Szerző Téma: Konfliktusok hálójában  (Megtekintve 20949 alkalommal)

Hon-dah

 • Tag
 • **
 • Hozzászólások: 76
 • fitoterapeuta
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:Konfliktusok hálójában
« Válasz #45 Dátum: 2012.Június.26, 08:56:42 »
Sziasztok!

Szia Diana  :)

Köszönöm szépen, rengeteget tanultam és voltak bizonyos intuitiv megérzéseim, amit bizonyítani látok, mert alátámasztja ezeket. Köszönöm, hogy foglalkoztál ezzel a problémával mélységében is !

Beatrix
“Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott.”
 (Paulo Coelho)

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:Konfliktusok hálójában
« Válasz #46 Dátum: 2012.Július.19, 11:23:01 »
Szervusztok!

Az emberiség valóban eljutott odáig a fogyasztói társadalom útvesztőjében, hogy nem ismeri fel még saját magában sem, hogy milyen hatalmas konfliktusokat gerjeszt minden ember azzal a szocializációval, amelynek akarva - akaratlanul ki van téve manapság.
De ami még rosszabb, a gyerekeink és unokáink is "lelkileg elkorcsosodnak" ennek a szabad világnak a befolyása alatt!

A boldogság keresése közepette nem vesszük észre a Világegyetem és az Anyatermészet rendjét, vagy éppen azokat a méhecskéket, amelyek a virágszirmon szorgoskodva gyűjtik be azt a nektárt számunkra, amely a lehető legfinomabb "természetes nyalánkság":  a mézet.

Az "amerikanizálódás" valamint a liberális demokrácia, pénzről szóló tombolásának a kellős közepén kezd mostanában ébredezni a magyar társadalom.
Kalo Jenő asztrológus beszélgetőtársai, dr. Dicsőfi Endre és Laár András is nagyon bölcs gondolatokat és ajánlásokat mondanak a társadalmi és szocializálódási konfliktusaink feloldásáról, ill. a helyes életfilozófiáról, amit az alábbi felvételen szeretettel ajánlok a figyelmetekbe:

http://www.youtube.com/watch?v=QzYNdHqbqxM

Áldás!
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Konfliktusok hálójában
« Válasz #47 Dátum: 2013.Augusztus.20, 16:02:58 »
Jó sors tudattérkép !

Az alsó négy szint (-7 és -4 között) a „szürke zóna”, a szégyen, depresszió, fásultság és félelem szintjei.
Ezeken a lépcsőfokokon vészesen alacsony az életerő mértéke, és az energia rezgésszintje is... Szenvedés és fájdalom terheli az „itt élők” mindennapjait.
A legalsóbb szintekhez tartozó sorstársaink szinte „nyelik” a körülöttük lévők energiáit. Némelyikük igazi „energia-vámpirként” szívja el szeretteitől, segítőitől az életenergiát – a túléléséhez.
A „türkiz zóna” sajátos csoportokat foglal magába. Itt már magasabb szinten áll és rezeg életenergia, hisz itt vágyak, indulatok, önérzet és hiúság fűtik az embereket.
A -3., -2. és -1. szint „lakói” tehát már rendelkeznek jelentősebb mennyiségű energiával, ám ez az energia gyakran ellenséges, másokat sértő, hátrányt okozó módon nyilvánul meg.
Máskor pedig önromboló, önpusztító erőként teszi szenvedés telivé gazdája életét. Ezeken a szinteken gyakori a veszekedés, ellenségeskedés, és bosszúállás. Az összeakaszkodók hamar kisütik, lemerítik egymás energia-készletét.
A negativisztikus gondolatok és az ellenséges indulatok tartósítják az alacsony rezgésszintet. Az energia-egyenleg a „szűke zónához” képest kevésbé, de ugyan csak negatív, deficites.
A határmezsgye a „homokszint”, a 0. emelet, vagyis a „földszint”. Az energia-szaldó itt nulla körül mozog. Az ide sorolható emberek magasabb energiaszintje már bátor, kezdeményező tettekben nyilvánul meg. harcosként és bajtársként viszonyulnak embertársaikhoz – így aztán időnként bajba is kerülnek.
A 4. övezet (+1 és +4 között) a „kék zóna”. Ez itt már a pozitív, és kellően magas rezgésű energiák szintje. A bizalom, a barátság, elfogadás és csúcsteljesítmények lépcsőfokait találhatjuk ebben az övezetben. Az „itt élő” emberek energia-egyenlege egyértelműen pozitív. Több energiát adnak társas környezetüknek, mint amennyit „elszívnak”. A kék övezet képviselőivel jó együtt lenni. Az esetek többségében kölcsönös feltöltődéssel járnak a találkozások. Nincsenek fölösleges csatározások, a viták inkább a megoldásokat célozzák, mint mint a másik fél „legyűrését”.
A legmagasabb övezet (+5., +6., +7. szintek) a „lila zóna”. A szeretet, a béke és bölcsesség birodalma. Itt a szellemileg emelkedett kifinomult lelkületű sorstársainkat találjuk. Ha van szerencsénk találkozni velük a legmagasabb szintekről, pl. egy Mesterrel, az egy különleges élmény. Talán még megszólalnia sem kell, hogy érezzük a töményen áradó finom energiáit, és önfeledten töltődjünk tőlük.

