Szerző Téma: kóros izzadás  (Megtekintve 79769 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #90 Dátum: 2015.Május.18, 17:56:55 »

Dezodorhasználat: ne dőljünk be a tévhiteknek!


Jó néhány tanulmány napvilágot látott a dezodorok káros hatásairól, ezért felkerestünk egy szakértő bőrgyógyászt, aki eloszlatta a tévhiteket.

Egyes kutatók azon a véleményen vannak, hogy a dezodorok és izzadásgátlók tartós használata elősegíti a mellrák kialakulását. Mások szerint ez csak akkor jelent veszélyt, ha valaki borotválja is a hónalját. Azonban a Fred Hutchinson Rákkutató Központ kutatói Dana Mirick vezetésével cáfolták mindkét állítást. Tanulmányuk során 800 mellrákos nőbeteg és 800 egészséges nő testápolási szokásait hasonlították össze, és nem találtak kapcsolatot a hónalj ápolása és a betegség kialakulása között. Kinek higgyünk?
Barát vagy ellenség a dezodor?

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy károsak-e a szervezetre a különböző típusú dezodorok, és hogy milyet érdemes használni. A kérdések tisztázása érdekében felkerestük dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász főorvost.

– Nyilván az lenne a legegészségesebb, ha nem használnánk dezodort, csak mindenki izzadna szabadon, azonban a mai civilizált életben ez már nem elfogadott. Önnek mi a véleménye a különböző dezodorokról?
– A hajtógázas termékekkel már csak a környezetre gyakorolt hatásuk miatt sem foglalkozunk, és szerencsére egyre kevesebb ilyen termék van piacon. A dezodoroknak két fő típusa van: az egyik az izzadásgátló, mely konkrétan eltömíti átmenetileg a pórusokat, a másik pedig a szagsemlegesítő típus, mely nem befolyásolja az izzadást, hanem semlegesíti a szagokat, és a bőrön lévő baktériumok szaporodását gátolja. Maga az izzadság ugyanis önmagában jórészt egy színtelen, szagtalan folyadék, és azáltal válik szagossá, hogy a bőrünkön lévő baktériumok ezt a nagy mennyiségű verejtéket használják, és különféle enzimek, fehérjék, bomlástermékek jelennek meg, amik rendkívül büdösek tudnak lenni.

– Egyes vélemények szerint a póruseltömítő dezodorok használatánál a méreganyagok nem tudnak kiürülni a szervezetből, és felhalmozódva különböző betegségeket okoznak.
Ez teljesen alaptalan vélekedés, ugyanis az egész testen több millió verejtékmirigy található, és a hónaljak a izzadásnak nagyjából az egy százalékáért felelősek, tehát a méreganyagok gond nélkül távozni tudnak a szervezetből akkor is, ha valaki izzadásgátló dezodort használ.

– A póruseltömítő dezodorok kapcsán egy csomó, egymásnak ellentmondó kutatás jelent meg. Néhány kutató úgy gondolja, hogy köze lehet a mellrák kialakulásához, sőt az alumínium elraktározódik a szervezetben, az agyban, és hosszú távon különböző idegrendszeri problémákat, sőt akár depressziót is okozhat.
A táplálékkal sokkal nagyobb mennyiségű alumínium kerül a szervezetbe, mint a dezodorral. Az emlőrák veszélyével kapcsolatban pedig fontos tudni, hogy a nyirokkeringés mechanikai elve – mely belülről kifelé történik – ellentmond annak, hogy a hónalj felszínéről bekerüljön az anyag, és veszélyeztesse az emlőket.

– És ha valaki borotválja a hónalját, és ezáltal mikrosérüléseket okoz a bőr hámfelszínén?
– Ezzel kapcsolatban a kétezres évek elején végeztek egy komoly, átfogó tanulmányt, ahol vizsgálták a hónaljat epiláló, borotváló, dezodort használó emlőrákos nőket, valamint a dezodort nem használó, hónaljat nem borotváló pácienseket, és nem találtak szignifikáns különbséget. Az eredmények alapján tehát sem a borotválás, sem a dezodorhasználat nem befolyásolja az emlőrák kialakulását.
Drasztikus megoldások az izzadásra

A botoxinjekciót nemcsak az arc ránctalanítására szokták használni, hanem tulajdonságai között van az is, hogy bénítja a verejtékmirigyeket. Dr. Bálint Ágnes szerint egy kezelés nagyjából 0,5-1 évig tartó megoldást jelent az izzadásra.

