Szerző Téma: izületi elváltozások  (Megtekintve 58101 alkalommal)

Frézia

 • Moderátor
 • Segítők
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 287
  • Profil megtekintése
  • E-mail
izületi elváltozások
« Dátum: 2011.Április.01, 17:06:31 »
Akadémikus orvostudomány:
Egy vagy több ízület gyulladása duzzanattal, fájdalommal, a bőr kipirosodásával és bizonyos esetekben az ízület mozgásának korlátozásával jár. Többféle ízületi gyulladást tartanak számon az orvosok. Az ízesülő csontok kopása ugyanúgy előidézheti (idült ízületi gyulladás), mint ízületi betegségek (köszvényes vagy reumás ízületi gyulladás).Az ízületi gyulladás jellegzetes tünete a fájdalom, az ízület duzzanata és kora reggeli merevsége, valamint a korlátozott mozgás. Az ízületet fedő bőr meleg tapintásúvá és pirossá válhat. Általános tünetként említhető a váratlan testtömeg csökkenés és láz. A duzzanatot gyakran az okozza, hogy folyadék halmozódik fel az ízületekben. Az ilyen ízület feszes lehet, s fáj, amikor mozog.
A kezelés mikéntje az előidéző októl függ. Pihentetés, tornáztatás, fizikoterápia, gyógyszerek adása és műtét egyaránt elősegítheti a javulást.
http://patikapedia.hu/izuleti-gyulladas/edit

Új medicina:
ízületi funkció csökkenés
Konfliktus oka: önértékelési zavar
Érzettartalom: nem vagyok elég jó, értéktelen vagyok. Porcok, inak a testben több helyen vannak.
Az önértékelés zavara határozza meg, hogy milyen súlyos lesz az elváltozás, mozgási, mozgatási, vagy végtag vonatkozásában. "Nem tudok rendesen járni, nincs kézügyességem, nem tudok emelni, mozogni, futni stb."

Az ízületi gyulladásokat okozó önértékelési konfliktusok abban különböznek az egyéb kötőszövetes gyulladásoktól, hogy azok kifejezetten mozgási, mozgatási, elmozdulási tartalmuk van. A kézízületi gyulladás kézügyességgel kapcsolatos konfliktus. A térd-ízületi gyulladás „testmozgással” kapcsolatos, önértékelés letörés.
Ebbe aztán beletartozhatnak a lábbal, járással, futással végzett sportok, a nem tudok közlekedni, gyalogolni-járni-kelni, biciklizni, stb. A boka egyensúlyozással, lavírozással, kibillenéssel, átbillenéssel, tánccal, vagy bármilyen más bokával kapcsolatos önértékelés. "Így vagy úgy, ha ízületi, akkor mozgással kapcsolatos önkép csorbulásról van szó."
Az önértékelés letörések „hátulütője” az, hogy az aktív szakaszban megjelenő nekrózis teljesen fájdalom és tünetmentes – ezáltal észrevétlen. Mivel egy ilyen különprogram akár több hétig is eltarthat, a több hetes regenerálódás (pontosabban az azzal járó fájdalmas mozgásképtelenség) ördögi körbe sodorhatja az embert.
Ahelyett, hogy a mozgásképtelenségen dilemmáznánk vagy rágódnánk, enyhítsük a tüneteket humánus eszközökkel, szigorú fekvéssel, pihentetéssel, kíméléssel, hűtéssel. Adjuk meg a testünknek a lehetőséget az optimális regenerálódásra. Hadd fusson ki a különprogram.

Ezoterikus megközelítés:

A megbetegedései kritikát -zárkózottságot, szomorúságot-dühöt-bosszúságot szimbolizálnak.
Akkor lép fel, ha túl makacs merev gondolkodású vagyok, megrögzött  viselkedésformát, gondolkodást takar, hisz az ízület szimbolikusan a könnyedség, a báj, a mozgás szabadságát jelképezi.

Példák :
kéz +ujjak: valóban azt teszem amire vágyom, amit tenni akarok, képes vagyok kézben tartani a dolgokat ?
könyök: hajlíthatatlan vagyok az életemben a szükséges irányváltoztatásokkal  kapcsolatban ?
térd :ki vagy mi előtt érzem azt, hogy  térdre kell ereszkednem,  mi az ami vagy ami aki előtt meg kell hajolnom ?"Ami igazán számít, az az intuíció" Albert Einstein

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #1 Dátum: 2011.Május.15, 07:49:58 »
GANGLION :

Akadémikus tudomány :

A ganglion helyi kitágulása az inat borító hüvelynek, melyben kocsonyás anyag gyűlik fel.  Lehet puha, de legtöbb esetben keményre "fúvódik".  Panaszt ritkábban okoz, inkább kinézet zavarja a Beteget. Előfordulhat a kézháton, de a lábháton is. A lábon zavarhatja a cipőviseletet.

TÜNETEK: Általában borsónyi vagy nagyobb fájdalmatlan duzzanat kézháton, lábháton.

