Szerző Téma: Tévhit?!  (Megtekintve 5299 alkalommal)

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Tévhit?!
« Dátum: 2011.Augusztus.27, 09:47:33 »
8 szokás, amiről azt gondoljuk, hogy rossz, pedig nem
Számos tévhit él bennünk különböző szokásokat illetően, de mi most megdöntjük ezeket.

1. Piszkos bőr
Ma a túlzott tisztaságra törekvés korszakát éljük, minden második reklámban a bőrünkön lévő mindenféle kosz és baktérium elpusztítását hangsúlyozzák. Felejtsd el! Senki nem mondta, hogy dagonyázz a sárban, de a piszok segíthet féken tartani az allergiás és asztmás tüneteket, mert fokozza az immunrendszer védekező képességét. Az Iowa Egyetem kutatói felfedezték, hogy akik a kórokozókkal mielőbb találkoztak, például több nagyobb testvér esetén vagy, akik farmon nőttek fel, vagy betegápolással foglalkoztak sokkal kisebb számban voltak asztmásak.

2. Kávéfogyasztás
Sokan azt gondolják, hogy kávéfogyasztás ártalmas (vagy egy rossz szokás, amitől nem tudnak szabadulni) - pedig a Beller Táplálkozási Intézet elnöke szerint a kávé védelmet nyújthat különböző betegségek ellen. Összefüggést találtak ugyanis a kávéfogyasztás és az öregkori hanyatlás, a cukorbetegség, valamint a méh-, és a mellrák kockázatának csökkenésében. Persze ha nem okoz mellékhatást - mint például a szorongás, álmatlanság, szabálytalan szívverés vagy jóindulatú csomó a mellben – ilyenkor természetesen nem szabad kávét inni, minden egyéb esetben nyugodtan.

3. Cukorfogyasztás
Azt gondoljuk, hogy általában minden cukor rossz, de ez nem így van. Cukor van a gyümölcsökben is (gyümölcscukor), ráadásul a lédús finomságoknak van egy nagy előnyük: tele vannak rosttal. A rost lassítja a cukor felszívódását, ráadásul magas az antioxidáns tartalmuk is. De azt nem árt tudni, hogy a gyümölcslékre mindez nem igaz!

4. Fájdalom érzése
A fájdalmat lehetőség szerint elkerüljük, de kutatók szerint mégis van pszichológiai előnye. Ausztrál kutatók arra jutottak, hogy azért keressük a fizikai fájdalmat, hogy megszabaduljunk a szégyenérzettől vagy bűntudattól – és ez működik. Kutatásuk során a résztvevők jéghideg vízbe tették kezüket, mialatt olyan dolgot kellett felidézniük, amire nem voltak büszkék. A fájdalmat követően kevésbé érezték magukat bűnösnek.

5. Szunyókálás
A napközbeni szunyókálás nem azt jelenti, hogy lusták lennénk, vagy rosszul aludtunk éjszaka, sokkal inkább a hosszabb élet záloga - állítják olasz kutatók. Több idős, százesztendős embert kérdeztek meg, akik mind azt vallották, hogy délután ledőlnek egy kicsit, és sosem volt problémájuk az elalvással. Tehát az alvás minősége, mennyisége és az alvási szokásaink nagyban befolyásolják, hogy meddig élünk.

6. Magas sarkú cipő viselése
Ausztrál kutatók szerint nem a magas sarokkal van a probléma, sokkal inkább a szűk és a lábra nem jól illeszkedő cipővel. Kutatásaik során megfigyelték, hogy az ilyen lábbelit viselő nők között annak volt problémája, akinek szűk vagy rövid volt a cipője, tehát nyomta a lábát. Ennek ellenére a 2,5 centis saroknál nem érdemes magasabbat viselni.

7. Vörös húsok fogyasztása
Sokan azért nem fogyasztanak vörös húsokat, mert úgy tartják, hogy egészségtelenek. Egy tanulmány szerint azonban az a nem mindegy, hogy az állatot hol tartják. A farmon nevelkedő állatok húsában kevesebb a telített zsírsav és a koleszterin és néhány esetben magasabb a húsuk omega-3 zsírsavtartalma, mint a lazacnak.

