Az Általad linkelt íráshoz tartozó fényképek és írások egy része tranzit szállítmányokra utal.

Továbbra is reménykedem, hogy jelenlegi vezetésünk nem engedi belerángatni országunkat egy idegen érdekekért folyó háborúba!

Mick

 • Távgyógyulók
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 110
  • Profil megtekintése
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #97 Dátum: 2014.Május.19, 12:17:51 »
Sziasztok!

Hogy képben legyetek, aki fent van fészbúkon, az követheti, megha a nyelvet nem is beszéli:
http://netzwerkvolksentscheid.de/2014/05/19/86-friedens-montagsdemos-und-montagsmahnwachen-am-19-05-2014-deutschland-oesterreich-schweiz/

Üdvözlettel, M

Mick

 • Távgyógyulók
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 110
  • Profil megtekintése
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #98 Dátum: 2014.Július.08, 20:24:25 »
Sziasztok!

A glóbusz másik oldalán is, ahol személyes benyomásom szerint feltünően békés, nyugodt, kedves emberek élnek, betellni látszik a pohár, íme:

https://www.facebook.com/hashtag/bustthebudget
https://twitter.com/hashtag/bustthebudget?f=realtime&src=hash
http://www.youtube.com/watch?v=81d0QIXghxg&feature=youtu.be

Szép estét, M

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #99 Dátum: 2015.Január.03, 11:03:19 »

“A rák a lehető legjobb módja a halálnak”


A BBC egykori orvosszakértője szerint épp ezért nincs is értelme keresni a rák ellenszerét.


A közelmúltban dr. Richard Smith, a BBC egykori orvosszakértője, a Warwick Egyetem tiszteletbeli professzora, és a British Medical Journal korábbi szerkesztője igencsak megosztó írással rukkolt elő, melyben azt állítja, felesleges dollármilliárdokat ölni abba, hogy megtaláljuk a rák ellenszerét, a betegség ugyanis – véleménye szerint – az egyik legkegyesebb halálnem.

A professzor meglepő kijelentését indokolta is, méghozzá azzal, hogy szerinte a rákbetegség az egyetlen, ami elég időt ad a betegeknek arra, hogy felkészüljenek a halálra, hogy elrendezzék dolgaikat és, hogy elköszönjenek szeretteiktől. Hozzátette, szerinte még a betegséggel együtt kialakuló fájdalmak is elviselhetőek, "pláne, ha a betegnek rendelkezésére áll a szeretet, a morfium és a whisky."


A szakember különös nézeteit a British Medical Journalon vezetett blogjában tette közzé, melyben utalt arra is, hogy feleslegesen elpazarolt időnek és pénznek tekinti a rákkutatásba beleölt munkaórákat és dollármilliárdokat. "Annak ellenére, hogy a betegeim zöme, mikor feltettem nekik a kérdést, hogy szeretnének meghalni, a fájdalommentes, hirtelen halált választották, úgy vélem, az egyik leghumánusabb, legkegyesebb halál az, ha valaki rákban hal meg."

"Ellentétben azokkal, akik váratlanul, egyik pillanatról a másikra halnak meg szívrohamban, agyvérzésben, vagy többszervi elégtelenségben, a rákbeteg elköszönhet, visszatekinthet az életére, sőt, írhat akár búcsúüzeneteket is. De ez még nem minden: a betegség lefolyása időt arra, hogy a beteg elrendezze a függőben lévő ügyeit, hogy meglátogasson olyan helyeket, ahova mindig el szeretett volna jutni, és hogy megbarátkozzon az elmúlás gondolatával" - írta Smith.

A professzor kijelentései egyébként nagy port kavartak nem csak Nagy-Britanniában, de az egész világon is. A cikke alatt több százan adtak hangot nem tetszésüknek, többek között olyan hozzátartozók is, akik éppen a rákbetegség miatt vesztették el szerettüket és, akik kijelentései miatt érzéketlennek nevezték az orvost. "Az anyám néhány évvel ezelőtt halt meg, rákban. Néztem, ahogy egyik napról a másikra leépül a teste, és egyáltalán nem éreztem, hogy ez a halál egyik legjobb módja" - írta egy fiatal nő, majd hozzátette, örökre az emlékezetébe vésődtek azok a képek, ahogy az utolsó napokban látta az anyját. "Ha választhatnék, nem ilyen emléket szeretnék róla őrizni."
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #100 Dátum: 2015.Február.11, 12:25:15 »

„Új Germán Medicina” miatt halhatott meg egy 4 éves cukorbeteg
Németországorvostudománycukorbetegséghalálrák

Nem kapott inzulint egy négyéves, cukorbeteg kislány Németországban, mivel szülei alternatív gyógymóddal akarták kezelni. A kislány 2009-ben meghalt, a szülők a mai napig állítják: ők mindent jól csináltak.

