Szerző Téma: kóros izzadás  (Megtekintve 79268 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
kóros izzadás
« Dátum: 2011.Május.15, 05:09:55 »
Ezért ezt a témát, mivel tünetről van szó áttettem ide.
Frézia
Kóros izzadás  :

KÓROS IZZADÁS  = MENEKÜLNI A HELYZETBŐL -"MELEGSZIK A HELYZET  ÉRZETTEL" - "MI  LESZ HA ..."  GONDOLATOK ÁRAMLÁSÁVAL  AMI A TUDAT ALATTIBÓL FOLYAMATOSAN ELŐTÖR   =ÖRDÖGI KŐR  "
Ide tartozó GNM törvény :

Az ilyen konfliktus válsághelyzetet idéz elő, az agyunk vész intézkedéseket léptet életbe. Az, hogy milyeneket attól függ, miként éltük meg. Ezek az válság forgatókönyvek az evolúció korai szakaszából származó biológiai logikát követik.
Az állatoknál tényleges események indítják be őket, az embernél viszont képzeltek vagy szimbolikusak is.

 -NEM ÉRZEM JÓL MAGAM -MI LESZ HA ..... VALÓS VAGY CSAK ANNAK VÉLT GONDOLATOK  /TUDAT ALATTI /  INDÍTJÁK BE .
A Vegetatív idegrendszerünk nappal és éjszaka is működik -: nappal a szimpatikus, éjjel a paraszimpatikus idegrendszer kerül túlsúlyba. Nappal fokozott állapotban vagyunk, hogy teljesíthessünk, éjszaka pedig regenerálódunk -
A kóros izzadás egyik legfőbb ismertetőjegye  lefekvéskor abbamarad -felkelés után beindul ./az idegrendszerünk átkapcsol  nappali üzembe /

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #1 Dátum: 2011.Május.15, 06:03:17 »
KÓROS IZZADÁS  BIOLOGIKÁJA   TÉNYEK ÉS TÉVHITEK :

Az izzadás feladata :
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hyperhidrosis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.

A legnagyobb  tévhitek egyike az izzadás méregtelenít 
Az izzadás  Nem  méregtelenít !!!   

Az izzadás a test hőmérséklet szabályozó mechanizmusa, mivel az emberek melegvérű élőlények, ezért szükségünk van arra, hogy a fölösleges hőt leadjuk (akár belső okból, pl. láz miatt, akár külső körülmények hatására kezdünk felhevülni). A felhevült test vizet választ ki a verejtékmirigyeken keresztül, ez a víz pedig az elpárolgásával segíti a bőr és a test normális hőmérsékletűre hűtését.

A folyamatnak azonban a méregtelenítéshez semmilyen köze nincsen, hiszen ezt a feladatot legfőképpen a máj látja el. A verejték még csak nem is tartalmaz semmilyen toxikus anyagot, hiszen az víz, amely néhány oldott ásványi anyagot és karbamidot tartalmaz, így a toxinok kiizzadásának elmélete teljesen téves, mivel az emberi fiziológia nem így működik.

  http://www.betegszoba.hu/hirek/az_izzadas_nem_meregtelenit!/


Ezt a részt külön  egyszerű példákkal elmagyarázom majd :

Tévhit :
A kóros izzadás betegség :Maga az izzadás nem betegség
járulékos tünet -normál esetben -kivételes eset az akadémikus orvostudomány egyik "csodája ":ETS  idegvágós műtét:
műtét Endoszkópos Thorakális Szimpatektómia (ETS). A műtétet a mellkas felvágása nélkül, 2-3 kb. 7 mm-es vágással, ezek egyikén át bevezetett, "tükör" és hozzá kapcsolható videokamera segítségével végzik. A műtét képernyőn nagyítva látható és videóval rögzíthető. A műtét a mellkas belső oldalán futó, akaratunktól független idegrendszerhez tartozó szimpatikus ideg átvágását jelenti. A műtét sikeressége 95 % feletti, a műtét után azonnal szárazzá válik a kéz és a hónalj.

Mellékhatások:
A műtét után jelentkezhet egyéb testtájak aktív izzadása (kompenzációs izzadás). Ennek okát nem ismerik. Ez akár komoly problémát okozhat a műtét elvégzése után.

Ez a HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓ -de majd bemutatom a betegek által közzétett és bizonyított mellékhatásokról irt nemzetközi fórumát........
:
 -ami után a kompenzációs izzadás az esetek 85-90%-nál kialakul !! -szemben a hivatalosan  az elismert 25%-nál 
-ez már betegség méghozzá orvosok által létrehozott betegség

-Drasztikus beavatkozással elvágnak idegeket ,hogy azok az ingereket ne legyenek képesek továbbítani -
Az elve 1xrüen elmagyarázva - ha egy vezetéket elvágok az nem továbbítja az áramot a megfelelő helyre -
Csakhogy az ember nem tárgy hanem a legtökéletesebb gépezet -és próbálja kijavítani azt a hibát ami akár a beteg életét is veszélyezteti !! -mert egy adott testrészen megszűnik a természetes hűtés ,és mivel ezt folyamatosan érzékeli -az agy parancsot ad a hűtésre ,menekülés előkészítésére -csakhogy az adott testrészre már nem tudja befolyásolni ,az izzadás máshol jelenik meg -derék -mell comb fenék fokozatos erőteljes izzadása jellemző az ETS-en átesett betegeken.

csubi
 
 


 
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #2 Dátum: 2011.Május.15, 06:32:15 »
A GNM tanítását, törvényeit is figyelembe véve  egy összefoglaló tanulmány a kóros izzadás kialakulásáról -valódi okáról és szerepéről pár esetpéldával fűszerezve :Ehhez az íráshoz több mint 1300 !! kóros izzadásban szenvedővel történt elbeszélgetés  is segítségemre volt -

 A kóros izzadásnak semmi köze a méregtelenítéshez , abban a formában ahogy ezt előpróbálják adni mert
erre van a máj-vese szépen elvégzik a dolgukat
Akkor mégis mitől is van ?? az sem tűnik fel hogy az ember otthon NEM -VAGY ALIG izzad meg ?-De akár  -10 fokban képes 3 pulóvert is átizzadni ha elkel mennie otthonról de már ennek a tudatától is beindul .
 Ez azért van mert az otthonban biztonságban érzitek magatokat és nincs menekülési kényszeretek még a tudat alattiban sem.
!! ( KIVÉTELEK AZÉRT VANNAK PL VENDÉGEKET VÁRSZ . . . ) de akár telefonálás alkalmával is erősödhet hisz az agyunk nem tud különbséget tenni a gondolatok valóságtartamát illetően /Citromteszt / a lényege hogy csak elképzeljük hogy beleharapunk abba ami valójában nincs is jelen anyagi fizikai szinten -a nyálelválasztás viszont beindul ha kellőképpen átérezzük a harapást .Ezzel azt szeretném jelezni nem kell a másik félnek jelen lennie ,a gondolataink azok amik irányítanak .

A hónaljizzadás kialakulhat egyetlen egyszeri eseménytől  úgy, hogy nagyon cikis számunkra megalázó kellemetlen helyzetbe kerülünk DE még meg sem történik valójában az izzadás beindul  ! mert a megfelelési kényszer és a leégéstől nevetségessé válástól való félelem az ami beindítja -lényeg az az érzettartalom amikor legszívesebben elmenekülnénk az adott helyzetből szituációból .
A GNM szerint is  magától az izzadástól ami a tudatunkban úgy jelenik meg hogy félelem idegeskedés ápolatlanság elakarunk határolódni -ha ez megtörténik az izzadás beindul ,majd minél jobban elhatárolódunk foglalkozunk a tünettel annál erősebben jelenik meg az izzadás ,hisz nem más mint menekülés a meleg helyzetből -amint megnyugszunk az izzadás alábbhagy vagy megszűnik -itt is egy pont ami bizonyítja hogy a méregtelenítést  teljesen tévesen említik meg a kóros izzadásnál /is /.
Még annyit ,sokan arra hivatkoznak ők nem stresszeznek  és ez nem lehet idegi alapú izzadás hanem csak-egy testi hiba  ::)  Ilyen nincs  mert minden mindennel összefügg ! És a nem stresszeznek kifejezés már eleve teljesen téves mert zavarja öket a tünet -tehát mégis csak stresszeznek ? :)
mert az ilyen izzadás veszélyt félelmet jelent - nem érzem jól magam ,nem akarok itt lenni -menekülési konfliktus
és a valódi Stresszt kiváltó gondolat -Mi lesz ha ....... félelem egy még be sem következett eseménytől ami legtöbbször ebben az esetben  a megszégyenülés ,esetleg rákérdez valaki, hogy neked miért van tenyérnyi foltod a honod alatt ? De valójában a félelem abból fakad amiket magával a folt jelenlétével gondolhatnak rollunk -ideges-? fél ?-ápolatlan ? .....Ez nem más mint a megfelelési kényszer   ..Ezek a gondolatok azok amik alapvetően befolyásolják a koros izzadást -ha megszűnnek az izzadás is alábbhagy vagy megszűnik hisz  nem érezzük azt hogy meleg helyzet elé nézünk :)mert a biológiai funkciója a testhőmérséklet szabályozása -hűtése +menekülésre felkészítés .