KEZELÉS: Hajlamos a kiújulásra, ennek megfelelően kell irányítani a kezelést.
Ritkán magától is visszahúzódik, rövid helyi gyulladáscsökkentő krém kúra indokolt lehet friss elváltozásoknál. Néha magától is kipukkan, ez meg is oldja a problémát.
Praxisunkban bevált az injekciós leszívás, és gyulladáscsökkentő helyi adása.
Műtét lehet indokolt ha fenti beavatkozások nem hoznak sikert. Fontos kiemelni, hogy a műtét heget hagy, lehet fertőzéses kockázat, gyakori a kiújulás, ilyenkor újabb műtét szükséges."..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #2 Dátum: 2011.Május.15, 08:12:51 »
Csomó a csuklón - máig nem ismert mitől alakul ki a ganglion

A ganglion általában csak esztétikai problémát okoz, csak nagyon ritka esetben jár fájdalommal. Műtét után előfordulhat, hogy a ganglion kiújul, ilyen esetben valószínű, hogy az első műtétnél nem irtották ki teljesen a csomót.   ::)
http://videoklinika.hu/video/zolnay_ganglion

Ezt a betegséget azért tettem fel mert egyre többet olvasok róla -és egyre többen keresnek meg ez-ügyben akár a kóros izzadásos problémával küszködők közül is - és nem véletlenül !! Mert minden mindennel összefügg és nem szétválasztható -ahogy ezt teszik a modern orvoslásban .
Nem ismerik az okát  :o  Kiirtják  :o  ha nincs ott az adott rész akkor már nem újul ki ?  tévedés  mert kiújul ha a helyzet úgy kívánja .
Régebben ráfogták a megerőltetésre -aztán rádöbbentek arra  hogy bizony a betegek 80%-nál ez a hipotézis nem áll meg -most már legalább  bevallják, fogalmuk sincs miért alakul ki. Nem baj, attól  még ma is a legelterjedtebb módszer a kiirtásuk -holott minden porcikánknak megvan a megfelelő szerepe abban, hogy az ember legyen a legtökéletesebb szerkezet a földön -

csubi"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1074
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #3 Dátum: 2011.Május.15, 10:49:24 »
A ganglion idegdúcból kiinduló daganat. Oka a túlerőltetés. Nem véletlen, hogy főleg gépírónők "betegsége" illetve nagyon sok teniszező számára is ismert.

"A ganglion általában izmok bőnyéin, inakon, szalagokon kialakuló, bőr alatti hólyagszerű képlet. Leggyakrabban a csukló háti oldala és a lábhát érintett, de bármelyik testtájék azonos típusú szövetében kialakulhat, így a lapocka és a kulcscsont által alkotott ízület felett is. Egy vagy többrekeszes szerkezetű, vastag, kötőszövetes tokkal bíró, többnyire tiszta, nyákos bennéket tartalmazó elváltozás. " (http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=92252)

A helyzetet az teszi zavarossá, hogy ganglionnak nevezik az idegrendszerben található idegdúcokat is, amelyekben a központi idegrendszer és a perifériás idegrendszer kapcsolódása történik. Viszont a fenti kocsonyás cisztáknak az idegdúcokhoz, valójában semmi köze nincs. Legfeljebb annyi, mint "Kovács Rózsának" a rózsabimbóhoz.

Nekem az a véleményem, hogy a szóban forgó ganglion (a kocsonyás ciszta) hasonló okból alakulhat ki, mint a "gyárilag" beépített burza, ami egy olyan, folyadékkal telt tömlő pl. a térd ízületnél, aminek feladata az, hogy a rajta fekvő ínszalagokat puhán alátámassza, és síkos felületet biztosítson nekik az erőátvitel közbeni elmozduláshoz.
Ennél fogva az a véleményem, hogy olyan helyeken alakul ki a testünkön, ahol úgy érezzük, nem megy elég simán, elég olajozottan a mozgás, az erőátvitel kivitelezése.
A megerőltetés tehát valószínűleg ilyen háttér érzéshez társul azoknál, akiknél ganglion alakul ki.
Miután megszűnik az adott problémánk, a test (a jelek szerint) nem építi le a kialakított tömlőt. Bizonyára úgy gondolja, hogy még jól jöhet.
Az a gumikalapácsos módszer nagyon durva lehetett :(.
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #4 Dátum: 2011.Május.16, 06:20:39 »
Bizony a gépírónők sokszor szenvedtek ganglion ínhüvelygyulladás és hasonló betegségekben , mert azt még püfölni kellett nekik ahogy Frézia is írja - De mit is ír még Frézia?
"Nem nevezném önértékelési zavarnak, de sokszor szorongtam tőle, nehogy hibát kövessek el."
Mivel az akadémikus tudomány egyértelműen a megerőltetést látta akkoriban ezeknek a problémáknak a hátterében ,és ebbe mindenki belenyugodott hogy ez így is van - mára már rájöttek mégsem úgy van ahogy azt eddig gondolták -és mint látható már be is vallják legalább :"máig nem ismert mitől alakul ki a ganglion"
Más betegségeknél is  ez a nyilatkozatuk ,csak kiegészítik az öröklődés a hajlam a környezeti ártalom  STB -vel ....