Halálhoz vezető testi sértés miatt kellett a bíróság elé állnia kedden Hannoverben egy apának és egy anyának, akik a gyanú szerint, bár tudtak lányuk cukorbetegségéről, megtagadták tőle az inzulint, és nyerskoszt-diétával akarták kikúrálni - írja a Bild.

Antje Renate B. és Baldur B. azonban tagadják, hogy tisztában lettek volna azzal, mennyire súlyos a 4 éves Sieghild betegsége. Az anya a bíróságon azzal védekezett, hogy azt hitte, a kislánynak csak gyomorfertőzése van. Az apa állítása szerint nem is kaptak felvilágosítást arról, hogy gyermekük cukorbeteg, mivel rossz orvosi diagnózist kaptak: – Azt hittük, mindent jól csinálunk – mondta a 32 éves férfi.

Az ügyészség szerint viszont a pár tisztában volt a helyzet súlyosságával, és tudatosan vonták meg a négyéves gyerektől az inzulint. A diabéteszre alternatív kezelést egy korábbi orvos, Ryke Geerd Hamer úgynevezett „Új Germán Medicinájából” merítettek. Az antiszemita nézeteket valló Hamertől 1986-ban vették el az orvosi engedélyét, több országban is üldözik áltudományos módszereinek terjesztése és rákos betegek engedély nélküli kezelése miatt. Nevéhez több haláleset is fűződik, többek közt saját nejét is kezelte, aki végül belehalt a mellrákba.

Sieghild 2009 decemberében halt meg, szülei ellen akkor megszüntették az eljárást. Az ügyet azért kezdték most újratárgyalni, mert újabb tanú jelentkezett az ügyészségen.http://nol.hu/mozaik/az-uj-german-medicina-miatt-halhatott-meg-a-negyeves-gyerek-1515245
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #101 Dátum: 2015.Február.12, 11:38:08 »
Drága Csabikám!

Ezeken az akadémikus butaságokon, sőt(!), mediális támadásokon már régen túl vagyunk, nem beszélve arról, hogy Hamer doktort is újra és újra beakarják feketíteni, hogy még véletlenül se terjedjen a GNM. 

Én csakis pozitívan tudok reagálni minden komplementer megoldásra, ami az emberek tudatosodását segít(het)i elő.

Szeretettel: Gyuszi

Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Hírek a nagyvilágból
« Válasz #102 Dátum: 2015.Február.13, 18:30:01 »
Előzmény

http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=295.msg10145#msg10145


.....................

Ami a magyar híradásból kimaradt, néhány ellentmondás, ill. szándékos félrevezetés:

Bild Zeitung

…Baldur (32) és Antje B. (28) kislánya 2009 karácsony napján halt meg, az akkori nyomozást lezárták. Négy évvel később jelentkezett a főtanú – a vádlott bátyja… Az édesanya és férje, akiknek még öt gyermekük van, állítólag az „Új Germán Medicina” rajongói, ami szemben áll az akadémikus orvoslással. Így amikor Sighildet inzulinra állították, az apa folyamatosan egy doktornőtől kért tanácsot a bizonyos alternatív nyerskoszt-diétáról… Sighild halála után Antje még mindig ragaszkodott Hamer doktor elképzeléseihez – nyilatkozta tegnap a vádlott bátyja. Godwin B. (42) egy már szektához hasonlító hóbortnak minősítette ezt a viselkedést. A szülők azt vallották, ők csak az influenzára gyanakodtak, amikor Sighild állapota egyre súlyosabbá vált…

Grafschafter Nachrichten

…Ilyen nem volt, ez hülyeség”, válaszolta az édesanya az inzulin megvonásának vádjára. A kislány halála előtti két napban arra gondolt, hogy csak egy gyomor- és bélgyulladása van. Az apa azt mondta, hogy nem kaptak kielégítő felvilágosítást kislányuk életveszélyes betegségéről… A vád szerint a szülők 2009-ben tudatosan és szándékosan csökkentették az inzulinadagot, mert hittek az Új Germán Medicina gyógyítási elképzeléseiben… A vádlott vallomása alapján Hamer doktor szerint a gyermeknek szüksége van az inzulinadagolásra. Az inzulint 2007-ben a szülők Uelzenben iratták fel… A két vádlott egy neonáci milliőben nőtt fel. A szülők utólag már szemrehányást tesznek maguknak, de a nyugati orvoslást sem utasították el…