A kéz és láb izzadásának legtöbbször egy olyan élethelyzetben alakul ki amikor valódi veszéllyel szembesülnek ,illetve a tudatunk érzi azt hogy komoly veszélyhelyzet áll fent -és ezért a menekülésre előkészíti az embert -mert  ez a védekező funkció azért alakult ki hogy kicsússzunk az ellenség kezei közül ,hisz egy izzadt testrészt nem könnyű megfogni -idővel ehhez hozzákapcsolódik az elhatárolódás magától a tünettől ,mert a tudatunk állandóan veszélyhelyzetet teremt ,még akkor is ha az éppen nem is áll fent -ennek az izzadásnak is az az érdekessége hogy éjszaka megszűnik , akkor már egy másik idegrendszeri rész irányítja a testünket -lásd fentebb.
Egy egyszerű példa erre ,ami sokakat talán majd elgondolkodtat miért is izzadnak már kisgyermek koruk óta :

Az ember kicsi korában egy rossz emléket szerez, pl. egy kiskutya ráugrik, s ő ettől nagyon megijed. Ez számára lehet egy sokkhelyzet,hiszen egy gyereknek egy tacskó kutya akkora, mint egy felnőtt embernek egy oroszlán. Ez az emlékkép, az érzés, amit akkor átélt, amikor az a kutya ráugrott, ott él benne. Sok embernél egy ilyen sokk egy életen át dadogással jelzi jelenlétét. Minden pillanatban, amikor egy kutyával találkozik, legyen az bármilyen kutya, egy félelemérzet erősödik fel benne.
Ez a félelemérzet egy hirtelen izzadást indít el az emberben. Ez az izzadás szagos, a félelem szagát hordja magán, és mivel a kutyának sokkalta jobb a szaglása, mint az embernek, így ő is rögtön a félelmet érzi, és abban a pillanatban támad. A kutya csak akkor támad, ha fél,különben nem támadja meg az embert. És ha ez az emlék ott van bent a
mély-tudatban, akkor ez nagyon felerősíti az emberben a félelmet. Nem tudja megmagyarázni, hogy mitől fél, de bármilyen új helyzet elé kerül, érzi a félelmet, a bizonytalanságot. Ez elég ahhoz, hogy az egész életét úgy élje, hogy ne érezze jól magát a bőrében. Egy váratlan sokkhelyzet, pl. egy erőszakos támadás, is képes ugyanezeket a tüneteket produkálni. . . . . .

De vannak olyan esetek amikor az illető a megalázottságtól fél ,elsődleges konfliktus -ugyanis ez már elkerülhetetlenül szembe jön vele -itt megemlítenék egy esetet -egy fiatal fiú kórházi kezelés miatt kimarad  az év elejétől majd amikor visszatér a suliba döbbenten látja hogy a torna órán olyan gyakorlatokat végeznek amit Ő maga nem tud -gyűrű -itt elindul benne egy félelem elsősorban attól hogy ha majd sorra kerül , kinevetik mert semmi gyakorlata nincs -másodsorban a félelem attól hogy rossz jegyet visz haza -harmadsorban az otthoni  számonkéréstől ami akár fizikai bántalmazás is lehet !
Számtalan példa élettörténet alakíthatja ki az alapizzadást -ez a tudatunkban rögzül és bármiféle veszélyhelyzetet érez a tudat már az izzadás megkezdődik - Ne felejtsétek el az agyunk egy bio számítógép és már előre összekapcsolja a gondolatainkat ami fenntartja a fokozott izzadást -majd magától a tünettől való félelem ami ördögi körben tartja az embert .
És erre ráadódik még a sorozatos stresszezés mert a koros izzadásban szenvedők 99 % egyfolytában szorong ,ha ennek a jelét nem is mutatja kifelé ezzel is is azt éri el hogy bármikor lebukhat hisz tulajdonképpen szerepet játszik és nem magát adja . Sokan ne értik azt sem hogy pl sportolás közben miért nem izzadnak meg annyira mintha valahová el kell menniük -erről majd később irok .

Rengetegen nem mernek közösségbe menni ha elmennek akkor is egyfolytában szoronganak -itt megemlíteném az alkoholt mert többen észrevették ha isznak egy keveset, az izzadásuk csökken vagy megszűnik -ez attól van hogy az alkohol bátrabbá felszabadultabbá teszi az embert -kifejezetten az agyra hat -ezáltal nem azon gondolkodik hogy meglátják e a foltot vagy nem .Nem ajánlom kúraszerűen ,de azt megjegyzem hogy sokaknak elég ha egy kis bort vagy sört isznak és ettől már javul az állapotuk - régen a görög háborúban vizezett bort adtak a katonáknak -egyfajta bátorításnak ,ettől nem rúgtak be de sokkal bátrabban harcoltak .
Sokan magányosan vagy szűk baráti körben élik mindennapjaikat ezzel nincs is baj -de rengeteg dolgot nem próbálnak ki az életben  amit igazából szeretnének -DE jobban félnek a megszégyenüléstől így inkább bele sem fognak .

Az izzadás bármely formája nem BETEGSÉG !!!  hanem egy állapot .
Ezt egyszerűen elmagyarázom - hol van ?  hol nincs ?
Ha valaki beteg annak itthon is fáj meg ha elmegy valahová ott is fáj mondjuk a lába .
A kóros izzadás legfőbb ismertető jegye otthon mindig gyengébb mintha elmennénk valahová .

Rengeteg hónaljizzadásosnak otthon a reggeli nedvesedésen kívül , ami megszűnik semmi problémája nincs -se melegben akár 30 fok feletti napos időben sem.

Egy kis GNM

AZ IZZADÁSNÁL NEM TELJESÜL AZ ITT LEÍRTAK MINDEGYIKE   -EZÉRT SEM
NEVEZHETJÜK BETEGSÉGNEK

Milyen konfliktusok okoznak betegséget?
Amelyekre az alábbi 5 kritérium egyszerre teljesül:
Hirtelen bekövetkező   
Váratlan, készületlenül érte az illetőt.   
Drámai, azaz megütközést kelt. Nem tudjuk elfogadni a helyzetet. 
Ideiglenesen nem látható a megoldása.
Nem beszéljük ki senkivel. (Esetleg megemlítettük a tényeket, de nem
beszéltünk arról, milyen érzéseket keltett bennünk, és mennyiben
sértette elvárásainkat, értékrendünket, olyan erkölcsi értékeket,
amelyek nekünk fontosak. )
Az ilyen konfliktus válsághelyzetet idéz elő, az agyunk vész intézkedéseket léptet életbe. Az, hogy milyeneket attól függ, miként éltük meg. Ezek az válság forgatókönyvek az evolúció korai szakaszából származó biológiai logikát követik. Az állatoknál tényleges események indítják be őket, az embernél viszont képzeltek vagy szimbolikusak is.