Csak éppen az érzelmi részéről nem esett szó ahogy ma sem ,amikor már éppen hogy elég hozzáérni a billentyűzethez ,tehát szó sincs megerőltetésről , a ganglionok ugyan úgy kialakulnak továbbra is -viszont Frézia kimondta a kulcsszót szorongtam -a szorongás az bizony önértékelési zavar  akár hogy is vesszük - nem vagyok elég jó ,elég gyors ,esetleg rontok a diktálásnál ,ez az érzés egy magabiztos embernél fel sem merül -Ha valaki valamitől szorong az első gondolata hogy NEM ................itt több ezer szóval folytathatnám  :D  Próbáljátok csak ki ha esetleg szorongtok valamitől előjön az az érzés :MI LESZ HA ......"mindig"negatív beállítottság kerül fölénybe ,és sokkal rosszabb variációk futnak le a fejben ,mint amikkel majd szembesülünk igazából ha már elkerülhetetlen az hogy meg kell tennünk azt amitől félünk, szorongunk.

De még mindig csak a gépírók a titkárnőkről esett szó ,és ha azt veszem ettől a szakmától sokkal komolyabb megerőltető munkák is vannak  ,ami a csuklót igen igénybe veszi -pl kőműves szakma -maltert serpenyővel a falra teríteni -kimondottan a  csuklót veszi igénybe ,és ezt úgy hogy egy egy terítésnél kb 2 kg ot is meg kell tartania csuklóból és ezt naponta akár több százszor is -aztán vegyük a sportolókat  pl tornászok -gyűrű -korlát vagy a nyújtó gyakorlat ,itt már olyan erőltetés van hogy a két csuklónak ki kell bírnia az egész test súlyát és ez még semmi ahhoz képest amikor forgásokat csinálnak mert ilyenkor a terhelés akár többszöröse is  a normál súlynak e közben még a csuklót tekerő- forgató erők is érik - mégsem alakul ki mindenkinél  -pedig ez aztán komoly erőltetés .

Vagy vegyünk olyan példát amikor szóba sem jöhet a megerőltetés  a ganglion mégis ott van -fogorvos -ezt nem nevezhetjük komoly megerőltetésnek -  a ganglion még is megjelent  +még műtét után is kiújult  :o
Valami más volt a háttérben  és az pontosan az amit Sanyi irt és Frézia is érzett -önbizalomhiány  -félelem a hibázástól  nem vagyok elég ügyes, nem vagyok elég  gyors  -de ennek az egész folyamatnak a hátterében mindig valami ott van  általában egy olyan betegség vagy tünet amit titkolni próbálnak itt akár pánikos -fóbiás vagy egyéb főleg pszichikai betegségekre gondolok -és ezek mind mind visszavezethetőek a gyerekkorra ,mert maga az önbizalomhiány legtöbbször már ott megmutatkozik .
Folyt köv .
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1074
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #5 Dátum: 2011.Május.16, 17:21:20 »
Csak éppen az érzelmi részéről nem esett szó ahogy ma sem ,amikor már éppen hogy elég hozzáérni a billentyűzethez ,tehát szó sincs megerőltetésről , a ganglionok ugyan úgy kialakulnak továbbra is -viszont Frézia kimondta a kulcsszót szorongtam -a szorongás az bizony önértékelési zavar  akár hogy is vesszük - nem vagyok elég jó ,elég gyors ,esetleg rontok a diktálásnál ,ez az érzés egy magabiztos embernél fel sem merül -
Végül is tényleg önértékelési problémára vezethető vissza a szorongás, de a GNM szempontjából fontos, hogy az önértékelés egy olyan érzettartalom, ami rossznak, selejtesnek ítél valamely szövetet. A test azért kezdi elbontani, mert az érzelemvilágban az szerepel, hogy "nem jó az adott szövet". Ha nem jó, akkor el kell bontani.
Az elbontás addig tart, ameddig rossznak tartjuk a szövetet. Mihelyt megszűnik ez a érzés, azonnal megkezdődik az újjáépítés, ami egy gyulladással, fájdalommal járó folyamat.

Ha megnézzük a ganglion kialakulását (javítsatok ki, ha tévedek, nekem nem volt ilyenem), ott is jelen van egy olyan érzés, ami azt tükrözi, hogy az igényeinket nem elégíti ki valamely testrészünk. Kérdés, hogy ezt a GNM szempontjából önértékelés letörésnek vehetjük-e.
Elvileg kialakulhatna gümő akkor is, ha a GNM szerinti önértékelés letörési konfliktus kapcsolgatna ki-be rengetegszer. Ekkor az érintett szövet vastagodna meg. Pl. így keletkezhetnek csont kinövések. Azonban ebben a folyamatban érezni kellene a gyulladásos fájdalmakat a helyreállítási szakaszokban, ami inkább vezetne egy krónikus gyulladáshoz.
Nem beszélve arról, hogy az a "szövet", ami a ganglionban megvastagszik, egy kocsonyás anyag. Inkább tűnik úgy, hogy egy merőben új képződmény jött létre, mintsem valamely meglévő funkcionális szövetállományunk nagyobbodott volna meg.
Ha egy megvastagodott érfalra kalapáccsal ráütnek, az nem fog visszavékonyodni...