 

Ennél durvább verzió, ha valakinek műtétileg eltávolítják a verejtékmirigyeit, azonban ilyen beavatkozást akkor szoktak végezni, ha valakinek a hónalja krónikusan begyulladt, és semelyik hagyományos módszer (antibiotikumos kezelés, gyógyszerek, pórustisztítók alkalmazása) nem segít a páciensen.

– Mégis, mire érdemes figyelni a dezodor kiválasztásakor?
– Természetesen érdemes olyat választani, melyben minimális mennyiségű káros anyag van, például formaldehid, melyet tartósítószerként használnak; emellett érdemes megnézni, hogy a termék klinikailag tesztelt-e, milyen tanúsítványokkal rendelkezik stb. Fontos, hogy a választott dezodor ne irritálja a bőrt, ha ilyet tapasztal valaki, akkor azonnal cserélje le valami másra, esetleg próbálkozzon meg egy érzékeny bőrre való termékkel.

– Mi a véleménye a biodezodorokról, a természetes módokról?
– Amelyik termékben nincs tartósítószer, az nagyon rövid idő alatt megromlik, tehát ha valaki otthon akarna ilyet előállítani, annak gyakorlatilag 3-4 naponta el kellene készítenie a biodezodort, különben megromlik. Ez azért elég macerás dolog, ráadásul a természetes dezodorok mindegyike a szagsemlegesítő kategóriába tartozik, tehát nem gátolják az izzadást, csak a kellemetlen szagok ellen védenek. Vannak egyéb otthoni praktikák, például illóolajok használata – már akinek bírja a bőre, vagy pamutruhák használata, gyakori zuhany, testhintőpor, csak hogy néhányat említsek. Ne felejtsük el, hogy a stressznek is komoly izzadásbefolyásoló hatása van, tehát ilyen szempontból az életvitel megváltoztatása, a stressz lecsökkentése is izzadásgátló hatással bír.
Ő nem izzadásgátló dezodort használ...

 

– Tehát, összegezve, ön azt állítja, hogy a dezodorral kapcsolatos egészségügyi aggodalmak alaptalanok, ugye?
– Azt mondom, hogy a mai világban amúgy is rengeteg vegyszer kerül be a szervezetbe akár a táplálkozás, akár a kozmetikumok vagy a mosószerrel tisztított ruhák viselése által, tehát a dezodorhasználat már nem oszt, nem szoroz. Túlzásba nem szabad esni, a dezodor sosem fogja helyettesíteni a mindennapos zuhanyzást, fürdést, de a mai világban egy reggeli zuhanyt követően helye van az izzadásgátlók használatának.

http://mno.hu/tudomany/dezodorhasznalat-ne-doljunk-be-a-tevhiteknek-1246655
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #91 Dátum: 2015.Június.05, 10:41:26 »
Egy érdekesség ami főleg a műtött embereket érintti-heti 


Ilyen fantasztikus a tested! Lenyűgöző tények az öregedésről

Mégis megújulnak az idegsejtek?
[/size]

Az orvostudomány sokáig készpénznek vette, hogy az agy és az idegrendszer többi részének sejtjei képtelenek megújulni. Ha egyszer tehát elpusztultak, a szervezet nem tudja őket pótolni. A legfrissebb eredmények szerint azonban – korlátozottan ugyan –, de van lehetőség a „csodára”. A természet mindenesetre úgy gondoskodott az agysejtek számának biztosításáról, hogy az újszülöttek testhosszának egynegyedét a fejük teszi ki, míg felnőtteknél ez az arány nyolcadrész.
http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/testi-egeszseg/ilyen-fantasztikus-a-tested-lenyugozo-tenyek-az-oregedesrol/120993Cirka 8 éve leírtam már ...hülyének néztek ..sőt egy orvosi oldalról kitörölték a hozzászólásom  ::) >:(  most meg egy tollvonás bocsi tévedtünk ?????? :o

Egy műtött férfi keresett meg akinek sikeres volt a műtétje a kézizzadását 8 éven keresztül szinte megszüntette .