Ezt egy kicsit elmagyarázom hogy megértsétek -az izzadás fő feladata a testhőmérséklet szabályozása -de van egy másik is ez pedig a menekülés könnyebbé tétele és ez ősidők óta alakult ki az embernél ,tehát ha veszélyhelyzetet érez a tudat akkor beindítja a megfelelő óvintézkedést is ami többek között az izzadás  ,a kérdéses ki hogyan miként éli meg ,milyen gondolatai emlékei traumái maradtak meg illetve  ezt a tudatában mennyire pörgeti fel -ez dönti el ki hol és adott esetben mennyire izzad meg .
példa : traumatikus élmény -kisgyerekként  elszenved egy balesetet ,egy üvegajtó lefejelése ami maradandó nyomot hagy az arcon -hiába minden kezelés  a nyom ott marad  a" LELKÉBEN IS", bár nem nagyon látszik a lánynak ez nagyon zavaró ,mert azt hiszi még 20 évesen is, hogy Ő csúnya és mindenki öt nézi -önértékelés csökkenés a javából - először az arc majd egész testre átterjedő izzadás majd ördögi kőr kialakulása.
Egy másik eset ami egyértelműen bemutatja hogy a megszégyenülés érzete az egyik Fő kiváltó ok :
Hallássérült nagyon jó kedélyű fiúnak 20 évesen elromlott a készüléke ami elég egyedi ,és nem tudott beszerezni olyat ami neki megfelelő lenne -így szembesülnie kellett azzal hogy kinevetik a háta mögött vagy éppen beszélnek róla -Ő legalább is ezt érezte - kialakult egy komoly hátizzadása majd ebből egy egész test izzadása - nézzétek csak -a kialakulási sorrendet  :o a háta volt az első ami problémát okozott -szétvizsgálták de semmi koros elváltozást nem találtak -ezután ismerkedtünk meg  -teljesen egyértelmű volt hogy  mi zavarja  vizsgálatok nélkül is  ::) és ezt Ő maga is többször elmondta  :o

-  A sors úgy hozta, hogy egy megfelelő hallókészüléket tudott szerezni amivel még jobban hallott mint a régivel -az izzadása teljesen megszűnt  azonnal !!!!
 "..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Csürdöngölő

 • Oszlopos tag
 • ****
 • Hozzászólások: 347
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #3 Dátum: 2011.Május.15, 10:54:22 »
Érdekes, Csubi.
 Ciki elmondani, de izzadós fajta vagyok, főleg e hónaljam izzad, de szörnyen, előfordul, hogy látható cseppek cseppennek le a ruhámra. Aztán ez az idióta borotválási divat, hogy egy szál szőr ne legyen a testeden, ez még rosszabbá teszi a helyzetet. A dezodorokkal meg vigyázni kell, mert sok közülük foltot hagy a ruhán.
Nagyon tiszta és gondos vagyok magamra,a ruházatomra, nem szaglok az izzadás miatt.
A dolog nem függ szituációtól, ez a szervezetem alapállapota. Azt hittem eleddig, hogy ez alkati kérdés.Mert mindig is így volt.
Amit majd megfigyelek ezután,( mert eddig még sose váltottam ruhát ászánázás után), hogy a pranaxama és a meditáció változtat. e ezen a helyzeten.
Az izzadás egyénként fontos a szervezetnek. Minden nap egészséges egyszer jó megizzadni. Régen ez nem volt probléma, mert az emberek végeztek fizikai munkát. De ma, mikor az emberek az autójukban laknak, és onnan max az íróasztaluk elé, vagy a fotelba ülnek...
Üdv. szép napot:Cs.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #4 Dátum: 2011.Május.15, 16:15:28 »
Szia Gabi !

Ha végigolvasod a tanulmányt majd talán ráismersz magadra - és amit írsz ciki  -ez azért van mert a reklámok ezt sugallják és a trend ezt kívánja -borotválás epilálás akár lézeres szőrtelenítés -ma már nem fogadják el a szőrösebb nőket ,mert az tényleg ciki .Nem más az egész mint megfelelési kényszer .
Azt írod nagyon tiszta,és gondos vagy magadra ruházkodásra is -ez meg ha lehet tetézi a bajt .
na de erről majd később ,mert látom Te is kevered az izzadásokat ahogy azt a jó öreg akadémikusoktól átvették az emberek -mert az izzadás és izzadás közt is óriási különbség van  ;)

"Régen ez nem volt probléma, mert az emberek végeztek fizikai munkát. De ma, mikor az emberek az autójukban laknak, és onnan max. az íróasztaluk elé, vagy a fotelba ülnek..."
De ne feledjük a malackát sem ami a reklámokban az ingek, blúzok hajlataiban megjelenik és ezzel is tetézve beléd-sulykolva hogy az izzadságfolt -nem csak a szag !!  CIKI -azt a látszatot kelti hogy nem vagy igényes magadra és ez egy nőnek már megalázó tud lenni ....

Üdv :csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Csürdöngölő

 • Oszlopos tag
 • ****
 • Hozzászólások: 347
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #5 Dátum: 2011.Május.15, 22:29:56 »
Kipróbáltam, Csubi, és érdekes eredményre jutottam. A pranayama és a meditáció alatt  (ez kb egy órát tesz ki )egyáltalán NEM izzadtam. A nadi sodana pranayama 3. fokozatát végeztem, ez egy váltott orrlyuku légzés, hol a bal, hol a jobb oldali orrnyilás, illetve fő-energiavezeték müködik, ( felváltva "kezeli" a paraszimpatikus és a szimpatikus idegrendszert ).
Régebben arra gondoltam, hogy a magas kávéfogyasztás miatt volt az erős, hónalji izzadás. De mostmár sokkal kevesebb kávét iszom, mint amikor  nehéz tolmácsolásokat végeztem.
Tényleg ciki, hogy még cseppen is, mint az eső... :)
A mult héten pl egy nagyon tuti ,fehér, vállpántos overallhoz egy kis, farmerkék bolerót viseltem, hozzá egy remek kis Orsay farmer táskácskát. Minden remek volt, csakhogy a bolerón   kb  5 cm-es izzadságfoltok éktelenkedtek  a hónaljamban... ::).
Szóval, azt mondod ez a probléma nem alkati dolog, mint ahogy hittem  hanem vmilyen
vészreakció.  Érdekes...
Persze, sose legyen ennél nagyobb problémám. A baj ott kezdődik, ha valaki pl kemot kap....
Az már tényleg kpmply baj..
Üdv:Gabi

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #6 Dátum: 2011.Május.18, 07:29:38 »
Egy megoldás -de már most elmondom az eddigi tapasztalatokból merítve ez is teljesen TÉVES ELGONDOLÁS !!

Ön megműttetné magát, hogy soha többé ne izzadjon?

Az igazság az, hogy mindenki izzad, sajnos van aki az átlagosnál többet. Számukra lehet megoldás a lézeres hónaljműtét.
Természetesen elég visszás jelenség, hogy bár mindenki izzad, mégis szégyellnivaló ennek bármilyen jelét viselni a testünkön. A kezelést nem is az átlagembereknek fejlesztették ki, hanem a hyperhidrosistól szenvedőknek, akik valóban túl sokat izzadnak. Az operáció fél órán keresztül tart és jelenleg 3 000 dollárba, vagyis 543 000 forintba kerül, :o :o :o tehát semmiképp nem olcsó, de a betegséggel élőknek minden bizonnyal megéri. A procedúra lényege, hogy egy lézerrel elpusztítják az izzadtságot termelő apokrin mirigyeket, így szüntetve meg a problémát.

ITT EGY VIDEÓ IS :
http://www.huffingtonpost.com/2011/04/20/axilase-stop-sweating_n_851473.html

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #7 Dátum: 2011.Június.27, 15:40:47 »
Tehát az ETS műtét amit már több  tünetre is alkalmaznak mint olvasható elözöekben is és ezzel még nincs vége -de ez az izzadás topicja és ide azok a BETEGEK TAPASZTALATAI kerülnek fel akiknek nem mondták el a teljes igazságot illetve kissé ferdén adták elő ....