Az 5 övezet egy alsó és egy felső térfélen oszlik el. Alsó térfelet tekinthetjük a Balsors Félteke, a felső térfelet pedig a Jó sors Félteke.

Ha tartósan, vagy túl gyakran tartózkodunk a Balsors térfelén, akkor az első számú életfeladatunk az, hogy életenergiánk és tudatszintünk feljavításával feljussunk legalább a „földszintig”, a „sárga övezetbe”.

Természetesen az alsó övezetekben is működőképesek maradnak bizonyos pozitív szokások és beállítódások. A térképen amiatt találunk zömében negatív jellemzőket, hogy a beazonosíthatóság könnyebb legyen.

A szürke zónában lévő emberek egy része elakadt, ottragadt, nehezen tud onnan kitörni. Mások viszont csak válságos időszakokban csúsznak ide vissza – akár a kék zónából is. Ha az itt töltött idő 20% fölött van, akkor ajánlatos aktívan és céltudatosan dolgozni a „felemelkedésen”.

A „pozicionálást” elvégezheted a vízszintesen, a tudatsíkok mentén is, és a függőleges „égövi” körívek mentén is. Érdekes összehasonlítani pl. a két szélső oszlopot/körívet. A baloldali oszlopnál szépen végig kísérhetők a lelkünk mélyén meghúzódó belső énkép fejlődési fokozatai, a „Senki”-től a Kishitűn, Harcoson, Realistán át az Önmegvalósítóig (és tovább). A Jobb oldali köríven az láthatjuk, hogy a személy milyen külső énképet, vagy Szerepet/Álarcot igyekszik mutatni a külvilág felé: pl. Senki -> Számkivetett, Túlélő -> Áldozat, Elnyomott -> „Alfahím”, „Kis-nagy én” -> „Nem-Akárki”, Harcos -> Bajtárs, stb.

A hajterő oszlopában azokat a mélyen lüktető lelki sérüléseket, mozgatórugókat, lelki tartalmakat találhatjuk, amelyek „táplálják” az adott tudatsíkhoz tartozó energia-rezgést. Pl. ha valaki nem tud túllépni a kora gyerekkori megaláztatásain (szülői zaklatás és hasonlók), beleragadhat a szégyen tudatsíkba, és ehhez igazodnak az érzelmei, a viselkedése, a tünetei és belső/külső énképe is.

A beállítódások oszlopban azokat a gondolkodási, ill. érzelmi reakciómintákat találjuk, amelyek ráépültek a hajtóerőkre, és aztán egymással kölcsönhatásban, egymást erősítve tartják fenn az adott tudatszintre jellemző lelki működést.