Nekem inkább tűnik úgy, hogy a szorongás mögötti érzettartalom arra irányulhat, hogy "mindenáron jobban akarom csinálni, mert muszáj".
Vagyis, az érzelmi energia teremt, és nem rombol.

Persze, nem ártana alaposabb kutatásokat folytatni a pontosításhoz.
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #6 Dátum: 2011.Május.16, 22:13:33 »
Szervusztok!

Én a pszichoszomatikus megközelítésből kiindulva azért még egy picit a hameri elmélethez hozzátennék egy régebben összegyűjtött anyagból:

A krónikus ízületi fájdalmak hátterében  a sav-bázis-egyensúlyt felborító, helytelen táplálkozás is állhat. Ez azonban fordítva is igaz: a megfelelő táplálék fájdalomcsökkentő.
Ezt a véleményt immár tudományos vizsgálatok is alátámasztják.
Az is egyre világosabban látszik, hogyan függnek össze a fájdalmas mozgásszervi bajok szervezetünk sav-bázis háztartásával.

Sok ízület, sok fájdalom:
Egy svéd orvos, Ragnar Berg már az 1920-as években felismerte, hogy az egészséges szervezetnek meghatározott arányban van szüksége ásványi, savasító és lúgosító anyagokra. Noha az összefüggés akkor még nem volt nyilvánvaló, reumatológiai panaszok enyhítését is megkísérelték lúgosító, azaz bázikus hatású ételek és szerek adásával.

A pozitív tapasztalatok 2005-ben nyertek tudományos megerősítést. A kísérleti kezelés során a vérből kimutatható, úgynevezett rheuma-faktor mennyisége, valamint a tüneteik alapján közel azonos állapotú, súlyos rheumatoid arthritises betegek bázikus hatású táplálék-kiegészítőket fogyasztottak.
A kísérletben a betegek azon csoportja, amelyik bázikus hatású szert kapott, tizenkét hét elteltével állapotának és közérzetének jelentős javulásáról számolt be. A fájdalomérzet azonban igen egyéni lehet, ezért a vérben lévő fájdalomcsillapító hormon, az endorfin szintjét is megmérték, ami a javulásról beszámoló betegek esetében valóban csökkent.
Ezzel bebizonyosodott, hogy a lúgosítás fájdalomcsillapító hatású.
Voltak betegek, akiknél a szteroidos fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszerek adagját is jelentősen lehetett csökkenteni. A fájdalomcsökkenés valószínűleg az oki kezelésnek volt köszönhető.

A rheumatoid arthritis vagy sokízületi gyulladás az egyik legtöbb fájdalommal járó ízületi probléma.
Igen változatos lefolyású lehet. Az esetek harminc százalékában nem csak fájdalmas ízületeket és mozgáskorlátozottságot, idővel súlyos elnyomorodást is okoz.

A szervezet legfontosabb pufferrendszere, a vér és a sejtek közötti tér kémhatása is csak szigorúan meghatározott értékek között mozoghat. Ennek érdekében az életfolyamatok nyomán keletkező savtöbblettől a tüdő működése, nagyrészt pedig a vese kiválasztása szabadítja meg a szervezetet. Ha a tüdő és a vese savkiválasztása nem volna elég, a szervezet úgy igyekszik fenntartani az egyensúlyt, hogy egyrészt a savakat a sejtek közötti terekbe, kötőszövetekbe tereli, másrészt a csontok bázistartalékait mozgósítja a savak fokozott kiválasztáshoz. Mivel a vese működése a korral némileg alábbhagy - 30-40 éves kortól évente mintegy 1%-kal csökken a vesekapacitás -, ez azt jelenti, hogy minél idősebbek vagyunk, annál inkább fennáll az elsavasodás veszélye.


A szervezet elsavasodásának egészségi következményeit már az 1960-as években publikálták, de körülbelül negyven évbe telt, mire felismerték, hogy a savtúlterhelés a kalcium-háztartásra is hatással van, és az időskori izületi problémák és a csontritkulás is jórészt ebből fakad. A csontok kalciumjára a savkiválasztás elősegítése miatt van szükség, és a raktárak csökkentése, a fokozott kalciumkiválasztás akkor is megtörténik, ha a táplálékkal egyáltalán nem pótlódik a kalcium. 

A csontritkulásban az elsavasodás a legfőbb bűnös.

Ezt bizonyítja az is, hogy a bázikus hatású ételek fogyasztása önmagában is enyhíti, illetve megakadályozza a vizeletben kimutatható kalciumvesztést, valamint a csontok további kalciumvesztését is. Mindezt anélkül, hogy plusz kalciumot adagolnánk a szervezetnek.

A csontritkulással küszködők számára jó hír, hogy hatékony lúgosító anyagot, mondjuk kálium-citrátot adagolva visszatartható a szervezetben a kalcium, és megállítható a csontritkulás.