1.5 éve mütötték a fiut :

íme a tapasztalatok:
 - a hónalj és a tenyér izzadása megszűnt.
 - helyette izzadok (kompenzációs izzadás) a hátamon, ágyék környékén, magyarul minden maradt a régiben, csak eltolódott az izzadás más területekre
 - gyorsabban elfáradok (sokat sportolok)
 - a legkisebb hőingásra is reagál a szervezetem és máris ömlik a víz a hátamról
 - kánikuláról ne is beszéljünk (az első műtét utáni nyaram horror volt. ha leültem vhova foltos lett a nadrágom, meg a szék, amiről felálltam, a hátam, ahogy a támlának támaszkodtam...
 - kint 30-35 fok, majd be pl. a légkondicionált 20fokos irodába --> ömlik a hátamról a víz... szorongás, kellemetlen stb stb.
 - egy forró fürdő után ömlik a hátamról a víz, túlmelegszik a testem és hosszú percek kellek ahhoz, hogy lehűljek, persze közben folyik a hátamról a víz. de az igazság az hogy nem feltétlenül kell forró tus!
 - ha pl. kint vagyok huzamosabb ideig a 30fokos melegben és belépve egy légkondis helyre leizzad a hátam, és a hűvösebb levegő találkozik a vizes hátammal ---> megfázás, tüdőgyulladás veszélye.
 - a műtét előtt évente kb kétszer fáztam meg. az elmúlt bő egy év alatt legalább 6-7szer és a torkom is érzékenyebb lett.
 - ahogy azt már említettem szeretek sportolni: futás, evezés, kondi, squash stb.
 kardiós edzésektől totál kikészülök. a lábaim átforrósodnak (combjaim, vádli, végig az egész). a fejemről ömlik a víz, a sokat említett hátizzadásról nem is beszélve... és persze majd kiugrik a szívem a helyéről... előtte ezek nem voltak, világ életemben sokat mozogtam
 - imádom a fűszeres kajákat: most semmi ilyesmit nem tudok enni, rögtön viszketni kezd a fejem és izzad, mint állat... ami a legfurább, hogy elég ránéznem egy-egy ilyen fűszeres kajára, már attól érzem a fejemen a bizsergést. az hiszem frey-szindrómának hívják.
 - ingeket most ne nagyon veszek fel, mert két hónaljpaca helyett egy óriás hátfolt lenne csak...
 - ugyanúgy szorongok, izgulok, hogy mások meglátják ezeket a jeleket
 - szórakozóhelyen táncolni? áááááááá
 - ha épp magas a levegő páratartalma, attól is kiver a víz
 - ami jó: tartósan 15fok alatti hőmérséklet mellett tudom csak teljesen élvezni az életet(akár kocsiban, akár irodában, akár minden más helyen...), egyébként gyötrelem. minden perc, minden óra.
 - ami viszont rossz a hidegben (főleg mínuszokban), hogy rettentően kiszárad a kezem és a felsőtestem, mellizomtól felfele, beleértve az arcomat is. ---> krémek...

 összegezve: sokkal rosszabb, mint előtte. előtte is szorongtam, most is folyton szorongok. el voltam keseredve, ezért döntöttem a műtét mellett. rosszabb lett. a doki azt mondta, 25% esély van arra, hogy kialakuljon ez a komp. izzadás. hát beleestem a 25%-ba.
 téves döntést hoztam, de úgy sem volt jó, így sem jó.
 van visszaút? aligha... és jövő?

és még vmi, ami nagyon fura:
 sportolásnál, amit az előbb részleteztem; totál kikészül a szerveztem, izzadok mindenhol csak mellizomtól nyakig nem. a mellizom alatti hasi rész majdnem az ágyékig (hátul: lapockáktól derékig), szóval ebben a sávban a testem jéghideg, de közben izzad, mint állat...
 szörnyű érzés!!!!

folyt,köv
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #8 Dátum: 2011.Június.30, 06:45:28 »
Fentebb irtam egy példát amit igazából nem értettem meg, illetve kételkedtem abban ..és van e valami más is amiről nem tudok :
"De vannak olyan esetek amikor az illető a megalázotságtól fél ,elsődleges konfliktus -ugyanis ez már elkerülhetetlenül szembe jön vele -itt megemlitenék egy esetet -egy fiatal fiú kórházi kezelés miatt kimarad  az év elejétől majd amikor visszatér a suliba döbbenten látja hogy a torna órán olyan gyakorlatokat végeznek amit Ő maga nem tud -gyűrű -itt elindul benne egy félelem elsősorban attól hogy ha majd sorra kerül , kinevetik mert semmi gyakorlata nincs -másodsorban a félelem attól hogy rossz jegyet visz haza -harmadsorban az otthoni  számonkéréstől ami akár fizikai bántalmazás is lehet !"

Szóval az eddigiekben a kéz és lábizzadás mindig egy olyan veszélyhelyzethez kapcsolodott amikór fizikai sérüléstől -bántalmazástól tartott az illető -
Elbeszélgettem a fiuval és meglepő  ::) dolgokat mondott -valahogy feljött az uszás és a fejes ugrás a vizbe -elmondta Ő a mai napig nem mer fejest ugrani -hoppá miért is nem ?  és elsőre /ez nagyon fontos minden beszélgetésnél !!! azt a példát hozta fel amikor a gyürű gyakorlatokat nézte -és gyertya állásban logott éppen valaki -ez azt jelenti fejjel lefelé lógás !!! -az volt az első gondolata elmondása szerint hogy mi lesz ha fejre esik !!!
Megvan tehát a valódi fizikai sérülésre utaló konfliktus -
És fontos ezekszerint az első gondolat amit komoly veszélyhelyzetnek itélt meg a tudata -a többi gondolat csak ezután kapcsolodik be -és kialakul az ördögi körbe esés .

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #9 Dátum: 2011.Július.07, 05:20:04 »
Az ELPIRULÁS VALÓDI OKAI -MIELÖTT VALAKI MŰTÉTEN GONDOLKODNA

Elpirulás

Mielõtt a fájdalmas és az eltorzító jelekre kerülne a sor, finomabb jelzésekhez nyúl. A gyakori elpirulás egy olyan témát akar az érintett tudatába juttatni, ami ellen lezárta magát. A helyzetben van valami teátrális. Általában egy személyes élû témáról van szó, ami mondjuk egy viccbe csomagolva lebeg a térben. Az illetõ megpróbálja figyelmen kívül hagyni a témát, például úgy tesz, mintha egyáltalán nem értené a viccet vagy ha mégis, akkor sem lenne semmi köze hozzá. Mialatt a legszívesebben a padló alá süllyedne és láthatatlanná válna, õszinte és pillanatnyilag elvörösödõ arcbõre arról árulkodik, hogy az illetõ téma mégsem annyira közömbös a számára. Az égõpiros arc mágikusan magára vonja a figyelmet. Minél inkább ellenáll a tulajdonos a felismerésnek és megpróbálja elnyomni, annál vörösebb és forróbb lesz az arca. Mint egy világítótorony adja hírül a kínos igazságot. Amit az érintett nem akart elismerni, az félreismerhetetlenül kiül az arcára.
Hogy itt mi a feladott lécke, az világos. Csak arra kell az embernek késznek lennie, hogy az eddig semmibe vett témát felismerje és elismerje, hogy köze van hozzá, és akkor a piros lámpa kialszik. Amit normálisnak és természetesnek élünk meg, az nem kerget szégyenpírt az arcunkba. Amennyiben sikerül úgy elmesélnünk egy témába vágó viccet, hogy közben nem szégyenkezünk, akkor a téma integrálódott, és nem gyullad ki a figyelmeztetõ lámpa. Azt a témát, amelynek hallatán korábban kínosan éreztük magunkat és elfogott bennünket a szorongás, mostantól nyitottan és örömmel megélhetjük és életünk részévé tehetjük. Lám, egy látszólag jelentéktelen és ártatlan kis tünet is fontos tanulnivalókra és feladatokra m utat rá.

Kérdések

1. Az élet mely területei kínosak a számomra? Mi miatt szégyenkezem?
2. Melyek azok a gondolataim és érzéseim, amelyekért nem akarok felelni?
3. Milyen helyzeteket akarok mindenáron elkerülni? 4. Mit kellene éppen ezekben a helyzetekben megtanulnom? 5. Mit jelent a számomra a nyilvánosság és az, hogy a középpontban állok?
6. Hogyan tudnám az erotika témáját a fejembõl a szívembe és a nemi szerveim területére áthelyezni?