DE !!!  Ismételten elkezdett izzadni a keze, holott a megfelelő idegeket már elvágták /szerintük végeleges megoldás volt /

Szerintem ha a tudatban nincs feloldva a félelmi reakció és ugyan abban az élethelyzetben van mint akkoriban amikor kialakult ,akkor a szervezet mint vészintézkedésként  vissza tudja állítani az adott személy tudati szintje szerinti, állapotot ,hisz az első biológiai program a túlélés minden áron -ezután jön az ÜSS vagy FUSS  stressztörvény ami életünk minden egyes mp fut -aki ezt nem érti meg , az még mindig keresse a fizikai okokat :)

ETS  idegvágásos műtétről :
Idézet
-Drasztikus beavatkozással elvágnak idegeket ,hogy azok az ingereket ne legyenek képesek továbbítani -
Az elve 1xrüen elmagyarázva - ha egy vezetéket elvágok az nem továbbítja az áramot a megfelelő helyre -
Csakhogy az ember nem tárgy hanem a legtökéletesebb gépezet -és próbálja kijavítani azt a hibát ami akár a beteg életét is veszélyezteti !! -mert egy adott testrészen megszűnik a természetes hűtés ,és mivel ezt folyamatosan érzékeli -az agy parancsot ad a hűtésre ,menekülés előkészítésére -csakhogy az adott testrészre már nem tudja befolyásolni ,az izzadás máshol jelenik meg -derék -mell comb fenék fokozatos erőteljes izzadása jellemző az ETS-en átesett betegeken.

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #92 Dátum: 2015.Június.11, 10:26:25 »
A 8 évi kitartó munkának köszönhetően sikerült egy olyan krémet összeállítani ami az eddigieken is túltesz ,mert igazán kíméletes rendkívül hatékony  ;)

Jelenleg az arc területeinek tesztelése folyik , ami talán a legérzékenyebb rész .

A kéz- lábizzadás elleni krém is megújult , drámaian csökkenti az elviselhetetlen izzadást , de mivel ez az izzadás komoly lelki DHS eredménye , akár életveszélyes helyzetből fakad , itt mindenképpen, a külső kezelés mellé , a homeopátiát +  lelki feltárást oldást javasolok, amit akár fórumunk vezetőjével megbeszélve meg lehet valósítani .

http://2esely.hu/nyitolap

Pl :Egy "sima" hónaljizzadós lány ,vizsgaidőszak előtt erősödő , kellemetlen tünetei miatt kért segítséget és kapott is megkértem jelezzen vissza :

"Az izzadás elleni krémről és homeopátiás cseppekről szeretnék beszámolni!:) hétfőn kezdtem el használni őket és a 4. nap után csodaszerűen hatalmas mértékben csökkent az izzadásom! Egyetlen készítmény sem segített még ennyire! "

Remélem még tovább tudom folytatni tökéletesíteni a jelenlegi megoldásokat , hogy műtétre SENKI ne menjen + ESZÉBE SE JUSSON !  mert azokon sokkal nehezebb segíteni ,  nemsokára ír az egyik régi páciens, a saját tapasztalatairól , akkor jobban átérzitek miért is mondom ezt  ::)

Üdv :csubi"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #93 Dátum: 2015.Június.11, 18:42:27 »
A 8 évi kitartó munkának köszönhetően sikerült egy olyan krémet összeállítani ami az eddigieken is túltesz ,mert igazán kíméletes rendkívül hatékony  ;)


Gratulálok Csabikám a magam és a többi fórumtárs nevében is!  :)
Nem találok ölelésre semmilyen emotikont, de szívem minden szeretetével kívánom, hogy sikerrel segíts minél több betegen (és vezess be becsületkasszát)! :)

Szeretet és béke legyen Velünk! 
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #94 Dátum: 2015.Július.03, 09:23:57 »
Hőségriadó !!!

A koros izzadással szenvedők gondolom már előre rettegnek a beharangozott 35-39 fokos meleg miatt , lényegében ebben a melegben mindenki szenved már , még azok is akiknek nem okoz problémát az izzadás .

Egy régebbi hozzászólásban az úszást emeli ki Pato -gondolkodjunk egy kicsit paraszti észjárással -
Ha valaki úszik , azaz vízben van- több okból is megnyugszik -

1. Maga a víz a közeg ,a lebegés  -a magzat is "ebben "a közegben nőt fel ,és érezte magát a legtöbb esetben teljes biztonságban -ne feledjétek az agyunk a tudatunk életünk minden mp rögzíti !  NEM FELEJT !!!