Szeretettel: Gyuszi
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #7 Dátum: 2011.Május.17, 04:28:14 »
Most elsőkézből tudok válaszolni mert kissé megerőltettem a kezem illetve az ujjaim ,múlt héten hirtelen komolyabb terhelés érte -lemezvágó ollo amivel igen sokat kellett vágnom ,már a 2. napon éreztem a fájdalmat a mutató és a középső ujjaimban ,de a 3.-4 . napon volt olyan érzésem gondolatom ,hogy nem birom már fáj ,nem esett jól -de muszáj csinálni mert más nem fogja helyettem ,és daraboltam méretre a lemezekett -az erőfkifejtésre jellemző kb olyan amikor egy beföttes üveget kell kinyitni -csak ez szorozzuk be 3-4 száz üveg kinyitásával mert ez a folyamatos terhelést ad az egész kézfejnek -ujjaknak-csuklónak -megspékelve még amikor ezt az erőt 4xresére kell növelni mert 4 réteg lemezt kell 1xre átvágni -ez volt már hogy csak 2 kézzel ment ,mert egyszerüen nem volt erő a kezemben ,az eredmény a 3. napon már látszott is ,mutató és középső uj bedagadva -komoly fájdalom a kézfej és az ujjak találkozásánál ,-amikor ökölbe szoritjuk a kezünket akkor a bütykök szépen kirajzolodnak -ez teljesen eltünt mert bedagadt ,és nem csak izom hanem izületi + csontfájdalmakat is okoz - ez utobbi szerintem magától a vágás során a szerszámmal érintkező részen  éreztem hisz ,az csak acélból van ,és" kicsit "erősebb keményebb mint a csont .
Amikor éreztem a fájdalmakat már figyeltem magam a gondolataimat is /szakmai ártalom  ;D/ de bizony a nem akarom- nem esik jól többszőr is jelen volt + a nagyon fáj is . 2 nap pihentetés után is jól látható még a dagadás :
http://kepfeltoltes.hu/view/110517/telefon_007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát kijelenthető a megterhelésnél is egyértelműen jelen vannak a gondolatok ,főleg a NEM -akarom-birom- esik jól ,mert már fájdalmat okoz -de ugye az ember tovább folytatja a tevékenykedést hiába jelez a tudatunk ,hogy elég volt már pihenni kéne  ::)

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #8 Dátum: 2011.Május.17, 04:57:53 »
Sikerült beszélnem az egyik beteggel aki szerencsére nem nyugodott bele abba amit az akadémikus orvoslás csak autoimmun betegségnek tart -és ezt belebeszéli az emberekbe hogy gyógyithatatlan- fokozatos leépüléssel jár majd ,ha ezt valaki igy el is hiszi ,akkor annak valóban ez lesz a sorsa -nem úgy mint a lányé aki megváltoztatta az életét ,mert érezte sokkal többet tud a tudata mint sem 30 éves korára lerokanjon:
egy kis izelitő egy másik fórumba autoimmun betegségek topicjába felkerült irásából :

"Nálam is autoimmun betegséget diagnosztizáltak 5 évvel ezelőtt. Rengeteget szenvedtem. Nem tudtam járni, fésülködni, alapvető hétköznapi dolgok lehetetlenné váltak. Kipróbáltam sok mindent. A teljesség igénye nélkül: csontkovács, talpmasszázs, akupunktúra, akupresszúra, vitaminkúra (Dr. Lenkei) étrendváltás1(Dr. Szendi Gábor szerint) étrendváltás 2. (húsmentesség)aloe vera kúra, hidegkamra (-110 C fokban való tartózkodás) biorezonancia, fényterápia, jade köves masszázs, masszázságy. . . . stb. . . . stb. . . kaptam persze sok sok "gyógyszert" közel 30 kilót híztam a szteroidtól. (nagyon figyeltem arra hogy mit eszek, mégis meghíztam) a maradék önbizalmam is odalett. A hit is hogy meggyógyulhatok valaha. 59 kilósan is nehezen mozogtam már, gondolhatjátok a majd kilencven kilóval :(. Orvosok nem bíztattak semmi jóval. Tanuljak meg együtt élni vele, és barátkozzam a tolószékkel. Ezt így ki merték jelenteni. Aztán fordult egyet a világ. Rátaláltam Csabiékra. Én 10 évvel ezelőtt jógáztam, meg agykontrolloztam, tehát nyitott vagyok dolgokra. Már akkor is tudtam, hogy minden fejben dől el. Azóta jól vagyok, nincs fájdalom, és tünetmentes vagyok. Van még rajtam 10 kiló plusz, de nincs fájdalom. Magamról még annyit, hogy mindig stresszeltem, nagyon kishitű voltam, és kicsi volt az önbizalmam. EFT-zek, és pránanadizom. Ha rendben van a lélek, rendben lesz a test is. A kettő együtt jár. Lehet, sokaknak ez furcsán hangzik, de működik. Ma már "szeretem, és tökéletesen elfogadom magam. "
 
lényegében fél év alatt szinte ismét teljesen egészséges lett a lány - De majd töle olvashattok egy  összefoglalót a betegségéről nemsokára   :o

Persze amikor kimerem jelenteni -márpedig meglehet gyógyulni simán a gyógyithatatlannak kikiáltott betegségekből is ,  sajnos  sokkal többen vannak, akik ezt nem hiszik el -még jó hogy nem küldenek el melegebb éghajlatra ...