8. Napozás
Bár az UV sugárzás fokozza a bőrrák kockázatát, a napozásnak van jó oldala is. Segít a depresszió elleni harcban, segíti a D-vitamin termelődését, és megóvhat bennünket néhány krónikus betegségtől. Egy német kutatásban összegyűjtötték a napozás pozitív és negatív hatásait. És míg a nap elleni védelem a bőrrák szempontjából fontos, a D-vitamin termelődése segít megóvni bennünket néhány rákfajtától, csont- és immunbetegségtől, magas vérnyomástól, szív- és érrendszeri megbetegedéstől, stb. Tehát napra menni szükséges, csak gondoskodjunk a megfelelő védelemről.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Re:Érdekes esetek, történetek
« Válasz #1 Dátum: 2011.Szeptember.01, 06:57:17 »
Megint a KÁVÉ-és a tea -

Ha a tudományosok nem veszik figyelembe azt amit évszázadok óta megfigyeltek különféle élelmiszerek hatásairól és ennek az ellenkezőjét próbálják meg beetetni az emberekkel akkor úgy járhatnak mint ebben a történetben -nagyon tanulságos :

Hiába itatták kávéval, még a királyt is túlélte

Régóta vita az orvosok körében, hogy egészséges vagy egészségtelen-e a kávé, illetve mennyi az egészséget nem károsító, napi megengedett mennyiség. Német kutatók most egyértelműen amellett tették le a garast, hogy „csodaitalról” van szó.
A kávé növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, csökkenti a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a máj- és a méhrák kockázatát, enyhíti a fejfájást, az asztmások számára pedig megkönnyíti a lélegzést – világítottak rá. A kávé az egyik legkedveltebb ital több mint ezer éve. Élénkítő, a koncentrációt növelő hatásából naponta szerte a világon százmilliók profitálnak, egy német állampolgár évente átlagosan 150 liter kávét iszik meg. Pedig – mint arra a Die Welt című napilap tudományos rovatában emlékeztetett – sokáig az volt a meggyőződés, hogy a kávé egészségtelen.

A monda szerint ennek egyik legfőbb szószólója III. Gusztáv svéd király volt, aki 1771 és 1792 között volt trónon. A király meg volt győződve arról, hogy a kávé mérgező. Ennek alátámasztására pedig két halálra ítélt fogollyal sajátos kísérletet rendelt el. Az egyiknek naponta kávét kellett innia, míg a másik teát kapott. Mindezzel III. Gusztáv azt akarta bizonyítani, hogy a kávé jóval gyorsabban öl, mint a tea. A várható eredményt nap mint nap két orvosnak kellett dokumentálnia. A krónika szerint azonban az orvosok az évek során elhunytak, a két halálra ítélt még a királyt is túlélte, míg végül közülük elsőként – 83 éves korában – a „teázó” halt meg. Hogy a kávéra ítélt még meddig élt, az nem ismert.

A bajorországi Ismaning táplálkozástudományi intézetének legújabb kutatásai azonban egyértelműen bizonyították a néhai svéd király – és követői – nézeteinek helytelenségét. A vizsgálatok egyebek között arra derítettek fényt, hogy a kávé fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az adatok szerint aki naponta három-négy csésze kávét iszik, annál az említett kockázat 25 százalékkal kisebb. Ez a hatás akkor is fennáll, ha koffeinmentes kávéról van szó.
Hasonló tanulmányok természetesen már korábban is napvilágot láttak – írta a Die Welt, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a németek legkedveltebb itala csökkenti az Alzheimer- és a Parkinson-kór, valamint egyes tumorok kialakulásának kockázatát. Az asztmások számára pedig jelentős mértékben könnyebbé teszi a lélegzést. Az újság szerint ez utóbbi például régóta ismert Skóciában, ahol az asztmásokat már 1859 óta koffeinnel gyógyítják.