Mostanában egyre több fiatal teszi fel kérdésként ,mert szörnyen zavarja öket ez a tünet -

Kicsit off tanács  :  menjenek politikus képzőbe -azoknak olyan vastag a bőrük hogy fel sem tűnik a pirulás az arcukon- Vagy fizetett szakértőnek
öszintén mondva , ha olyan hazugságokat kellene mondanom  amikkel ök beetetik a naiv embereket , hat réteg alapozó alol is vörössen izzana arcom -lehetséges nekik 10 réteg alapozot kennek fel a riport elött  ::)

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #10 Dátum: 2011.Július.08, 18:06:10 »
Ez a téma is szorosan ide tartozik :

    Kánikulai napok - A hőség veszélyei a vízmérgezéstől a napszúrásig

Kiszáradás: Az izzadás folyadék- és elektrolit (só) vesztéssel jár, és ezek pótlása nélkül kiszáradáshoz (dehydratio, exsiccosis) vezet. Ennek lehet tünete a fáradékonyság, az étvágytalanság, szédülés, fejfájás, a szapora szívverésérzés, hányinger-hányás, az izomgörcsök és az eszméletvesztés.

Vízmérgezés: A másik szélsőséges esetben a nagyfokú verejtékezés során kialakult só- és vízhiányos állapot nagy mennyiségű folyadékbevitellel való rendezése, egyidejűleg a konyhasó pótlása nélkül úgynevezett vízmérgezést okozhat, melynek vezető tünetei közé tartozik a látászavar, valamint az izomgörcsök.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2053/a-kanikula-veszelyei

A TV a rádió sokszor figyelmeztet a megfelelő folyadék utánpótlásról -ásványviz lehetőleg
igen ám de attól az elvesztett ásványi sók nem lesznek pótolva  -

Aki tudja  reggel kezdje a napot 2dl víz és egy csipetnyi himalája sóval - ha valaki kiszáradna  a só utánpótlást is biztositani kell   - maga a víz ivása kevés -hisz rögtön kiizzadjuk -kipisiljük  ::)

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #11 Dátum: 2011.Július.10, 15:07:34 »
És most a "mindent megoldó" ETS műtétről a valóság


-ugye idehaza azt mondják csak minden 4. embernél alakul ki kompenzácios izzadás -ez hazugság !
+ ez csak egy igen kis része azoknak a mellékhatásoknak amikkel számolhatnak akiket beetetnek ,és mivel egy igen kinos nyavajáról beszélünk sokszor ész nélkül belemennek -de aztán ....... :-[ :o

Ez az oldal nemzetközi  a világ több kontinenséről irnak azok akik átestek ,majd rádöbbentek nem azt kapták amit igértek nekik -hanem egy olyan életet ami mindennek nevezhető csak életnek nem -ezért már nem egyszer előfordult súlyos depresszió majd öngyilkosság is -de van aki már odáig sem huzza
ide a főoldalt másolom be a fórditás nem a legjobb de simán érthető a lényeg :

https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.no-ets.com/forums/viewforum.php%3Ff%3D20&prev=search
Van fórum is-- ott is elég sok érdekességet mesélnek,  miket tapasztaltak műtét után -
Ezért is hangsulyozom mindig  nem csak a gyártó forgalmazó -vagy orvos oldalát kell elolvasni hanem  teljesen idegen forumokat is -és annak az EGÉSZNEK  a tapasztalataiból kell meghozni a döntést mert lehetséges ami jobbnak tünik az többet árt mind használ -ez egy ilyen műtéti beavatkozásnál ahol idegeket vágnak el 100xan igaz -

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #12 Dátum: 2011.Július.14, 05:47:24 »
Ismét az akadémikus felfogás remek példái -ezek itt magyarországon történtek -nek . :o

Tehát a lassan már mindenre alkalmazható BOTOX :

"A botulinum toxin (gyakran: botulotoxin, röviden: botox vagy BTX) a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt exotoxin. Ételmérgezés esetén az idegrendszerben az ingerület-átvitelt zavarja meg, és így súlyos zavarokat, a mozgatórendszerben görcsöket okoz, amely a légzőizmok bénulása miatt gyorsan halálhoz vezethet. A legmérgezőbb ismert vegyület,"
bizonyos esetekben viszont hatásos gyógyszerként alkalmazható, toxikus adagja nagyon alacsony.

Na ez is megér pár hozzászólást majd ...

Aki nem tudná sikeresen alkalmazzák koros izzadásos embereken -honaljban igen jó hatásfokkal tenyér és a talp már egy komolyabb dolog ugyanis ebben az esetben mivel egy elnyomott trauma áll a háttérben -és ez az izzadás komoly veszélyt jelez ,a világ legerősebb idegmérge sem képes leállitani ,csak ideig óráig -NAGYBAN FÜGG A KIVÁLTÓ OKTOL ÉS HOGY AZT MILYEN MÉLYEN ÉLTE MEG AKKOR AZ EMBER !
Van akinek honapokig van akinek hetekig -de nem egy emberrel beszéltem akinek semmiféle hatást nem váltott ki ,még a megismételt kezelés sem -
Az ára igen változó -80-140 EZER Forint  /ez egy átlagár /  ebben természetesen csak a kéz szerepel -mert a láb külön testrész -igy ott külön fizetni is kell érte .
http://www.plasztikai-sebeszet.tv/arjegyzekek/tulzott-izzadas-hiperhidrozis-kikuszobolese-botulotoxin-segitsegevel-botox

Éa most pár érdekesség  különféle forumokból és hivatalos egészségügyi oldalakról a témában -ahol kell oda irok megjegyzést ,látható legyen hogy fogalmuk sincs arról amit oly nagy szakértelemmel tesznek az emberekkel -egyetlen egy célt látok ez pedig  nem más mint a pénz .

EGY TANÁCSADÓ OLDALRÓL !!!

Egy beteg /Ő már az /

Én megcsináltattam azt a bizonyos műtétet,mellyel a hónalj,és tenyér túlzott izzadása megszüntethető,mert gyermek korom óta nagyon zavart.Azóta mell vonaltól úgy izzadok,hogy a ruha 1 óra alatt átázik rajtam,és a jobb tenyerem izzad,meg a hónaljam, a bal pedig még szaunában sem.Azért mertem megcsináltatni,mert az orvos aki végezte a műtétet azt mondta,hogy alul megerősödhet az izzadás,de ezen is lehet segiteni. 2 hónap múlva 1 másik orvostól tudtam meg,hogy nem,az első hitegetett,hogy el fog múlni.A kérdésem az lenne,hogy botoxal a mell alatti részen,és a hát közepe táján megszüntethető-e az izzadás,mert a mellem alatt azóta patakokban folyik le.Rettenetesen zavar,el sem tudtam volna képzelni,hogy ilyen helyeken,és ilyen mértékben izzadhat 1 ember.

A válasz :

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen problémával kell megküzdened. Sok páciens fordul hozzánk túlzott izzadás panasszal, botox segítségével a hónalj, tenyér, és a talp területe kezelhető, a hát és a mell alatti rész viszont sajnos nem. Az eljárás hatására az izzadás nem szűnik meg teljesen, csak beáll egy normális szintre, amire a szervezetnek mindenképpen szüksége van. Érdemes lenne elmenned egy kivizsgálásra, hogy megtudd, mi okozza Nálad a fokozott izzadást. Elképzelhető, hogy a beavatkozás hatására üríti ki máshol a szervezet a méreganyagokat, azonban belgyógyászati oka is lehet. Endokrinológus, vagy belgyógyász szakember nagyon sokat tud segíteni Neked, hogy megtaláld a probléma okát.

Egy másik kérdés :

Botoxos kezeléssel kapcsolatosan lenne egy kérdésem. Olvastam a honlapon, hogy nem ajánlott ez a kezelés ha izomműködési probléma áll fenn. Nálam is fennáll a túlzott izzadás (kizárólag hónaljban). Polymiositis-sel kezelnek, ami mellett szeretném megtudni, hogy egyáltalán gondolkodhatok-e a botoxos kezelésben

Most figyeljetek !!