Idézet
Az utóbbi felismerése pedig ugyanazon az agyterületen zajlik, ahol az alapvető, fizikai érintési tulajdonságokat kódolja az emberi agy - állapították meg a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) idegkutatói.

"Semmi sem igazán objektív agyunkban. Érzékelésünket mélyen és áthatóan az alakítja, hogy milyenek az érzékelt dologgal kapcsolatos érzelmeink"

2. A víz legtöbb esetben hűti a testet ,még amikor kijövünk a vízből akkor is a fürdőnaci -ruha, mindig vizes marad és tovább közvetíti a hideg érzékelését -pláne ha egy kis vagy erősebb szellő is éri a bőrt - hiába van 35 fok meleg még ebben is fázhatunk ! UGYE HOGY UGYE ?  :)

A bőrünk  a legkisebb változást észleli ,agyunk- tudatunk  és RÖGTÖN MEGHOZZA A MEGFELELŐ INTÉZKEDÉST - 320-400 Km /órás sebességgel áramlik az információ az agyba, ami folyamatosan dolgozza fel és hozza meg a megfelelő intézkedéseket -   bármely bőrt érő behatásra, támadásra is de még a várható azaz fizikailag még meg sem történt eseményekre is felkészül !!! de magatok is érzékelhettétek már pl a szellőt ami lehet kellemes, de lehet kellemetlen is  PL MEDENCÉBŐL KIJÖVETEL, ÉS  ABBAN A PILLANATBAN KELLEMETLENÜL HIDEGNEK TŰNŐ SZÉL  -HOLOTT 35 FOK VAN ÁRNYÉKBAN -mindig az adott helyzet dönti el és a tudatunk miképpen fogunk érzékelni bármit -MERT AKIK NEM VOLTAK MEDENCÉBEN AZOKNÁL EZ A SZÉL KELLEMESNEK HŰSÍTŐNEK ÉRZÉKELIK  :)

3.Az úszás ami ugye vízben történik , lehet hideg, de meleg is akár - vajon feltűnik e valakinek , az izzadás ? hisz mindenki vizes, csepeg ,"folyik "  = a koros izzadásos tudata megnyugszik-  NINCS EGYEDÜL -NINCS KELLEMETLEN HELYZETBEN -NEM AKAR MENEKÜLNI A HELYZETBŐL   ;)

Idézet
KÓROS IZZADÁS  = MENEKÜLNI A HELYZETBŐL -"MELEGSZIK A HELYZET  ÉRZETTEL" - "MI  LESZ HA ..."  GONDOLATOK ÁRAMLÁSÁVAL  AMI A TUDAT ALATTIBÓL FOLYAMATOSAN ELŐTÖR   =ÖRDÖGI KŐR  "Mindenesetre vigyázzatok magatokra , legyen mindenkinél víz, tea, sör :)  és ne felejtsétek el - SÓT / NaCl főleg !!!/  is vesztünk, amit nem árt pótolni .


Ui:

Az arcra való készítmény, egy érdekes mellékhatásáról számoltak be olyan lányok, akik igen  érzékenyek és  kényesek is arra, mit kennek magukra -hát most meglepődtek :o  ugyanis a bőrük, elmondásuk szerint sokkal simábbá vált + jó pár pattanásuk eltűnt , bőrhibájuk halványabbá vált  ::) 

Persze azért a homeos szereket is szedik rendületlenül  ;)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #95 Dátum: 2015.Július.04, 16:07:09 »


ÜDV :csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #96 Dátum: 2015.Augusztus.14, 11:31:39 »
Nemsokára végre fellélegezhetünk ,ez a trópusi időjárás az egészségeseknek is betett rendesen,  a kóros izzadásban szenvedőknek meg maga a pokol -
Egyre több és több, a témával kapcsolatos kérdés és  segítségkérés , viszont azt is látni, hogy szinte mindenki valami csodaszert keres  ::)

Saját Magán nem akar dolgozni, feltárni -oldani ezt a beidegződést  vagy még mindig nem érti az összefüggéseket, amit megpróbáltam levezetni eben a topicban .
Ettől jobb helyet nem találsz ! hisz itt minden egy helyen elérhető lenne -itt van pl Sanyi
http://www.rajtam-mulik.hu/  megkereshetitek  Pátonak is segített, és sokaknak segít gondolom, más problémák feltárásában -oldásában
Lehet a köröket járni,  de a biológia- logika az marad  nem fog változni .