Az önértékelést tehát elvégezheted a sorok, és az oszlopok mentén is. Amelyik síkon a legtöbb "találatod" van, az a te jelenlegi tudatszinted. Lehet, hogy két ilyet is találsz, két eltérő övezetben: egy pozitívat a stabil időszakaidra, és egy negatívat a válságos időkre. (Ha nagy a baj, ide csúszol vissza.)

Miután a saját pozíciódat megtaláltad, folytasd a "térképezést" a számodra fontos személyekkel: szüleiddel, testvéreiddel, pároddal, barátaiddal, főnököddel, stb. (Célszerű jegyzetelni, rajzolni.)

Az eredmény mindig nagyon tanulságos. Az azonos, vagy eltérő pozíciók a Tudattérképen, sok konfliktus, félreértés, és zavar magyarázatát előrevetítik.
Gondold át az értékelés tanulságait és üzeneteit, de óvakodj attól, hogy ezekre utalva bárkit minősíts, kioktass, megvádolj, vagy megsérts!
Ez nagyon jóóó!
Frézia
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:Konfliktusok hálójában
« Válasz #48 Dátum: 2015.Június.09, 11:14:52 »
"Az RH-es feltárásokban vajon elgondolkodtatok-e milyen mélyen gyökereddző ősi mintákat írunk felül?Óriási! Íme egy kis megerősítés,mi is történik az agyban,de Önmunkával bármi megtörténhet...

https://www.youtube.com/watch?v=MFzDaBzBlL0

Agyi idegpályák, neuroplaszticitás, bevésődés, tanulás, szokásváltoztatás. Érdekes kísérlet egy olyan bringával, amit kicsit megbuheráltak: ha balra fordítják a kormányt, jobbra fordul a kereke, ha jobbra, akkor a kerék balra fordul. Senki nem tudja vezetni elsőre, még sokadjára sem, olyan mélyen gyökereznek az agyban a hagyományos bringázás mozdulatai. A felnőtt férfinak 8 HÓNAP gyakorlással sikerült, kisfiának azonban 2 HÉT alatt. Vagyis ennyi idő alatt "tanulták vissza" az eredeti tudást, pedig látszólag milyen egyszerű dologról van szó. Az agy még összehasonlíthatatlanul plasztikusabb, rugalmasabb gyerekkorban, ezért tanul sokkal gyorsabban.
Emiatt a jelenség miatt is fontos, hogy gyengéden, türelmesen bánjunk magunkkal, amikor "kitanulni" próbálunk régi szokásokból, látásmódokból, hiedelmekből, automatikus mechanizmusokból. Pl. abból, hogy a fájdalmasnak megtanult érzésektől automatikusan elmeneküljünk, úgy hogy észre sem vesszük őket. Vagy abból, hogy mit hiszünk valakiről, valamiről, magunkról, a világról. A videó készítőjének fő üzenete, hogy megértesse velünk, mennyire az elfogultságaink (hiedelmeink) és szokásos érzékeléseink alapján látjuk a világot. És a filmecske végén van egy bónusz: az új bringa megtanulása után a férfi nem tudott hagyományos bringát vezetni. De ez a tudás, ez az agyi idegpálya 20 perc gyakorlás után "visszakattant". Azt mondja, tisztán érzékelhető volt a pillanat, amikor az agya újra értette, mit is kell csinálnia. Izgi dolgok. Angol nyelvű videó, de nem angolosok is érteni fogják a képeket."

Via Andrea Oravecz

Ui - egy ortopéd orvos által felfedezett dolgot , illetve egy 1x rű kísérletet . Ülj le egy székre , majd az jobb lábaddal kezdj el kis köröket rajzolni jobbra , ezzel egy időben, most a jobb kezeddel , rajzolj köröket balra - Ugye milyen 1 x rű  ;D
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”