A botox használatánál bármilyen idegrendszeri betegség kizáró okot jelent, ezért sajnos a Te esetedben nem ajánlott az alkalmazása.

Szakemberek  ::)

Ha azt sem tudják mi a koros izzadás valódi szerepe működése akkor mi alapján merik kezelni-"gyógyitani " ?

Ma még orvosi körökben teljesen az a felfogás hogy ez egy börbetegség -alapból az első ahova elküldik az embert a börgyógyászat -majd különféle kivizsgálások hogy kizárjanak minden mást -
Mert a méreganyagok  és bla-bla bla -Pajzsmirigy a másik vesszőparipájuk  -csakhogy nincs köze hozzá -ezt többszáz  koros izzados is alátámaszthatja ugyanis szinte minden esetben /eddig 2 esetnél találtak pajzsmirigy problémát / semmit nem találnak .
A két esetnél is gyógyszerrel kezelték a PM-et de az izzadásukra semmiféle hatással nem volt -nem javultak !

A botoxozásnak még olyan következményei is lehetnek évek mulva amit előre senki sem tud -ugyanis olyan életfunkciokat legyengitenek amik kellenek a mindennapi életben  nem beszélve arról az aprocska tényről hogy a világ legerősebb idegmérgét juttatják be a szervezetbe -ahogy mondják ez nem káros mert nagyon le van gyengitve -
Elnézve a sztárok arcát  akik többször is átestek már a beavatkozásokon ezt azért nem mondanám...

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.hetek.hu/files/images/2006/10.040/arcok/botoxMichael.jpg&imgrefurl=http://www.hetek.hu/arcok/200610/ez_az_arc_lesz_a_vegso&usg=__oRRo7huJZ5lBkBcYppX3BDKIY3s=&h=328&w=250&sz=42&hl=hu&start=10&sig2=tRBVJtZ5UL3hA-5AkdxXnw&zoom=1&itbs=1&tbnid=lamq8sHTKxzUlM:&tbnh=118&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Dbotox%2Bszt%25C3%25A1rok%26hl%3Dhu%26client%3Dopera%26hs%3DuFY%26sa%3DX%26rls%3Dhu%26channel%3Dsuggest%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&ei=EmMeTrG3CITG-QaLwoDDAw

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.femina.hu/sztar/botoxbanyak/kylie_minogue_botox_3.jpg&imgrefurl=http://www.femina.hu/sztar/botoxbanyak&usg=__y6_LTCU48YRSTGSzptLEwqW73hk=&h=262&w=233&sz=59&hl=hu&start=6&sig2=7NXtdgBPQimAgPnPzGrCdA&zoom=1&itbs=1&tbnid=KIg7MrK578VPxM:&tbnh=112&tbnw=100&prev=/search%3Fq%3Dbotox%2Beltorzult%2Bszt%25C3%25A1rok%26hl%3Dhu%26client%3Dopera%26rls%3Dhu%26channel%3Dsuggest%26tbm%3Disch&ei=H2seTuM3gYD7BvfqybgD

Most kezdenek rájönni olyan összefüggésekre hogy a botox miatt az önfelett mosoly és nevetés sem megy már nekik ...és ennek következményei is lesznek -ezeket az összefüggéseket már vizsgálják -

Azért mert olyan helyre adják be ami annyira nem látványos mint az arc -a méreg végzi a dolgát ,ha magát az alapproblémát nem is oldja meg majd keres magának más elfoglaltságot a szervezetben  ::)

És végül ismét a legmegbizhatobb kérdés a diagnozis felállitásához :

OTTHON  IS ANNYIRA ERŐS AZ IZZADÁSA  MINT EGY BÁRMELY MÁS HELYEN /bolt -iskola tömegközlekedés STB .

Ha a válasz-   NEM   akkor nincs értelme a felesleges kivizsgálásoknak amik még egy lapáttal rátesznek az önértékelési problémára és kétségbe ejtik az izzadost mert -ezt is tulajdonképpen gyógyithatatlan betegségként tartják számon ,ezzel minden reménye elszáll a páciensnek és ebből aztán komoly problémák származhatnak a jövőben ..

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #13 Dátum: 2011.Július.31, 06:38:53 »
A másik topicban emlitettem hogy az "alluminium és a rák kapcsolatáról " irok majd ,mivel ez a téma ide is tartozik  mert soksok forumon és hivatalos orvosi oldalakon is azt a rémhirt terjesztik amiről azt sem tudják létezik vagy nem létezik -csak valahol olvasták ,és mint rémhir rögtön terjesztették mellrák nyirokmirigy bőrbetegség stb -ezeket az aluminium okozza ..

Ez a téma volt az első aminek utánna jártam , és a paraszti gondolkodást is elővettem  ::)

Előszőr is az aluminium az egy fém -méghozzá künnyű fém -és nem tévesztendő össze a higany illetve az olommal sem csak megjegyzem a platina az egyik legsürübb anyag a földön  -mégis a gyógyászatban igen nagy szerepe ...pedig még az olomnál is sürübb
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kigX7wNtWDoJ:hu.wikipedia.org/wiki/S%C5%B1r%C5%B1s%C3%A9g+platina+arany+olom+melyik+a+legs%C3%BCr%C3%BCbb+f%C3%A9m&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=opera&source=www.google.hu

Amit sok fiatal nem tud -magyarország aluminium nagyhatalom volt a 60-70-80 as évek elején is ,és szinte mindent csináltak belőle -sőt ma is csinálnak  edények ,igen drága acéledények középső rétege nagytisztaságú aluminium -kávéfözök iskolai  ebédszállitásnál szinte az összes kanna aluból készült illetve nagy %ban van benne -
Na de ami felkeltette az érdeklödésemet az pont az előállitása -ha valaki nem tudná rengeteg üzem gyár ontotta ki magából az aluminium termékeket és ezáltal 100000-nek kellett vele érintkeznie -ráadásul olajos közegben legtöbbszőr -régebbi filmeken látni kesztyüt sem használtak a munkások -nem is féltek az alutol sem az olajtól -bezzeg manapság  ::)
Mivel a koros izzadás már régen is probléma volt ,valaki kitalálta az aluminiumos ecsetelőt -alkohollal keverve egy olcsó és igen nagy hatásfokkal biró szert kaptak -és ezt az 1960 as évek óta sokan használják is a mai napig -megjegyzem az alutartalma 20 % !!azaz Húsz százalék -viszont olyan hatása van a legtöbb emberre hogy 1-2 hét alatt is képes a tenyérnyi hónaljfoltot eltüntetni de nagymértékben csökkenteni ,ami a koros izzadás elleni gyógymodnál  nélkülözhetetlenül fontos ,igy megakadályozva az ördögi körbe esést .ÉS A SZORONGÁSOS ÁLLAPOTBÓL EGY FELSZABADULTABB EGYÉN LESZ -erre is van jópár visszajelzésem amit majd olvashattok ;)
A napi használatban a sprejk stiftek és egyébb készitmények csak igen kis %ban tartalmaznak alut -ezért helyettük valóban jó a szódabikarbóna ,ha nem koros izzadásos állapotról beszélünk .
És akkor a mellrák -tehát valamire ráfogták  -ez egy igen összetett téma de azt tudnotok kell mindenképpen mi is váltja ki a koros izzadást és  ez a szorongás -szorongás egy még be sem következett helyzettől -akármitől való félelem ,a mi lesz ha .... érzés jelenlétével ,akár tudatos akár tudat alol jön ,de ott van ..

Az adta meg az alapot hogy az aluminium felhalmozodik a szervezetben  :

Évek óta rebesgetik, hogy az izzadásgátlók mellrákot okoznak. Mivel ezeket a kozmetikumokat egész évben napi rendszerességgel használjuk, nem mindegy, hogy a hírnek mennyi az igazságtartalma.

Mindenekelőtt egy fontos különbségtételt tisztáznunk kell:
A dezodorok nem gátolják az izzadást, csak közömbösítik a testszagot azzal, hogy a szagért felelős baktériumokat valamilyen anyaggal elpusztítják.
Az izzadásgátlók ezzel szemben valamilyen módon magát az élettani folyamatot befolyásolják: kifejezetten az izzadást akadályozzák meg. Nem véletlen, hogy az EU szabályozása szerint csak akkor lehet egy termékre ráírni, hogy izzadásgátló, ha legalább 20 százalékban csökkenti az izzadtságot.

