Szerző Téma: kóros izzadás  (Megtekintve 79770 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #105 Dátum: 2016.Augusztus.04, 17:48:29 »
Akkor egy TÉVHIT  amit sokan nem értenek vagy félreértenek .

Gyakori kérdésekből :

Úszás közben miért nem izzadok?
Nagyon izzadós vagyok, de ha úszom akkor mégsem izzadok meg, ez miért van?

Majd jött egy magyarázat amit rögtön meg is lehet cáfolni :

Ez ugye csak poén kérdés?
Szerinted van szükség a tested külön hűtésére, ha állandóan egy, a testednél 10 fokkal hűvösebb, baromi nagy hőkapacitású hűtőközeg áramlik körülötted?"

Az összefoglalóból egy részlet :

"Akkor mégis mitől is van ?? az sem tűnik fel hogy az ember otthon NEM -VAGY ALIG izzad meg ?-De akár  -10 fokban képes 3 pulóvert is átizzadni ha elkel mennie otthonról de már ennek a tudatától is beindul ."

Sokan írják télen egy poló és egy kabát van csak rajtuk de minusz fokokban is izzadnak
Ez a test hőmérsékletétől nem 10 hanem akár 30 fokos különbség van .

Tehát itt már bukik az elmélet :)
Folyt köv.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Zsuzsanna

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #106 Dátum: 2017.Február.21, 17:12:24 »
Kedves Tagok!

Végig olvastam az egész fórumot az izzadásról. Amit köszönök mindenkinek. Nekem nagyon hasznos volt. Már a műtéten gondolkoztam, de ezek után nneeemmm!! Mégegyszer köszi!

Sajnos én is ezzel problémával küzdök, ahogy a családunkban más is. Apai ágról "örököltük".... Húgom is nagyon izzad, mint én is. Legfőképpen tenyér, talp, hónalj. Mint mindenki más mi is kipróbáltunk már mindenféle gyógyszertári készítményt. Eredmény nulla.... :( :( :(

Megkeseríti teljesen az életemet az izzadás. Jogosítványt szeretnék és már csak a forgalmi van hátra. El is kezdtem a vezetést, amiről annyit tudnék írni, hogy így szörnyű. Úgy ráizzadok a kormányra, hogy az már durva, és persze zavaró. Az oktatóm is észrevette és szólt is, hogy ne izguljak ennyire. Pedig nem izgultam, de nem tudok mit csinálni. Már megfordult a fejembe, hogy abbahagyom, de nem tehetem. Nem szabad feladnom ezért. Most a botox kezelésben bízok.
És hát a botox... Már nagyon sok helyen csinálják Magyarországon, viszont elég sokféle áron. Mi befolyásolja az árakat?? A főváros,vidék?? Kértem persze ajánlatokat sok helyről és egy kis leírást a kezelésről. Ahány doki annyiféle ár és eljárás. Azt sem tudom melyiket válasszam. Az "olcsóbb" is ugyan olyan hatásos mint a drágább? Ugyan azt a készítményt használják? Nem tudom sajnos. Olvastam, hogy többféle botox készítmény van.
Tudom, hogy ez sem végleges megoldás, de most úgy érzem, úgy gondolom, úgy remélem megoldja addig a problémámat, amíg le nem vizsgázom.
És még egy opciót találtam, hogy veszek egy autós kesztyűt, talán segítség lesz a számomra. Az ilyen kesztyűk bőrből készülnek (szarvasbőr, sertér, juhnappa, peccary, ...) Nem tudom, hogy izzadós kézre felhúzva milyen lesz, remélem ideiglenesen megoldás a számomra. Valaki ért esetleg ehhez?? Tudna valaki tanácsot adni? :)

A műtétről teljesen lemondtam, soha azok után, amiket írtak róla.  >:( >:(

Ja és megyek majd dokihoz a nevét nem írom le. Nála jelentkeztem botox kezelésre először, de azt mondta van számomra más megoldás. Kíváncsi vagyok nagyon. Majd leírom mit is tanácsolt. ;) ;)
Amit viszont még nem próbáltam az iontoforézis. Néztem a netem gépet, hááát nagyon drága az is. És azt sem tudom, hogy hatásos-e. Olvastam, hogy van akinek beválik. Lehet valahol olcsóbban találni ilyen gépet?? Hol lehet beszerezni??

Várom a reakciókat, véleményeket, hozzászólásokat és tanácsokat!!  :) :)
Kitartást mindenkinek!!

Üdvözlettel:
Zsu

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #107 Dátum: 2017.Február.22, 17:29:09 »
Szia Zsuzsanna !

Ismerős mondhatni elég gyakori probléma, amire a stresszhelyzetek rátesznek még egy szívlapáttal ...

Az első legfontosabb kérdés melyik zavar a legjobban ,melyik testrészen indul be elsőnek , mert sok esetben ez generálja a további izzadást .

Az áramos kezelés elég időigényes eleinte ,akár több hét is lehet , majd ha van javulás akkor lehet ritkítani ,maga a módszer kb 50-50 % os van akinek nagyon bejön, van akinek semmi változást nem hozott .

