Szerző Téma: epegörcs, epekő  (Megtekintve 8769 alkalommal)

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
epegörcs, epekő
« Dátum: 2011.Március.27, 14:31:24 »
Akadémikus orvostudomány:
Az epehólyagot belülről bélelő nyálkahártya gyulladása heveny és idült betegségként egyaránt jelentkezhet. Az esetek túlnyomó többségében epekő jelenlétéhez kapcsolódik a gyulladás. A hajlamosító tényezők is azonosak az epekőével, ezért középkorú vagy idős, elhízott nők érintettek leggyakrabban. A leghatásosabb kezelés az epehólyag műtéti eltávolítása, ami általában a panaszok teljes megszűnéséhez vezet.
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0540/416374/orvosi_jegyzet_1.htm
Kiegészítés: Frézia
Az epehólyagban, vagy epeutakban keletkezhetnek kövek. A népesség 10-20%-ban fordul elő.
Kövek akkor alakulhatnak ki, ha az epe szerkezete megváltozik, vagy bennük olyan anyag jelenik meg, melyet normálisan nem tartalmaz. Emiatt kristályok csapódhatnak ki, majd azok kövekké állnak össze. Lehetnek koleszterin, kalcium tartalmú kövek.

Új medicina:
Az epevezeték elzáródása blokkolja az epefolyadékot, melynek sárgaság (icterus) a következménye. Többszöri konfliktusba való visszaesés (pl.sínek) hatására, a szervezet oda-visszakapcsolgat a két szakasz között, így az epevezetékben vagy epében kő keletkezik. Epegörcs (v.epekő-görcs) az epikrízisben jelentkezik.

Konfliktus oka: birtokbosszúsági vagy identitáskonfliktus
Balkezes nőnél, és jobbkezes férfinél elsődleges nemi/birtok konfliktusként. Jobbkezes nőnél, és balkezes férfinál  csak hormonális kibillenés következtében, másodlagos nemi/birtok konfliktusként.
Nőies= befelé irányuló érzelemmel: identitás, (hovatartozási és döntéskonfliktus)
Ki vagyok, mi vagyok, hová tartozom, hová menjek, kihez ragaszkodjak, kinek adjak igazat, mitévő legyek.
Férfias = kifelé irányuló érzelemmel: birtokbosszúság  (vita mérgelődéssel, dühöngéssel. Bosszankodás  tulajdonnal kapcsolatban)  Felbosszant a családom. A szomszéd zavar a saját területemen. Nem tudom elviselni a rokonságomat. Sőt a kollégámat, mert a saját területemet veszélyezteti. (állásomra tör)

Ezoterikus megközelítés:
Szellemi dolgaink megemésztéséhez szükségünk van egy egészséges indulatra, elszántságra, ami erőt ad, hogy megemésszük azokat az ingereket, melyeket nap mint nap megélünk. Az indulatok pedig a keserűségből táplálkoznak.
Az epebántalmakkal küszködő ember dühösködik, elfojtja( elraktározza) az  epés megjegyzéseit, ennek következménye az epekő
A máj által termelt epét az epehólyag gyűjti. Az epekő a nőknél, a vesekő a férfiaknál gyakoribb. A kőképződés minden esetben megrekedt, pangó energiát jelöl. Az epeköves nő úgy érzi, élete kényszerhelyzetek sorozata, és nem áramolhat szabadon az energiája.

"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:epegörcs, epekő
« Válasz #1 Dátum: 2011.Április.01, 18:59:57 »
Természetgyógyászati megközelítés
Kezdő természetgyógyászként, az első amivel megismerkedtem, az a máj, és epetisztítás volt. Valamivel később hallottam
epekőhajtásról is. A módszer amit ajánlottak, az sem akkoriban, sem később nem nyerte el tetszésemet.
Ahhoz, hogy valaki bátran nekifogjon, tudnia kell a kövek méretét is. Biztonsággal csak a homok, és a 2 mm-nél nem nagyobb kövek kihajtásával lehet kísérletezni. Ehhez viszont nincs szükség arra a radikális kúrára, ami ma a interneten kering.
Laboratóriumi analizálás során azóta kiderült, hogy a beavatkozást követő több száz, akár több ezer apró zöld, könnyen epekőnek nézhető kövecskék valójában " szappanok". (A tanács szerint olívaolaj+ grépfrútlé, vagy citromlé keverékét kell meginni keserűsós hashajtás után.)
Az olívaolaj zsírsavai, a grépfrútlé savaival elegyedve elszappanosodnak, amik vízben oldhatatlan kőszerű képletek formájábanjelennek meg. Lényegében ez egy drasztikus méregtelenítésnek számít, ezért a kúra nem teljesen haszontalan.
Epekőhajtásra  a kurkuma, articsóka és a keserűsó a legismertebb, de csak parányi kövek esetében.
Akinek 4-10 mm-es kövei vannak az ne kísérletezzen epehajtással, mert epeút elzáródást okozhat. A 10 mm-nél nagyobb köveknél ez a veszély azért nem áll fenn, mert ezeket már nem lehet kihajtani.
Epekő oldásával érdemes kikísérletezni, ( veszélytelen) erre kapható gyógytea, fekete retek, és annak kivonata is.
"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:epegörcs, epekő
« Válasz #2 Dátum: 2011.December.06, 15:38:23 »
Kapcsolat lehet a vesekövek és az epekövek kialakulása között ::)