Nyirokmirigy
 Egyes nézetek szerint az izzadás gátlásával bent rekednek a szervezetben a méreganyagok, és a hónalji nyirokmirigyekben halmozódnak fel – ez lenne a későbbi betegség forrása. Ennek azonban ellentmond, hogy a mellrák a mellben alakul ki, és csak később képez (ha képez) áttéteket a nyirokmirigyekben. A szervezet egyébként nemcsak az izzadság révén szabadul meg a méreganyagoktól, tehát azok más úton is távozni tudnak.


Utánozza az ösztrogént

 A lehetséges „rák-kapcsolat” csak az izzadásgátlókkal, és nem a dezodorokkal kapcsolatban merült fel.
 Az izzadásgátlók fő hatóanyaga általában por állagú alumínium. Ez az izzadsággal érintkezve gélt formál, a gél pedig az izzadságmirigyek kivezetésénél gátat képez – így akadályozva meg a verítékezést.
A bőrön áthatolni képes alumínium azért veszélyes, mert az ösztrogén hormon hatását „utánozza”. Márpedig erről a hormonról tudjuk, hogy az esetek egy részében felelős a mellrák kialakulásáért.
Az izzadásgátlókat közvetlenül a hónaljra visszük fel, ami nagyon közel van az emlőhöz. E szereket gyakran használjuk borotválás-epillálás után, amikor a bőr sérülékenyebb, és gyengébb az ellenállóképessége.
 E baljóslatú jelek és vélelmek ellenére közvetlen összefüggést nem mutattak ki az izzadásgátlók és a mellrák között. De a kétely ott lebeg...

Nincs összefüggés
 Amerikában három évvel ezelőtt 1600 nőt kérdeztek arról, mikor és hogyan használtak izzadásgátlót. A hölgyek fele egészséges, másik felük rákos beteg volt. Amikor a két csoport eredményeit összehasonlították, a kutatók semmilyen bizonyítékot sem találtak arra, hogy valóban lenne összefüggés a rák és az izzadásgátlók között. (Az eredményt a mellrákról felvilágosító nonprofit internetes oldalon tették közzé – és nem az izzadásgátlók gyártói finanszírozták a kutatást.) [/color]

Alumínium

 Az alumínium földünk egyik leggyakrabban előforduló eleme. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele, hiszen tisztítószerekben, növényvédőszerekben és műanyagokban egyaránt jelen van. Önmagában a fém alumínium akkor sem okozna gondot, ha lenyelnénk. Oldható állapotban (ahogy az izzadásgátlókban is jelen van) a szervezet képes arra, hogy felvegye az alumíniumot. Egyes kutatók úgy gondolják, a szervezetbe kerülve kötődhet az ösztrogénreceptorokhoz és azok működését befolyásolhatja. Lényegében innen származik az izzadásgátlók veszélyességre vonatkozó vélekedés.

Paraben: bűnös?
 2004-ben 20 mellrákmintában paraben nyomaira bukkantak. Ez a kémiai anyag több kozmetikumban is megtalálható, általában tartósítószerként. Csakhogy ebből sem lehet következtetni az izzadásgátlók bűnös voltára, mert a paraben élelmiszerekben, gyógyszerekben is található. Közel sem biztos (és nem is bizonyítható), hogy az izzadásgátlókból kerültek volna a beteg nők szervezetébe.

Tehát találgatnak és mint mindent a fizikai anyagokra probálnak rákenni ,vagy sejtszinten megmagyarázni .


Veszélyes kozmetikumok
 Jobb, ha óvatosak vagyunk bizonyos kozmetikumokkal, bár egyéni allergia-hajlamtól és a termékösszetevõktõl függ, hogy az egészségünkre valóban ártalmas-e egy-egy arckrém, testápoló vagy dezodor - állítja a Forbes.

 Az elmúlt években számos, hír, újságcikk és tanulmány következtében igencsak megnõtt a vásárlói bizalmatlanság a tisztálkodószerekkel, a dezodorokkal és a kozmetikumokkal szemben. A gyanú nem alaptalan: valóban vannak olyan szerek, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre - jelent meg az amerikai Forbes magazinban.

Paraben-para
Lisa Donofrio, a Yale Egyetem Gyógyszerész Tanszékének klinikai bõrgyógyász professzora azt mondja, az úgynevezett "parabenek" csoportja adhat okot az aggodalomra. Ez az anyag a kozmetikai termékek széles skálájában fellehetõ, ami nem véletlen: a parabenek garantálják ugyanis a készítmények hosszú szavatossági idejét.

"A parabenek megtalálhatóak szinte minden kozmetikai termékben, a makeup-tól kezdve az legegyszerûbb testápolókig" - mondja a professzor. - "A laboratóriumi tesztek során pedig azt tapasztaltuk, hogy a parabinek az ösztrogén hormon sejt-receptoraihoz kapcsolódva mellrákhoz hasonló elváltozást okoznak."

"A kozmetikai ipar szakemberei azt állítják, hogy olyan kis mennyiséget használnak a parabenekbõl a termékeik elõállításakor, hogy azok nem okozhatnak semmiféle egészségügyi problémát. De tény, hogy ha valaki naponta  használja ezeket a parabin-tartalmú krémeket, valójában nem tudhatjuk, hogy a szervezetben egy élet során milyen mennyiségben halmozódik fel" - mondja a Yale professzora.

Az ok, amiért a gyártók mégis tartanak az egészségkárosító hatástól, az az, hogy a fogyasztók egy egészen kis hányadánál a tartósítószerek, még ilyen kis mennyiségben is allergiás reakciót válthatnak ki.

Épp ezért a professzor mindenkinek azt tanácsolja, hogy még ha nem is vagyunk érzékenyek a tartósítószerekre, lehetõleg óvakodjunk azoktól a kozmetikumoktól, amelyek összetevõi között megtaláljuk a parabineket - például a metil- vagy a propil-parabint.

A kísérlet óta a Donofrio professzort is sokkal jobban fogalalkoztatják a bõrön keresztül felszívódó mérgek, és azok lassú beépülése az emberi szervezetbe. "Ha belegondolunk abba, hogy a tesztek során mit is csináltak ezek az anyagok a sejtekkel, és mennyit is használunk az ilyen vegyületeket tartalmazó készítményekbõl évek óta... Itt a lehetõség, hogy többé ne veszélyeztessük ezekkel az egészségünket."

Csak nyugi

Szakértõk szerint azért érdemes elõbb alaposan utánajárni az összetevõknek és a híreszteléseknek, mielõtt minden flakon, tégely és tubus a kukában végezné.

 Mint Donofrio mondja: "az utóbbi években jópár olyan tanulmány jelent meg, amelyek tökéletesen bebizonyították, hogy a dezodorok összetétele - legalábbis a bennük lévõ alumínium -  igazából nincsen semmiféle kapcsolatban a mellrákkal." És, bár a jövõben még várható, hogy megjelennek - akár ezzel gyökeresen ellentétes - kutatási eredmények e témakörben,a professzor szerint "ez a vita, a dezodorok és izzadásgátlók körül, ma már inkább a lezárt esetek kategóriájába tartozik."


Még annyit a föld ösznépesség 1-3 % küzd koros izzadásos problémával -ez a szám folyamatosan emelkedni is fog -hisz a reklámok a trendek a megfelelési kényszert tudatosan emelik ami a koros izzadásos állapot egyik alappillére .
Vegyük a patikai ecsetelőt kb 4-600 Ft és  a hatásfoka felülmulja bármelyik izzadásgátló termékét -
Több külföldi termék is megjelent már amik lényegében ugyan ezt tudják az összetételük egy kicsit eltér de az áruk akár 5-10 X se ! a patikai ecsetelőnek .
Ha megnézzük a reklámokban lévő termékeket amik csak az átlagembernek jók -koros izzadásos a falra is kenhetné ,mert rá max 1-3 napig hat majd -ez a tudat műve placebó hatás ..
Viszont ezen termékek árai már akár több ezer Forintba is kerülnek ,és van már vagy 20-30 féle -fajta is -
Az ember bemegy a boltba és sorra megvásárolja majd rájön egyik xarabb mint  a másik és kiadtak érte x ezer Forintot ,most a fürdöben a polcon porosodik .
Ezt az irást kifejezetten a koros izzadosoknak szántam  -ök tudják érzik miről is van szó  ,és biztos vagyok abban is sokan már megfizették a tanulópénzt mire ugyan erre az eredményre jutottak .
Egy szóval hatalmas üzlet ez is amire a gyártók és a forgalmazók is rájöttek ...