Az ismaingi kutatások most arra világítottak rá, hogy a napi legkevesebb három kávé 30 százalékkal csökkentheti az asztma kockázatát. A szakértők szerint nem igaz az sem, hogy a kávénak vízhajtó hatása lenne. Ezért mítosz az is, hogy az eszpresszókávé mellé rendszerint felkínált kis pohár vizet a vízhajtó hatás ellensúlyozására adják. A víznek azonban egy jótékony hatása mégiscsak van, mégpedig az, hogy „szabaddá teszi” az ízlelőbimbókat, ezáltal fokozza a kávé élvezetét. Mindennek nyomán a német kutatók úgy foglaltak állást, hogy az egészséges ember számára a kávé semmifajta rizikót nem jelent. Nézetük szerint a kávét élvezni kell, és attól az egészségre nézve sokkal inkább pozitív, mint negatív hatásokat kell várni. Egyedül a terhes nőknek, a magas vérnyomásban szenvedőknek, továbbá az érzékeny gyomrúaknak kell a kávéfogyasztás terén némileg tartózkodóbbnak lenniük.

(MTI)

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Diana

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 598
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Érdekes esetek, történetek
« Válasz #2 Dátum: 2012.Szeptember.27, 13:11:01 »
Sziasztok!

Az idén nyáron másik házba költöztem,és örömmel állapítottam meg hogy a kertben
egy nagy ásott kút van,rögvest nekiálltam egy házi vízmű összeállításának.
Egy darabig kifogástalanul működött,azonban a vízellátás elkezdett akadozni.
Ennek megállapítása után hívtam kúttisztítót a hiba elhárítására.
A legnagyobb döbbenetemre agyagos földet hordott ki a kútból,és megállapította hogy ez a legrosszabb ,ha ez van a kút alján.
Milyen érdekes,ami rossz a kút szempontjából, az jó a gyógyászatban.
Utána néztem a neten az agyagnak,és nagyon figyelemre méltó leírásokat találtam.

http://www.agyagkura.hu/
A szövetek öngyógyítását indítja el az agyag radioaktivitása, de az ellenkezőjét is tudja; képes adszorbálni a testben lévő veszélyes radioaktivitást. Pontosan ezért a kobaltágyú brutális terápiáját képes ellensúlyozni két kezelés közt. Regenerálja a szétégetett szöveteket..................

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1079
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:Érdekes esetek, történetek
« Válasz #3 Dátum: 2012.Szeptember.28, 06:53:32 »
Utána néztem a neten az agyagnak,és nagyon figyelemre méltó leírásokat találtam.

Egyszer láttam egy filmet egy olyan gyógyítóról, aki földdel gyógyított. Vékony réteg földet rakott a beteg területre, és egy ideig rajta hagyta. Komoly sikereket ért el. Ő azt mondta, hogy bármilyen talaj alkalmas erre, a lényeg csak az, hogy a felhasznált földnek legalább 1m mélyről kell származnia.
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

Diana

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 598
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Re:Érdekes esetek, történetek
« Válasz #4 Dátum: 2012.Szeptember.28, 12:04:24 »
Szia Eta!

Köszönöm szépen a hasznos információkat.
A hiba elhárulásáig az ereszcsatornába kötöttem egy vízelvezető csövet,ami a kútba van bevezetve ,áthidalásként az eső víz is jó egyenlőre.

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #5 Dátum: 2013.Október.30, 12:09:18 »
Nem igaz, ami a reklámokban elhangzik!