Ma egy beszélgetés alkalmával felmerült az RH, ami a hölgypartnernek sokat segített hogy jobban viselje a meleget - erről kértem tőle egy kis beszámolót remélem hamarosan feltehetem ide is :) addig is hűsöljetek ha tudtok irány a víz part  :)


"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #97 Dátum: 2015.Augusztus.16, 16:36:10 »
Április 15.-én írtam -ma Augusztus 16. van   :) 

Idézet
Maga a topic nézettsége is rendkívül emelkedik  hisz a semmiből jött és már a fórum 9. leglátogatottabb témája lett / kb 4 hónap és már a 8. lesz / ami ismételten megerősít abban hogy az előrejelzésem nem tévedett -egyre több és több emberben alakul ki már igen fiatalon -a 15-20 éve még inkább 13-14 évről ma már 9-10 évesek írnak

Persze ehhez kellett ez a kellemetlen levegőjű , párás meleg is .....
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #98 Dátum: 2015.Szeptember.10, 08:09:05 »
Csak egy érdekesség ami elsőre meglepett, mert azt gondoltam vége a nyárnak a melegnek, és az izzadásos topic hátrább csúszik , ehelyett ha lassan is emelkedik a különbség a látogatottság statisztikájában -azaz ez is azt bizonyítja nem a meleg a hunyó, hanem a megfelelési kényszer ...

Vajon miért mondom ezt  ? ::)
Mi történt, mi fog történni és kik azok akiknek köszönhető az emelkedés ?  ::)
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #99 Dátum: 2015.November.19, 19:12:15 »
Sokaknak bejön a nagy trend igyunk minél többet mert megelőzi a betegséget mert látták pár oldalon hogy orvosok ezt ajánlják -ez is csak egy agymosás és hatalmas üzlet + agyprogramozás
A szervezet érzi ha folyadék kell neki -ne a reklámokra hallgass és a szakemberekre, akik jó pénzért bármit mondanak -lényeg a saját életritmusod a TE szervezeted nem másé
Egy olyan dolog amit szerintem 10-9 ember nem is tud sőőőt mivel a sóbevitel ellen is komoly kampány folyik különösen oda kell-ene figyelni rá mert lesz betegség lesz KAMPECA !!!

"Ennél azonban jóval nagyobb veszélyt jelenthet a hiponatrémia, ami a vér nátriumszintjének leesésével jár, és számos szervi károsodást okozhat."
http://news.noinetcafe.hu/…/20721-ennyi-vizet-mar-ne-igyal-…

azért egy megjegyzés amit megint fogadok 100000-1 ember vesz észre
Ez a fenti idézet a cikk legalján található mondhatni sokad rangú -nak tünő probléma -holott kimondja mennyire is veszélyes - más félelemkeltő cikkeknél rögtön ezzel kezdik -rettegj félj -itt nem probléma max belehalsz szépen lassan ...vagy gyorsan -rajtad múlik ..

Csak emlékeztetőül :

Ma a referencia érték : 135-145  de a Heim Pál kórházban 130 !!! -145

Sanyi írta a só topicban :

"Mostanában több csatornából érkezik a felhívás, hogy "A SZERVEZETED VÍZÉRT KIÁLT", "FOGYASSZ TÖBB VIZET". Ezzel nekem mindig az a bajom, hogy ha nem vagyok szomjas, a megivott vizet azonnal kipisilem, tehát nem lesz több a szervezetemben.