Gyözködni senkit nem fogok már ,a lehetőséget sok embernek felájánlottam  ,ezt a fórumot is -de az emberek sajnos nem hisznek magukban igazán ,és kivűlről várják a csodát vagy a csodaszert -ahogy ETA -ANNA eseténél irta -

"Anna nem tüneteinek enyhülését, hanem a gyógyulást választotta.
És ez volt a nehezebb."

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #9 Dátum: 2011.Május.17, 05:59:27 »
Szép, jó reggelt Csabikám!

Hogy köztünk félreértés ne essék, természetesen én is azon a véleményen vagyok, hogy a teljes kigyógyulásig a lelki vagy emocionális konfliktusainak a megoldása nélkül nem jut(hat) el senki.

Én a bejegyzésemben a fájdalom enyhítéséről írtam, ami tényálló, hiszen több ismerősömnek ajánlottam pl. a zöld italok fogyasztását (ez por formájában a spirulina és chlorella édesvizű mikroalgák keveréke volt), amelyekkel a testi, ill. szöveti  méregtelenítést megoldották maguknak.
Csakhogy az ismerőseimnek megmaradt a lelki mérgük, aminek a megtalálásához és  legyőzéséhez nem voltak képesek fejben váltani és a gondolataikban továbbra is a haragot hordozták magukban (még saját magukkal szemben is, hiszen még saját magukat sem szerették vagy fogadták el) és előitéletekkel teli életet éltek.

De úgy is fogalmazhatnék, hogy az önzetlen szeretet rezgésfrekvenciáját nem voltak képesek még csak meg sem közelíteni.

A GNM a lélek vezető szerepéről szóló elméletével minden betegségnél feltárta a lehetőséget a teljes kigyógyulásra és ezt kell minden gyógyulni vágyő személynek tudatosítani és elfogadni.

Szeretettel: Gyuszi

ui.: Kiváncsian várom a hölgy ismerősödnek a beszámolóját.
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

csubi

 • Oszlopos tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3442
 • HÍREKET HOZÓ + KUTATÓ azaz INFJ
  • Profil megtekintése
  • A koros izzadás valodi okai ...
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #10 Dátum: 2011.Május.17, 06:22:15 »
Kedves Gyuszikám !

Értem és támogatom is a fájdalom csillapitását bármilyen megoldásban ami természetes -ez a vizes borogatástól a különféle teákig ,szerekig módszerekig mindent -ami NEM ÁRT !! -pl a STEROID-
Mint már sokszor hangoztattuk azt is az embereknek kell a külső segitség ,mert abban hisznek igazán ha bevesznek valamit -ez a hit sokszor elég ahoz hogy meginduljon a javulás és akkor már az ember jobbkedvű lesz - a valódi baj az hogy nincsenek tisztába azzal a dologgal hogy ha fáj az már jó jel , inkább elkeserednek beteggé teszik magukat a gondolataikba is .Hisz magának  a gondolatoknak mint az esetemben is látszik bizony óriási szerepük van ,pedig itt csak fizikai megerőltetésről beszélhetünk .De a gondolatok jelen vannak -csak nem veszik észre ,és nem is tulajdonitanak nagy szerepet nekik ....mert csak a fizikai dolgokra koncentrálnak az emberek, holott a tudat már időben jelezte: elég pihenj ,fejezd már be .nem esik jól stb .....

csubi
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Vesa

 • Administrator
 • Oszlopos tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1074
  • Profil megtekintése
  • 2esely.hu
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #11 Dátum: 2011.Május.17, 17:54:00 »
Szia Gyuszi!
A krónikus ízületi fájdalmak hátterében  a sav-bázis-egyensúlyt felborító, helytelen táplálkozás is állhat. Ez azonban fordítva is igaz: a megfelelő táplálék fájdalomcsökkentő.
Ezt a véleményt immár tudományos vizsgálatok is alátámasztják.
Az is egyre világosabban látszik, hogyan függnek össze a fájdalmas mozgásszervi bajok szervezetünk sav-bázis háztartásával.
Érdekes lenne azt megtudni, vajon a szervezet "elsavasodása" miként függ össze az önértékeléssel. Mert a sokízületi gyulladás is egy általános önértékelés letörési konfliktus miatt van. Dr.Hegedűs Ágnes, aki Debrecenben tartott néhány GNM szemináriumot, eredetileg reumatológus volt, és tapasztalta, hogy nem igazán tud segíteni a reumás betegeken (mint reumatológus). Azonban azóta, hogy a GNM-et is alkalmazó pszichoterapeuta lett, már volt páciense, aki krónikus sokízületi gyulladásból kigyógyult.

Megjegyzem, hogy a köszvény is gyógyíthatatlannak van elkönyvelve. Ennek a hátterében is egy visszatérő, ízületeket érintő önértékelés letörés van, ami miatt az ízületek (az épp aktuális helyreállítási szakaszban) gyulladásba jönnek. A köszvényes roham akkor alakul ki, amikor a gyulladásos szakaszban a betegnél bekapcsol egy vese gyűjtőcsatorna szindróma is. Ekkor a gyulladt ízületek megduzzadnak, és (a vese csökkent vizeletkiváltása miatt) húgysav is megjelenik a vérben. Ha az illető megoldja az elhagyatottsági konfliktusát, nem lesz többé köszvényes rohama. (Csákvári Eszternek volt ilyen esete.)