A különböző reklámokban sokszor elmondják egy szer összetételét, és hozzáteszik: az immunrendszert erősíti. Varga Gábor hatóanyag-kutató a Vitalitás legutóbbi adásában arra hívta fel a figyelmet, hogy nem igaz, ami a reklámokban elhangzik. A szakértő szerint, ha igazak lennének az immunerősítésről szóló reklámok, akkor magyar népesség száma lényegesen csökkenne. Ha az emberek tömegesen mindenféle kapszulával erősítenék az immunrendszert, az tömeges elhalálozást okozna. Példaként hozta fel a spanyolnáthát, amely a becslések szerint közel 100 millió ember halálát okozta, főként fiatalok és középkorúak hunytak el, nem pedig az idősebbek. Akiknek alulműködött az immunrendszere, azokat nem érintette a spanyolnátha, ugyanis azok haltak meg, akiknek túlműködött az immunrendszere és ezt a fertőzést túlreagálta az immunrendszere. Egy másodlagos bakteriális fertőzés ilyenkor általában végzett az emberekkel. Varga Gábor közlése szerint az immunológusok legnagyobb problémája a túlműködő immunrendszer. Bővebben a Vitalitás legutóbbi adásában:
http://www.echotv.hu/vitalitas-2013-10-29-vitalitas

Megjegyzem nem csak a reklámokban hanem az orvosok szájából hallani akik mindig a gyenge immunrendszerre hivatkoznak egy egy betegségnél ...

"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #6 Dátum: 2013.December.02, 23:07:01 »
És az ilyesmi hogy lehet "eladva" a médiá(k)ban?

A fecskendőket azonban - drogfüggő lévén - már használta, és mivel hordozója a májbetegséget okozó vírusfajtának, megfertőzte a tűket.

http://www.hir24.hu/kulfold/2013/12/02/46-embert-fertozott-meg-hepatitisszel-az-apolo/~~fokusz

Áldás!
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #7 Dátum: 2013.December.02, 23:13:07 »
És az elhintett "tévhitnek" íme egy újabb áldozata:

http://www.femina.hu/vilagsztar/lewis_collins_meghalt

Hála Hamer doktornak azért, hogy ismerhetjük a GNM-et!
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

Doma

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 178
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #8 Dátum: 2016.Augusztus.28, 17:12:59 »

Doma

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 178
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #9 Dátum: 2016.Augusztus.31, 12:12:45 »
Talán az egyik legfontosabb téma a gömb föld görbületének vizsgálata!

a tudomány állítása szerint a föld görbülete négyzetesen nő a távolsággal -például 15km-en 17,6 méter.
Ez azt jelenti, hogy a Balaton Siófok és Füred között közel 18 métert hajlik?
hogy látjuk a világító tornyokat - és a partot?

a sok új bejegyzés miatt ide összegyűjtöm a legfontosabb érveket, kérek mindenkit tájékozódjon ezekről mielőtt posztol vagy hozzászól a témához.

a lapos föld formája:
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1562060390753546/

a lapos föld a nap, a hold és az évszakok
https://www.youtube.com/watch?v=R52_PdZlSq8

NASA
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1551957985097120/

a hold:
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1556307517995500/

Al Biruni
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1551788705114048/

Magellán körbehajózta a földet:
https://www.youtube.com/watch?v=jM896R6NeBU

A gömb föld modell égövi problémája:
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1552001121759473/

a TIME Laps - időfotózás bizonyíték:
https://www.facebook.com/groups/1551416178484634/permalink/1552300871729498/

a leggyakoribb érv a görbületre a távoli hajó testének eltűnése
ezt a jelenséget a perspektivikus torzítás okozza, a kommentekben bővebben kifejtem.

viszont a hajó test nem tűnik el, amit bemutat ez a felvétel Nikon P900as zoomja a 30. mp-nél kizoom-ol

https://www.youtube.com/watch?v=ql_TTguKxnE

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Tévhit?!
« Válasz #10 Dátum: 2016.Szeptember.04, 01:29:05 »
Jó hogy feltetted ! kb 3 hónapja jönnek szembe a különféle hírek sőt egy két ismerősöm komoly kísérleteket is csinál-t annak bizonyítására hogy a föld mégsem annyira gömbölyű mint amilyennek állítják -elég kényes téma sok sok felfoghatatlan-nak tűnő tény és ellenvélemény -egyenlőre csak tanulmányozom , de ha ennek a fele is igaz akkor nagyon félrevezették az embereket .

Egy Magyar nyelvű friss videó a témában :
https://www.youtube.com/watch?v=TzMHvetf7EA
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”