Ez a fickó meg közli, hogy igazam van, hisz az egészségtelen sóháztartás miatt a szervezetemnek muszáj sűríteni a véremet, különben a sejtjeim nem tudnak táplálkozni. Ha a sóháztartásomat rendezem, akkor addig leszek szomjas, amíg a szervezetemben a megfelelő, egészséges mennyiségű víz be nem kerül.
  Ez szinte hihetetlen! Nem szeretem az összeesküvés elméleteket firtatni, de nem tudom elképzelni, hogy magától ennyire dilettáns legyen a tudós és természetgyógyász társadalomnak az a része, amelyik az érdemleges kutatásokat végzi. Pláne nem akkor, amikor tudható, hogy 40 éve még más ásványi anyag koncentrációkat tartottak optimálisnak a vérben, mint ma!
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #100 Dátum: 2016.Február.16, 09:31:33 »
Egy kis szünet után pár gondolat :

Ahogy elnézem a fórumokat pl a gyakori kérdések oldalon naponta 2-3 koros izzadással kapcsolatos kérdést tesznek fel, főleg nagyon fiatalok akik még iskolába járnak, és cikinek tartják és szégyellik magukat , holott rendesen tisztálkodnak sőőőt inkább túlzásba is esnek , miközben arra nem is figyelnek oda hogy ezzel éppen azt a szorongást próbálják leplezni ami előidézi pl a hónalj túlzott mértékű izzadását - Persze jönnek a szokásos tanácsok -majd elmúlik a hormonok a pajzsmirigy a ..... menj el kivizsgálásokra ahol majd nem találnak semmit -ez a jobbik eset - a rosszabbik ha találnak valamit és elkezdődik egy teljesen felesleges kifejezetten ártalmas gyógyszeres kezelés vagy akár valamelyik fog gócos gyulladására fogják de akár a mandulára is -ezeket egytől egyig azok mesélték akik ezt a kört végigjárták és most ugyan ott tartanak vagy inkább rosszabb az izzadás miatti szorongásuk mert nem szűnt meg esetleg már mandulájuk sincs -ez nem vicc 4 esetről tudok akiknek kivették , ráadásul már nem is fiatalok hanem 20-30 évesekről van szó -azaz a majd elmúlik megállapítás egyáltalán nem igaz hisz jó páran már 30-40 -de 50 évesen is szenvednek a koros izzadással -szerencsére mostanában műtétet bevállaló emberről nem hallottam illetve 2 ember 20 éves fiatalemberek már beszéltek az orvossal is és gondolkodási időben találták meg ezt a fórumot - csak annyit írtak meglepődtek, ledöbbentek , mert így még sehol nem olvastak a koros izzadásról , konkrétumok felsorolása a "napirend"  egyezik náluk is - és hát ha már megtaláltak megcsináltattam a kis tesztet velük majd cirka 1 hónap alatt elért változás, mind a gondolkodásukban, mind a tüneteikben hihetetlennek tűnhet, olyan emberek számára akik nap mint nap róják a felesleges köröket, és veszik az éppen nem olcsó izzadásgátló készítményeket. különféle nyugtatókat !! orvos írta fel !  javulás szinte csak pár napig , majd elkeseredettség és keresés tovább -miközben éppen azt felejtik el hogy magukban a gondolkodásukban kell a változást megkezdeniük, mert addig valódi javulást nem fognak elérni

És hogy mennyire nem csak a tinik problémája, egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a levelet - aki ráadásul gyógyszerész ! És megpróbálta kikeverni "azt" amin cirka 8 évig dolgoztam , természetesen hamar fel is adta  :)

Tőle  kaptam ezt a levelet :

"Köszi a krémet, jól teljesítettem az államvizsgán, és ez a TE krémednek is köszönhető!!! KÖSZI! :D
Lediplomáztam!! Juhuuu végre lesz szabadidőm!! :))))"

És ez csak a hónaljkrém  -mert a kézizzadásra egészen más összetételű krém-ek  és még más is kell , már ha valaki tényleg szeretne javulni - ez sokkal összetettebb probléma mint, hogy bekenjük és elmúlik ..."..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #101 Dátum: 2016.Május.30, 16:27:43 »
Egy cikkecske ami rámutat arra, amit már megpróbáltam itt pár oldalon leírni -azaz ha a saját tudatod által ismételten biztonságban érzed magad , a berögzült minták halványodnak majd feloszlanak , de nem teljes egészében , viszont a tudat hogy van megoldás azaz a placebo hatás részben már nem engedi ismételten az ördögi körbe esést -


Nem engedték dolgozni, annyira izzadt. Egy apró trükk vetett véget a megaláztatásnak

    2015.08.05. - Daily Mail

Hiperhidrózisban szenvedett, az orvosok tehetetlenek voltak.