Egyszer irtam egy oldalra ez ügyben -ezt a választ kaptam :

"Az izzadással sok méreganyag is kiürül, de ha ezek nem tudnak távozni a szervezetből, akkor az problémát okozhat. Nem kell kutatónak lenni, hogy ezt bárki megértse."

Ez a másik dolog amit megint nem gondolnak át  -és már végre hivatalos oldalon is leirták az izzadás nem méregtelenit !!!!!!  -Bár még sokan azt hiszik hogy igen - nemsokára erre is irok példákat és megmagyarázom az élettani hatását folyamatokat  mert ebben a témában az emberek legalább annyira félre vannak informálva mint a lázcsillapitásnál -pár egyszerű példával aláásom az izzadást mint méregtelenitési folyamatot  ;)

csubi

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:verejtékmirigyek
« Válasz #14 Dátum: 2011.Augusztus.03, 06:40:57 »
Az eddigi legbrutálisabb eset amivel találkoztam  ,mondanom sem kell  az ETS idegvágos műtét  miatt betegedett meg a lány .....Mert bizony öt beteggé tették !

Csabival összefogva megpróbáljuk rendszerbe foglalni a velem történteket.
 Hyperhydrózis /Kéz izzadás/2007 nyarán műtöttek. Tudom,hogy ti akik
 hasonló problémával küzdötök mindenbe bele mennétek,hogy ettől az
 elviselhetetlen nyavalyától szabaduljatok,de előtte mérlegeljetek
 .Igaz a műtét végleges megoldást ad az adott területen,de az
 esetleges következményekre nem készítenek fel eléggé.
 Számomra nem volt elég információ műtét előtt ezért vakon hittem abban
 amit a műtétet végző orvos ígért.
 Kéz teljes szárazsága,műtét után minimális izzadás lehet a test
 bármely pontján,de ez szinte észre sem vehető.
 Most 42 éves vagyok. Visszaemlékezve első fiam születése után, 20 éve
 figyeltem fel a kéz izzadásra.
 Először tenyér nyirkosság majd egyre erősebb izzadás. Meleg
 időben-stressz helyzetben a tenyeremből patakokban folyt a víz.
 Ezután az izzadás olyan mértékű lett,hogy nem csak a tenyeremről a kéz
 ujjaimból is dőlt a víz. A polusok kitágultak a kezem
 szét főtt az izzadságtól.
 Beindult az Ön gerjesztő folyamat. Elkezdtem figyelni magam. Féltem az
 izzadástól,majd arra az elhatározásra jutottam lépni kell..
 1 lépés:Budapest O... Intézet. kb 15 évvel ezelőtt.
 Mindent mondtak csak azt nem amiért felkerestem Őket. Vizsgálat végén
 mosolyogtam. Mire Ők megkérdezték.
 Mi is a probléma? Kéz izzadás.

 Ezután jött az akupuncturás kezelés.Heti 3x felutazni Budapestre.
 Számoljatok. Utiköltség-anamnézis felvételi ár-tű megvétel-kezelés.
 Eredménytelenül nagyon sok pénzt hagytam ott. Nekem nem segített. Megyek tovább
 Talp massage. Újabb okfejtés. Az izzadás a felgyülemlett méreganyag miatt van..
 Ismételt pénz kidobás. Vizit-utazás-kezelés. 1 hónap után abba
 hagytam,mert semmi eredmény nem mutatkozott.

 Az izzadást már úgy kezeltem mint betegséget. Egyre jobban izzadt a
 kezem,bár mihez nyúltam minden tocsogott.
 Következő próbálkozás:Patikákban beszerezhető izzadás elleni szerek
 beleértve Antisodurica.
 Eredmény:0000. Volt időnként pillanatnyi szárazság,ekkor a bőröm
 hámló-repedezett lett de ez csak percekig tartott.
 A sok kémiai szertől pedig olyan ráncos lett mint egy idős emberé.
 Hidratáló krém szóba sem jöhetett.
 További próbálkozás: Minden ismerősöm tanácsolt valami okosságot.
 Pl:Friss csalán oldatba áztassam a kezemet úgy,hogy a csalán levél is
 benne legyen. Tegyem formalinos oldatba,
 rézgálicos oldatba.
 na ez úgy bevált,hogy az izzadás még erősebb lett+jó kis ekcémát is
 összeszedtem.
 További próbálkozás:Házorvos. Labor+Pajzsmirigy vizsgálat. Eredmény:Negatív.
 Háziorvos tanácsára Ideggondozó. A fogadó orvos értetlenül állt a
 problémám előtt.Csak nézte a kezem Ő ilyet még
 nem látott.,nem tapasztalt.Tanácsolta a botox kezelést. Időpont
 egyeztetés majd irány Budapest.
 Konzultációkor kiderült a kezelés nem végleges. 1 kéz 40.000FT. 1 pár 80.000 FT. /2006/
 Mivel anyagi helyzetem nem engedte meg ezt a luxust döntenem kellett.
 Elfelejtem ezt a lehetőséget vagy Csőves leszek és a fizetésemet a
 kezelésre fordítom. Volt ott minden köztük hitel lehetőség is. A
 férjem térített észhez,mert én ebbe is belementem volna.
 Vissza az Ideggondozóba. A Doktor nő más teóriával közelítette meg a
 problémámat.
 Vegetatív idegrendszer túlműködése.
 Elkezdtem szedni az antidepreszansokat, melyeket azóta is szedek. Kéz
 izzadásom semmit sem csökkent de a dózis emelése
 miatt sikerült rászoknom.
Ettől kezdve már csak pokol volt az életem.
 Szomorú-elkeseredett-kétségbe esett voltam,majd jött a
 nagy lehetőség. VÉGLEGES MEGOLDÁS: MŰTÉT!!!!!
  Megismerkedésünk :

  A kezdetek egy másik forumon : 2007 09.04.

  csabi4:Kösz hogy vissza írtál. Azt olvasom,hogy én vagyok az elmúlt
 időszakban a második aki így jár.A kérdésedre válaszolva fürdés után
 hiába törölközöm nem tudom szárazra törölni magam,mert rögtön folyik
 rólam a víz. Műtét előtt gyakorlatilag mindent kipróbáltam: Labor.
 Akupuncturás kezelés,Talpmasszás, pszichiáter. Dilibogyók.
 Antisodurica.Ugy érzem már mániákus vagyok. Remélem sokan
 jelentkeznek,mert aki úgy érzi,hogy a kéz izzadástól már nem lehet
 rosszabb az ne gondolja így. Én vagyok az élő példa. Úgy érzem
 becsaptak. Az orvos azt mondta valószinű, hogy műtét után jobban fogok
 izzadni,de ez a mennyiség eloszlik a testemen,szinte észre sem veszem
 .Nem akarok senkit elrettenteni,de ne tegyétek. Példa:ja nem
 mondtam,hogy 40 éves nő vagyok. A konyhában rövid nadrágban ebédet
 készítek. Érzem,hogy az egész testemről szakad a víz
.Nem baj,de a
 kezem nem izzad. Nem bírom tovább. Higgyétek el a valóságot írom.
 Lenézek és a kövön körülöttem vizes a kő,és akkor nem beszéltem arrol,
 hogy a ruhám mennyit felfogott.
Hát így élek én műtét után.
 Segítsetek.


Szegény nem tudta hogy ez még csak a kezdet -ugyanis olyan helyreállitási folyamatok zajlottak le a lány szervezetében ami komoly fájdalmakkal járt ..de erről majd késöbb  ;)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”