A veseköves betegeknél az epekövek kialakulásnak magasabb kockázatával kell számolni – állítják a Maine Egészségügyi Központ (Portland, Egyesült Államok) munkatársai. Az összefüggés fordított irányban is igaz.

Ismert, hogy az elhízás, a cukorbetegség, az egészségtelen étrend mindkét típusú kő kockázatát megnöveli, azonban amennyiben ezeket nem számoljuk, az összefüggés akkor is megmarad. Meglepő megfigyelés, hogy egy betegnél gyakorta mindkét rendellenesség egyszerre van jelen, annak ellenére, hogy a kialakulás eltérő tényezőkre vezethető vissza: a vesekövek leginkább a magas kalciummal, az epekövek általában a koleszterinszinttel állnak kapcsolatban.


Eric Taylor és munkatársai három hosszútávú vizsgálat eredményeit elemezték, melynek során a résztvevők egészségre és életmódra vonatkozó kérdőívet töltöttek ki. A Journal of Urology oldalain megjelent beszámoló mintegy 240 ezer egyénre terjedt ki, az utánkövetési periódus 14-24 év között volt. Ezalatt 5100 új veseköves, és 18 500 új epeköves esetet diagnosztizáltak. Megállapították, hogy a kórtörténetben szereplő epekő, nemtől és életkortól függően mintegy 26-32 százalékkal növelte a vesekő kialakulásának kockázatát. A kapcsolat fordított irányban is megvolt, a kórtörténetben szereplő vesekő 17-51 százalékkal növelte az epekő kialakulásának valószínűségét.

A feltételezések szerint a bálbaktériumok összetétele valamilyen módon befolyásolhatja mindkét típusú kő képződését, azonban annak oka még nem világos.
http://noinetcafe.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5001:kapcsolat-lehet-a-vesekoevek-es-az-epekoevek-kialakulasa-koezoett-&catid=5:egeszseg&Itemid=5
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1074
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:epegörcs, epekő
« Válasz #3 Dátum: 2011.December.06, 17:25:37 »
Kapcsolat lehet a vesekövek és az epekövek kialakulása között ::)

A feltételezések szerint a bélbaktériumok összetétele valamilyen módon befolyásolhatja mindkét típusú kő képződését, azonban annak oka még nem világos.

Mondjuk akkor, ha valami elvetemült GNM-es orvost is megkérdeznének, valószínűleg világosabb lenne az összefüggés.
A vesekövet a visszatérő "tovább létezési" vagy "cserbenhagyási" konfliktus okozza. Az epekövet viszont a visszatérő birtokbosszúsági konfliktus.
Elég kézenfekvő a következtetés, hogy annak a 25-32% átfedésnek az az oka, hogy az érintettek olyan konfliktust szenvedtek el, amely mindkét vonatkozásban DHS volt. Akár külön-külön DHS is lehetett. Ebben az esetben az átfedést az okozhatja, hogy a második DHS azért csapódott be, mert az élethelyzet miatt érzékeny volt az illető mindkét konfliktus típusra.
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

Sexty János

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 213
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:epegörcs, epekő
« Válasz #4 Dátum: 2012.November.30, 23:19:45 »
 Népi gyógyászati epekő-elhajtás, Somlósi Lajos közléséből származik:

http://www.google.com/url?sa=D&q=http://www.altussavaria.hu/epiteszet_biologia/letoltheo_dokumentumok/somlosi_lajos_leirasok_adaptaciok/maj_es_epe_tisztitasa_pdf&usg=AFQjCNHmdds6qFBiTN-JvDnBqxMjj14gkg

   Nagyon alapos leírás, azonban érdekes megfigyelni a háttérinformációk újmedicinátlanságát. Ebből is látszik, hogy az egyébként hasznos alternatív orvoslások is sok esetben az akadémikus, megalapozatlan feltételezésekre alapulnak.

   A lényeg itt azonban szenzációs, ha a komplikációmentes, műtétmentes megoldást tekintjük. A végleges siker érdekében, a kiújulás elkerülésének érdekében hozzá kell illeszteni a valóságos háttér-információkat is.