A botoxról - mi befolyásolja az árakat ? hm szerintem egyfajta kartell van , ahogy szinte bármelyik kereskedelemben kapható árúnál .
A kesztyű remek áthidaló megoldás lehet ! 

A problémáról már olvashattál ami miatt kialakul , és tapasztalhattad is ..

A műtét, egy egy időszakos fellángolás mint valami új csodaszernél, aztán pár év és rájönnek az emberek mekkora ökrök voltak, hogy ennyire bedőltek az orvosok szavának -mert vissza már nem fogják megcsinálni és ha belenyúlnak a világ legtökéletesebb gépezetébe, annak mindig van hatványozott hatása , amit először nem is tudnak hova tenni , csak később következtetnek arra hogy a probléma gyökere bizony a műtét mellékhatásainak következménye . Persze ez csak akkor igaz ha nem azonnal jelentkező mellékhatásokról van éppen szó -a külföldi fórumban leírtak jó párat .

Mikor lesz a vizsga ?
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Pindrus

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 7
  • Profil megtekintése
Re:kóros izzadás
« Válasz #108 Dátum: 2017.Február.25, 15:37:56 »
Kedves Zsu !
Nem kell itt DR. Derm készüléket venni 100 akármennyi összegért.
Iontoforézis gép házilag is készíthető.
Végy egy mobiltelefon töltőt, aminek két ága van. Vágd le róla a csatlakozásokat, és köss hozzá kicsi krokodil csipeszt.
Magyarul ez egy AC/DC adapter, ami 12 voltos=1Amperes.
Végy két sima régifajta palacsinta sütőt, ebbe tegyél vékony kis gumiszőnyeget, hogy ne a fém tepsivel érintkezzen a kezed.
Önts bele vizet, úgy hogy a tenyered ellepje a víz, de a kézfejed a kézfejedet ne; mert egy idő után kiszárítja. A csipeszeket csatlakoztasd a palacsinta sütőhöz, egyiket az egyikhez, míg másikat a másikhoz. A palacsinta sütők véletlenül se érjenek egymáshoz, mert akkor szikrázni fog, mint a rossz nyavalya, és elromlik az adapter.
Dugd be a hálózatba kicsit csípni fog az elején, de majd megszokod.
Tedd bele a tenyered ujjaid széjjel nyitva, és hagyd benne 10-15 percig, aztán cseréld meg a két krokodil csipeszt a két palacsinta sütőn, és megint 10-15 percig tartsd benne a tenyered. Ezt nevezik pólusváltásnak.
A talpaiddal tedd ugyanezt ismételten.
Ezt minden egyes nap csináld végig két héten keresztül!
Az első héten kicsit jobban fog izzadni, de aztán majd eljön a felszálló ág hidd el.
A további kezelések két hét után elég 2, illetve 3 naponta, ezt mát ahogyan érzed.
Ennek a módszernek segítenie kell.
A hónaljadra meg használj Esodort, vagy antisudorikát, ezek a gyógyszertárakban kaphatóak.
Az egész házi iontoforézis mizériát megúszhatod 2 -3 ezer forintból talán.
Sok sikert !
Még valami...
Ha seb van a tenyereden, mert megütötted, vagy megkarcoltad, akkor veszettül csípni fog!
Az ellenszer.:
kend be a sebet vékonyan valami krémmel, majd tégy rá vízálló ragtapaszt, és mehet a kezelés...

Zsuzsanna

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:kóros izzadás
« Válasz #109 Dátum: 2017.Március.12, 11:40:20 »
Sziasztok! Zsu vagyok.

Ahogy ígértem a doki után jelentkezem. Remélem hasznotokra lesz.

Voltam a dokinál a tenyér, talp, hónalj izzadás miatt. Nem javasolja a műtétet; sőt még a botoxot sem, mivel nagyon fájdalmas és drága. Egy tenyérbe kb. 100 db szúrás kellene. Elmondta, hogy a botoxot Ő csak a hónalj kezelésnél szokta ajánlani. A botox legnagyobb hátrányai: csak időszakos megoldás, nem biztos mindenkinél a várt hatás, és az ár... (költsd másra azt a sok pénzt)
Amit ajánlott:
- kineziológus, pszichológus,
- iontoforézis, (OEP-re fel lehet írni)
- meditáció, pihenés,
- solutio antisudorica folyadék + solutio antisudorica hintőpor együttes használata. (gyógyszertárban kaphatóak, pár száz forint)
Remélem ezzel a néhány információval én is tudok segíteni másoknak.  ;) :)

És a vezetésről néhány szó. Nagyon nehéz izzadt tenyérrel vezetni, mivel nem elég, hogy van benned egy "alap" izgalom, elvonja a figyelmed, nagyon zavaró tényező. Vettem autós bőrkesztyűt, ami egyszerűen szuper. Lényeg, hogy mosható legyen. Jelenleg ez megoldja a problémámat átmenetileg, viszont elkezdem az iontoforézis kezelést, és ha lesz több időm felkeresek egy kineziológust v. pszichológust.

Üdv, Zsu