A rheumatoid arthritis vagy sokízületi gyulladás az egyik legtöbb fájdalommal járó ízületi probléma.
Igen változatos lefolyású lehet. Az esetek harminc százalékában nem csak fájdalmas ízületeket és mozgáskorlátozottságot, idővel súlyos elnyomorodást is okoz.
Az elnyomorodás nyilván a heves, ismétlődő szövet bontás-építés miatt alakul ki. A sokszor ismétlődő külön programoknál ez sajnos várható.

A csontritkulásban az elsavasodás a legfőbb bűnös.
Mivel a csontritkulás is egy súlyos önértékelés letörés miatt alakul ki, nem annyira meglepő, hogy a sokízületi gyulladásban szenvedő beteg, akinek ezt a problémáját is önértékelés letörés okozta, előbb-utóbb annyira le fogja értékelni magát, hogy az már a csontrendszerét is érinteni fogja.

A csontritkulásnál van egy érdekes dolog (most függetlenül a savasodástól).
A vér calcium szintjét a szervezet nagyon precízen beállítja. Ez létfontosságú paraméter. Akkor, ha csökken, és a táplálékból nem pótolható, a csontokból oldat ki calciumot a mellékpajzsmirigy parat nevű hormonja, a csont bontó sejtekkel, a csontok elbontása útján. Ugyanakkor, ha sok a calcium a vérben, a pajzsmirigy szövetek közötti állományában lévő sejtek calcitonint kezdenek termelni, ami a csontépítő sejtekkel viharos gyorsasággal belapátoltatja a csontokba a felesleges calciumot.
Ennél fogva világos, hogy a vér calcium szintje állandó marad, akár mi történjen is. Így nem egészen értem azt az állítást, miszerint a savas közeg "kioldja a csontokból a calciumot".
A táplálékból lehetőség lenne annyit magához vennie a szervezetnek, amennyivel a csontok szilárdságát meg tudja őrizni. Akkor, ha ez nem történik meg, annak az okát nem a táplálékban, vagy közvetlenül a vér elsavasodásában kellene keresni. A csontritkulásban szenvedők általában hasztalan tömik magukat calcium tartalmú ételekkel. Nem beszélve arról, hogy korábban, amíg nem volt csontritkulásuk, nem tették ezt, mégsem csökkent a csontjaik szilárdsága.

Ezt csak azért írtam, hogy GNM szempontjából helyükre kerüljenek a dolgok a kevésbé tájékozottak számára is.
Vagyis, ahogy Te is utaltál rá Gyuszi: először a lelki okot kell megszüntetni, utána következnek a táplálék megválasztásával elérhető pozitív változások. E nélkül gyógyulásra nem, csak javulásra, enyhébb panaszokra lehet számítani.
"A bölcsesség akkor kezdődik, amikor a vágy, hogy megértsd a játékot nagyobbá válik, mint az a vágy, hogy játssz."
Dennis H. Stephens

Gyuszi

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 880
  • Profil megtekintése
  • GNM plusz
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #12 Dátum: 2011.Május.18, 09:49:08 »
Ezt csak azért írtam, hogy GNM szempontjából helyükre kerüljenek a dolgok a kevésbé tájékozottak számára is.
Vagyis, ahogy Te is utaltál rá Gyuszi: először a lelki okot kell megszüntetni, utána következnek a táplálék megválasztásával elérhető pozitív változások. E nélkül gyógyulásra nem, csak javulásra, enyhébb panaszokra lehet számítani.

Kedves Sanyikám!

Természetesen én is újmedicínás megközelítéssel próbálgatok az ismerőseimen segíteni, csak a paradigmaváltás és a hozzá tartozó pozitív indíttatású lelki tényezők hiánya miatt ez nem mindenkinél válik be. 

A jelenlegi konfliktusgyártó társadalmi berendezkedés egyértelműen melegágya a különféle ÉBK-nak.

Az egzisztencia és a megélhetés veszélyeztetettsége miatt sokan érthetően nem képesek  azt elfogadni, hogy az egyedüli megoldás a testi tünetek teljes leküzdésére csakis a megnyugvás, elfogadás, megbocsátás és a szeretet lehet.

De ha még a GNM tanai szerint is akarna valaki teljesen kigyógyulni, a betegségek MU szakaszában a fájdalmas gyulladást és helyreállítást nagyon nehezen képesek az emberek átvészelni. 
Az MU szakaszra, mint holtpontra keressük a másik, célzott  topic-ban is a választ, ill. ilyen-olyan segítségek feltérképezését próbáljuk ki-ki a maga informáltsága alapján közölni a többiekkel és itt a táplálkozás szerepe a bázikusság felé történő eltolódásban komoly szerepet játszik.
Én éltem már pár hónapig nyers koszton is, így tudom, hogy miről beszélek. :) (talán éppen ezért is hiányolom mostanság a fórumon az ezen a területen profi Ildikónk jobbnál jobb receptjeit, ill. ínycsiklandozó képeit ;))

A bio- ill. ökogazdálkodás hatékonyabb pártolása az állam és az EU részéről, no meg a hazug marketing- és reklámfogások kiszűrése  lehet(ne) az egyedüli megoldás a táplálkozási szokások megreformálásához és a vegyi mérgek következetes kiiktatásához vezető úton.