Ismét rátalált a szerelem, Anthonyval hamarosan összeházasodnak
Roppant kellemetlen, ha valaki egyfolytában izzad. Orvosi nyelven hiperhidrózisnak hívják a jelenséget, amely megkeserítette a brit Esme De Silva életét. Az iskolában csúfolták miatta, felnőttként pedig majdnem fel kellett adnia a karrierjét – PR menedzser a szakmája –, mert szabályos pánikrohamok törtek rá, amiért állandóan folyt róla a víz. A mélyponton féléves szabadságot kellett kivennie, miközben a barátja is szakított vele, mert állandóan parázott.

De Silva kisasszony éveken át egyik orvostól ment a másikig, akik különféle megoldásokkal kísérleteztek, de egyik sem vezetett sikerre. A végén már botoxkezelést ajánlottak neki, a csinos fiatal hölgy azonban nem tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy tűkkel szurkálják. Aztán jött a pofonegyszerű megoldás. Egyik ismerőse egy izzadásgátlót ajánlott neki, ami fényesen bevált. Este befújja magát vele, és nyugodtan telik a másnap.

 Esme önbizalma visszatért, újra dolgozik, és lett új kapcsolata is. Anthony tavaly év végén kérte meg a kezét romantikus kubai kiruccanásuk alatt. 

http://kiskegyed.blikk.hu/test-es-lelek/megelozes/nem-engedtek-dolgozni-annyira-izzadt-egy-apro-trukk-vetett-veget-a-megalaztatasnak-138700

Sok műtöttnél IS  működött és működik pedig ők már más kategoriába tartoznak de a tudat az ami mindig az első - minden más csak ezután történik .
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #102 Dátum: 2016.Június.24, 14:38:55 »"A krónikus verejtékmirigy-gyulladás, azaz a hidradenitisz szuppurativa (röviden: HS) egy rejtőzködő betegség, amely nyáron különösen meg tudja keseríteni az ebben a betegségben szenvedők életét. Bár egyes felmérések szerint a HS a lakosság 1%-át is érintheti, mégis a ritka betegségek közé sorolják, mert a betegek gyakran szégyellik a kellemetlen tüneteket, nem fordulnak szakorvoshoz, így kevesen jutnak el a diagnózisig."

Kísérleti egér szerepét töltik be akiket ezzel diagnosztizálnak , hisz antibiotikum majd műtét-ek sorozata  is várhat rájuk igazi eredmény nélkül


http://www.life.hu/drlife/20160621-a-kronikus-verejtekmirigy-gyulladas-legnagyobb-ellensege-a-nyar.html
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #103 Dátum: 2016.Június.24, 14:40:10 »
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Pindrus

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 7
  • Profil megtekintése
Re:kóros izzadás
« Válasz #104 Dátum: 2016.Június.24, 19:46:02 »
Bírjuk Mester, mert nincs más megoldás !  :D
Manipulálom az izzadásom / tenyér, és talp / a házilag összeállított iontoforézis
megoldással.
Sokat segít, ha nem is 100 % -os, nálam; de van akinél igen .
Sokaknál igen!
Persze ez lelki tényező összetevő függvénye is. Valószínűleg nálam a lelki tényező az ami nem ad 100% -os sikert.
Nagyon megvagyok elégedve így is, mert ahogyan izzadtam ahhoz képest 90- 95 % a siker.
Mostanában elhanyagoltam a munkám miatt / itthoni festés / így kezdhetem elölről a két hetes intenzív kezelést, de egye fene semmi baj.
Aztán elég 2 - 3 naponkénti emlékeztető kezelés.
Senki nem fogja elhinni, de két fém palacsinta sütő amibe egy -egy pohár vizet töltök az áramforrás egy  krokodil csipeszezett
telefontöltő.
Persze olyan telefon töltő ami két ágra van bontva.
Ebbe áztatom a kezem 15 - 15 percet pólus cserével, majd a lábaim ugyanígy.
A DR .Derm készülék működési elve is ugyan ez, csak ez fillérekből; az meg ahjajjj ... árban.
A lelki tényezőket kellene rendbe rakni a 100 % - os sikerért, de így is jó.
Az a helyzet, hogy 52 évesen a berögződött lelki tényezőkön változtatni már nagyon nehéz; ehhez talán minimum egy agycsere is kellene.
Elégedett vagyok így is ! ;)
Vagy még sem...  ???