Ndr TV

… A szülőket 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság gondatlan haláleset elkövetése miatt… A szülők a bíróság előtt azt nyilatkozták, hogy azt hitték, a kislánynak gyomor- és bélgyulladása van… A feljelentés szerint a szülők a diabetes kezelésénél tudatosan és szándékosan a korábbi orvos, Ryke Geerd Hamer módszereit alkalmazták, ezért egyre csökkentették az inzulinadagot. Hamer fejlesztette ki az ún. „Új Germán Medicinát”, amit a szakértők veszélyesnek és méghozzá antiszemitának állítanak be. Emiatt az orvost 1986-ban eltiltották az orvosi praxis gyakorlásától… A szülők egy nagyon radikális jobboldali közösségben nőttek fel… Az anya egy, a 2009-ben elhunyt Jürgen Rieger, ügyvéd által vezetett szövetség „germán faji közösségében” nőtt fel. A gyermek apja a „Viking-fiatalok” tagja volt, amit 1994-ben betiltottak. Mint ahogy az elhunyt kislányuknak, a másik négy gyermeküknek is ónémet nevet adtak. Mindkét vádlott tagadja azonban, hogy neonácik lennének… A 42 éves apa bátyja csak 2013-ban ment a rendőrségre, ő volt az, aki az ügyet újra elindította. Kérdéses azonban, hogy szavahihető-e a tanú. Egy közös vállalkozás meghiúsulása óta a két testvér haragban áll egymással…

Süddeutsche.de

… A bíróság a végén úgy döntött, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Antje és Baldur B. valóban le akarta szoktatni a gyermeket az inzulinról. Kevesebbet, de elegendő inzulint adtak a gyermeknek. „Hogy szerető szülők és hogy aggódtak a gyermekük miatt, azt senki sem vitatja”, - magyarázta a bíró…

Aki ismeri a Germán Gyógytudományt, Hamer doktor nézeteit és alaposabban megvizsgálja az esetet, azonnal felfedezheti ebben a cikkben az elferdített információkat, feltűnhet a megtévesztési szándék, felmerülhet néhány kérdés.

1. Dr. Hamer senkinek sem ajánl nyerskoszt-diétát.

2. Kérdéses, hogy szavahihető-e a tanú, aki azt állítja, hogy a szülők az Új Germán Medicinával kezelték a kislányt.

3. Miért van jelentősége annak, hogy a szülők egy nagyon radikális jobboldali közösségben nőttek fel?

4. Az apa egy németországi doktornőtől kért tanácsot, nem pedig Hamer doktortól.

5. A ww.nol.hu állítása téves, miszerint „Hamer doktor saját nejét is kezelte, aki végül belehalt a mellrákba”.

Az igazságot Dr. Hamer: Vermächtnis einer Neuen Medizin (Az Új Medicina hagyatéka) c. könyve I. kötetének 13. oldalán olvashatjuk, hogy: „Mindennél jobban szeretett feleségem, Dr. Sigrid Hamer, orvos, csaknem 30 éven keresztül hűséges társam volt. Öt rákos megbetegedést sikerült átvészelnie, melyeket mind az imádott fiának elvesztéséből adódó bánat eredményezte. 1985.04.12-én, karjaim közt halt meg akut szívinfarktusban.”

6. A gyilkossághoz, a halálos testi sértéshez semmi köze nincs annak az ostoba megfogalmazásnak, hogy „antiszemita medicina”. Lehet egy gyógyászat kínai, afrikai, amerikai vagy germán, de a kérdés, hogy melyik antiszemita, rasszista vagy náci és melyik nem, annak felvetése abszurd.

Melyik orvost, homeopata gyógyítót, természetgyógyászt lehet bíróság elé citálni azért, mert az ő tanaik szerint próbált valaki meggyógyulni, de nem sikerült neki? Főleg érthetetlen úgy, hogy Hamer doktor az esetben szereplő kislányt és szüleit nem is ismerte! Ezt tőle tudtuk meg.

7. Szándékos megtévesztés a nol.hu részéről, hogy a cikk olvasóit a Hamer doktort és az Új Germán Medicina lejáratóinak weboldalaira viszi, pedig Dr. Ryke Geerd Hamer magyar honlapja a www.germangyogytudomany.hu, ahol hiteles információkat kaphatnak. 

Karácsony napján a kislány az édesanyja karjai közt hal meg, ez önmagában is tragédia. Együttérzésünket kell kifejeznünk, nem pedig névtelenül a háttérből ítélkezni, kioktatni, büntetni, hiszen egyikünk sem tudhatja biztosan, hogy mi történt volna, ha…

Forrás:

http://nol.hu/mozaik/az-uj-german-medicina-miatt-halhatott-meg-a-negyeves-gyerek-1515245

http://www.bild.de/regional/hannover/eltern/prozess-auftakt-gegen-die-eltern-39704978.bild.html

http://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/hannover_weser-leinegebiet/Insulin-Prozess-Eltern-bestreiten-Vorwuerfe,prozess2496.html

http://www.gn-online.de/Nachrichten/Rohkost-statt-Insulin-Eltern-bestreiten-Schuld-an-Tod-von-Tochter-99307.html

http://www.sueddeutsche.de/panorama/landgericht-hannover-zuckerkrankes-kind-stirbt-bewaehrungsstrafen-fuer-eltern-1.2347240

http://www.germangyogytudomany.hu/hirhalo-27/hirek-fbb-infok/fbb-informaciok/friss-hirek/208-ujabb-lejaratasi-kampany-a-sajtoban-dr-ryke-geerd-hamer-ellen
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”