Én a saját kertemben igyekszek ezt kicsiben megvalósítani, de ez sajnos az én számomra is csak szezonális megoldás.

Szeretettel: Gyuszi
Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. S ez az emberi szenvedés oka...minthogy minden agy egyúttal két világ hídja. Minden érzelem, mely "földi dolgokhoz tapad", gyötrelmek forrása: félelem, harag, hírnév, hatalom, hiúság, érzékiség és telhetetlenség testi káoszt teremt bennünk!

tibip

 • Munkatársak
 • Tag
 • *
 • Hozzászólások: 79
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #13 Dátum: 2011.Május.18, 16:52:42 »
Sziasztok!
"Ennél fogva az a véleményem, hogy olyan helyeken alakul ki a testünkön, ahol úgy érezzük, nem megy elég simán, elég olajozottan a mozgás, az erőátvitel kivitelezése."
Sanyi, szokás szerint megint beletrafáltál a ganglionos témánál...
Saját történet: gyerekkorom óta sportolok (ma már nem túl sokat). 12 éves koromig fociztam, aztán beleszerettem a kosárlabdába. Az első néhány hónap után a jobb csuklómon lett ganglion. Kellemetlen volt, ezért két esetben is egy hatalmas tővel leszívták,és azt mondta az orvos, hogy legközelebb műtét lesz, -mert erre nincs más megoldás- de sajnos újra kiújult. (szerettem volna, hogy jobb legyen a csuklóm, mert a kosárra dobásban az egyik legfontosabb alkatrész ;)), aztán ahogy tényleg egyre jobb lett a kezem (mármint a kosárra dobásban), egyszer ráugrottak egy medencében fogócskázás közben, és a hirtelen hátrafeszüléstől szétpattant a burok, nagy ,puha ömleny keletkezett (gondolom, mintha gumikalapáccsal "gyógyítanák"), és néhány nap alatt felszívódott. Soha többet nem jött elő,- mint ahogy az az érzés sem, hogy nem elég jó a csuklóm-.
Ezért azt gondolom, hogy ameddig valaki sínen van ezzel az érzéssel kapcsolatban, mindig ki fog újulni, viszont magától a burok nemigen fog felszakadni...

Tibi

Diana

 • Munkatársak
 • Oszlopos tag
 • *
 • Hozzászólások: 598
  • Profil megtekintése
  • E-mail
Re:izületi elváltozások
« Válasz #14 Dátum: 2011.Június.13, 20:59:02 »
Dr.Hamer
A Germán Új Medicina az egyetelen szigorú és hipotézismentes orvostudomány,mely az összes,előttünk álló látszólag összefüggéstelen jelenségeket nemhogy hiánytalanul egymással összefüggésében tudja rendeszerezni,de még az okokat és a folyamatokat is pontosan tudja értelmezni. A Germán Új Medicina szerinti csontmegbetegedés az akut poly-vagy monoarthritis,ún.primer chron polyarthritis, /izületi gyulladások, rheumatismus / ún. Morbus Schlatter,ún.Ewing-szarkóma és a többi csontelváltozás.Továbbá az összes csontosteolysis,ill amit tévesen "csontmetasztázisnak"neveznek,mely alapvetően mind ugyanazon folyamat szerint zajlik,csak mindegyik a folyamat különböző stádiumában jelentkezik.
A vázrendszert érintő megbetegedések,beleértve az összes osteolysist is,amegoldás utáni fázisban egyidejűleg leukémiát idéznek elő. A konfliktus aktív :KA -fázisban egy kezdeti "valódi "anaemia,majd a megoldás utáni MU-fázisban az erek vagatóniás kitágulása miatt egy kezdeti pseudoanaemia,és ezt követi a leukémia majd normalizálódik a leukocythák és az erythrocyták száma. Ez a különleges jelenség a súlyos,hosszabb KA-fázisú eseteknél természetesen világosabban látható és ennek megfelelően az osteolysis is komolyabb.
Ezek a biológiai önleértékelési konfliktusok .
MU-fázisban ezt követően-erős belső szöveti nyomás alatt beindul a rekalcifikáció a csontforradás,vagyis az osteolysisben sok callus képződik.A magas belső folyadék nyomás miatt a csontból a folyadék vagy a csont külső falán /csont corticalis/ keresztűl transsudatív módon /átszivárogva/vagy ha a corticalis nyitott,akkor ezen a nyíláson keresztűl kijut,és a periosteum / csonthártya/folyadékkal és majd callussal itatódik át.
Amíg a csontból kiáramló callus-sejteket tartalmazó folyadék a csonthártyán belül marad,vagy a callus-sejt mentes folyadék a csonthártyán keresztűl a környező szövetekbe átizzad,vagy ott felszívódik,addíg minden rendben van.De jaj akkor,ha a csonthártyát megnyitják /minta vétel,biopsia/.Akkor a callus a nyíláson keresztül átáramlik a szövetekbe és pl. a csöves csontok körül osteoszarkómát képez.